Een Avast-abonnement opzeggen – Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn Avast-abonnement opzeggen als ik niet wil dat er iets in rekening wordt gebracht?

De informatie in dit gedeelte is van toepassing op abonnementen die zijn gekocht via de officiële website van Avast, of via een Avast-toepassing op uw pc of Mac.

Als u een door u gekocht Avast-product niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen voor de komende factureringsdatum om toekomstige betalingen te stoppen.

De factureringsdatum hangt af van het type abonnement dat u hebt gekocht:

• Abonnementen voor 1, 2 en 3 jaar: uw factureringsdatum is 15 dagen vóór het begin van de volgende abonnementsperiode.
  • Maandabonnementen: uw factureringsdatum is 2 dagen vóór het begin van de volgende abonnementsperiode.
  • Proefabonnementen van Avast: uw factureringsdatum is de laatste dag van uw gratis proefperiode.

U kunt de volgende factureringsdatum bevestigen op een van de volgende plekken:

• Het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u ontvangt van no.reply@avast.com. Voorafgaand aan de afschrijving voor een Avast-abonnement ontvangt u altijd een kennisgeving per e-mail.
  • Uw Avast-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het abonnement. U kunt de volgende factureringsdatum voor een abonnement zien op het scherm Abonnementen naast Volgende afschrijving.
De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via Google Play Store.

Als u een door u gekocht Avast-product niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen voor de komende factureringsdatum om toekomstige betalingen te stoppen.

Volg onderstaande stappen om de volgende factureringsdatum te controleren voor apps die zijn aangeschaft via Google Play Store:

1. Controleer of u bent aangemeld bij Google Play Store met het Google-account dat u hebt gebruikt om het Avast-abonnement te kopen.
  2. Open Google Play Store op uw Android-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm en selecteer Betalingen en abonnementen.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. U kunt de volgende factureringsdatum voor elk actief abonnement zien onder Volgende afschrijving.
De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via de App Store.

Als u een door u gekocht Avast-product niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen voor de komende factureringsdatum om toekomstige betalingen te stoppen.

Volg onderstaande stappen om de volgende factureringsdatum te controleren voor apps die zijn aangeschaft via de App Store:

1. Controleer of u bent aangemeld bij de App Store met de Apple ID die u hebt gebruikt om het Avast-abonnement te kopen.
  2. Open de App Store op uw iOS-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. U kunt de volgende factureringsdatum voor elk actief abonnement zien onder Verlengt op.

Hoe zeg ik mijn Avast-abonnement op?

De informatie in dit gedeelte is van toepassing op abonnementen die zijn gekocht via de officiële website van Avast, of via een Avast-toepassing op uw pc of Mac.

U kunt een abonnement opzeggen via het Avast-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van het abonnement. Als u geen Avast-account hebt, kunt u er een maken of een alternatieve opzeggingsmethode gebruiken.

Via uw Avast-account kunt u uw abonnement als volgt opzeggen:

1. Meld u aan bij uw Avast-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op de tegel Abonnementen.
  3. Klik op Opzeggen onder het abonnement dat u wilt opzeggen.
  4. Voer de instructies op het scherm uit om de opzegging te voltooien.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een abonnement via uw Avast-account:

De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via Google Play Store.

Een abonnement opzeggen via Google Play Store:

1. Controleer of u bent aangemeld bij Google Play Store met het Google-account dat u hebt gebruikt om het Avast-abonnement te kopen.
  2. Open Google Play Store op uw Android-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm en selecteer Betalingen en abonnementen.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. Selecteer het Avast-abonnement dat u wilt opzeggen.
  6. Tik op Abonnement annuleren.
  7. Voer de instructies op het scherm uit om de opzegging te voltooien.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement via Google Play Store:

De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via de App Store.

Ga als volgt te werk om een abonnement op te zeggen via de App Store:

1. Controleer of u bent aangemeld bij de App Store met de Apple ID die u hebt gebruikt om het Avast-abonnement te kopen.
  2. Open de App Store op uw iOS-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. Selecteer het Avast-abonnement dat u wilt opzeggen.
  6. Tik op Annuleer abonnement (of Annuleer gratis proefversie) om uw abonnement te beëindigen.
  7. Tik op Bevestig om de annulering te bevestigen.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement via de App Store:

Kan ik mijn geld terugkrijgen nadat ik mijn abonnement heb opgezegd?

Nee. Wanneer u een Avast-abonnement hebt opgezegd, ontvangt u geen restitutie voor eventuele resterende tijd van uw abonnement. U kunt uw betaalde Avast-producten blijven gebruiken tot het einde van uw huidige abonnementsperiode. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het aanvragen van terugbetaling:

Wat gebeurt er als ik mijn abonnement heb opgezegd?

Nadat u een Avast-abonnement hebt opgezegd, kunt u de betaalde Avast-producten blijven gebruiken tot het einde van de huidige abonnementsperiode. Op dat moment kunt u uw abonnement verlengen, anders verliest u toegang tot de betaalde producten en functies.

Wanneer u een Avast-abonnement opzegt, ontvangt u geen restitutie voor eventuele resterende tijd van uw abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het aanvragen van terugbetaling:

Moet ik mijn gratis proefversie van Avast annuleren?

Als u voor aanvang van de proefperiode gegevens van uw betaalkaart hebt ingevoerd, moet u het proefabonnement opzeggen voordat het afloopt als u de betaalde functies niet wilt blijven gebruiken. Als u het proefabonnement niet opzegt, wordt de volgende abonnementsperiode in rekening gebracht op de laatste dag van uw proefperiode.

Volg de instructies voor het opzeggen van een Avast-abonnement; die zijn ook van toepassing op proefabonnementen van Avast.

Als u geen betaalkaartgegevens hoefde in te voeren voor aanvang van een gratis proefperiode, hoeft u het gratis proefabonnement niet per se op te zeggen.

Welke abonnementen kan ik opzeggen via mijn Avast-account?

Avast werkt samen met de gevestigde e-commerceprovider Digital River. Deze verzorgt de onlineverkoop en -distributie van de meeste Avast-abonnementen.

Abonnementsaankopen die zijn verwerkt door Digital River, kunt u opzeggen via uw Avast-account. Als de aankoop van uw abonnement is verwerkt door een andere geautoriseerde e-commerce-partner (bijvoorbeeld Nexway, AstroPay of Cleverbridge), moet u een alternatieve opzeggingsmethode gebruiken.

Om te zien welke e-commerce-partner de aankoop van uw abonnement heeft verwerkt, kijkt u in het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aanschaf hebt ontvangen of op het afschrift van uw betaalkaart of creditcard. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Een abonnement dat u hebt gekocht via Google Play Store of de App Store kunt u niet opzeggen met behulp van uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een abonnement via een van die leveranciers:

Wat moet ik doen als ik mijn abonnement niet kan opzeggen via mijn Avast-account?

Probeer een van onderstaande oplossingen:

• Als u nog geen Avast-account hebt, kunt u er een maken met het e-mailadres dat u hebt gebruikt bij de aanschaf van het abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  • Een abonnement dat u hebt gekocht via Google Play Store of de App Store kunt u niet opzeggen met behulp van uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een abonnement via een van die leveranciers:
  • Als uw Avast-abonnement niet verschijnt in uw Avast-account, kunt u het abonnement handmatig toevoegen aan uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  • De optie om een abonnement op te zeggen via uw Avast-account is nog niet beschikbaar voor alle Avast-abonnementen. Als het niet lukt om een abonnement op te zeggen via uw Avast-account, raadpleegt u het volgende artikel om te zien:

Hoe kan ik mijn Avast-abonnement gaan gebruiken op een nieuw apparaat?

Als u uw Avast-abonnement wilt overbrengen van het ene apparaat naar het andere, raadpleegt u het volgende artikel:

Wat moet ik doen als ik mijn probleem niet heb kunnen oplossen aan de hand van dit artikel?

Als u het probleem niet hebt kunnen oplossen aan de hand van dit artikel, is het raadzaam contact op te nemen met de ondersteuning van Avast voor verdere hulp.

• Alle betaalde Avast-consumentenproducten