Activeringsproblemen oplossen in Avast-apps voor mobiele apparaten

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het probleem oplost waarbij een Avast Android-app een betaald abonnement dat is gekocht via Google Play Store niet detecteert.

Als u wilt weten hoe u activeringsproblemen oplost met abonnementen die zijn gekocht via de officiële website van Avast, raadpleegt u het volgende artikel:

Voer de stappen in onderstaande gedeelten in deze volgorde uit om een activeringsprobleem in Google Play Store op te lossen:

Gegevens van Google Play Store wissen

Afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen van de leverancier kunnen deze stappen iets verschillen.

Het is raadzaam de gegevens van Google Play Store te wissen aan de hand van de volgende stappen:

1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en ga naar Apps.
  2. Selecteer Google Play Store.
  3. Tik op OpslagGegevens wissen (of gewoon op Gegevens wissen). Tik ter bevestiging op OK wanneer dat wordt gevraagd.
    Wanneer u app-gegevens van Google Play Store wist, worden al uw instellingen voor deze app verwijderd.
  4. Tik op het symbool Play Store op het hoofdscherm van uw apparaat om Google Play Store te openen. Accepteer de servicevoorwaarden als daarom wordt gevraagd.

De gegevens van Google Play Store worden nu gewist. Voer de stappen in onderstaand gedeelte uit om uw abonnement opnieuw te activeren.

Uw abonnement herstellen

Raadpleeg na het wissen van de gegevens van Google Play Store onderstaand gedeelte voor het herstellen van uw abonnement.

Uw Avast Android-app:

Avast Mobile Security

1. Open Avast Mobile Security en tik rechtsboven op Upgraden.
  2. Selecteer Meer opties (drie punten) ▸ Al aangeschaft?.
  3. Tik op Herstellen via Google Play.

De app haalt uw Avast Mobile Security-abonnement automatisch op via Google Play Store en activeert het. Als het activeren niet lukt, voert u de stappen in dit artikel uit om verbinding te maken met het juiste Google-account.

Avast Cleanup Premium

1. Open Avast Cleanup en tik rechtsboven op Upgraden.
  2. Selecteer Meer opties (drie punten) ▸ Licentie herstellen.

De app haalt uw Avast Cleanup-abonnement automatisch op via Google Play Store en activeert het. Als het activeren niet lukt, voert u de stappen in dit artikel uit om verbinding te maken met het juiste Google-account.

Avast SecureLine VPN

1. Open Avast SecureLine VPN en tik op Al aangeschaft?, ... of ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ AbonnementAl aangeschaft?.
  2. Selecteer Herstellen via Google Play.

De app haalt uw Avast SecureLine VPN-abonnement automatisch op via Google Play Store en activeert het. Als het activeren niet lukt, voert u de stappen in dit artikel uit om verbinding te maken met het juiste Google-account.

Verbinding maken met het juiste Google-account

Als het wissen van de Google Play Store-gegevens het probleem niet heeft verholpen, voert u de volgende stappen uit om verbinding te maken met het juiste Google-account:

1. Verwijder uw Avast Android-app. Raadpleeg het artikel in kwestie voor instructies:
  2. Tik op het symbool Play Store op het hoofdscherm van uw apparaat om Google Play Store te openen.
  3. Tik op het profielpictogram dat rechtsboven op het scherm verschijnt.
  4. Controleer boven aan het scherm het Google-account waarmee u op dit moment bent verbonden. Als dat niet het Google-account is dat u voor uw aankoop hebt gebruikt, voert u de stap in kwestie hieronder uit:
    • Schakelen tussen accounts: tik op de pijl-omlaag en selecteer het Google-account dat u hebt gebruikt voor de aankoop.
    • Een account toevoegen: als u niet het Google-account ziet dat u voor uw aankoop hebt gebruikt, kunt u het account toevoegen. Raadpleeg de instructies onder Schakelen tussen accounts ▸ Schakelen tussen accounts op de Google Play-website op een mobiel apparaat in het volgende ondersteuningsartikel van Google Play:
Als u niet zeker weet welk Google-account u voor uw aankoop hebt gebruikt, kunt u controleren welke abonnementen zijn gekoppeld aan het huidige Google-account:
  1. Open Google Play Store op uw Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op uw profielpictogram.
  3. Selecteer Betalingen en abonnementenAbonnementen om een overzicht van de gekoppelde abonnementen te openen.

U wordt nu aangemeld bij het juiste Google-account. Voer de stappen in onderstaand gedeelte uit om de app opnieuw te installeren en uw abonnement te herstellen.

De app opnieuw installeren

Raadpleeg het gedeelte in kwestie hieronder voor instructies om de app opnieuw te installeren en uw abonnement te herstellen.

Uw Avast Android-app:

Avast Mobile Security

1. Installeer de nieuwste versie van Avast Mobile Security via Google Play Store.
  2. Open na installatie de app en tik op Nu scannen om een eerste scan van uw apparaat uit te voeren.
  3. Tik als u daarom wordt gevraagd op Kies voor volledige bescherming.
  4. Tik op Meer opties (drie punten) ▸ Al aangeschaft?.
  5. Selecteer Herstellen via Google Play.

De app haalt uw Avast Mobile Security-abonnement automatisch op via Google Play Store en activeert het. Raadpleeg het gedeelte Nog hulp nodig? artikel als het activeren niet lukt.

Avast Cleanup Premium

1. Installeer de nieuwste versie van Avast Cleanup via Google Play Store.
  2. Open na installatie de app en tik op Aan de slagNu upgraden.
  3. Tik op Meer opties (drie punten) ▸ Licentie herstellen.

De app haalt uw Avast Cleanup-abonnement automatisch op via Google Play Store en activeert het. Raadpleeg het gedeelte Nog hulp nodig? artikel als het activeren niet lukt.

Avast SecureLine VPN

1. Installeer de nieuwste versie van Avast SecureLine VPN via Google Play Store.
  2. Open na installatie de app en tik op Al aangeschaft?.
  3. Selecteer Herstellen via Google Play.

De app haalt uw Avast SecureLine VPN-abonnement automatisch op via Google Play Store en activeert het. Raadpleeg het gedeelte Nog hulp nodig? artikel als het activeren niet lukt.

Nog hulp nodig?

Als u uw abonnement niet hebt kunnen herstellen aan de hand van dit artikel, is het raadzaam contact op te nemen met de ondersteuning van Avast voor verdere hulp. Volg de instructies voor uw app:

• Avast Mobile Security: Open Avast Mobile Security en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Help en feedback. Tik vijf keer achter elkaar op FAQ's. Voltooi alle velden , geef een gedetailleerde beschrijving van het probleem. en tik op Bericht sturen.
  • Avast Cleanup: Open Avast Cleanup en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Help en feedback. Tik vijf keer achter elkaar op FAQ. Voltooi alle velden , geef een gedetailleerde beschrijving van het probleem. en tik op Verzend.
  • Avast SecureLine VPN: Open het formulier voor technische ondersteuning van Avast. Vul alle velden in, geef een gedetailleerde beschrijving van het probleem. en tik op Verzoek indienen.

Een ondersteuningsmedewerker van Avast neemt zo snel mogelijk contact met u op.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het probleem oplost waarbij een Avast iOS-app een betaald abonnement dat is gekocht via de App Store niet detecteert.

Als u wilt weten hoe u activeringsproblemen oplost met abonnementen die zijn gekocht via de officiële website van Avast, raadpleegt u het volgende artikel:

Voer de stappen in onderstaande gedeelten op volgorde uit om een activeringsprobleem in de App Store op te lossen:

Uw abonnement herstellen

Probeer uw abonnement te herstellen aan de hand van de stappen in het gedeelte in kwestie hieronder:

Uw Avast iOS-app:

Avast Mobile Security

1. Open Avast Mobile Security en tik rechtsboven op Upgraden.
  2. Selecteer Al aangeschaft?.
  3. Tik op Herstel via iTunes.

De app herstelt en activeert uw Avast Mobile Security-abonnement automatisch via de App Store. Als het activeren niet lukt, voert u de stappen in dit artikel uit om verbinding te maken met de juiste Apple ID.

Avast SecureLine VPN

1. Open Avast SecureLine VPN en tik op Al aangeschaft?, ... of ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ AbonnementAl aangeschaft?.
  2. Selecteer Herstel via App Store.

De app herstelt en activeert automatisch uw Avast SecureLine VPN-abonnement via de App Store. Als het activeren niet lukt, voert u de stappen in dit artikel uit om verbinding te maken met de juiste Apple ID.

Verbinding maken met de juiste Apple ID

Volg onderstaande stappen om te controleren of u bent aangemeld met de juiste Apple ID:

1. Verwijder uw Avast iOS-app. Raadpleeg het artikel in kwestie voor instructies:
  2. Ga naar de Instellingen van uw apparaat.
  3. Controleer of de Apple ID boven aan het scherm Instellingen de Apple ID is die u voor uw aankoop hebt gebruikt.
  4. Inloggen met een andere Apple ID:
    • Tik op de huidige Apple ID boven aan het scherm Instellingen.
    • Schuif omlaag en tik op Log uit.
    • Nadat u bent uitgelogd, logt u in met de Apple ID die u hebt gebruikt voor uw aankoop.
Als u niet zeker weet welke Apple ID u voor uw aankoop hebt gebruikt, kunt u controleren welke abonnementen zijn gekoppeld aan het huidige Apple ID:
  1. Open de App Store op uw iOS-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op uw profielpictogram.
  3. Selecteer Aankopen om een overzicht van de gekoppelde abonnementen te openen.

U wordt nu ingelogd met de juiste Apple ID. Voer de stappen in onderstaand gedeelte uit om de app opnieuw te installeren en uw abonnement te herstellen.

De app opnieuw installeren

Raadpleeg het gedeelte in kwestie hieronder voor instructies om de app opnieuw te installeren en uw abonnement te herstellen.

Uw Avast iOS-app:

Avast Mobile Security

1. Installeer de nieuwste versie van AVG Mobile Security via de App Store.
  2. Open na installatie de app en tik op Niet nu.
  3. Tik rechtsboven op Upgraden.
  4. Tik op Al aangeschaft?.
  5. Selecteer Herstel via iTunes.

De app herstelt en activeert uw Avast Mobile Security-abonnement automatisch via de App Store. Raadpleeg het gedeelte Nog hulp nodig? artikel als het activeren niet lukt.

Avast SecureLine VPN

1. Download de nieuwste versie van Avast SecureLine VPN in de App Store en installeer deze.
  2. Open na installatie de app en tik op Al aangeschaft?.
  3. Selecteer Herstel via App Store.

De app herstelt en activeert automatisch uw Avast SecureLine VPN-abonnement via de App Store. Raadpleeg het gedeelte Nog hulp nodig? artikel als het activeren niet lukt.

Nog hulp nodig?

Als u uw abonnement niet hebt kunnen herstellen aan de hand van dit artikel, is het raadzaam contact op te nemen met de ondersteuning van Avast voor verdere hulp. Volg de instructies voor uw app:

• Avast Mobile Security: Open het formulier voor technische ondersteuning van Avast. Vul alle velden in, geef een gedetailleerde beschrijving van het probleem. en tik op Verzoek indienen.
  • Avast SecureLine VPN: Open het formulier voor technische ondersteuning van Avast. Vul alle velden in, geef een gedetailleerde beschrijving van het probleem. en tik op Verzoek indienen.

Een ondersteuningsmedewerker van Avast neemt zo snel mogelijk contact met u op.

• Avast Mobile Security 6.x voor Android
  • Avast Cleanup 5.x voor Android
  • Avast SecureLine VPN 6.x voor Android

• Avast Mobile Security 2.x voor iOS
  • Avast SecureLine VPN 6.x voor iOS
  • Google Android 6.0 (Lollipop, API 23) of nieuwer
  • Apple iOS 12.0 of nieuwer