Avast Cleanup Premium installeren

Avast Cleanup Premium voor Windows is een optimalisatieprogramma waarmee onnodige items, prestatieproblemen en ongewone systeeminstellingen worden gedetecteerd om schijfruimte vrij te maken en de snelheid van uw systeem te verbeteren.

Avast Cleanup Premium is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van de toepassing en voor het activeren van een bestaand abonnement of het kopen van Avast Cleanup Premium.

Avast Cleanup Pro voor Mac is een optimalisatieprogramma waarmee onnodige items, prestatieproblemen en ongewone systeeminstellingen worden gedetecteerd om schijfruimte vrij te maken en de snelheid van uw systeem te verbeteren.

Avast Cleanup Pro is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van de toepassing en voor het activeren van een bestaand abonnement of het kopen van Avast Cleanup Pro.

Avast Cleanup voor Android is een mobiele app die bedoeld is om de prestaties van uw apparaat te verbeteren en opslagruimte vrij te maken door overbodige media, bestanden, apps en app-gegevens te verwijderen. U kunt ruimte vrijmaken door deze items naar de cloud te verplaatsen en/of van uw apparaat te verwijderen. Daarnaast kunt u uw foto's optimaliseren, zodat ze minder ruimte in beslag nemen.

Van Avast Cleanup is zowel een gratis als een betaalde versie verkrijgbaar. Voor de betaalde versie hebt u een abonnement nodig. In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van de app en voor het eventueel activeren van een bestaand abonnement of het kopen van Avast Cleanup Pro.

Avast Cleanup installeren

1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast Cleanup Premium te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).
    Avast Cleanup Premium voor Windows downloaden
  3. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_cleanup_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
Als u de optie Als beheerder uitvoeren niet ziet, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies voor het beheren van beheerdersaccounts op uw pc:
  1. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  2. Als u de standaardtaal van de installatie wilt wijzigen, klikt u op de huidige taal en kiest u de gewenste taal. Klik daarna op OK om door te gaan met de standaardinstallatie.
  3. Klik op Bladeren... als u de standaardlocatie voor het opslaan van de programmabestanden van Avast Cleanup Premium wilt wijzigen en klik op Volgende.
  4. Neem de gebruiksrechtovereenkomst en het privacybeleid door en klik vervolgens op Installeren om door te gaan.
  5. Wacht totdat Avast Cleanup Premium is geïnstalleerd op uw computer.
  6. Klik op Voltooien om de installatie af te ronden.
  7. Avast Cleanup Premium wordt nu geïnstalleerd op uw pc en het programma wordt automatisch geopend. Kies een van de volgende opties om Avast Cleanup Premium in gebruik te nemen:
    • Activeren: als u Avast Cleanup Premium hebt aangeschaft, activeert u vóór de installatie uw betaalde abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:
    • Aankoop: Klik op Alle functies ontgrendelen. Volg de instructies op het scherm om Avast Cleanup Premium te kopen en te installeren.
  1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw Mac.
  2. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast Cleanup Pro te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).
    Avast Cleanup Pro voor Mac downloaden
  3. Dubbelklik op het gedownloade bestand avastcleanup.dmg.
  4. Dubbelklik op het pictogram Avast Cleanup Pro.
  5. Klik op Doorgaan.
  6. Klik op Doorgaan om te bevestigen dat u de gebruiksrechtovereenkomst van Avast hebt gelezen en klik op Akkoord om te bevestigen dat u de voorwaarden accepteert.
  7. Klik op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie of op Wijzig installatielocatie... als u de standaardinstallatie wilt wijzigen.
  8. Gebruik wanneer daarom wordt gevraagd uw Touch ID om toestemming te verlenen voor de installatie, of klik op Gebruik wachtwoord..., voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Installeer software.
  9. Wacht totdat Avast Cleanup Pro is geïnstalleerd op uw Mac en klik vervolgens op Sluit.
  10. Klik op Verplaats naar prullenbak en daarna op OK om het installatiebestand te verwijderen.
  11. Avast Cleanup Premium wordt nu geïnstalleerd op uw Mac en kan worden gebruikt in de modus Alleen scannen. Als u alle functies wilt ontgrendelen, kiest u een van onderstaande opties:
    • Activeren: als u Avast Cleanup Pro hebt aangeschaft, activeert u voor de installatie uw betaalde abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:
    • Aankoop: klik op Cleanup Pro kopen. Volg de instructies op het scherm om Avast Cleanup Pro te kopen en te installeren.
  1. Tik op uw Android-apparaat op onderstaande knop om de productpagina van Avast Cleanup voor Android te openen in de Google Play Store. Naar Google Play Store
  2. Tik op Installeren om de app te downloaden en te installeren. Wanneer de installatie is voltooid, tikt u op Openen om Avast Cleanup te openen.
  3. Tik op Aan de slag om te starten.
  4. Kies een van de onderstaande opties:
    • Activeren: als u Avast Cleanup Pro hebt aangeschaft, activeert u voor de installatie uw betaalde abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:
    • Aankoop: Klik op het gewenste abonnement en volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.
    • Gratis versie gebruiken: Tik op BasisversieGratis doorgaan.

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw pc voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4-/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2-instructies ondersteunen)
  • 256 MB RAM-geheugen of meer
  • 100 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van toepassingsupdates
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 800 x 600 pixels wordt aanbevolen
  1. Controleer of het gedownloade installatiebestand niet beschadigd is. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Start uw computer opnieuw en probeer nogmaals Avast Cleanup Premium te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten en of uw besturingssysteem up-to-date is.
    • Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan), Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)
    • Mac met 64-bits Intel-processor
    • 512 MB RAM of meer (1 GB RAM of meer aanbevolen)
    • 68 MB vrije ruimte op de harde schijf
    • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van toepassingsupdates
    • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van ten minste 1024 x 768 pixels
  2. Start uw Mac opnieuw en probeer nogmaals Avast Cleanup Pro te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw Android-apparaat voldoet aan de minimale systeemvereisten en of uw besturingssysteem up-to-date is.
    • Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
    • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van app-updates
  2. Start uw apparaat opnieuw en probeer nogmaals Avast Cleanup te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Verdere aanbevelingen

• Avast Cleanup Premium 19.x voor Windows
  • Avast Cleanup Pro 1.x voor Mac
  • Avast Cleanup 4.x voor Android