Avast Premium Security installeren | Avast

Avast Premium Security installeren

Avast Premium Security voor WindowsAvast Premium Security voor Mac is uitgebreide beveiligingssoftware die virussen, spyware en andere schadelijke dreigingen blokkeert. Daarnaast beschermt de software u en uw gegevens tegen gevaarlijke nepwebsites, ransomware en hackers wanneer u online bent.

Avast Premium Security is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van de toepassing en voor het activeren van een bestaand abonnement of het starten van een gratis proefperiode.

Avast Premium Security is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van Avast Security (de gratis versie van de toepassing) en instructies voor het upgraden naar Premium Security door een bestaand abonnement te activeren.

Avast Premium Security installeren

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast Premium Security te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).
    Avast Premium Security voor Windows downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_premium_security_setup_online.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
Als het niet lukt om toestemming te geven voor de installatie van Avast Premium Security, raadpleegt u het volgende artikel:
  1. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  2. Als u de standaardtaal van de installatie wilt wijzigen, klikt u rechtsboven op het scherm op de huidige taal en selecteert u de gewenste taal. Klik daarna op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie. Klik eventueel op Aanpassen als u de standaardinstallatie wilt wijzigen.
  3. Wacht totdat Avast Premium Security is geïnstalleerd op uw pc.
  4. Zodra de installatie voltooid is, klikt u op Aan de slag op het scherm U wordt beschermd.
  5. Neem het privacybeleid van Avast, door en klik op Accepteren als u ermee instemt om anonieme gebruikersgegevens te delen met Avast en derden. Als u geen gebruikersgegevens wilt delen, klikt u op Nee, bedankt.
  6. Selecteer een van onderstaande opties:
    • Activeren: als u Avast Premium Security hebt aangeschaft, activeert u vóór de installatie uw betaalde abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:
    • Gratis proefversie starten: als u nog niet over een betaald Avast Premium Security-abonnement beschikt, kunt u een gratis proefperiode starten en tijdelijk gebruikmaken van alle betaalde productfuncties.
  7. Klik op Eerste scan uitvoeren om een uitgebreide Slimme scan uit te voeren om te controleren op virussen, malware, schadelijke browserinvoegtoepassingen en andere problemen op uw pc.

Avast Premium Security wordt nu geïnstalleerd. Sommige onderdelen werken mogelijk pas nadat u uw computer opnieuw hebt gestart.

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast Security te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).
    Avast Security voor Mac downloaden
  2. Dubbelklik op het gedownloade bestand avast_security_online.dmg.
  3. Dubbelklik op het pictogram van Avast Security en sluit het venster.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Neem het privacybeleid van Avast door en klik op Doorgaan.
  6. Klik op Doorgaan om te bevestigen dat u de gebruiksrechtovereenkomst hebt gelezen en klik op Akkoord om te bevestigen dat u de voorwaarden accepteert.
  7. Klik op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie. Klik eventueel op Wijzig installatielocatie... of op Aanpassen als u de standaardinstallatie wilt wijzigen.
  8. Gebruik wanneer daarom wordt gevraagd uw Touch ID om toestemming te verlenen voor de installatie, of klik op Gebruik wachtwoord..., voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Installeer software.
  9. Klik op OK om Avast Security toegang te geven tot uw downloadmap.
  10. Als de melding Systeemextensies geblokkeerd verschijnt, klikt u op OK.
  11. Of schakel het vakje uit als u niet wilt dat Google Chrome wordt ingesteld als uw standaardbrowser en klik op Doorgaan.
  12. Klik op Sluiten.
  13. Klik op Naar prullenbak.
  14. Klik op OK om het installatieprogramma van Avast Security toegang te geven tot uw downloadmap.
  15. Volg de instructies op het scherm om Avast Security machtigingen te verlenen. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  16. Activeer uw Avast Premium Security-abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Avast Premium Security is nu geïnstalleerd op uw Mac.

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw pc voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 met Convenient Rollup Update of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4-/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2-instructies ondersteunen); ARM-apparaten worden niet ondersteund
  • 1 GB RAM-geheugen of meer
  • 2 GB vrije ruimte op de harde schijf
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van toepassingsupdates en updates voor de antivirusdatabase is een internetverbinding vereist
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels
  1. Controleer of het gedownloade installatiebestand niet is beschadigd. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Verwijder alle eerder geïnstalleerde antivirussoftware van uw pc. Raadpleeg de volgende artikelen voor instructies:
  3. Start uw pc opnieuw en probeer Avast Premium Security opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en stuurt u het logboekbestand van de installatie mee. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Zorg ervoor dat uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten.
  • Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan), Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)
  • Mac met 64-bits Intel-processor
  • 512 MB RAM of meer (1 GB RAM of meer aanbevolen)
  • 750 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van toepassingsupdates en updates voor de antivirusdatabase is een internetverbinding vereist
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels
  1. Verwijder alle eerder geïnstalleerde antivirussoftware van uw Mac. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Start uw Mac opnieuw en probeer Avast Premium Security opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Verdere aanbevelingen

In onderstaand artikel vindt u meer informatie over de functies die beschikbaar zijn in Avast Premium Security:

In onderstaand artikel vindt u meer informatie over de functies die beschikbaar zijn in Avast Premium Security:

• Avast Premium Security 21.x voor Windows