Verkoop en facturering – Veelgestelde vragen | Avast

Verkoop en facturering – Veelgestelde vragen

Facturering

Waar vind ik de eerstvolgende factureringsdatum voor mijn abonnement?

De informatie hieronder is van toepassing op Avast-abonnementen die zijn gekocht via de officiële website van Avast of via een Avast-toepassing op uw pc of Mac.

U kunt de volgende factureringsdatum bevestigen op een van onderstaande manieren:

• We brengen u van tevoren via e-mail op de hoogte van alle abonnementsbetalingen. U kunt de volgende factureringsdatum voor uw abonnement nakijken in de bevestigingsmail die normaal gesproken wordt verzonden vanuit no.reply@avast.com (of in sommige gevallen info@customer.avast.com).
  • Meld u aan met het Avast-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het abonnement. Klik op de tegel Abonnement om een overzicht van uw Avast-abonnementen te openen. U kunt de volgende factureringsdatum voor een abonnement zien onder Volgende afschrijving. Als u nog geen Avast-account hebt, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:
  • In de meeste Avast-producten zijn uw abonnementsgegevens (inclusief de volgende factureringsdatum) zichtbaar via MenuMijn abonnementen. De exacte stappen verschillen afhankelijk van uw product. Deze optie is nog niet beschikbaar voor alle producten en platforms.

Waaraan herken ik een afschrijving van Avast op mijn factuuroverzicht?

Avast werkt samen met gevestigde e-commerceproviders die de onlineverkoop en -distributie van onze producten en services beheren.

U komt controleren welke geautoriseerde wederverkoper uw aankoop heeft verwerkt door naar de omschrijving op uw factuuroverzicht te kijken. In onderstaande lijst vindt u de verschillende omschrijvingen die worden gebruikt door onze geautoriseerde partners:

• Digital River:
    • DRIAvast, Digital River, DRI, DR*Avast
  • Allsoft (een onderneming van Softline Group):
    • NILTASOFT LIMITED (voor Polen en Tsjechië), MOSKVA.G AVAST (voor Rusland), ALMATY/SOFTLINE (voor Kazachstan), KYIV/PAYMASTER.UA (voor Oekraïne)
  • Nexway:
    • Nexwaysoftware.com, Avast/Nexway, Nexway SAS, Nexway S.A.R.L.
  • AstroPay:
    • AstroPay, Webpay Srl, Mercado Pago Avast
  • Cleverbridge:
    • CBA*AVAST Software s.r.o

Wat gebeurt er als mijn creditcard of betaalkaart is verlopen?

U krijgt via e-mail bericht als uw creditcard of betaalkaart is geblokkeerd, is verlopen of zal verlopen voor de volgende betaling. In dit e-mailbericht vindt u een koppeling waarmee u uw abonnement kunt verlengen. Tijdens het verlengen van uw abonnement kunt u nieuwe betalingsgegevens opgeven of een andere betalingsmethode selecteren.

Als u uw Avast-abonnement niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen om toekomstige betalingen te stoppen. Een verlopen creditcard of betaalpas betekent niet dat er niets kan worden afgeschreven. Er kan namelijk een updateservice ingeschakeld zijn voor uw kaart.

Hoe kom ik aan een kopie van mijn factuur?

Raadpleeg de volgende informatie hieronder voor de geautoriseerde partner die de aankoop van uw abonnement heeft gewerkt:

Digital River

U kunt uw factuur bekijken of afdrukken via de webportal van Digital River met behulp van de aanmeldingsgegevens in het e-mailbericht met de bestelbevestiging.

Nexway

U kunt uw factuur bekijken of afdrukken via de webportal van Nexway. Als u voor het eerst de webportal van Nexway wilt openen en een wachtwoord wilt maken, klikt u op de koppeling access your customer area in het e-mailbericht met de bestelbevestiging. U kunt ook de koppeling voor uw regio hieronder gebruiken:

Overige geautoriseerde partners

U kunt een kopie van uw factuur aanvragen door rechtstreeks contact op te nemen met de geautoriseerde partner via onderstaande koppelingen:

Hoe lang duurt het verwerken van bestellingen die zijn betaald via een bankoverschrijving?

De verwerking van betalingen via een bankoverschrijving kan enkele dagen duren, afhankelijk van het land waar de overschrijving is gedaan. Het Avast-abonnement wordt pas verstrekt op het moment dat de volledige betaling is ontvangen. Wacht na de overschrijving minimaal zeven dagen voordat u contact opneemt met de ondersteuning van Avast, zodat de betaling is binnengekomen bij onze distributeurs. Als u uw abonnement na zeven dagen nog niet hebt ontvangen, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Restitutie

Wat is het terugbetalingsbeleid van Avast?

Mocht u niet helemaal tevreden zijn over uw Avast-product, dan kunt u binnen 30 dagen na aankoop contact met ons opnemen om het volledige aankoopbedrag terug te vragen. Deze 30-daagse geld-teruggarantie geldt voor consumentenproducten van Avast die als volgt zijn aangeschaft:

Het is normaal gesproken niet mogelijk geld terug te vragen voor Avast-producten waarvan de aankoopdatum meer dan 30 dagen geleden is.

Raadpleeg de volgende webpagina om het volledige terugbetalingsbeleid van Avast te bekijken:

Hoe krijg ik mijn geld terug?

1. Open het formulier voor restitutieverzoek van Avast.
  2. Selecteer het product waarvoor uw geld terug wilt en klik op Volgende.
  3. Vul het formulier in met de vereiste gegevens en klik op Verzoek indienen.

Waar vind ik mijn bestelnummer?

U vindt uw bestelnummer van Avast ook in het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aanschaf hebt ontvangen. De exacte plek hangt af van de distributeur die uw bestelling heeft Avast verwerkt. In het volgende artikel leest u hoe u uw bestelnummer kunt vinden:

Hoe krijg ik mijn geld terug voor een product dat ik heb gekocht via Google Play of de App Store?

Raadpleeg voor meer informatie over het restitutiebeleid van Google Play Store of de App Store het artikel in kwestie hieronder:

Hoe krijg ik mijn geld terug voor een product dat ik heb gekocht via een winkel of externe wederverkoper?

Als u een Avast-product hebt gekocht in een winkel of via een onlinewederverkoper (bijvoorbeeld Staples, Walmart of Amazon), neemt u rechtstreeks contact op met de winkel of wederverkoper voor informatie over het vragen om terugbetaling.

Abonnementen

Hoe werken Avast-abonnementen?

Avast-producten worden als doorlopend abonnement verkocht. Dat betekent dat uw abonnement aan het einde van elke factureringscyclus wordt verlengd tenzij u het handmatig opzegt. U ontvangt een kennisgeving per e-mail van Avast waarin u wordt geïnformeerd over de komende afschrijving en waarin u instructies vindt om uw abonnement op te zeggen. De exacte factuurdatum hangt af van het type abonnement dat u hebt gekocht:

• Abonnementen voor 1, 2 en 3 jaar: 15 dagen vóór het begin van de volgende abonnementsperiode.
  • Maandabonnementen: 2 dagen vóór het begin van de volgende abonnementsperiode.

U kunt een overzicht van uw huidige Avast-abonnementen (inclusief de volgende factureringsdatum) bekijken in uw Avast-account.

Kennisgevingen per e-mail worden verzonden naar het e-mailadres dat u tijdens de aanschaf van het abonnement hebt opgegeven. Als u op de hoogte wil blijven van alle toekomstige betalingen aangaande uw Avast-abonnementen, is het raadzaam ervoor te zorgen dat e-mailberichten van no.reply@avast.com (of info@customer.avast.com) niet worden gemarkeerd als ongewenst of spam.

Hoe zeg ik een Avast-abonnement op?

De informatie hieronder is van toepassing op Avast-abonnementen die zijn gekocht via de officiële website van Avast of via een Avast-toepassing op uw pc of Mac. Raadpleeg het volgende artikel voor het opzeggen van een abonnement dat u hebt gekocht via Google Play Store of de App Store:

In de meeste gevallen kunt u een abonnement opzeggen via het Avast-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van het abonnement. Als u nog geen Avast-account hebt, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

Via uw Avast-account kunt u uw abonnement als volgt opzeggen:

1. Meld u aan bij uw Avast-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op de tegel Abonnementen.
  3. Klik op Opzeggen onder het abonnement dat u wilt opzeggen.
  4. Voer de instructies op het scherm uit om de opzegging te voltooien.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van een abonnement via uw Avast-account:

Als het niet lukt om een abonnement op te zeggen via uw Avast-account, raadpleegt u het volgende artikel om te zien op welke andere manieren u een Avast-abonnement kunt opzeggen:

Moet ik mijn gratis proefversie van Avast annuleren?

Als u voor aanvang van de proefperiode gegevens van uw betaalkaart hebt ingevoerd, moet u het proefabonnement voor het einde van de proefperiode opzeggen als u de betaalde functies niet wilt blijven gebruiken. Als u het proefabonnement niet opzegt, wordt de volgende abonnementsperiode in rekening gebracht wanneer de proefperiode verloopt.

Volg de instructies voor het opzeggen van een Avast-abonnement; die zijn ook van toepassing op proefabonnementen van Avast.

Als u geen betaalkaartgegevens hoefde in te voeren voor aanvang van uw gratis proefperiode, hoeft u het proefabonnement niet per se op te zeggen.

Kan ik mijn Avast-abonnement overdragen op een ander apparaat?

Ja. Een Avast-abonnement overbrengen naar een ander apparaat:

1. Verwijder het product van uw oorspronkelijke apparaat.
  2. Installeer het product op het nieuwe apparaat.
  3. Activeer uw abonnement op het nieuwe apparaat.

De exacte stappen verschillen afhankelijk van uw product. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Waar kan ik mijn activeringscode vinden?

U kunt de activeringscode normaal gesproken vinden in het e-mailbericht met de bestelbevestiging die u na aankoop hebt ontvangen of in het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het abonnement.

In het volgende artikel vindt u meer informatie over waar u de activeringscode kunt vinden:

Welke producten bevinden zich in mijn Avast-abonnement?

Avast biedt verschillende betaalde abonnementsopties. Sommige abonnementen omvatten meerdere producten, terwijl andere maar voor één product geldig zijn. U kunt op een van onderstaande manieren controleren wat uw abonnement omvat:

• Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aankoop van het abonnement hebt ontvangen.
  • Controleer het Avast-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het abonnement. Als u nog geen Avast-account hebt, kunt u er een maken met het hetzelfde e-mailadres. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Klantoverzicht

Hoe kan ik de gegevens van mijn creditcard of betaalkaart bijwerken?

Als u uw betaalkaartgegevens wilt bijwerken, is het raadzaam contact op te nemen met de ondersteuning van Avast.

U kunt uw betaalkaartgegevens mogelijk ook bijwerken via een andere methode. Raadpleeg de toepasselijke instructies hieronder voor de geautoriseerde partner die de aankoop van uw abonnement heeft gewerkt:

Digital River

Werk uw betalingsgegevens bij via de webportal van Digital River met behulp van de aanmeldingsgegevens in het e-mailbericht met de bestelbevestiging. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Nexway

Werk uw betalingsgegevens bij via de webportal van Nexway. Als u voor het eerst de webportal van Nexway wilt openen en een wachtwoord wilt maken, klikt u op de koppeling access your customer area in het e-mailbericht met de bestelbevestiging. U kunt ook de koppeling voor uw regio hieronder gebruiken:

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Overige geautoriseerde partners

Werk uw betalingsgegevens bij door rechtstreeks contact op te nemen met de geautoriseerde partner via onderstaande koppelingen:

Hoe kan ik mijn e-mailadres bijwerken?

U kunt uw primaire e-mailadres bijwerken via uw Avast-account. Als u nog geen Avast-account hebt, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

Ga als volgt te werk om uw primaire e-mailadres bij te werken via uw Avast-account:

1. Meld u aan bij uw Avast-account met uw huidige primaire e-mailadres via onderstaande koppeling:
  2. Klik rechtsboven op uw huidige primaire e-mailadres en selecteer Accountinstellingen.
  3. Selecteer onder E-mailbeheer de optie Een e-mailadres toevoegen.
  4. Volg de instructies op het scherm om het nieuwe e-mailadres toe te voegen en te verifiëren. Als het nieuwe e-mailadres is geverifieerd, wordt u omgeleid naar het hoofdscherm van Avast Account.
  5. Klik rechtsboven op uw huidige primaire e-mailadres en selecteer Accountinstellingen.
  6. Klik naast het nieuwe e-mailadres op Instellen als hoofdadres.

Als het niet lukt om uw primaire e-mailadres bij te werken via uw Avast-account, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Hoe kan ik mijn adres en andere klantgegevens bijwerken?

Neem contact op met de ondersteuning van Avast en geef uw nieuwe en voormalige gegevens op. Het is ook raadzaam om uw bestelnummer te verstrekken, zodat we uw gegevens in onze klantendatabase kunnen bijwerken.

U vindt uw bestelnummer (ook wel ordernummer of referentienummer genoemd) in het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aanschaf van het abonnement hebt ontvangen. In het volgende artikel leest u hoe u uw bestelnummer kunt vinden:

Probleemoplossing

Wat kan ik doen als ik geen bevestigingsmail heb ontvangen?

Als u nog geen e-mailbericht met bestelbevestiging hebt ontvangen na aankoop van een abonnement met een creditcard of betaalkaart, kunt u onderstaande oplossingen uitproberen:

• Kijk in de map met ongewenste e-mail of spam van uw e-mailaccount. Het is namelijk mogelijk dat de bevestiging uit uw postvak IN is gefilterd.
  • Het kan een aantal uren duren voordat het e-mailbericht met de bestelbevestiging is verwerkt en verzonden. Controleer uw postvak IN en de map met ongewenste e-mail of spelen later nog een keer.
  • Als u niet onmiddellijk een e-mailbericht met bestelbevestiging ontvangt, kunt u uw activeringscode ophalen via het Avast-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van het abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  • Neem contact op met de ondersteuning van Avast en geef de volledige naam en het adres op dat zich op uw bestelling moet bevinden. Zodra we uw bestelling hebben gevonden, controleren we uw e-mailadres en sturen we u de abonnementsgegevens opnieuw toe.

Wat moet ik doen bij een dubbele bestelling?

Als u een product meerdere keren hebt besteld, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast voor assistentie. Afhankelijk van uw voorkeur kunnen we uw bestellingen combineren om uw Avast-abonnement te verlengen of de dubbele bestelling terugbetalen.

Waarom is het Avast-abonnement duurder dan voorheen?

Als u een Avast-abonnement aanschaft, ontvangt u mogelijk een aanbieding tegen een in eerste instantie lagere prijs. Die aanbieding geldt alleen voor de eerste abonnementsperiode. Daarna wordt de volledige prijs in rekening gebracht. De volledige abonnementsprijs wordt tijdens de aankoop vermeld en u wordt van tevoren per e-mail op de hoogte gesteld wanneer het bedrag wordt afgeschreven. Als u niet tevreden bent over de verlengingsprijs, kunt u uw abonnement opzeggen vóór het einde van de huidige abonnementsperiode. Er wordt dan verder niets in rekening gebracht.

Wat moet ik doen als de overgebleven tijd van mijn vorige abonnement niet is toegevoegd aan de duur van mijn nieuwe abonnement?

Wanneer u een abonnement op Avast aanschaft voordat uw huidige abonnement is afgelopen, wordt de resterende tijd van het vorige abonnement automatisch toegevoegd aan de nieuwe abonnementsperiode. Als de abonnementen in ons systeem niet naar behoren aan elkaar worden gekoppeld, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast. In dat geval zullen we uw abonnement handmatig verlengen.

Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben over de afhandeling van een vraag over een bestelling door de ondersteuning van Avast?

De ondersteuning van Avast probeert elke zaak eerlijk af te handelen op basis van uw specifieke geval en onze beleidsregels. Als u niet tevreden bent over de afhandeling van een vraag over uw bestelling of het gevoel hebt dat uw geval nader moet worden bekeken, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Verstrek in uw ondersteuningsticket zoveel mogelijk informatie over uw geval, waaronder:

• Uw naam
  • Bestelnummer
  • Ticketnummer (indien van toepassing)

Geef naast deze gegevens ook de naam op van de medewerker die uw vraag in eerste instantie heeft afgehandeld en andere gegevens waarvan u denkt dat ze relevant zijn voor uw zaak.

U vindt uw bestelnummer (ook wel ordernummer of referentienummer genoemd) in het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aanschaf van het abonnement hebt ontvangen. In het volgende artikel leest u hoe u uw bestelnummer kunt vinden:
  • Alle betaalde Avast-consumentenproducten