Avast AntiTrack – Veelgestelde vragen

Downloaden en installeren

Hoe installeer ik Avast AntiTrack?

U installeert Avast AntiTrack als volgt:

1. Download het installatiebestand van Avast AntiTrack en voer het uit.
  2. Klik op Ja in het venster Gebruikersaccountbeheer.
  3. Stel de taal in die u wilt gebruiken en klik op OK.
  4. Klik op Volgende in de installatiewizard van Avast AntiTrack.
  5. Klik op Akkoord om te bevestigen dat u de gebruiksrechtovereenkomst van Avast hebt gelezen.
  6. Wanneer de installatie is voltooid, wordt Avast AntiTrack automatisch geladen. Bekijk de instructievideo door te klikken op Volgende.
  7. Typ of plak als dat wordt gevraagd uw activeringscode en klik op Activeren.
  8. Download het installatiebestand van Avast AntiTrack.
  9. Open het installatiebestand en sleep het symbool Avast AntiTrack naar de map Programma's.
  10. Open Launchpad en dubbelklik op het symbool Avast AntiTrack.
  11. Voer het systeembeheerderswachtwoord in (of gebruik uw Touch ID) en klik op Install Helper.
  12. Klik op Volgende om de welkomstschermen te doorlopen.

Avast AntiTrack is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Avast AntiTrack is nu geïnstalleerd en klaar om te worden geactiveerd.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

Hoe activeer ik Avast AntiTrack?

Als u Avast AntiTrack hebt gekocht via een ander Avast-programma of via de Avast Store, wordt uw licentie automatisch geactiveerd. Als u Avast AntiTrack vóór installatie hebt gekocht, moet u de toepassing handmatig activeren:

1. Zoek het e-mailbericht met de bestelbevestiging.
  2. Schuif omlaag naar het gedeelte Activeringscode in het e-mailbericht en kopieer of noteer de activeringscode.
  3. Open de gebruikersinterface van Avast AntiTrack.
  4. Bekijk de instructievideo door te klikken op Volgende.
  5. Typ of kopieer de activeringscode wanneer daarom wordt gevraagd.

Uw licentie voor Avast AntiTrack wordt nu geactiveerd.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Tijdens de installatie van Avast AntiTrack wordt u gevraagd om het product te activeren met behulp van een geldige activeringscode (ook wel abonnements-, licentie, voucher- of (waarde)boncode genoemd). Uw activeringscode is op verschillende plaatsen te vinden, afhankelijk van hoe u het product hebt gekocht: in het e-mailbericht met de bestelbevestiging, op een activeringskaart of in een ander Avast-product. Raadpleeg het volgende artikel om te zien hoe u uw activeringscode kunt vinden:

Ga als volgt te werk om Avast AntiTrack te activeren met uw activeringscode:

1. Klik op het pictogram Avast AntiTrack op de menubalk en selecteer Avast AntiTrack weergeven.
  2. Bekijk de instructievideo van Welkom door te klikken op Volgende.
  3. Wanneer het scherm Aan de slag! verschijnt, typt of plakt u de activeringscode in het tekstvak en klikt u op Activeren:
  4. Als het bericht Activeren geslaagd wordt weergegeven, klikt u op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Avast AntiTrack is nu geactiveerd en klaar voor gebruik.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Waar kan ik mijn activeringscode vinden?

Na aankoop van Avast AntiTrack wordt er per e-mail een bevestigingsbericht met uw activeringscode verzonden naar het e-mailadres dat u bij aankoop hebt opgegeven. Als u het e-mailbericht niet kunt vinden, gebruikt u ons webformulier of uw Avast-account om de activeringscode opnieuw te laten verzenden naar het e-mailadres dat u hebt gebruikt bij de aanschaf.

Wat moet ik doen als mijn activeringscode niet werkt?

Als Avast AntiTrack uw activeringscode niet accepteert:

1. Gebruik ons webformulier of uw Avast-account om de activeringscode opnieuw te laten verzenden naar het e-mailmailadres dat u hebt gebruikt bij de aanschaf en probeer het abonnement opnieuw te activeren.
  2. Als de activering mislukt, verwijdert u Avast AntiTrack en start u uw apparaat opnieuw.
  3. Download en installeer de nieuwste versie van Avast AntiTrack.
  4. Download en installeer de nieuwste versie van Avast AntiTrack voor Mac.
  5. Open de interface van Avast AntiTrack en klik op Volgende om de instructievideo te bekijken. Voer uw activeringscode in als dat wordt gevraagd en klik op Activeren.

Als deze stappen het probleem niet oplossen, neemt u contact op met de klantenondersteuning van Avast.

Raadpleeg Probleemoplossing voor meer informatie over de foutmeldingen die kunnen worden weergegeven tijdens de activerings- en installatieprocedure.

Hoe verwijder ik Avast AntiTrack?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het verwijderen van Avast AntiTrack:

Algemeen

Wat is Avast AntiTrack?

Avast AntiTrack is een privacytoepassing die uw identiteit beschermt tegen de nieuwste onlinetraceringstechnieken.

Avast AntiTrack injecteert nepinformatie in de gegevens waaruit uw digitale vingerafdruk wordt samengesteld. Trackers en derden zien hierdoor andere informatie over u. Daarnaast wist Avast AntiTrack permanente cookies en andere traceringsgegevens in de browser.

Wat houdt onlinetracering in en wat zijn de gevolgen voor mij?

Onlinetracering is het verzamelen van informatie over personen via geavanceerde analysemethoden die zijn ingebed in websites. Informatie die wordt verzameld via onlinetracering wordt gebruikt om een uniek onlineprofiel (of digitale vingerafdruk) over u samen te stellen. Aan de hand daarvan kunnen adverteerders online vaststellen wie u bent. Dat kan diverse gevolgen hebben:

• Adverteerders kunnen informatie over uw onlineactiviteiten gebruiken om u te overspoelen met gerichte reclame.
  • Bepaalde websites tonen mogelijk hogere prijzen voor producten waar u eerder online naar hebt gezocht, bijvoorbeeld vliegtickets.
  • Veel van uw favoriete websites slaan grote hoeveelheden informatie over u op die mogelijk kan uitlekken. In dat geval kunnen derden uw persoonsgegevens inzien en gebruiken.

Hoe laat ik online sporen achter?

Bij veel van de websites die u bezoekt, worden er cookies gedownload in uw browser of wordt op basis van unieke gegevens op uw apparaat achterhaald wie u bent. Aan de hand hiervan kunt u worden herkend wanneer u terugkeert naar de website of naar een andere website gaat die deel uitmaakt van hetzelfde traceringssysteem.

Wat is een digitale vingerafdruk?

Wanneer u een website bezoekt, laat u gewoonlijk gegevens achter die te maken hebben met de configuratie van uw apparaat, uw browser en uw onlineactiviteiten. Er worden voortdurend gegevens opgeslagen en deze stapelen zich op naarmate u meer met websites in aanraking komt. Vrijwel elke website verzamelt gebruikersgegevens met behulp van dezelfde typen advertentienetwerken. Al uw onlineactiviteiten worden dus gevolgd en toegevoegd aan uw unieke onlineprofiel. Omdat u regelmatig naar uw favoriete websites gaat, onlineaccounts opent, winkelt op internet en uiteenlopende formulieren invult, fungeert uw onlineprofiel als de digitale vingerafdruk die u overal op internet achterlaat.

Uw digitale vingerafdruk is niet gekoppeld aan uw werkelijke identiteit, maar kan wel worden gebruikt om een uniek en accuraat profiel over u als individu samen te stellen. Met behulp van traceringstechnieken worden uw interesses, leeftijd, geloofsovertuiging, gezondheidsproblemen, inkomsten en uitgaven, winkelgewoonten en andere zeer persoonlijke gegevens bestudeerd. Aan de hand daarvan kunnen verkopers hun advertenties personaliseren, maar dit kan ook worden opgevat als een schending van uw privacy.

Avast AntiTrack verandert uw digitale vingerafdruk voortdurend om uw online-identiteit te beschermen. Als u een logboek van de wijzigingen van uw digitale vingerafdruk wilt bekijken, opent u Avast AntiTrack en klikt u achtereenvolgens op Mijn privacyscore verbeteren en op het tabblad Vingerafdrukwijzigingen.

Avast AntiTrack verandert uw digitale vingerafdruk voortdurend om uw online-identiteit te beschermen. Als u een logboek van de wijzigingen van uw digitale vingerafdruk wilt bekijken, opent u Avast AntiTrack en gaat u naar RapportenVingerafdrukwijzigingen.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn bestanden die websites, trackers en derden achterlaten in uw browser, waardoor ze uw onlineactiviteiten kunnen bekijken. Gerichte reclame (advertenties die zijn afgestemd op uw onlineactiviteit) is een rechtstreeks gevolg van de cookies in uw browser. Cookies kunnen er ook voor zorgen dat websites hogere prijzen tonen voor producten waar u eerder online naar hebt gezocht, bijvoorbeeld vliegtickets. Om gerichte reclame te voorkomen en uw onlineprivacy te beschermen, is het belangrijk om regelmatig uw cookies te wissen.

Wat zijn browsegegevens?

Browsegegevens zijn gegevens die vaak worden opgeslagen in uw browser wanneer u website bezoekt. Aan de hand van uw browsegegevens kan iedereen die uw pc gebruikt uw zoekgeschiedenis inzien en zien welke websites u hebt bezocht. Daarnaast kunnen er automatisch webformulieren mee worden ingevuld en kan ervoor worden gezorgd dat u aangemeld blijft bij accounts nadat u een browsersessie hebt gesloten. Dat kan handig zijn, maar het houdt ook risico's voor uw privacy in en kan ertoe leiden dat derden toegang hebben tot uw privégegevens. Met Avast AntiTrack kunt u moeiteloos browsegegevens verwijderen. Voordat de browsegegevens worden gewist, wordt u altijd gevraagd aan te geven wat voor gegevens u wilt verwijderen.

Browsegegevens zijn gegevens die vaak worden opgeslagen in uw browser wanneer u websites bezoekt. Aan de hand van uw browsegegevens kan iedereen die uw Mac gebruikt uw zoekgeschiedenis inzien en zien welke websites u hebt bezocht. Daarnaast kunnen er automatisch webformulieren mee worden ingevuld en kan ervoor worden gezorgd dat u aangemeld blijft bij accounts nadat u een browsersessie hebt gesloten. Dat kan handig zijn, maar het houdt ook risico's voor uw privacy in en kan ertoe leiden dat derden toegang hebben tot uw privégegevens. Met Avast AntiTrack kunt u moeiteloos browsegegevens verwijderen. Voordat de browsegegevens worden gewist, wordt u altijd gevraagd aan te geven wat voor gegevens u wilt verwijderen.

Blokkeert Avast AntiTrack advertenties?

Avast AntiTrack is geen reclamefilter, dus waarschijnlijk zult u na installatie van de toepassing nog advertenties zien op websites die u graag bezoekt. Avast AntiTrack voorkomt wel dat trackers informatie over uw onlineactiviteiten verzamelen en dat u gerichte reclame te zien krijgt (bijvoorbeeld een advertentie voor een product waar u onlangs naar hebt gekeken).

Hoe gebruik ik Avast AntiTrack?

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het configureren en gebruiken van Avast AntiTrack:

Waarin verschilt Avast AntiTrack van een antivirusprogramma of VPN?

Antivirusproducten hebben tot doel om uw pc te beschermen tegen dreigingen als virussen, Trojaanse paarden en malware, maar ze voorkomen onlinetracering niet. VPN-producten hebben tot doel om uw locatie te verbergen door uw verbinding te versleutelen. Wanneer u echter alleen een VPN gebruikt, kunnen trackers u nog steeds identificeren op grond van uw apparaat, browser en onlineactiviteiten. In tegenstelling tot antivirussoftware en VPN-producten voorkomt AntiTrack dat derden en adverteerders uw onlineactiviteiten volgen.

Antivirusproducten hebben tot doel uw Mac te beschermen tegen dreigingen als virussen, Trojaanse paarden en malware, maar ze voorkomen onlinetracering niet. VPN-producten hebben tot doel om uw locatie te verbergen door uw verbinding te versleutelen. Wanneer u echter alleen een VPN gebruikt, kunnen trackers u nog steeds identificeren op grond van uw apparaat, browser en onlineactiviteiten. In tegenstelling tot antivirussoftware en VPN-producten voorkomt AntiTrack dat derden en adverteerders uw onlineactiviteiten volgen.

Onderdelen

Hoe kom ik erachter welke websites mij volgen?

Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om het programma te openen.

Op het scherm Privacystatus kunt u de meest recente traceringspogingen zien in het vak Traceringsactiviteit. Voor elke poging ziet u de Traceringsbron en de website van waaraf u bent gevolgd. Op het scherm Privacystatus wordt ook het volgende weergegeven:

• Nieuwsgierigste websites: de vijf websites die u het vaakst hebben gevolgd.
  • Totaal aantal geblokkeerde traceringspogingen: het aantal keren dat Avast AntiTrack pogingen om uw onlineactiviteiten te volgen heeft geblokkeerd, vandaag, deze week, deze maand, dit jaar en vanaf het moment dat u de toepassing bent gaan gebruiken.

Selecteer Rapporten in het linkerdeelvenster en klik op het tabblad Traceringsgeschiedenis voor een uitgebreider overzicht van uw traceringsgeschiedenis.

Open Avast AntiTrack en ga vervolgens naar RapportenTraceringsgeschiedenis. Voor elke traceringspoging ziet u de datum, de tijd, Traceringsbron en de website van waaraf u bent gevolgd.

Op het scherm Dashboard ziet u bovendien de vijf websites die het vaakst hebben geprobeerd om u te volgen plus het totaal aantal malen dat Avast AntiTrack pogingen om uw onlinegedrag te volgen heeft geblokkeerd tijdens de huidige dag, week, maand en sinds u de toepassing hebt gestart.

Pop-upmeldingen (standaard toegestaan) waarschuwen u in realtime wanneer een traceringspoging wordt geregistreerd. U kunt de frequentie van deze meldingen wijzigen op het scherm Instellingen via het uitvouwmenu onder Stel me op de hoogte van geblokkeerde traceerpogingen.

Wat houdt de privacyscore in?

Privacyscore is een cijfer dat Avast AntiTrack toekent op basis van de diverse instellingen die u in- of uitschakelt in de toepassing. Hoe meer privacybeschermingsonderdelen u hebt ingeschakeld, hoe hoger dit cijfer (uw score).

Als u een geel of rood cijfer ziet, betekent dit dat u een gemiddelde of lage Privacyscore hebt. Om uw score te verbeteren klikt u op Mijn privacyscore verbeteren en selecteert u vervolgens het tabblad Privacyscore. Er verschijnen dan opties waarmee u uw privacy beter kunt beschermen.

Als u een oranje of rood cijfer ziet, betekent dit dat u een gemiddelde of lage Privacyscore hebt. Om uw score te verbeteren klikt u op Mijn privacyscore verbeteren uit de Dashboard of gaat u naar Rapporten en selecteert u vervolgens het tabblad Privacyscore. Vier deelvensters geven uw huidige instellingen weer, die samen uw privacyscore vormen. De onderdelen in rood geven aan dat u uw instellingen kunt aanpassen om uw privacy beter te beschermen.

Hoe schakel ik browserbescherming in?

Laat Avast AntiTrack uw onlineprivacy beschermen door de browserextensie Avast AntiTrack te installeren in elke browser die u gebruikt. De eerste keer dat u Avast AntiTrack start, wordt er automatisch gezocht naar de browsers Google Chrome en Mozilla Firefox, en wordt u gevraagd of u de extensie wilt installeren. Als u deze stap overslaat of de extensie later moet installeren, raadpleegt u de instructies in het volgende artikel:

De invoegtoepassing Avast AntiTrack is alleen compatibel met de volgende browsers:
  • Internet Explorer
  • Microsoft Edge
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Opera
Het is niet mogelijk om de browserextensie Avast AntiTrack in een andere browser te installeren en in te schakelen.

Laat Avast AntiTrack uw onlineprivacy beschermen door browserbescherming in te schakelen voor elke browser die u gebruikt.

1. Open Avast AntiTrack en selecteer Browsers in het linkerdeelvenster.
  2. Klik op de rode schuifknop (UIT) naast de geselecteerd browser, zodat deze groen wordt (AAN).
  3. Browserbescherming is nu ingeschakeld in de door u geselecteerde webbrowser. Herhaal bovenstaande stappen voor al uw webbrowsers.
Browserbescherming is alleen beschikbaar voor Safari, Chrome, Firefox en Opera.

Hoe kan ik cookies wissen?

U kunt Avast AntiTrack zo configureren dat cookies in uw internetbrowsers automatisch worden verwijderd door de volgende stappen uit te voeren:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om het programma te openen.
  2. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack in de map Toepassingen om de gebruikersinterface te openen.
  3. Selecteer Mijn sporen in het linkerdeelvenster.
  4. Geef in het vervolgkeuzemenu Cookies wissen naast de gekozen browser aan hoe vaak cookies automatisch moeten worden gewist.
    De cookies kunnen alleen worden gewist als de geselecteerde browser gesloten is. Als de browser nog geopend is wanneer de cookies volgens schema moeten worden gewist, verschijnt er een pop-upvenster met het advies de geselecteerde browser te sluiten.
  5. Klik op het uitvouwmenu in de kolom Gepland cookies wissen voor de bijbehorende browser en selecteer een optie in de lijst.
    Safari vereist toegang tot de volledige schijf voordat u een schema voor het wissen van cookies kunt instellen. Klik op Sta schijftoegang toe en volg de instructies op het scherm om Avast AntiTrack toe te staan om cookies te verwijderen uit Safari.

U kunt via het scherm Mijn sporen ook browsegegevens wissen, ervoor zorgen dat cookies van bepaalde websites nooit worden gewist door ze op de witte lijst te plaatsen en kijken hoeveel cookies Avast AntiTrack tijdens de huidige week heeft gewist.

Hoe kan ik browsegegevens wissen?

Browsegegevens wissen in uw internetbrowsers:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om het programma te openen.
  2. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack in de map Toepassingen om de gebruikersinterface te openen.
  3. Selecteer Mijn sporen in het linkerdeelvenster.
  4. Klik op Gegevens wissen naast de gekozen browser.
  5. Klik op Datum kiezen voor wissen naast de gekozen browser.
  6. Schakel de selectievakjes in naast de soorten gegevens die u wilt verwijderen of plaats een vinkje in het vakje bij Alles selecteren om alle soorten browsegegevens te verwijderen.
  7. Schakel de selectievakjes in naast de soorten gegevens die u wilt verwijderen of schakel het selectievakje Alles inschakelen in om alle soorten browsegegevens te verwijderen.
  8. Schakel eventueel ook het selectievakje Instellingen opslaan in. Als dit selectievakje is ingeschakeld, onthoudt Avast AntiTrack welke soorten gegevens u wilt verwijderen. Telkens wanneer u op Gegevens wissen klikt, worden deze selectievakjes automatisch ingeschakeld.
  9. Klik op Geselecteerde gegevens wissen. Klik als daarom wordt gevraagd op Ja om Avast AntiTrack toestemming te geven de geselecteerde browser te sluiten.

De geselecteerde browsegegevens zijn nu gewist.

Hoe kan ik voorkomen dat Avast AntiTrack de cookies van een bepaalde website wist?

Als u wilt voorkomen dat Avast AntiTrack cookies van bepaalde websites verwijdert, plaatst u die websites op de witte lijst:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om het programma te openen.
  2. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack in de map Toepassingen om de gebruikersinterface te openen.
  3. Selecteer Mijn sporen in het linkerdeelvenster.
  4. Klik op Witte lijst openen.
  5. Klik op Kiezen uit populaire opties om een vervolgkeuzelijst met voorgestelde websites te openen. Schakel het selectievakje in naast de websites die u op de witte lijst wilt plaatsen.
  6. Klik in het tekstvak en typ een URL (bijvoorbeeld www.voorbeeld.com) of klik op Kiezen uit populaire opties om het uitvouwmenu te openen en een website in de lijst te selecteren.
  7. Als u de website die u op de witte lijst wilt plaatsen niet ziet, klikt u op URL invoeren, typt u het adres van de website (bijvoorbeeld www.bijvoorbeeld.com) en klikt u op Toevoegen.
  8. Klik op Toevoegen.

De geselecteerde websites worden weergegeven op de Witte lijst cookies.

De geselecteerde website wordt nu weergegeven in het Witte lijst cookies. Klik op het pictogram in de vorm van een prullenbak naast de website in de lijst om deze te verwijderen.

Hoe vaak verandert Avast AntiTrack mijn digitale vingerafdruk?

Avast AntiTrack brengt van tijd tot tijd wijzigingen aan in uw digitale vingerafdruk. Dat gebeurt volgens een willekeurig schema. Ga als volgt te werk als u wilt zien welke wijzigingen er zijn aangebracht en hoeveel dat er per dag zijn:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om het programma te openen.
  2. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack in de map Toepassingen om de gebruikersinterface te openen.
  3. Selecteer Rapporten in het linkerdeelvenster.
  4. Klik op het tabblad Vingerafdrukwijzigingen.

Van elke wijziging van de digitale vingerafdruk worden de datum en de tijd geregistreerd. Als u deze geschiedenis wilt wissen, klikt u op Vingerafdrukgeschiedenis wissen.

Probleemoplossing

Hoe werk ik Avast AntiTrack handmatig bij?

U kunt er als volgt voor zorgen dat u de nieuwste versie hebt van Avast AntiTrack:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om het programma te openen.
  2. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack in de map Toepassingen om de gebruikersinterface te openen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Controleren op updates.

Als er een nieuwe versie van Avast AntiTrack beschikbaar is, begint het programma automatisch met bijwerken. Als de nieuwste versie al is geïnstalleerd, wordt het bericht Uw software is up-to-date weergegeven.

Wat moet ik doen als Avast AntiTrack niet meer werkt?

Als Avast AntiTrack niet meer werkt, volgt u de stappen in onderstaand artikel om het probleem op te lossen:

Als Avast AntiTrack nog steeds niet werkt nadat u de stappen in bovenstaand artikel hebt uitgevoerd, neemt u contact op met ondersteuning van Avast.

Wat moet ik doen als Avast AntiTrack webpagina's blokkeert of vertraagt?

Voer de stappen in onderstaand artikel uit om dit probleem op te lossen:

Waarom verschijnt de foutmelding "Kan de activeringscode niet vinden"?

Deze foutmelding duidt erop dat u een activeringscode hebt ingevoerd die niet voorkomt in onze database. Controleer of er geen typefout in de code zit of kopieer uw activeringscode rechtstreeks vanuit het e-mailbericht met de bestelbevestiging en plak deze in het programma. Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Deze foutmelding duidt erop dat u een activeringscode hebt ingevoerd die niet voorkomt in onze database. Controleer of er geen typefout in de code zit of kopieer uw activeringscode rechtstreeks vanuit het e-mailbericht met de bestelbevestiging en plak deze in het programma. Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Hoe verhelp ik de foutcode "-1073741502" bij het installeren van Avast AntiTrack?

Deze foutcode houdt in dat Avast AntiTrack er niet in is geslaagd om Microsoft SQL Server Compact Edition te installeren vanwege een verouderde versie van het besturingssysteem Microsoft Windows.

Raadpleeg de volgende artikelen op de website van Microsoft om het nieuwste servicepack installeren:

Waarom verschijnt de waarschuwing "Actie vereist" bij het invoegen van een activeringscode?

Deze foutmelding duidt erop dat u een activeringscode hebt ingevoerd met een onjuiste indeling. De juiste indeling bestaat uit vijf 5 segmenten van 4 letters, gescheiden door koppeltekens ( - ). Controleer of er geen typefout in de code zit of kopieer uw activeringscode rechtstreeks vanuit het e-mailbericht met de bestelbevestiging en plak de code in het programma. Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Waarom verschijnt de foutmelding 'Er is een probleem opgetreden bij het installeren van SQL Server Compact'?

Deze foutmelding wordt veroorzaakt door een beschadigde of verouderde versie van Microsoft .NET Framework. U kunt dit probleem oplossen door Microsoft .NET Framework opnieuw te installeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Wat moet ik doen als Avast AntiTrack verdwijnt nadat ik mijn pc opnieuw heb opgestart?

Dit probleem kan optreden als Avast AntiTrack niet naar behoren met verhoogde systeemrechten is geïnstalleerd, bijvoorbeeld als u de installatie hebt uitgevoerd met een gebruikersaccount met onvoldoende rechten. U lost dit probleem als volgt op:

1. Verwijder Avast AntiTrack van uw pc.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_antitrack_premium_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Voltooi de installatie aan de hand van de instructies in dit artikel:
  4. Start de pc opnieuw.

Waarom verschijnt er een foutbericht met de melding dat Avast AntiTrack wordt uitgevoerd?

Deze foutmelding kan voorkomen op Windows-pc’s wanneer een programma niet naar behoren is gesloten en op de achtergrond wordt uitgevoerd. U lost het probleem als volgt op:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om het programma te openen.
  2. Als het probleem niet is verholpen, start u de pc opnieuw.
  • Avast AntiTrack voor Windows 1.x
  • Avast AntiTrack voor Mac 1.x