Alternatieve methoden voor het opzeggen van een Avast-abonnement

We raden u aan de instructies in dit artikel alleen uit te voeren als het niet lukt om uw Avast-abonnement op te zeggen met behulp van een van de koppelingen in onderstaande artikelen:

Als u uw abonnement opzegt vóór de volgende factureringsdatum, wordt er niets in rekening gebracht voor een nieuwe abonnementsperiode.

Zeg uw abonnement op via een van de volgende manieren:

Opzeggen via de klantenportal van Avast

Deze optie is van toepassing als de aankoop van uw Avast-abonnement is verwerkt door Digital River of Nexway. In het e-mailbericht met de bestelbevestiging of uw factuuroverzicht kunt u controleren welke geautoriseerde wederverkoper uw aankoop heeft verwerkt. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Als uw aankoop niet is verwerkt door Digital River of Nexway, raden we u aan contact op te nemen met de ondersteuning van Avast om uw abonnement op te zeggen.

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aankoop van het abonnement hebt ontvangen van no.reply@avast.com.
  2. Klik op Abonnementen beheren.
  3. Schuif naar het gedeelte Uw abonnementen en klik op Opzeggen naast het abonnement dat u wilt opzeggen.
  4. Selecteer Meld mij af voor toekomstige verlengingen en laat mijn abonnement aflopen op DD-MM-JJJJ en klik op Bevestigen.
  5. Klik op OK.

Uw abonnement is nu opgezegd. U ontvangt via e-mail een bevestiging van de opzegging.

Als u meerdere Avast-abonnementen hebt, herhaalt u de bovenstaande stappen voor elk abonnement dat u wilt opzeggen.

Wanneer het abonnement is opgezegd, verandert de status in Verloopt. U kunt de betaalde Avast-producten blijven gebruiken tot de vervaldatum die staat vermeld bij Verloopt op. Na deze datum verliest u toegang tot uw Avast-producten of worden uw Avast-producten omgezet naar de gratis versie.

Als u al een wachtwoord hebt gemaakt voor de klantenportal van Avast, voert u onderstaande stappen uit om uw abonnement op te zeggen. Als u nog geen wachtwoord hebt gemaakt of het wachtwoord bent vergeten, voert u de stappen in beide gedeelten hieronder uit om een wachtwoord te maken voordat u uw abonnement opzegt.

Een wachtwoord maken

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aankoop van het abonnement hebt ontvangen van no.reply@avast.com.
  2. Klik op de koppeling access your customer area (naar gedeelte voor klanten) onder in de e-mail.
  3. Maak een wachtwoord dat voldoet aan de genoemde criteria, typ het wachtwoord opnieuw en klik op Wijzigingen opslaan.

Uw wachtwoord wordt nu gemaakt en u wordt doorgeleid naar de klantenportal van Avast, waar u uw abonnement kunt opzeggen.

Uw abonnement opzeggen

1. Open de klantenportal van Avast met behulp van de koppeling voor uw regio.
  2. Voer het e-mailadres in dat u hebt opgegeven bij aankoop van het abonnement (dit is ook het e-mailadres waar u het e-mailbericht met de bestelbevestiging hebt ontvangen). Voer daarnaast ook uw wachtwoord in en klik op Aanmelden.
  3. Klik op de tegel Instellingen voor automatisch verlengen wijzigen onder Snelkoppelingen.
  4. Selecteer het abonnement dat u wilt opzeggen.
  5. Schuif naar het gedeelte Automatisch verlengen en selecteer Uitgeschakeld.
  6. Klik op Automatisch verlengen uitschakelen om te bevestigen dat u het abonnement wilt opzeggen.

Uw abonnement is nu opgezegd. U ontvangt via e-mail een bevestiging van de opzegging.

Als u meerdere Avast-abonnementen hebt, herhaalt u de bovenstaande stappen voor elk abonnement dat u wilt opzeggen.

Wanneer het abonnement is opgezegd, verandert de status in Automatisch verlengen uitgeschakeld. U kunt uw betaalde Avast-producten blijven gebruiken tot het abonnement is verlopen. Na deze datum verliest u toegang tot uw Avast-producten of worden uw Avast-producten omgezet naar de gratis versie.

Opzeggen via de ondersteuning van Avast

1. U vindt uw bestelnummer (ook wel ordernummer of referentienummer genoemd) in het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aanschaf van het abonnement hebt ontvangen. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  2. Open het contactformulier van de ondersteuning van Avast met behulp van onderstaande koppeling:
  3. Geef ons de details die nodig zijn om uw aankoop terug te vinden en klik dan op Verzoek indienen.

Uw opzegverzoek is ingediend. Een ondersteuningsmedewerker van Avast neemt contact met u op zodra het verzoek is verwerkt.

Als u meerdere Avast-abonnementen hebt, herhaalt u de bovenstaande stappen voor elk abonnement dat u wilt opzeggen. Dit is nodig omdat elk van uw Avast-bestellingen is gekoppeld aan een ander bestelnummer.

Wanneer uw abonnement is opgezegd, kunt u de betaalde Avast-apps blijven gebruiken tot het abonnement afloopt. Na deze datum verliest u toegang tot uw Avast-producten of worden uw Avast-producten omgezet naar de gratis versie.

• Alle betaalde Avast-consumentenproducten