Avast SecureLine VPN installeren

Avast SecureLine VPN voor WindowsAvast SecureLine VPN voor MacAvast SecureLine VPN voor AndroidAvast SecureLine VPN voor iOS is een virtueel privénetwerk dat uw internetverbinding beveiligt met behulp van een versleutelde tunnel. Daarmee wordt uw echte locatie verborgen en wordt voorkomen dat anderen uw onlineactiviteiten kunnen volgen op openbare en onbeveiligde netwerken.

Avast SecureLine VPN is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van de toepassing en voor het activeren van een bestaand abonnement, het starten van een gratis proefperiode of het kopen van Avast SecureLine VPN.

Avast SecureLine VPN is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van de toepassing en voor het activeren van een bestaand abonnement of het kopen van Avast SecureLine VPN.

Avast SecureLine VPN installeren

U hoeft deze installatie-instructies niet te volgen als u Avast Antivirus gebruikt op uw pc. Avast SecureLine VPN is dan al geïnstalleerd als onderdeel van het programma.
  1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast SecureLine VPN te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).
    Avast SecureLine VPN voor Windows downloaden
  3. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_secureline_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
Als u de optie Als beheerder uitvoeren niet ziet, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies voor het beheren van beheerdersaccounts op uw pc:
  1. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  2. Selecteer de door u gewenste taal in de vervolgkeuzelijst en klik op OK om door te gaan met de installatie.
  3. Bekijk de Licentieovereenkomst en selecteer Ik &accepteer de licentieovereenkomst om te bevestigen dat u de licentievoorwaarden hebt gelezen en ermee instemt, en klik op Volgende.
  4. Klik op Bladeren... als u de standaardlocatie voor de opslag van de programmabestanden van Avast SecureLine VPN wilt wijzigen en klik op Volgende.
  5. Klik op Installeren om door te gaan.
  6. Wacht totdat Avast SecureLine VPN is geïnstalleerd op uw pc.
  7. Wanneer de installatie voltooid is, klikt u op Voltooien.
  8. Avast SecureLine VPN wordt automatisch geopend. Klik op Volgende om de instructievideo te bekijken en klik daarna op Voltooien om naar het hoofdscherm van de toepassing te gaan.
  9. Klik op de rode schuifregelaar (UIT) om verbinding te maken met de servers van Avast SecureLine VPN.
  10. Selecteer een van de onderstaande opties:
    • Gratis proefversie starten: als u nog niet over een betaald abonnementen beschikt, kunt u een gratis proefperiode starten en tijdelijk gebruikmaken van Avast SecureLine VPN.
    • Nu kopen: volg de instructies op het scherm om een abonnement op Avast SecureLine VPN te kopen.
    • Ik heb al een licentie: als u Avast SecureLine al hebt aangeschaft, activeert u voor de installatie uw betaalde abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Avast SecureLine VPN wordt geïnstalleerd op uw computer.

1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw Mac.
  2. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast SecureLine VPN te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).
    Avast SecureLine VPN voor Mac downloaden
  3. Dubbelklik op het gedownloade bestand avast_secureline.dmg.
  4. Dubbelklik op het pictogram Avast SecureLine VPN.
  5. Klik op Ga door om te bepalen of Avast SecureLine VPN kan worden geïnstalleerd.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op Doorgaan om te bevestigen dat u de softwarelicentieovereenkomst hebt gelezen en klik op Akkoord om te bevestigen dat u de overeenkomst accepteert.
  8. Klik op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie of op Wijzig installatielocatie... of op Aanpassen als u de standaardinstallatie wilt wijzigen.
  9. Gebruik wanneer daarom wordt gevraagd uw Touch ID om toestemming te verlenen voor de installatie, of klik op Gebruik wachtwoord..., voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Installeer software.
  10. Wacht totdat Avast SecureLine VPN is geïnstalleerd op uw Mac en klik vervolgens op Sluiten.
  11. Avast SecureLine VPN wordt automatisch geopend. Klik op de rode schuifregelaar (UIT) om verbinding te maken met de servers van Avast SecureLine VPN.
  12. Selecteer een van de onderstaande opties:
    • Gratis proefversie starten: als u nog niet over een betaald abonnementen beschikt, kunt u een gratis proefperiode starten en tijdelijk gebruikmaken van Avast SecureLine VPN.
    • Nu kopen: volg de instructies op het scherm om een abonnement op Avast SecureLine VPN te kopen.
    • Ik heb al een licentie: als u Avast SecureLine VPN al hebt aangeschaft, activeert u voor de installatie uw betaalde abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Avast SecureLine VPN wordt geïnstalleerd op uw Mac.

1. Tik op uw Android-apparaat op onderstaande knop om de productpagina van Avast SecureLine VPN te openen in Google Play Store.
    Naar Google Play Store
  2. Tik op Installeren om de app te downloaden en te installeren. Wanneer de installatie is voltooid, tikt u op Openen om Avast SecureLine VPN te openen.
  3. Selecteer een van de onderstaande opties:
    • Start gratis 7-daagse proefversie: koop een jaarabonnement op Avast SecureLine VPN waarbij de eerste 7 dagen gratis zijn. Er wordt niets in rekening gebracht als u het abonnement binnen 7 dagen opzegt. Of tik op Pro-abonnementen bekijken om de informatie over uw abonnement weer te geven. Volg de instructies op het scherm om de betaling te voltooien.
    • Al gekocht?: als u Avast SecureLine VPN al hebt aangeschaft, activeert u voor de installatie uw betaalde abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Avast SecureLine VPN wordt nu geïnstalleerd op uw Android-apparaat.

1. Tik op uw iOS-apparaat op onderstaande knop om de productpagina van Avast SecureLine VPN te openen in de App Store.
    Naar de App Store
  2. Tik op Download om de app te downloaden en te installeren. Wanneer de installatie is voltooid, tikt u op Openen om Avast SecureLine VPN te openen.
  3. Selecteer een van de onderstaande opties:
    • Bekijk andere abonnementen: volg de instructies op het scherm om Avast SecureLine VPN te kopen. Uw abonnement wordt automatisch geactiveerd.
    • Al gekocht?: als u Avast SecureLine VPN al hebt aangeschaft, activeert u voor de installatie uw betaalde abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Avast SecureLine VPN wordt nu geïnstalleerd op uw iOS-apparaat.

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw computer voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4-/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2-instructies ondersteunen)
  • 256 MB RAM-geheugen of meer
  • 100 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en gebruiken van de VPN-service
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 800 x 600 pixels wordt aanbevolen
  1. Controleer of het gedownloade installatiebestand niet beschadigd is. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Start uw pc opnieuw en probeer Avast SecureLine VPN opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

De nieuwste versie van Avast SecureLine VPN wordt niet ondersteund en kan niet worden uitgevoerd in Windows Vista of Windows XP. Als u Windows Vista of Windows XP gebruikt kunt u Avast SecureLine VPN versie 5.0.407 downloaden. Dit is echter een oudere versie van het programma waarvoor u geen updates ontvangt.

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Zorg ervoor dat uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten.
  • Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra)
  • Mac met 64-bits Intel-processor
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en gebruiken van de VPN-service
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van ten minste 1024 x 768 pixels
  1. Start uw Mac opnieuw en probeer Avast SecureLine VPN opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Controleer of uw Android-apparaat voldoet aan de minimumvereisten, mocht u problemen ondervinden met de installatie.

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en gebruiken van de VPN-service

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Controleer of uw iOS-apparaat aan de minimumvereisten voldoet, mocht u problemen ondervinden met de installatie.

• Apple iOS 11.0 of hoger
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en gebruiken van de VPN-service

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Verdere aanbevelingen

1. In onderstaand artikel vindt u meer informatie over de functies die beschikbaar zijn in Avast SecureLine VPN:
  2. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het gebruik van Avast SecureLine VPN:
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 3.x voor Mac
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor Android
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor iOS

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger

• Apple iOS 11,0 of hoger
  • Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch