Verkoop en facturering – Veelgestelde vragen

Facturering

Waar vind ik de eerstvolgende factureringsdatum voor mijn abonnement?

De informatie in dit gedeelte is van toepassing op abonnementen die zijn gekocht via de officiële website van Avast, of via een Avast-toepassing op uw pc of Mac.

De factureringsdatum hangt af van het type abonnement dat u hebt gekocht:

• Abonnementen voor 1, 2 en 3 jaar: uw factureringsdatum is 15 dagen vóór het begin van de volgende abonnementsperiode.
  • Maandabonnementen: uw factureringsdatum is 2 dagen vóór het begin van de volgende abonnementsperiode.
  • Proefabonnementen van Avast: uw factureringsdatum is de laatste dag van uw gratis proefperiode.

U kunt de volgende factureringsdatum bevestigen op een van de volgende plekken:

• Het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u ontvangt van no.reply@avast.com (of in sommige gevallen info@customer.avast.com). Voorafgaand aan de afschrijving voor een Avast-abonnement ontvangt u altijd een kennisgeving per e-mail.
  • Uw Avast-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het abonnement. U kunt de volgende factureringsdatum voor een abonnement zien op het scherm Abonnementen naast Volgende afschrijving.
De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via Google Play Store.

Volg onderstaande stappen om de volgende factureringsdatum te controleren voor apps die zijn aangeschaft via Google Play Store:

1. Controleer of u bent aangemeld bij Google Play Store met het Google-account dat u hebt gebruikt om het Avast-abonnement te kopen.
  2. Open Google Play Store op uw Android-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm en selecteer Betalingen en abonnementen.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. U kunt de volgende factureringsdatum voor elk actief abonnement zien onder Volgende afschrijving.
De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via de App Store.

Volg onderstaande stappen om de volgende factureringsdatum te controleren voor apps die zijn aangeschaft via de App Store:

1. Controleer of u bent aangemeld bij de App Store met de Apple ID die u hebt gebruikt om het Avast-abonnement te kopen.
  2. Open de App Store op uw iOS-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. U kunt de volgende factureringsdatum voor elk actief abonnement zien onder Verlengt op.

Waaraan herken ik een afschrijving van Avast op mijn factuuroverzicht?

Avast werkt samen met gevestigde e-commerceproviders die de onlineverkoop en -distributie van onze producten en services beheren.

In onderstaande lijst vindt u de verschillende omschrijvingen die worden gebruikt door onze geautoriseerde partners:

• Digital River:
    • DRIAvast, Digital River, DRI, DR*Avast
  • Allsoft (een onderneming van Softline Group):
    • NILTASOFT LIMITED (voor Polen en Tsjechië), MOSKVA.G AVAST (voor Rusland), ALMATY/SOFTLINE (voor Kazachstan), KYIV/PAYMASTER.UA (voor Oekraïne)
  • Nexway:
    • Nexwaysoftware.com, Avast/Nexway, Nexway SAS, Nexway S.A.R.L.
  • AstroPay:
    • AstroPay, Webpay Srl, Mercado Pago Avast
  • Cleverbridge:
    • CBA*AVAST Software s.r.o

Wat gebeurt er als mijn creditcard of betaalkaart is verlopen?

Als u een nieuwe creditcard/betaalpas ontvangt omdat uw vorige kaart is verloren of verlopen, gebruiken de meeste leveranciers van kaarten services voor het bijwerken van accounts om uw betalingsgegevens automatisch bij te werken. Hierdoor kunnen wij uw abonnement verlengen zonder dat u handmatig uw gegevens bij hoeft te werken.

Als u wilt controleren of de leverancier van uw creditcard of betaalpas een service voor het bijwerken van accounts gebruikt, neemt u rechtstreeks contact met het bedrijf op of raadpleegt u de ondersteuningspagina's.

Als u een door u gekocht Avast-product niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen voor de komende factureringsdatum om toekomstige betalingen te stoppen. Een verlopen creditcard of betaalpas betekent niet dat er niets kan worden afgeschreven.

Raadpleeg dit artikel voor instructies over het opzeggen van uw abonnement.

Hoe kan ik mijn betalingsgegevens bijwerken?

Raadpleeg het volgende artikel om te zien hoe u uw betalingsgegevens voor een Avast-abonnement kunt bijwerken:

Hoe kom ik aan een kopie van mijn factuur?

Raadpleeg de volgende informatie hieronder voor de geautoriseerde wederverkoper die de aankoop van uw abonnement heeft gewerkt:

Digital River

U kunt uw factuur bekijken of afdrukken via de webportal van Digital River met behulp van de aanmeldingsgegevens in het e-mailbericht met de bestelbevestiging.

Allsoft (een onderneming van Softline Group)

Neem rechtstreeks contact op met Allsoft voor een kopie van uw factuur. Gebruik onderstaande koppeling voor uw regio voor meer informatie:

Nexway

U kunt uw factuur bekijken of afdrukken via de webportal van Nexway. Als u voor het eerst de webportal van Nexway wilt openen en een wachtwoord wilt maken, klikt u op de koppeling access your customer area in het e-mailbericht met de bestelbevestiging. U kunt ook de koppeling voor uw regio hieronder gebruiken:

Overige geautoriseerde wederverkopers

U kunt een kopie van uw factuur aanvragen door rechtstreeks contact op te nemen met de geautoriseerde wederverkoper via onderstaande koppelingen:

Hoe lang duurt het verwerken van bestellingen die zijn betaald via een bankoverschrijving?

De verwerking van betalingen via een bankoverschrijving kan enkele dagen duren, afhankelijk van het land waar de overschrijving is gedaan. Het Avast-abonnement wordt pas verstrekt op het moment dat de volledige betaling is ontvangen. Wacht na de overschrijving minimaal zeven dagen voordat u contact opneemt met de ondersteuning van Avast, zodat de betaling is binnengekomen bij onze distributeurs. Als u uw abonnement na zeven dagen nog niet hebt ontvangen, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Hoe kan ik zien welke geautoriseerde wederverkoper mijn bestelling heeft verwerkt?

Avast werkt samen met gevestigde e-commerceproviders die de onlineverkoop en -distributie van onze producten en services beheren.

U kunt op een van onderstaande manieren controleren welke wederverkoper uw aankoop heeft verwerkt:

• Factuuroverzicht: controleer de omschrijving naast de aankoop op uw factuuroverzicht.
  • E-mailbericht met de bestelbevestiging: open het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aankoop hebt ontvangen. De wederverkoper die de bestelling heeft verwerkt wordt normaal gesproken weergegeven in de hoofdtekst van het e-mailbericht onder Geautoriseerde wederverkoper.

Restitutie

Wat is het terugbetalingsbeleid van Avast?

Mocht u niet helemaal tevreden zijn over uw Avast-product, dan kunt u binnen 30 dagen na aankoop contact met ons opnemen om het volledige aankoopbedrag terug te vragen. Deze 30-daagse geld-teruggarantie geldt voor consumentenproducten van Avast die als volgt zijn aangeschaft:

• Online via de officiële website van Avast.
  • Online via een aanbieding in een ander AVG-product voor Windows of Mac.

Het is normaal gesproken niet mogelijk geld terug te vragen voor Avast-producten waarvan de aankoopdatum meer dan 30 dagen geleden is.

De 30-daagse geld-teruggarantie is niet van toepassing op Avast-producten die als volgt zijn aangeschaft:

Raadpleeg de volgende webpagina om het volledige terugbetalingsbeleid van Avast te bekijken:

Hoe krijg ik mijn geld terug?

1. Klik op onderstaande knop om het restitutieformulier van Avast te openen: Verzoeken om restitutie
  2. Selecteer uw producttype en klik op Doorgaan.
  3. Verstrek de vereiste details om ons uw aankoop te helpen zoeken.
  4. Klik op Verzoek indienen.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Abonnementen

Hoe werken Avast-abonnementen?

Avast-producten worden als doorlopend abonnement verkocht. Dat betekent dat uw abonnement aan het einde van elke factureringscyclus wordt verlengd tenzij u het handmatig opzegt voor de volgende factureringsdatum.

In dit artikel vindt u instructies voor het opzeggen van uw abonnement.

Hoe zeg ik een Avast-abonnement op?

De informatie in dit gedeelte is van toepassing op abonnementen die zijn gekocht via de officiële website van Avast, of via een Avast-toepassing op uw pc of Mac.

U kunt een abonnement opzeggen via het Avast-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van het abonnement. Als u geen Avast-account hebt, kunt u er een maken of een alternatieve opzeggingsmethode gebruiken.

1. Meld u aan bij uw Avast-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op de tegel Abonnementen.
  3. Klik op Opzeggen onder het abonnement dat u wilt opzeggen.
  4. Voer de instructies op het scherm uit om de opzegging te voltooien.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van een abonnement via uw Avast-account:

De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via Google Play Store.

Een abonnement opzeggen via Google Play Store:

1. Controleer of u bent aangemeld bij Google Play Store met het Google-account dat u hebt gebruikt om het Avast-abonnement te kopen.
  2. Open Google Play Store op uw Android-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm en selecteer Betalingen en abonnementen.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. Selecteer het Avast-abonnement dat u wilt opzeggen.
  6. Tik op Abonnement annuleren.
  7. Voer de instructies op het scherm uit om de opzegging te voltooien.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van een Avast-abonnement dat u via Google Play Store hebt gekocht:

De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via de App Store.

Ga als volgt te werk om een abonnement op te zeggen via de App Store:

1. Controleer of u bent aangemeld bij de App Store met de Apple ID die u hebt gebruikt om het Avast-abonnement te kopen.
  2. Open de App Store op uw iOS-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. Selecteer het Avast-abonnement dat u wilt opzeggen.
  6. Tik op Annuleer abonnement (of Annuleer gratis proefversie) om uw abonnement te beëindigen.
  7. Tik op Bevestig om de annulering te bevestigen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van een abonnement dat u via de App Store hebt gekocht:

Raadpleeg het volgende artikel voor antwoorden op aanvullende vragen over het opzeggen van een Avast-abonnement:

Moet ik mijn gratis proefversie van Avast annuleren?

Als u voor aanvang van de proefperiode gegevens van uw betaalkaart hebt ingevoerd, moet u het proefabonnement opzeggen voordat het afloopt als u de betaalde functies niet wilt blijven gebruiken. Als u het proefabonnement niet opzegt, wordt de volgende abonnementsperiode in rekening gebracht op de laatste dag van uw proefperiode.

Volg de instructies voor het opzeggen van een Avast-abonnement; die zijn ook van toepassing op proefabonnementen van Avast.

Als u geen betaalkaartgegevens hoefde in te voeren voor aanvang van een gratis proefperiode, hoeft u het gratis proefabonnement niet per se op te zeggen.

Wat moet ik doen als mijn Avast-abonnement is verlopen?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het beheren van een verlopen Avast-abonnement:

Klantoverzicht

Hoe kan ik mijn e-mailadres en andere klantgegevens bijwerken?

Als u uw e-mailadres of andere klantgegevens wilt bijwerken, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en verstrekt u uw nieuwe en huidige gegevens, en zo mogelijk uw bestelnummer. Daarmee kunnen we uw gegevens bijwerken in ons klantenbestand.

Probleemoplossing

Wat kan ik doen als ik geen bevestigingsmail heb ontvangen?

Als u nog geen e-mailbericht met bestelbevestiging hebt ontvangen na aankoop van een abonnement met een creditcard of betaalkaart, kunt u onderstaande oplossingen uitproberen:

• Kijk in de map met ongewenste e-mail of spam van uw e-mailaccount. Het is namelijk mogelijk dat de bevestiging uit uw postvak IN is gefilterd.
  • Controleer uw postvak IN en de map met ongewenste e-mail of spelen later nog een keer. Het kan een aantal uren duren voordat het e-mailbericht met de bestelbevestiging is verwerkt en verzonden.
  • Als u niet onmiddellijk een e-mailbericht met bestelbevestiging ontvangt, kunt u uw activeringscode ophalen via het Avast-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van het abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  • Neem contact op met de ondersteuning van Avast en geef de volledige naam en het adres op dat zich op uw bestelling moet bevinden. Zodra we uw bestelling hebben gevonden, controleren we uw e-mailadres en sturen we u de abonnementsgegevens opnieuw toe.

Wat moet ik doen bij een dubbele bestelling?

Als u een product meerdere keren hebt besteld, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast voor assistentie. Afhankelijk van uw voorkeur kunnen we uw bestellingen combineren om uw Avast-abonnement te verlengen of de dubbele bestelling terugbetalen.

Waarom is het Avast-abonnement duurder dan voorheen?

Als u een Avast-abonnement aanschaft, ontvangt u mogelijk een aanbieding tegen een in eerste instantie lagere prijs. Die aanbieding geldt alleen voor de eerste abonnementsperiode. Daarna wordt de volledige prijs in rekening gebracht. De volledige abonnementsprijs wordt tijdens de aankoop vermeld en u wordt van tevoren per e-mail op de hoogte gesteld wanneer het bedrag wordt afgeschreven. Als u niet tevreden bent over de verlengingsprijs, kunt u uw abonnement opzeggen vóór de volgende factureringsdatum om toekomstige afschrijvingen te stoppen.

In dit artikel vindt u instructies voor het opzeggen van uw abonnement.

Wat moet ik doen als de overgebleven tijd van mijn vorige abonnement niet is toegevoegd aan de duur van mijn nieuwe abonnement?

Wanneer u een abonnement op Avast aanschaft voordat uw huidige abonnement is afgelopen, wordt de resterende tijd van het vorige abonnement automatisch toegevoegd aan de nieuwe abonnementsperiode. Als de abonnementen in ons systeem niet naar behoren aan elkaar worden gekoppeld, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast. In dat geval zullen we uw abonnement handmatig verlengen.

Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben over de afhandeling van een vraag over een bestelling door de ondersteuning van Avast?

De ondersteuning van Avast probeert elke zaak eerlijk af te handelen op basis van uw specifieke geval en onze beleidsregels. Als u niet tevreden bent over de afhandeling van een vraag over uw bestelling of het gevoel hebt dat uw geval nader moet worden bekeken, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Verstrek in uw ondersteuningsticket zoveel mogelijk informatie over uw geval, waaronder:

• Uw naam
  • Bestelnummer
  • Ticketnummer (indien van toepassing)

Geef naast deze gegevens ook de naam op van de medewerker die uw vraag in eerste instantie heeft afgehandeld en andere gegevens waarvan u denkt dat ze relevant zijn voor uw zaak.

U vindt uw bestelnummer (ook wel ordernummer of referentienummer genoemd) in het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aanschaf van het abonnement hebt ontvangen. In het volgende artikel vindt u meer informatie over waar u het bestelnummer kunt vinden:
  • Alle betaalde Avast-consumentenproducten