Alternatieve methoden voor het opzeggen van een Avast-abonnement

Dit artikel is niet van toepassing op abonnementen die zijn aangeschaft via Google Play Store of de App Store. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een abonnement dat u via die leveranciers hebt gekocht:

In dit artikel vindt u alternatieve instructies voor het opzeggen van een Avast-abonnement als het niet mogelijk is om het op te zeggen via uw Avast account. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een abonnement via uw Avast-account:

Probeer een van onderstaande alternatieve methoden als u een abonnement niet kunt opzeggen via uw Avast-account:

Opzeggen via de klantenportal van Avast

De optie om een abonnement op te zeggen via de klantenportal van Avast is alleen van toepassing als uw bestelling is gedistribueerd door Digital River of Nexway. Om te zien wie uw bestelling heeft gedistribueerd, kijkt u in het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aanschaf hebt ontvangen of op het afschrift van uw betaalkaart of creditcard. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na abonnement aankoop hebt ontvangen van no.reply@avast.com (of avast@digitalriver.com voor oudere bevestigingsmails).
  2. Geef uw bestelnummer en wachtwoord op.
  3. Open de klantenportal van Avast met behulp van onderstaande koppeling:
  4. Voer het bestelnummer en het wachtwoord uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging in, en klik op Aanmelden.
  5. Schuif naar het gedeelte Uw abonnementen en klik op Opzeggen naast het abonnement dat u wilt opzeggen.
  6. Selecteer Meld mij af voor toekomstige verlengingen en laat mijn abonnement aflopen op DD-MM-JJJJ en klik op Bevestigen.
  7. Klik op OK.
  8. Wanneer het abonnement is opgezegd, verandert de status in Verloopt op.

Als u al een wachtwoord hebt gemaakt voor de klantenportal van Avast, voert u onderstaande stappen uit om uw abonnement op te zeggen. Als u al nog geen wachtwoord hebt gemaakt of het wachtwoord bent vergeten, voert u de stappen in beide gedeelten hieronder uit om een wachtwoord te maken voordat u uw abonnement opzegt.

Een wachtwoord maken

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aankoop van het abonnement hebt ontvangen van no.reply@avast.com.
  2. Klik op de koppeling access your customer area (naar gedeelte voor klanten) onder in de e-mail.
  3. Maak een wachtwoord dat voldoet aan de genoemde criteria, typ het wachtwoord opnieuw en klik op Wijzigingen opslaan.

Uw wachtwoord wordt nu gemaakt en u wordt doorgeleid naar de klantenportal van Avast, waar u uw abonnement kunt opzeggen.

Uw abonnement opzeggen

1. Open de klantenportal van Avast met behulp van de koppeling voor uw regio.
  2. Voer het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij aankoop van het abonnement en uw wachtwoord in en klik op Aanmelden.
  3. Klik op de tegel Instellingen voor automatisch verlengen wijzigen onder Snelkoppelingen.
  4. Selecteer het abonnement dat u wilt opzeggen.
  5. Schuif naar het gedeelte Automatisch verlengen en selecteer Uitgeschakeld.
  6. Klik op Automatisch verlengen uitschakelen om te bevestigen dat u het abonnement wilt opzeggen.
  7. Wanneer het abonnement is opgezegd, verandert de status in Automatisch verlengen uitgeschakeld.

Uw abonnement is nu opgezegd. U ontvangt via e-mail een bevestiging van de opzegging.

Nadat u een Avast-abonnement hebt opgezegd, kunt u de betaalde producten en functies blijven gebruiken tot het einde van de huidige abonnementsperiode. Op dat moment kunt u uw abonnement verlengen, anders verliest u toegang tot de betaalde producten en functies.

Als u meerdere Avast-abonnementen hebt, herhaalt u de bovenstaande stappen voor elk abonnement dat u wilt opzeggen.

Opzeggen via de ondersteuning van Avast

1. U vindt uw bestelnummer (ook wel ordernummer of referentienummer genoemd) in het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aanschaf van het abonnement hebt ontvangen. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  2. Open het contactformulier van de ondersteuning van Avast met behulp van onderstaande koppeling:
  3. Voltooi alle vereiste velden en klik op Verzoek indienen.

Uw opzegverzoek is ingediend. Een ondersteuningsmedewerker van Avast neemt contact met u op zodra het verzoek is verwerkt.

Nadat u een Avast-abonnement hebt opgezegd, kunt u de betaalde producten en functies blijven gebruiken tot het einde van de huidige abonnementsperiode. Op dat moment kunt u uw abonnement verlengen, anders verliest u toegang tot de betaalde producten en functies.

Als u meerdere Avast-abonnementen hebt, herhaalt u de bovenstaande stappen voor elk abonnement dat u wilt opzeggen.
  • Alle betaalde Avast-consumentenproducten