Problemen met het activeren van Avast Mobile Security Premium oplossen

Voer de stappen in dit artikel uit als Avast Mobile Security geen betaald abonnement kan vinden en in de app het bericht Geen licentie gevonden wordt weergegeven wanneer u probeert uw abonnement te herstellen via Google Play Store.

De instructies in dit artikel zijn alleen van toepassing als u een betaalde versie van Avast Mobile Security hebt aangeschaft via Google Play Store.

Instructies

Afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen van de leverancier kunnen deze stappen iets verschillen.

Gegevens van Google Play Store wissen:

1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en ga naar Apps.
  2. Selecteer Google Play Store.
  3. Tik op OpslagGegevens wissen (of gewoon op Gegevens wissen). Tik ter bevestiging op OK wanneer dat wordt gevraagd.
Wanneer u app-gegevens van Google Play Store wist, worden al uw instellingen voor deze app verwijderd.
  1. Tik op het pictogram Google Play Store op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen. Accepteer de servicevoorwaarden als daarom wordt gevraagd.
  2. Open Avast Mobile Security en tik rechtsboven op Upgraden.
  3. Selecteer (drie punten) ▸ Al gekocht?.
  4. Tik op Herstellen via Google Play.

De app herstelt en activeert uw Avast Mobile Security-abonnement automatisch via de Google Play Store.

Probleemoplossing

Als u het probleem niet kunt oplossen door de Google Play Store-gegevens te wissen, voert u de volgende stappen uit om verbinding te maken met een geldig Google-account en uw aankoop te herstellen:

1. Verwijder Avast Mobile Security van uw Android-apparaat.
  2. Tik op het pictogram Google Play Store op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  3. Tik linksboven op het scherm op Menu (drie lijntjes).
  4. Als het account waarmee u op dit moment bent aangemeld niet het account is dat u voor uw aankoop hebt gebruikt, voert de stap in kwestie hieronder uit:
    • Tik boven aan het scherm op het pictogram voor het Google-account dat u voor uw aankoop hebt gebruikt om over te schakelen op dit account.
    • Als het juiste account niet wordt weergegeven, raadpleegt u de instructies onder Schakelen tussen accountsSchakelen tussen accounts op de Google Play-website op een mobiel apparaat in onderstaand Google Help-artikel:
Als u niet meer weet welk account u hebt gebruikt voor uw aankoop, tikt u op AccountAankoopgeschiedenis om een overzicht weer te geven van de abonnementen die zijn gekoppeld aan het op dit moment geselecteerde Google-account.
  1. Installeer de nieuwste versie van Avast Mobile Security via Google Play Store.
  2. Open na installatie de app en tik op Aan de slagNu upgraden.
  3. Selecteer (drie punten) ▸ Al gekocht?.
  4. Tik op Herstellen via Google Play.

Als het goed is, wordt uw abonnement nu door Avast Mobile Security gedetecteerd.

Verdere aanbevelingen

Als uw abonnement na het uitvoeren van alle instructies hierboven nog steeds niet wordt gedetecteerd, gaat u als volgt te werk:

• Neem deel aan het Avast Android-bètaprogramma om de laatste bètaversie van Avast Mobile Security te installeren en voer vervolgens stap 5-7 van bovenstaande instructies opnieuw uit om het probleem op te lossen.
  • Ga als volgt te werk om contact op te nemen met de ondersteuning van Avast:
    1. Open Avast Mobile Security en tik linksboven op (drie lijntjes).
    2. Schuif omlaag en tik op Help.
    3. Tik vijf keer achter elkaar op FAQ's.
    4. Vul uw e-mailadres in en geef een gedetailleerde beschrijving van het probleem. Tik vervolgens op Bericht verzenden.

Een ondersteuningsmedewerker van Avast neemt zo snel mogelijk contact met u op.

• Avast Mobile Security 6.x voor Android