Een Avast-abonnement opzeggen – veelgestelde vragen

Hoe zeg ik mijn Avast-abonnement op?

De stappen voor het opzeggen van een Avast-abonnement verschillen afhankelijk van de door u gekozen aankoopmethode. Raadpleeg hieronder de informatie in het betreffende gedeelte.

De informatie in dit gedeelte is van toepassing op abonnementen die zijn gekocht via de website van Avast, of via een Avast-toepassing op uw pc of Mac.

In de meeste gevallen kunt u een abonnement opzeggen via het Avast-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van het abonnement.

Via uw Avast-account kunt u uw abonnement als volgt opzeggen:

1. Meld u aan bij uw Avast-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op de tegel Abonnementen.
  3. Klik op Opzeggen onder het abonnement dat u wilt opzeggen.
  4. Voer de instructies op het scherm uit om de opzegging te voltooien.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een abonnement via uw Avast-account:

Als het niet lukt om een abonnement op te zeggen via uw Avast-account, raadpleegt u het volgende artikel om te zien op welke andere manieren u een Avast-abonnement kunt opzeggen:

Onderstaande stappen zijn alleen van toepassing op abonnementen die zijn aangeschaft via Google Play Store.

Een abonnement opzeggen via Google Play Store:

1. Open Google Play Store op uw Android-apparaat.
  2. Tik op Menu (drie lijntjes) ▸ Abonnementen.
  3. Selecteer het Avast-abonnement dat u wilt opzeggen.
  4. Tik op Abonnement annuleren.
  5. Voer de instructies op het scherm uit om de opzegging te voltooien.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement via Google Play Store:

Onderstaande stappen zijn alleen van toepassing op abonnementen die zijn aangeschaft via de App Store.

Ga als volgt te werk om een abonnement op te zeggen via de App Store:

1. Open de App Store op uw iOS-apparaat.
  2. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm.
  3. Tik op Abonnementen.
  4. Selecteer het Avast-abonnement dat u wilt opzeggen.
  5. Tik op Annuleer abonnement (of Annuleer gratis proefversie) om uw abonnement te beëindigen.
  6. Tik op Bevestig om de annulering te bevestigen.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement via de App Store:

Kan ik mijn geld terugkrijgen nadat ik mijn abonnement heb opgezegd?

Nee. Als u een Avast-abonnement opzegt, krijgt u geen restitutie voor het abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het aanvragen van terugbetaling:

Wat gebeurt er als ik mijn abonnement heb opgezegd?

U ontvangt een bevestiging per e-mail zodra uw opzeggingsverzoek is verwerkt. Nadat u een Avast-abonnement hebt opgezegd, kunt u de betaalde producten en functies blijven gebruiken tot het einde van de huidige abonnementsperiode. Op dat moment kunt u uw abonnement verlengen, anders verliest u toegang tot de betaalde producten en functies.

Moet ik mijn gratis proefversie van Avast annuleren?

Als u voor aanvang van de proefperiode gegevens van uw betaalkaart hebt ingevoerd, moet u het proefabonnement voor het einde van de proefperiode opzeggen als u de betaalde functies niet wilt blijven gebruiken. Als u het proefabonnement niet opzegt, wordt de volgende abonnementsperiode in rekening gebracht wanneer de proefperiode verloopt.

Volg de instructies voor het opzeggen van een Avast-abonnement; die zijn ook van toepassing op proefabonnementen van Avast.

Als u geen betaalkaartgegevens hoefde in te voeren voor aanvang van uw gratis proefperiode, hoeft u het proefabonnement niet per se op te zeggen.

Welke abonnementen kan ik opzeggen via mijn Avast-account?

Avast werkt samen met de gevestigde e-commerceprovider Digital River. Deze verzorgt de onlineverkoop en -distributie van de meeste Avast-abonnementen.

Als de aankoop van uw abonnement is verwerkt door Digital River, kunt u het abonnement opzeggen via uw Avast-account. Als de aankoop van uw abonnement is verwerkt door een andere distributeur (bijvoorbeeld Nexway, AstroPay of Cleverbridge), moet u een alternatieve opzeggingsmethode gebruiken.

Om te zien welke distributeur de aankoop van uw abonnement heeft verwerkt, kijkt u in het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aanschaf hebt ontvangen of op het afschrift van uw betaalkaart of creditcard. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Een abonnement dat u hebt gekocht via Google Play Store of de App Store kunt u niet opzeggen met behulp van uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een abonnement via een van die leveranciers:

Wat moet ik doen als ik mijn abonnement niet kan opzeggen via mijn Avast-account?

Probeer een van onderstaande oplossingen:

• Als u nog geen Avast-account hebt, kunt u er een maken met het e-mailadres dat u hebt gebruikt bij de aanschaf van het abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  • Als u al over een Avast-account beschikt maar dat account niet is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt bij aankoop van het abonnement, kunt u een nieuw e-mailadres toevoegen aan uw bestaande Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  • Een abonnement dat u hebt gekocht via Google Play Store of de App Store kunt u niet opzeggen met behulp van uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een abonnement via een van die leveranciers:
  • De optie om een abonnement op te zeggen via uw Avast-account is nog niet beschikbaar voor alle Avast-abonnementen. Als het abonnement dat u wilt wijzigen niet wordt weergegeven in uw Avast-account, raadpleeg dan het volgende artikel voor instructies over het opzeggen van uw abonnement:

Kan ik mijn Avast-abonnement gaan gebruiken op een nieuw apparaat?

Ja. Een Avast-abonnement overbrengen naar een ander apparaat:

1. Verwijder het product van uw oorspronkelijke apparaat.
  2. Installeer het product op het nieuwe apparaat.
  3. Activeer uw abonnement op het nieuwe apparaat.

De exacte stappen verschillen afhankelijk van uw product. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

• Alle betaalde Avast-consumentenproducten