Problemen met het activeren van Avast-producten oplossen

Als u problemen ondervindt met het activeren van een product van Avast dat u online hebt aangeschaft via de officiële website van Avast, raadpleeg dan dit artikel voor oplossingen voor de meest voorkomende activeringsproblemen.

De informatie in dit artikel is niet van toepassing op Avast-apps die zijn aangeschaft via Google Play Store of de App Store. Raadpleeg bij activeringsproblemen voor die apps het volgende artikel:

Als u problemen ondervindt met het activeren van uw Avast-product met een activeringscode, volgt u de instructies in het artikel in kwestie hieronder:

Uw activeringscode controleren

Voordat u uw Avast-product opnieuw probeert te activeren, is het raadzaam om te controleren of u over de juiste activeringscode beschikt. Raadpleeg het volgende artikel voor gedetailleerde instructies voor het zoeken van de juiste activeringscode voor uw product:

Wanneer u de juiste activeringscode hebt gevonden, voert u onderstaande instructies uit om uw product te activeren.

Uw product activeren

Wanneer u de juiste activeringscode hebt gevonden, activeert u uw Avast-product. Het is raadzaam de exacte instructies in onderstaand artikel in kwestie uit te voeren:

Als uw probleem daarmee niet is opgelost, voert u onderstaande instructies uit om uw product opnieuw te installeren.

Uw product opnieuw installeren

Verwijder uw product volledig en installeer het vervolgens opnieuw. Dit kan problemen oplossen die worden veroorzaakt door een verkeerde configuratie of beschadigde bestanden.

Voer de volgende stappen uit:

1. Verwijder uw Avast-product. Het is raadzaam de exacte instructies in onderstaand artikel in kwestie uit te voeren:
  2. Installeer uw Avast-product opnieuw. Het is raadzaam de exacte instructies in onderstaand artikel in kwestie uit te voeren:
  3. Na installatie van uw Avast-product moet u het mogelijk opnieuw activeren door uw activeringscode in te voeren.

Als het probleem blijft bestaan, is het raadzaam de overige oplossingen hieronder te bekijken.

Andere oplossingen

Als u problemen ondervindt met het activeren van uw Avast-product met uw Avast-account, volgt u de gedeelten in kwestie hieronder:

Uw Avast-account controleren

Voordat u uw Avast-product opnieuw probeert te activeren, is het raadzaam om te controleren of uw abonnement geldig is en of het abonnement is gekoppeld aan uw Avast-account.

Voer de volgende stappen uit:

1. Meld u aan bij uw Avast-account en klik op de tegel Abonnementen.
  2. Controleer of het abonnement dat u wilt activeren wordt weergegeven op het scherm Mijn abonnementen.
  3. Als het abonnement niet wordt weergegeven op het scherm Mijn abonnementen, is het niet gekoppeld aan uw Avast-account. In dat geval is het raadzaam het abonnement handmatig te koppelen aan uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  4. Als het abonnement niet wordt weergegeven op het scherm Mijn abonnementen, controleert u de status van het abonnement. U ziet mogelijk een van de volgende statussen:
    • Verlopen: Uw abonnement is verlopen. U moet een nieuw abonnement kopen voordat u het product kunt activeren en gebruiken.
    • Geabonneerd/Verloopt op: U hebt een geldig abonnement. Volg de instructies hieronder om uw product te activeren.

Uw product activeren

Nadat u hebt gecontroleerd of u over een geldig abonnement beschikt dat is gekoppeld aan uw Avast-account, activeert u uw Avast-product. Het is raadzaam de exacte instructies in onderstaand artikel in kwestie uit te voeren:

Als uw probleem daarmee niet is opgelost, voert u onderstaande instructies uit om uw product opnieuw te installeren.

Uw product opnieuw installeren

Verwijder uw product volledig en installeer het vervolgens opnieuw. Dit kan problemen oplossen die worden veroorzaakt door een verkeerde configuratie of beschadigde bestanden.

Voer de volgende stappen uit:

1. Verwijder uw Avast-product. Het is raadzaam de exacte instructies in onderstaand artikel in kwestie uit te voeren:
  2. Installeer uw Avast-product opnieuw. Het is raadzaam de exacte instructies in onderstaand artikel in kwestie uit te voeren:
  3. Na installatie van uw Avast-product moet u het mogelijk opnieuw activeren door u aan te melden met de aanmeldingsgegevens van uw Avast-account.

Als het probleem blijft bestaan, is het raadzaam de overige oplossingen hieronder te bekijken.

Andere oplossingen

Verdere aanbevelingen

Om problemen op te lossen die te maken hebben met de facturering en aanschaf van Avast-producten, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u uw Avast-abonnement wilt overbrengen van het ene apparaat naar het andere, raadpleegt u het volgende artikel:

• Alle betaalde Avast-consumentenproducten