Een Avast-abonnement opzeggen via uw Avast-account

Dit artikel is niet van toepassing op abonnementen die zijn aangeschaft via Google Play Store of de App Store. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een abonnement dat u via die leveranciers hebt gekocht:

Als u nog geen Avast-account hebt, kunt u er een maken met het e-mailadres dat u hebt gebruikt bij de aanschaf van het abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Als u al over een Avast-account beschikt maar dat account niet is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt bij aankoop van het abonnement, kunt u een nieuw e-mailadres toevoegen aan uw bestaande Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Opzeggen via uw Avast-account

1. Meld u aan bij uw Avast-account via onderstaande koppeling:
  2. Selecteer de tegel Abonnementen.
  3. Klik op Opzeggen onder het abonnement dat u wilt opzeggen.
  4. Selecteer Meld mij af voor toekomstige verlengingen en laat mijn abonnement aflopen op DD-MM-JJJJ en klik op Bevestigen.
  5. Klik op OK.
  6. Tijdens het verwerken van de wijziging is de status van het abonnement Abonnement opzeggen. Wanneer het abonnement is opgezegd, verandert de status in Verloopt op. Verlopen abonnementen blijven nog één jaar zichtbaar in uw Avast-account.

Uw abonnement is nu opgezegd. U ontvangt via e-mail een bevestiging van de opzegging.

Nadat u een Avast-abonnement hebt opgezegd, kunt u de betaalde producten en functies blijven gebruiken tot het einde van de huidige abonnementsperiode. Op dat moment kunt u uw abonnement verlengen, anders verliest u toegang tot de betaalde producten en functies.

Als u meerdere Avast-abonnementen hebt, herhaalt u de bovenstaande stappen voor elk abonnement dat u wilt opzeggen.

Alternatieve methoden

De optie om een abonnement op te zeggen via uw Avast-account is nog niet beschikbaar voor alle Avast-abonnementen. Als het abonnement dat u wilt wijzigen niet wordt weergegeven in uw Avast-account of als u de knop Opzeggen niet zichtbaar is, raadpleeg dan het volgende artikel voor instructies over het opzeggen van uw abonnement:

• Alle consumentenproducten van Avast