Verkoop en facturering – veelgestelde vragen

Hoe zeg ik een doorlopend Avast-abonnement op?

Raadpleeg het artikel hieronder voor instructies over het uitschakelen van uw doorlopende Avast-abonnement, afhankelijk de distributeur bij wie u het abonnement hebt afgesloten:

Als u bij Allsoft (Softline Group), AstroPay of Cleverbridge aangeschafte doorlopende abonnementen wilt opzeggen, kunt u daarvoor het volgende formulier gebruiken:

Een doorlopend Avast-abonnement uitschakelen:

1. Open iTunes en controleer of u bent aangemeld met uw Apple ID.
  2. Klik boven aan het scherm op Account en selecteer Toon mijn account.
  3. Typ uw wachtwoord en klik op Toon account.
  4. Schuif op de pagina Accountinformatie omlaag naar Instellingen.
  5. Klik op Beheer naast Abonnementen.
  6. Klik op Wijzig naast uw Avast-abonnement en klik op Annuleer abonnement.

Lees het volgende Apple Support-artikel voor gedetailleerde instructies:

Een doorlopend Avast-abonnement uitschakelen:

1. Open Google Play Store op uw apparaat.
  2. Tik linksboven op het scherm op het pictogram ☰ Menu en selecteer Account in de lijst.
  3. Tik op Abonnementen en vervolgens op Annuleren onder het Avast-abonnement in kwestie.
  4. Tik op Abonnement opzeggen om de annulering te bevestigen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Een doorlopend Avast-abonnement uitschakelen:

1. Open de App Store op uw apparaat.
  2. Tik op uw profielfoto rechtsboven op het scherm.
  3. Tik achtereenvolgens op Abonnementen beheren en op het Avast-abonnement in kwestie.
  4. Tik op Abonnement annuleren om het doorlopende abonnement uit te schakelen.

Lees het volgende Apple Support-artikel voor gedetailleerde instructies:

Hoe krijg ik mijn geld terug?

Avast biedt voor de meeste producten een 30-daagse geld-teruggarantie vanaf de datum van aankoop.

Op sommige bestellingen zijn beperkingen van toepassing volgens de algemene voorwaarden die golden op het moment van aankoop. Voor mobiele producten van Avast die zijn gekocht via Google Play of iTunes geldt het restitutiebeleid van de leverancier in kwestie. Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met Google Play of iTunes.

Als u restitutie wilt aanvragen voor een Avast-product voor Windows of Mac, neemt u contact op de ondersteuning van Avast en geeft u de volgende gegevens op:

• Uw naam
  • Het bestelnummer
  • De reden voor het restitutieverzoek

Welke producten bevinden zich in mijn Avast-abonnement?

Avast biedt verschillende betaalde abonnementsopties. Sommige abonnementen omvatten meerdere producten, terwijl andere maar voor één product geldig zijn. U kunt controleren wat er precies in uw abonnement zit in het e-mailbericht met de bestelbevestiging of via uw Avast-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven tijdens de aankoop.

Als u nog geen Avast-account hebt, kunt u er een instellen door naar my.avast.com te gaan en te klikken op Registreren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Waar kan ik mijn huidige Avast-abonnementen bekijken?

U kunt uw betaalde Avast-abonnementen bekijken en beheren via het Avast-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven tijdens de aankoop. Zo meldt u zich aan bij uw Avast-account:

1. Open https://my.avast.com/ in uw webbrowser.
  2. Voer uw aanmeldingsgegevens in en klik op Aanmelden.

Gekoppelde abonnementen worden weergegeven op het scherm Mijn abonnementen. U kunt de details van elk abonnement bekijken, inclusief de vervaldatum en de activeringscode.

Als u nog geen Avast-account hebt, kunt u er een instellen door naar my.avast.com te gaan en te klikken op Registreren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Kan ik mijn Avast-abonnement overdragen naar een andere pc?

Ja. Als u uw Avast-abonnement van de ene pc wilt overzetten op de andere, moet u alle gekoppelde producten op de ene pc verwijderen en vervolgens alle gekoppelde producten installeren en activeren op de andere pc.

1. Raadpleeg het relevante artikel hieronder voor uitgebreide instructies over het verwijderen van een Avast-product van uw bestaande pc:
  2. Raadpleeg het relevante artikel hieronder voor uitgebreide instructies over het installeren van een Avast-product op een andere pc:
  3. Raadpleeg het relevante artikel hieronder voor uitgebreide instructies over het activeren van een Avast-product op een andere pc:

Als u een abonnement voor meerdere apparaten hebt, kunt u uw abonnement activeren op het aantal apparaten dat wordt vermeld in het e-mailbericht met de bevestiging.

Waarom is het Avast-abonnement duurder dan voorheen?

Toen u het Avast-abonnement kocht, hebt u mogelijk een aanbieding ontvangen tegen een in eerste instantie lagere prijs. Die aanbieding geldt alleen voor de eerste abonnementsperiode. Daarna wordt de volledige prijs in rekening gebracht. De volledige abonnementsprijs wordt tijdens de aankoop vermeld en u wordt van tevoren per e-mail op de hoogte gesteld wanneer het bedrag wordt afgeschreven. Als u niet tevreden bent over de verlengingsprijs, kunt u uw abonnement opzeggen vóór het einde van de huidige abonnementsperiode. Er wordt dan verder niets in rekening gebracht.

Waarom heb ik het door mij gekochte Avast-abonnement niet ontvangen?

Als u na aankoop van een abonnement met een creditcard of betaalkaart geen e-mailbericht met de bestelbevestiging hebt ontvangen met daarin de gegevens van uw Avast-abonnement, is het raadzaam de map met ongewenste e-mail/spam in uw e-mailprogramma te controleren. Het is mogelijk dat de bestelbevestiging uit het postvak IN is gefilterd.

Het kan een aantal uren duren voordat het e-mailbericht met de bestelbevestiging is verwerkt en verzonden. Als u het e-mailbericht niet meteen na aankoop ontvangt, controleert u op een later tijdstip opnieuw het postvak IN en de map met ongewenste e-mail/spam.

Als het e-mailbericht met de bestelbevestiging niet in het postvak IN of de map met ongewenste bestanden/spam verschijnt, kunt u uw activeringscode via uw Avast-account opvragen:

1. Meld u aan bij uw Avast-account met het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop.
  2. Uw ziet uw activeringscode onder het abonnement in kwestie.

Voor Avast Antivirus kunt u ook een kopie aanvragen van uw licentiebestand door het e-mailadres op te geven dat u hebt gebruikt voor de aankoop.

Als u uw bestelbevestiging nog steeds niet kunt vinden en geen licentie of activeringscode kunt opvragen, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en geeft u de volledige naam en het adres door die u bij het bestellen hebt opgegeven. Zodra we uw bestelling hebben gevonden, passen we uw e-mailadres aan en sturen we u de abonnementsgegevens opnieuw toe.

Wat moet ik doen bij een dubbele bestelling?

Neem contact op met de ondersteuning van Avast zodat we u kunnen helpen. Afhankelijk van uw voorkeur kunnen we uw bestellingen combineren om uw Avast-abonnement te verlengen of de dubbele bestelling terugbetalen.

Raadpleeg voordat u restitutie aanvraagt ons restitutiebeleid voor meer informatie.

• Alle betaalde Avast-consumentenproducten