De foutmelding 'Helaas’ in Avast Cleanup Premium of Avast Antivirus oplossen

Soms verschijnt in Avast Cleanup Premium of Avast Antivirus de melding ‘UI Failed to load. This is really embarrassing...’ ( (Kan de gebruikersinterface niet laden. Helaas...), waarna het hele programma wordt afgesloten. Dat kan het gevolg zijn van niet goed ingestelde Windows-services.

Zorg ervoor dat de Windows-services in kwestie zo zijn ingesteld dat ze automatisch worden uitgevoerd, of installeer het product opnieuw door de stappen in dit artikel uit te voeren.

Instructies

Controleer voordat u begint of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden.
  1. Druk op uw toetsenbord tegelijkertijd op de toetsen Win en R, typ services.msc en klik op OK om de console Windows-services te openen.
  2. Zoek het item Avast Cleanup Premium in de console Services, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.
  3. Selecteer het tabblad Algemeen, klik op de vervolgkeuzelijst naast Opstarttype en selecteer Automatisch. Klik vervolgens op Toepassen om de wijzigingen te bevestigen.
  4. Als de service niet meer wordt uitgevoerd, klikt u op Starten in het gedeelte Status van service.
  5. Start uw pc opnieuw en probeer Avast Cleanup Premium weer te openen.
  1. Druk op uw toetsenbord tegelijkertijd op de toetsen Win en R, typ services.msc en klik op OK om de console Windows-services te openen.
  2. Zoek het item Avast Antivirus in de console Services, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.
  3. Selecteer het tabblad Algemeen, klik op de vervolgkeuzelijst naast Opstarttype en selecteer Automatisch. Klik vervolgens op Toepassen om de wijzigingen te bevestigen.
  4. Als de service niet meer wordt uitgevoerd, klikt u op Starten in het gedeelte Status van service.
  5. Zoek het item Remote Desktop Services in de console Services, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.
  6. Selecteer het tabblad Algemeen, klik op de vervolgkeuzelijst naast Opstarttype en selecteer Automatisch. Klik vervolgens op Toepassen om de wijzigingen te bevestigen.
  7. Start uw pc opnieuw en probeer Avast Antivirus weer te openen.

Verdere aanbevelingen

Als het probleem aanhoudt nadat u de instructies in dit artikel hebt uitgevoerd, is het raadzaam Avast Cleanup Premium opnieuw te installeren.

1. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het verwijderen:
  2. Start de pc opnieuw.
  3. Nadat Avast Cleanup Premium volledig is verwijderd van uw pc, raadpleegt u het volgende artikel voor installatie-instructies:

Als het goed is, kan de gebruikersinterface van Avast Cleanup Premium nu gewoon worden geopend.

Als het probleem aanhoudt nadat u de instructies in dit artikel hebt uitgevoerd, is het raadzaam Avast Antivirus opnieuw te installeren.

1. Verwijder de huidige versie van Avast Antivirus. Raadpleeg voor uitgebreide instructies het artikel voor uw product:
  2. Start de pc opnieuw.
  3. Nadat Avast Antivirus volledig is verwijderd van uw pc, raadpleegt u het relevante artikel voor installatie-instructies:

Als het goed is, kan de gebruikersinterface van Avast Antivirus nu gewoon worden geopend.

• Avast Omni 1.x
  • Avast Cleanup Premium 20.x