Bestellingen, abonnementen en terugbetalingen – veelgestelde vragen

Abonnementen

Hoe kom ik aan een kopie van het licentiebestand of de activeringscode van mijn abonnement?

Voor de meeste producten kunt u uw activeringscode bekijken op uw Avast-account, wanneer u zich aanmeldt met het e-mailadres dat u hebt gebruikt tijdens de aankoop. Voor Avast Antivirus kunt u ook een kopie aanvragen van uw licentiebestand door het e-mailadres op te geven dat u hebt gebruikt voor de aankoop.

Voor andere producten kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast en uw naam en bestelnummer doorgeven, zodat wij uw bestelling kunnen opzoeken.

Wat moet ik doen als het licentiebestand uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging is gewijzigd of beschadigd?

Als u een gewijzigd of beschadigd licentiebestand hebt ontvangen bij het e-mailbericht met de bestelbevestiging, raadpleegt u het volgende artikel om Avast Antivirus te herstellen en in te stellen op de beginwaarden:

Als het probleem aanhoudt, vraagt u een kopie aan van uw licentiebestand (alleen voor Avast Antivirus) door het e-mailadres op te geven dat u bij aankoop hebt gebruikt.

Als de nieuw gedownloade licentie ook gewijzigd of beschadigd is, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast. Geef daarbij uw naam en bestelnummer door, zodat wij uw bestelling kunnen opzoeken.

Kan ik mijn Avast-abonnement overdragen op een andere pc?

Ja. Als u uw Avast-abonnement van de ene pc wilt overzetten op de andere, moet u alle gekoppeld producten op de vorige pc verwijderen en vervolgens alle gekoppelde producten installeren en activeren op de andere pc.

1. Raadpleeg hieronder het artikel in kwestie voor uitgebreide instructies over het verwijderen van een Avast-product van de vorige pc:
  2. Raadpleeg hieronder het artikel in kwestie voor uitgebreide instructies over het installeren van een Avast-product op een andere pc:
  3. Raadpleeg hieronder het artikel in kwestie voor uitgebreide instructies over het activeren van een Avast-product op een andere pc:

Als u een abonnement voor meerdere apparaten hebt, kunt u uw abonnement overdragen op het aantal apparaten dat wordt vermeld in het e-mailbericht met de bevestiging.

Doorlopende abonnementen

Hoe zeg ik een doorlopend Avast-abonnement op?

Raadpleeg het artikel hieronder voor instructies over het uitschakelen van uw doorlopende abonnement voor Avast-software, afhankelijk van de distributeur bij wie u het abonnement hebt afgesloten:

Als u bij Allsoft (Softline Group), AstroPay of Cleverbridge aangeschafte doorlopende abonnementen wilt opzeggen, kunt u daarvoor het volgende formulier gebruiken:

Zo schakelt u een doorlopend Avast-abonnement uit:

1. Open iTunes en controleer of u bent aangemeld met uw Apple ID.
  2. Klik boven aan het scherm op Account en selecteer Toon mijn account.
  3. Typ uw wachtwoord en klik op Toon account.
  4. Schuif op de pagina Accountinformatie omlaag naar Instellingen.
  5. Klik op Beheer naast Abonnementen.
  6. Klik op Wijzig naast uw Avast-abonnement en klik op Annuleer abonnement.

Lees het volgende Apple Support-artikel voor gedetailleerde instructies:

Zo schakelt u een doorlopend Avast-abonnement uit:

1. Open Google Play Store op uw apparaat.
  2. Tik linksboven op het scherm op het pictogram ☰ Menu en selecteer Account in de lijst.
  3. Tik op Abonnementen en vervolgens op Annuleren onder het Avast-abonnement in kwestie.
  4. Tik op Abonnement opzeggen om de annulering te bevestigen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Zo schakelt u een doorlopend Avast-abonnement uit:

1. Open App Store op uw apparaat.
  2. Tik op uw profielfoto rechtsboven op het scherm.
  3. Tik achtereenvolgens op Abonnementen beheren en op het Avast-abonnement in kwestie.
  4. Tik op Abonnement annuleren om het doorlopende abonnement uit te schakelen.

Lees het volgende Apple Support-artikel voor gedetailleerde instructies:

Wat moet ik doen als de overgebleven tijd van mijn vorige abonnement niet is toegevoegd aan de duur van mijn nieuwe abonnement?

Wanneer u een abonnement op Avast-software aanschaft voordat uw huidige abonnement is afgelopen, wordt de resterende tijd van het vorige abonnement automatisch toegevoegd aan de nieuwe abonnementsperiode. Als de abonnementen in ons systeem niet naar behoren aan elkaar worden gekoppeld, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast. In dat geval wordt uw abonnement handmatig verlengd.

Betalingsgegevens

Hoe herken ik Avast-aankopen op het afschrift van mijn betaalkaart/creditcard?

Avast werkt samen met gevestigde e-commerceproviders die de onlineverkoop en -distributie van onze softwareproducten en services beheren. Als u een abonnement afsluit voor een Avast-product via de officiële website van Avast of via de gebruikersinterface van een softwareproduct van Avast, worden de transactie en de bestelling verwerkt door een van onze geautoriseerde partners.

Hieronder vindt u de contactgegevens van onze geautoriseerde distributeurs, met vermelding van de omschrijvingen die op uw creditcardafschrift verschijnen wanneer u een abonnement via hen afsluit. Raadpleeg onderstaande gegevens om vast te stellen bij welke Avast-distributeur u een abonnement hebt afgesloten:

• Digital River
    Omschrijvingen op creditcardafschrift: DRIAvast, Digital River, DRI, DR*Avast
    Bedrijfswebsite: www.digitalriver.com
    Vragen over transacties: Contactformulier
  • Nexway
    Omschrijvingen op creditcardafschrift: Nexwaysoftware.com, Avast/Nexway, Nexway SAS, Nexway S.A.R.L.
    Bedrijfswebsite: www.nexway.com
    Vragen over transacties: Contactformulier
  • Allsoft (Softline Group company)
    Omschrijvingen op creditcardafschrift: NILTASOFT LIMITED (voor Polen), MOSKVA.G AVAST (voor Rusland), ALMATY/SOFTLINE (voor Kazachstan), KYIV/PAYMASTER.UA (voor Oekraïne)
    Bedrijfswebsite: www.allsoft.ru
    Vragen over transacties: Contactformulier
  • AstroPay
    Omschrijvingen op creditcardafschrift: AstroPay, Webpay Srl, Mercado Pago Avast
    Bedrijfswebsite: www.astropay.com
    Vragen over transacties: Contactformulier
  • Cleverbridge
    Omschrijvingen op creditcardafschrift: CBA*AVAST Software s.r.o
    Bedrijfswebsite: www.cleverbridge.com
    Vragen over transacties: Contactformulier
U kunt voor de omschrijving op het creditcardafschrift die aangeeft bij welke distributeur u uw Avast-abonnement hebt afgesloten ook het e-mailbericht met de bestelbevestiging raadplegen.

Als u een creditcardafschrijving niet herkent of hulp nodig hebt bij een bestelling, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de geautoriseerde distributeur.

Hoe kan ik de gegevens van mijn creditcard/betaalpas wijzigen voor een doorlopend abonnement?

U kunt de betalingsgegevens voor uw doorlopende abonnement bijwerken via uw distributeur:

Hoe kom ik aan een kopie van mijn factuur?

Volg de instructies voor de distributeur die uw bestelling heeft verwerkt:

Verwerking van bestellingen

Hoe lang duurt het verwerken van bestellingen die zijn betaald via een bankoverschrijving?

De verwerking van betalingen via een bankoverschrijving kan enkele dagen duren, afhankelijk van het land waar de overschrijving is gedaan. Het Avast-abonnement wordt pas verstrekt op het moment dat de volledige betaling is ontvangen. Wacht na de overschrijving minimaal zeven dagen voordat u contact opneemt met de ondersteuning van Avast. Als u uw abonnement na zeven dagen nog niet hebt ontvangen, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Waarom heb ik mijn Avast-abonnement niet ontvangen na aankoop met een creditcard/betaalkaart?

Als u na aankoop van een abonnement met een creditcard of betaalkaart geen e-mailbericht met de bestelbevestiging hebt ontvangen met daarin de gegevens van uw Avast-abonnement, is het raadzaam de map met ongewenste e-mail/spam in uw e-mailprogramma te controleren, voor het geval dat de bestelbevestiging uit het postvak IN is gefilterd.

Het kan een aantal uren duren voordat het e-mailbericht met de bestelbevestiging is verwerkt en verzonden. Als u het e-mailbericht niet meteen na aankoop ontvangt, controleert u op een later tijdstip opnieuw het Postvak IN en de map met ongewenste e-mail/spam.

Als het e-mailbericht met de bestelbevestiging niet in het postvak IN of de map met ongewenste bestanden/spam verschijnt, kunt u uw activeringscode opvragen via uw Avast-account:

1. Meld u aan bij uw Avast-account met het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop.
  2. Uw ziet uw activeringscode onder het abonnement in kwestie.

Voor Avast Antivirus kunt u ook een kopie aanvragen van uw licentiebestand door het e-mailadres op te geven dat u hebt gebruikt voor de aankoop.

Als u uw bestelbevestiging nog steeds niet kunt vinden en geen licentie of activeringscode kunt opvragen, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en geeft u de volledige naam en het adres door die u bij het bestellen hebt opgegeven. Zodra we uw bestelling hebben gevonden, passen we uw e-mailadres aan en sturen we de abonnementsgegevens opnieuw naar u op.

Wat moet ik doen bij een dubbele bestelling?

Als u een product meerdere keren hebt besteld, neemt u contact op de met de ondersteuning van Avast voor assistentie. Afhankelijk van uw voorkeur kunnen we uw bestellingen combineren om uw Avast-abonnement te verlengen of de dubbele bestelling terugbetalen.

Raadpleeg onze restitutieprocedure om te zien hoe u uw geld kunt terugvragen.

Algemeen

Hoe kan ik mijn e-mailadres en andere klantgegevens bijwerken?

Als u uw e-mailadres of andere klantgegevens wilt bijwerken, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en verstrekt u uw bestaande en uw nieuwe gegevens. U moet ook uw bestelnummer verstrekken, zodat we uw gegevens in onze klantendatabase kunnen bijwerken.

U vindt uw bestelnummer in het e-mailbericht met de bestelbevestiging.

Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben over de afhandeling van een vraag over een bestelling door de ondersteuning van Avast?

De ondersteuning van Avast probeert elke zaak eerlijk af te handelen op basis van uw specifieke geval en onze beleidsregels. Als u niet tevreden bent over de afhandeling van een vraag over uw bestelling of het gevoel hebt dat uw geval nader moet worden bekeken, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Verstrek in uw ondersteuningsticket zoveel mogelijk informatie over uw geval, waaronder:

• Uw naam
  • Bestelnummer
  • Ticketnummer (indien van toepassing)

Geef naast deze gegevens ook de naam op van de medewerker die uw vraag in eerste instantie heeft afgehandeld en andere gegevens waarvan u denkt dat ze relevant zijn voor uw zaak.

Restitutie

Wat is de restitutieprocedure voor producten van Avast?

Avast biedt voor de meeste producten een 30-daagse geld-teruggarantie vanaf de datum van aankoop.

Op sommige bestellingen zijn beperkingen van toepassing volgens de algemene voorwaarden die golden op het moment van aankoop. Voor mobiele producten van Avast die zijn gekocht via Google Play of iTunes geldt het restitutiebeleid van de leverancier in kwestie. Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met Google Play of iTunes.

Raadpleeg voordat u restitutie aanvraagt onze ondersteuningsartikelen voor hulp bij uw product. Vaak geraadpleegde onderwerpen zijn:

Een product van Avast installeren:

Een Avast-abonnement activeren:

Een kopie van uw licentiebestand opvragen (alleen voor Avast Antivirus):

Een abonnement overdragen op een andere pc:

In dit artikel leest u hoe u een doorlopend abonnement op Avast-producten kunt opzeggen.

Dubbele bestellingen afhandelen:

Voor hulp met andere zaken kunt u rechtstreeks contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Hoe krijg ik mijn geld terug?

Als u uw geld wilt terugvragen voor een Avast-product voor Windows of Mac, neemt u contact op de ondersteuning van Avast en geeft u de volgende gegevens op:

• Uw naam
  • Bestelnummer
  • Reden voor het restitutieverzoek

Raadpleeg voordat u restitutie aanvraagt onze restitutieprocedure voor meer informatie.

• Alle betaalde Avast-consumentenproducten