Bestellingen, verlengingen en restitutie – Veelgestelde vragen

Abonnementen

Hoe kom ik aan een kopie van het licentiebestand of de activeringscode van mijn abonnement?

Voor de meeste producten kunt u rechtstreeks via uw Avast-account uw activeringscode bekijken of een licentiebestand downloaden, wanneer u zich aanmeldt met het e-mailadres dat u hebt gebruikt tijdens uw aankoop. Voor Avast Antivirus kunt u ook een kopie aanvragen van uw licentiebestand door het e-mailadres op te geven dat u hebt gebruikt voor de aankoop.

Voor andere producten kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast en uw naam en bestelnummer doorgeven, zodat wij uw bestelling kunnen opzoeken.

Wat moet ik doen als het licentiebestand uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging is gewijzigd of beschadigd?

Als u een gewijzigd of beschadigd licentiebestand hebt ontvangen bij het e-mailbericht met de bestelbevestiging, herstelt u Avast Antivirus en stelt u het in op de beginwaarden:

Als het probleem aanhoudt, voert u een van de volgende stappen uit:

• Download een kopie van uw licentie rechtstreeks via uw Avast-account (voor alle Avast-producten):
  • Vraag een kopie aan van uw licentiebestand (alleen voor Avast Antivirus) door het e-mailadres op te geven dat u bij aankoop hebt gebruikt.

Als de nieuw gedownloade licentie ook gewijzigd of beschadigd is, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast. Geef daarbij uw naam en bestelnummer door, zodat wij uw bestelling kunnen opzoeken.

Kan ik mijn Avast-abonnement overdragen op een andere computer?

Ja. In het volgende artikel vindt u meer informatie over het overdragen van een Avast-abonnement van de ene computer op de andere:

Als u een abonnement voor meerdere gebruikers hebt, kunt u uw abonnement overdragen op het aantal apparaten dat wordt vermeld in het e-mailbericht met de bevestiging.

Verlengingen

Hoe kan ik de automatische verlenging van mijn Avast-abonnement annuleren?

Raadpleeg hieronder het artikel over de distributeur waarbij u het abonnement hebt afgesloten voor instructies over het uitschakelen van de automatische verlenging van uw abonnement op Avast-software:

Als u de automatische verlenging wilt annuleren voor bestellingen die zijn verwerkt door Allsoft (Softline Group), AstroPay of Cleverbridge, kunt u daarvoor het volgende formulier gebruiken:

Voer de volgende stappen uit om de automatische verlenging van uw Avast-abonnement uit te schakelen:

1. Open iTunes en controleer of u bent aangemeld met uw Apple ID.
  2. Klik boven aan het scherm op Account en selecteer Toon mijn account.
  3. Typ uw wachtwoord en klik op Toon account.
  4. Schuif op de pagina Accountinformatie omlaag naar Instellingen.
  5. Klik op Beheer naast Abonnementen.
  6. Klik op Wijzig naast uw Avast-abonnement en klik op Annuleer abonnement.

Lees het volgende Apple Support-artikel voor gedetailleerde instructies:

Voer de volgende stappen uit om de automatische verlenging van uw Avast-abonnement uit te schakelen:

1. Open Google Play Store op uw apparaat.
  2. Tik linksboven op het scherm op het pictogram Menu en selecteer Account in de lijst.
  3. Tik op Abonnementen en vervolgens op Annuleren onder het Avast-abonnement in kwestie.
  4. Tik op Abonnement opzeggen om de annulering te bevestigen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Voer de volgende stappen uit om de automatische verlenging van uw Avast-abonnement uit te schakelen:

1. Open de instellingen van uw apparaat en tik op iTunes en App Store.
  2. Tik op uw Apple ID boven aan het scherm en tik op Bekijk Apple ID.
  3. Tik op Abonnementen en daarna op het Avast-abonnement in kwestie.
  4. Schakel Automatisch verlengen uit voor uw abonnement.

Lees het volgende Apple Support-artikel voor gedetailleerde instructies:

Wat moet ik doen als de overgebleven tijd van mijn vorige abonnement niet is toegevoegd aan de duur van mijn verlengde abonnement?

Wanneer u een abonnement op Avast-software verlengt voordat uw huidige abonnement is afgelopen, wordt de resterende tijd van het vorige abonnement automatisch toegevoegd aan de nieuwe abonnementsperiode. Als ons systeem het verlengingsverzoek niet goed heeft verwerkt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast, zodat we uw abonnement handmatig kunnen verlengen.

Betalingsgegevens

Hoe herken ik Avast-aankopen op het afschrift van mijn betaalkaart/creditcard?

Avast werkt samen met gevestigde e-commerceproviders die de onlineverkoop en -distributie van onze softwareproducten en services beheren. Als u een abonnement afsluit voor een Avast-product via de officiële website van Avast of via de gebruikersinterface van een softwareproduct van Avast, worden de transactie en bestelling verwerkt door een van deze geautoriseerde partners.

Hieronder vindt u de contactgegevens van onze geautoriseerde distributeurs en de omschrijvingen die op uw creditcardafschrift staan vermeld wanneer u een abonnement via hen afsluit. Raadpleeg deze gegevens om vast te stellen bij welke Avast-distributeur u een abonnement hebt afgesloten.

• Digital River
    Omschrijvingen op creditcardafschrift: DRIAvast, Digital River, DRI, DR*Avast
    Bedrijfswebsite: www.digitalriver.com
    Vragen over transacties: Contactformulier
  • Nexway
    Omschrijvingen op creditcardafschrift: Nexwaysoftware.com, Avast/Nexway, Nexway SAS, Nexway S.A.R.L.
    Bedrijfswebsite: www.nexway.com
    Vragen over transacties: Contactformulier
  • Allsoft (een onderneming van Softline Group)
    Omschrijvingen op creditcardafschrift: NILTASOFT LIMITED (voor Polen), MOSKVA.G AVAST (voor Rusland), ALMATY/SOFTLINE (voor Kazachstan), KYIV/PAYMASTER.UA (voor Oekraïne)
    Bedrijfswebsite: www.allsoft.ru
    Vragen over transacties: Contactformulier
  • Astropay
    Omschrijvingen op creditcardafschrift: AstroPay, Webpay Srl, Mercado Pago Avast
    Bedrijfswebsite: www.astropay.com
    Vragen over transacties: Contactformulier
  • Cleverbridge
    Omschrijvingen op creditcardafschrift: CBA*AVAST Software s.r.o
    Bedrijfswebsite: www.cleverbridge.com
    Vragen over transacties: Contactformulier
U kunt voor de omschrijving op het creditcardafschrift die aangeeft bij welke distributeur u uw Avast-abonnement hebt afgesloten ook het e-mailbericht met de bestelbevestiging raadplegen.

Als u een creditcardafschrijving niet herkent of hulp nodig hebt bij een bestelling, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de geautoriseerde distributeur.

Hoe kan ik de gegevens wijzigen van mijn creditcard/betaalpas voor een automatische verlenging?

U kunt de betalingsgegevens voor uw abonnement met automatische verlenging bijwerken via uw distributeur:

Hoe kom ik aan een kopie van mijn factuur?

Kijk bij uw distributeur hoe u een kopie van uw factuur kunt krijgen:

Verwerking van bestellingen

Hoe lang duurt het verwerken van bestellingen die zijn betaald via een bankoverschrijving?

De verwerking van betalingen via een bankoverschrijving kan enkele dagen duren, afhankelijk van het land waar de overschrijving is gedaan. Het Avast-abonnement wordt pas verstrekt op het moment dat de volledige betaling is ontvangen. Wacht na de overschrijving minimaal zeven dagen voordat u contact opneemt met de ondersteuning van Avast. Als u uw abonnement na een aantal dagen nog niet hebt ontvangen, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Waarom heb ik mijn Avast-abonnement niet ontvangen na aankoop met een creditcard/betaalkaart?

Als u na aankoop van een abonnement met een creditcard of betaalkaart geen e-mailbericht met de bestelbevestiging hebt ontvangen met daarin de gegevens van uw Avast-abonnement, is het raadzaam eerst de map met ongewenste e-mail/spam in uw e-mailprogramma te controleren, voor het geval dat de bestelbevestiging uit het Postvak IN is gefilterd.

Het kan een aantal uren duren voordat het e-mailbericht met de bestelbevestiging is verwerkt en verzonden. Als u het e-mailbericht niet meteen na aankoop ontvangt, controleert u op een later tijdstip opnieuw het Postvak IN en de map met ongewenste e-mail/spam.

Als het e-mailbericht met de bestelbevestiging niet in het Postvak IN of de map met ongewenste bestanden/spam verschijnt, kunt u uw licentie of activeringscode via uw Avast-account opvragen:

1. Meld u aan bij uw Avast-account met het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop.
  2. Tik op Licenties om een overzicht met uw abonnementen te openen.
  3. Tik naast het product in kwestie op Activeringscode om de activeringscode weer te geven of op Licentie om een licentiebestand te downloaden.

Voor Avast Antivirus kunt u ook een kopie aanvragen van uw licentiebestand door het e-mailadres op te geven dat u hebt gebruikt voor de aankoop.

Als u uw bestelbevestiging nog steeds niet kunt vinden en geen licentie of activeringscode kunt opvragen, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en geeft u de volledige naam en het adres door die u bij het bestellen hebt opgegeven. Zodra we uw bestelling hebben gevonden, passen we uw e-mailadres aan en sturen we de abonnementsgegevens opnieuw naar u op.

Wat moet ik doen bij een dubbele bestelling?

Als u een product meerdere keren hebt besteld, neemt u contact op de met de ondersteuning van Avast voor assistentie. Afhankelijk van uw voorkeur kunnen we uw bestellingen combineren om uw Avast-abonnement te verlengen of de dubbele bestelling terugbetalen.

Raadpleeg ons restitutieprocedure voor meer informatie over terugbetalen.

Algemeen

Hoe kan ik mijn e-mailadres en andere klantgegevens bijwerken?

Als u uw e-mailadres of andere klantgegevens wilt bijwerken, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en verstrekt u uw nieuwe en huidige gegevens, en zo mogelijk uw bestelnummer. Daarmee kunnen we uw gegevens bijwerken in ons klantenbestand.

U vindt uw bestelnummer in het e-mailbericht met de bestelbevestiging.

Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben over de afhandeling van een vraag over een bestelling door de ondersteuning van Avast?

De ondersteuning van Avast probeert elke zaak eerlijk af te handelen op basis van uw specifieke geval en onze beleidsregels. Als u niet tevreden bent over de afhandeling van een vraag over uw bestelling of het gevoel hebt dat uw geval nader moet worden bekeken, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Verstrek in uw ondersteuningsticket zoveel mogelijk informatie over uw geval, waaronder:

• Uw naam
  • Bestelnummer
  • Ticketnummer (indien van toepassing)

Geef naast deze gegevens ook de naam op van de medewerker die uw vraag in eerste instantie heeft afgehandeld en andere gegevens waarvan u denkt dat ze relevant zijn voor uw zaak.

Restitutie

Wat is het restitutieprocedure voor producten van Avast?

Avast biedt een 30-daagse geld-teruggarantie vanaf de datum van aankoop voor de meeste producten.

Op sommige bestellingen zijn beperkingen van toepassing volgens de algemene voorwaarden die zijn overlegd op het moment van aankoop. Voor mobiele producten van Avast die zijn gekocht via Google Play of iTunes geldt bijvoorbeeld het restitutiebeleid van de leverancier in kwestie. Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met Google Play of iTunes.

Als u restitutie wilt aanvragen voor een Avast-product voor Windows of Mac, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en geeft u uw naam, het bestelnummer en de reden voor het restitutieverzoek op.

Voordat u restitutie aanvraagt, doet u er goed aan onze ondersteuningsopties raadplegen voor hulp bij uw product. Vaak geraadpleegde onderwerpen zijn:

Een product van Avast installeren:

Een Avast-abonnement activeren (of verlengen):

Een kopie van uw licentiebestand opvragen (alleen voor Avast Antivirus):

Een abonnement overdragen op een andere computer:

De service voor automatische verlenging voor Avast-producten uitschakelen:

Dubbele bestellingen afhandelen:

Voor hulp met andere zaken kunt u rechtstreeks contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Hoe krijg ik mijn geld terug?

Als u restitutie wilt aanvragen, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en houdt u de volgende gegevens bij de hand:

• Uw naam
  • Bestelnummer
  • Reden voor het restitutieverzoek

Voordat u restitutie aanvraagt, doet u er goed aan ons restitutieprocedure te raadplegen voor meer informatie over terugbetalingen.

• Alle betaalde softwareproducten van Avast