Avast AntiTrack Premium – Veelgestelde vragen

Downloaden en installeren

Hoe installeer ik Avast AntiTrack Premium?

1. Download het installatiebestand van Avast AntiTrack en voer het uit.
  2. Klik op Ja in het venster Gebruikersaccountbeheer.
  3. Stel de taal in die u wilt gebruiken en klik op OK.
  4. Klik op Volgende in de installatiewizard van Avast AntiTrack Premium.
  5. Klik op Akkoord om te bevestigen dat u de gebruiksrechtovereenkomst van Avast hebt gelezen.
  6. Wanneer de installatie is voltooid, wordt Avast AntiTrack Premium automatisch geladen. Bekijk de instructievideo door te klikken op Volgende.
  7. Typ of plak als dat wordt gevraagd uw activeringscode en klik op Activeren.

Avast AntiTrack is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het installeren van de toepassing:

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het configureren en gebruiken van Avast AntiTrack Premium:

Hoe activeer ik een betaald abonnement?

Als u Avast AntiTrack Premium hebt gekocht via een ander Avast-programma of via de Avast Store, wordt uw licentie automatisch geactiveerd. Als u Avast AntiTrack Premium vóór de installatie hebt gekocht, moet u de toepassing handmatig activeren:

1. Zoek het e-mailbericht met de bestelbevestiging.
  2. Schuif omlaag naar het gedeelte Activeringscode in het e-mailbericht en kopieer of noteer de activeringscode.
  3. Open de gebruikersinterface van Avast AntiTrack.
  4. Bekijk de instructievideo door te klikken op Volgende.
  5. Typ of kopieer wanneer u daarom wordt gevraagd uw activeringscode.

Uw licentie voor Avast AntiTrack Premium wordt geactiveerd. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Waar kan ik mijn activeringscode vinden?

Na aankoop van Avast AntiTrack Premium wordt er ter bevestiging een e-mailbericht met uw activeringscode verzonden naar het e-mailadres dat u hebt opgegeven tijdens de aanschafprocedure. Als u het e-mailbericht niet kunt vinden, gebruikt u ons webformulier of uw Avast-account om de activeringscode opnieuw te laten verzenden naar het e-mailadres dat u hebt gebruikt bij de aanschaf.

Wat moet ik doen als de activeringscode die of het abonnement dat ik heb gekocht niet werkt?

Als Avast AntiTrack Premium uw activeringscode niet accepteert:

1. Gebruik ons webformulier of uw Avast-account om de activeringscode opnieuw te laten verzenden naar het e-mailmailadres dat u hebt gebruikt bij de aanschaf en activeer het abonnement opnieuw.
  2. Als de activering mislukt, verwijdert u Avast AntiTrack Premium en start u de computer opnieuw.
  3. Download en installeer de nieuwste versie van Avast AntiTrack Premium.
  4. Open de interface van Avast AntiTrack Premium en bekijk de instructievideo door te klikken op Volgende. Voer als dat wordt gevraagd uw activeringscode in en klik op Activeren.

Als deze stappen niet werken, neemt u contact op met de klantenondersteuning Avast.

Raadpleeg probleemoplossing voor meer informatie over foutmeldingen die kunnen worden weergegeven tijdens de activerings- en installatieprocedure.

Hoe verwijder ik Avast AntiTrack Premium?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het verwijderen van Avast AntiTrack Premium:

Algemeen

Wat is Avast AntiTrack Premium?

Avast AntiTrack Premium is een privacytoepassing die is ontworpen om uw identiteit te beschermen tegen de nieuwste onlinetraceringstechnieken.

Avast AntiTrack Premium injecteert nepinformatie in de gegevens waaruit uw digitale vingerafdruk wordt samengesteld. Trackers en derden zien hierdoor andere informatie over u. Avast AntiTrack Premium zorgt er ook voor dat permanente cookies uit uw browser worden gewist.

Wat houdt onlinetracering in en welke gevolgen kan dat voor mij hebben?

Onlinetracering is het verzamelen van informatie over personen via geavanceerde analysemethoden die zijn ingebed in websites. Informatie die wordt verzameld via onlinetracering wordt gebruikt om een uniek onlineprofiel (of digitale vingerafdruk) van u samen te stellen. Aan de hand daarvan kunnen adverteerders online vaststellen wie u bent. Dat kan diverse gevolgen hebben:

• Adverteerders kunnen informatie over uw onlineactiviteiten gebruiken om u te overspoelen met gerichte reclame.
  • Bepaalde websites tonen mogelijk hogere prijzen voor producten waar u eerder online naar hebt gezocht, bijvoorbeeld vliegtickets.
  • Veel van uw favoriete websites slaan grote hoeveelheden informatie over u op die mogelijk kan uitlekken. In dat geval kunnen derden uw persoonsgegevens inzien en gebruiken.

Hoe laat ik online sporen achter?

Bij veel van de websites die u bezoekt, worden er cookies gedownload in uw browser of wordt op basis van unieke gegevens op uw apparaat achterhaald wie u bent. Aan de hand hiervan kunt u worden herkend wanneer u terugkeert naar de website of naar een andere website gaat die deel uitmaakt van hetzelfde traceringssysteem.

Wat is een digitale vingerafdruk?

Wanneer u een website bezoekt, laat u gewoonlijk gegevens achter die te maken hebben met de configuratie van uw apparaat, uw browser en uw onlineactiviteiten. Er worden voortdurend gegevens opgeslagen en deze stapelen zich op naarmate u meer met websites in aanraking komt. Vrijwel elke website verzamelt gebruikersgegevens met behulp van dezelfde typen advertentienetwerken. Al uw onlineactiviteiten worden dus gevolgd en toegevoegd aan uw unieke onlineprofiel. Omdat u regelmatig naar uw favoriete websites gaat, onlineaccounts opent, winkelt op internet en uiteenlopende formulieren invult, fungeert uw onlineprofiel als de digitale vingerafdruk die u overal op internet achterlaat.

Uw digitale vingerafdruk is niet gekoppeld aan uw werkelijke identiteit, maar kan wel worden gebruikt om een uniek en accuraat profiel van u als individu samen te stellen. Met behulp van traceringstechnieken worden uw interesses, leeftijd, geloofsovertuiging, gezondheidsproblemen, inkomsten en uitgaven, winkelgewoonten en andere zeer persoonlijke gegevens bestudeerd. Aan de hand daarvan kunnen verkopers hun advertenties personaliseren, maar dit kan ook worden opgevat als een schending van uw privacy.

AntiTrack Premium verandert uw digitale vingerafdruk voortdurend om uw online-identiteit te beschermen. Als u een logboek van de wijzigingen van uw digitale vingerafdruk wilt bekijken, opent u AntiTrack Premium, en klikt u achtereenvolgens op MIJN PRIVACYSCORE VERBETEREN en op de tab Vingerafdrukwijzigingen.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn bestanden die websites, trackers en derden achterlaten in uw browser, waardoor ze uw onlineactiviteiten kunnen bekijken. Gerichte reclame (advertenties die zijn afgestemd op uw onlineactiviteit) is een rechtstreeks gevolg van de cookies in uw browser. Cookies kunnen er ook voor zorgen dat websites hogere prijzen tonen voor producten waar u eerder online naar hebt gezocht, bijvoorbeeld vliegtickets. Om gerichte reclame te voorkomen en uw onlineprivacy te beschermen, is het belangrijk om regelmatig uw cookies te wissen.

Wat zijn browsegegevens?

Browsegegevens zijn gegevens die vaak worden opgeslagen in uw browser wanneer u website bezoekt. Aan de hand van uw browsegegevens kan iedereen die uw computer gebruikt uw zoekgeschiedenis inzien en zien welke websites u hebt bezocht. Daarnaast kunnen er automatisch webformulieren mee worden ingevuld en kan ervoor worden gezorgd dat u aangemeld blijft bij accounts nadat u een browsersessie hebt gesloten. Dat kan handig zijn, maar het houdt ook risico's voor uw privacy in en kan ertoe leiden dat derden toegang hebben tot uw privégegevens. Avast AntiTrack Premium maakt het u makkelijk om browsegegevens te verwijderen. U wordt altijd gevraagd te selecteren wat voor gegevens u wilt verwijderen voordat ze worden gewist.

Blokkeert Avast AntiTrack Premium ook advertenties?

Avast AntiTrack Premium is geen adblocker, dus waarschijnlijk zult u na installatie van de toepassing op sommige websites die u graag bezoekt nog advertenties zien. Avast AntiTrack Premium voorkomt wel dat trackers informatie over uw onlineactiviteiten verzamelen en dat u gerichte reclame te zien krijgt (bijvoorbeeld een advertentie voor een product waar u onlangs naar hebt gekeken).

Hoe werkt Avast AntiTrack Premium?

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het configureren en gebruiken van Avast AntiTrack Premium:

Waarin verschilt Avast AntiTrack Premium van een antivirusprogramma of VPN?

Antivirusproducten hebben tot doel om uw pc te beschermen tegen dreigingen als virussen, Trojaanse paarden en malware, maar ze voorkomen onlinetracering niet. VPN-producten hebben tot doel om uw locatie te verbergen door uw verbinding te versleutelen. Wanneer u echter alleen een VPN gebruikt, kunnen trackers u nog steeds identificeren op grond van uw apparaat, browser en onlineactiviteiten. In tegenstelling tot antivirussoftware en VPN-producten voorkomt AntiTrack Premium dat derden en adverteerders uw onlineactiviteiten volgen.

Is er een gratis proefversie beschikbaar van Avast AntiTrack Premium?

Avast AntiTrack Premium is op dit ogenblik niet beschikbaar als gratis proefversie. Als u deze toepassing wilt gebruiken, moet u een abonnement aanschaffen via Avast Store.

Onderdelen

Hoe kom ik erachter welke websites mij volgen?

Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack Premium op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om het programma te openen.

Op het scherm Privacystatus kunt u de meest recente traceringspogingen zien in het vak Traceeractiviteit. Voor elke poging ziet u de Traceerbron en de website van waaraf u bent gevolgd. Op het scherm Privacystatus wordt ook het volgende weergegeven:

• Gretigste websites: de 5 websites van waaraf u het vaakst bent gevolgd.
  • Totaal aantal geblokkeerde traceerpogingen: het aantal keren dat Avast AntiTrack Premium pogingen heeft geblokkeerd om uw onlineactiviteiten te volgen, vandaag, deze week, deze maand, dit jaar en vanaf het moment dat u de toepassing bent gaan gebruiken.

Selecteer Rapporten in het linkerdeelvenster en klik op de tab Traceergeschiedenis voor een uitgebreider overzicht van uw traceringsgeschiedenis.

Wat houdt de privacyscore in?

Privacyscore is een cijfer dat AntiTrack toekent op basis van de diverse instellingen die u in- of uitschakelt in de toepassing. Hoe meer beveiligingsonderdelen voor uw privacy u hebt ingeschakeld, hoe hoger de score.

Als u een geel of rood cijfer ziet, betekent dit dat u een gemiddelde of lage Privacyscore hebt. U kunt uw score verbeteren door op MIJN PRIVACYSCORE VERBETEREN te klikken en het tabblad Privacyscore selecteren. Er verschijnen dan opties waarmee u uw privacy beter kunt beschermen.

Hoe kan ik de browserextensie Avast AntiTrack Premium toevoegen?

Laat Avast AntiTrack Premium uw onlineprivacy beschermen door de browserextensie Avast AntiTrack Premium te installeren in elke browser die u gebruikt. De eerste keer dat u Avast AntiTrack Premium start, wordt er automatisch gezocht naar de browsers Google Chrome en Mozilla Firefox, en wordt u gevraagd of u de extensie wilt installeren. Als u deze stap overslaat of de extensie later moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

De browserextensie Avast AntiTrack Premium is alleen compatibel met de volgende browsers:
  • Internet Explorer
  • Microsoft Edge
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Opera
Het is niet mogelijk om de browserextensie Avast AntiTrack Premium in een andere browser te installeren.

Hoe kan ik cookies wissen?

U kunt Avast AntiTrack Premium zodanig instellen dat cookies in uw browser automatisch worden gewist. Ga als volgt te werk om ervoor te zorgen dat cookies regelmatig uit uw internetbrowsers worden verwijderd:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack Premium op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om het programma te openen.
  2. Selecteer Mijn sporen in het linkerdeelvenster:
  3. Geef in het vervolgkeuzemenu Cookies wissen naast de gekozen browser aan hoe vaak cookies automatisch moeten worden gewist.

De cookies voor de geselecteerde browser worden nu automatisch gewist volgens de opgegeven instellingen.

De cookies kunnen alleen worden gewist als de geselecteerde browser gesloten is. Als de browser nog geopend is wanneer de cookies volgens schema zouden worden gewist, wordt er een pop-upvenster weergegeven waarin u wordt aangeraden de browser te sluiten.

U kunt vanuit Mijn sporen ook browsegegevens wissen, ervoor zorgen dat cookies van bepaalde websites nooit worden gewist door ze op de witte lijst te plaatsen en bekijken hoeveel cookies er die week zijn gewist.

Hoe kan ik browsegegevens wissen?

Browsegegevens wissen in uw internetbrowsers:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack Premium op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om het programma te openen.
  2. Selecteer Mijn sporen in het linkerdeelvenster:
  3. Klik op Gegevens wissen naast de gekozen browser.
  4. Schakel de selectievakjes in naast de soorten gegevens die u wilt verwijderen of plaats een vinkje in het vakje bij Alle opties selecteren om alle soorten browsegegevens te verwijderen.
  5. Schakel eventueel ook het selectievakje Mijn instellingen opslaan in. Als dat selectievakje is ingeschakeld, onthoudt Avast AntiTrack Premium welke soorten gegevens u wilt verwijderen. Telkens wanneer u op Gegevens wissen klikt, worden de selectievakjes automatisch ingeschakeld.
  6. Klik op GESELECTEERDE GEGEVENS WISSEN. Klik als daarom wordt gevraagd op Ja om Avast AntiTrack Premium toestemming te geven om de geselecteerde browser te sluiten.

De geselecteerde browsegegevens worden nu verwijderd.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat Avast AntiTrack Premium de cookies van een bepaalde website niet wist?

Als u wilt voorkomen dat Avast AntiTrack Premium cookies van bepaalde websites verwijdert, plaatst u die websites op uw witte lijst:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack Premium op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om het programma te openen.
  2. Selecteer Mijn sporen in het linkerdeelvenster:
  3. Klik op WITTE LIJST OPENEN.
  4. Klik op Kies uit populaire opties om een vervolgkeuzelijst met voorgestelde websites te openen. Schakel het selectievakje in naast de websites die u op de witte lijst wilt plaatsen.
  5. Als u de website die u op de witte lijst wilt plaatsen niet ziet, klikt u op Voer de URL (bijvoorbeeld www.avast.com) in, typt u het adres van de website (bijvoorbeeld www.bijvoorbeeld.com) en klikt u op Toevoegen.

De geselecteerde websites worden weergegeven op de Lijst met toegestane cookies.

Hoe vaak verandert Avast AntiTrack Premium mijn digitale vingerafdruk?

Avast AntiTrack Premium brengt van tijd tot wijzigingen aan in uw digitale vingerafdruk. Dat gebeurt volgens een willekeurig schema. Ga als volgt te werk als u wilt zien welke wijzigingen er zijn aangebracht en hoeveel dat er per dag zijn:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack Premium op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om het programma te openen.
  2. Selecteer Rapporten in het linkerdeelvenster:
  3. Klik op het tabblad Vingerafdrukwijzigingen.

Klik op VINGERAFDRUKGESCHIEDENIS WISSEN als u deze geschiedenis wilt wissen.

Probleemoplossing

Wat moet ik doen als Avast AntiTrack Premium niet meer werkt?

1. Volg de stappen in onderstaand artikel om dit probleem op te lossen:
  2. Als Avast AntiTrack Premium dan nog steeds niet werkt, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Wat moet ik doen als Avast AntiTrack Premium webpagina's blokkeert of vertraagt?

Volg de stappen in onderstaand artikel om dit probleem op te lossen:

Hoe verhelp ik de foutcode '-1073741502' bij het installeren van Avast AntiTrack Premium?

Deze foutcode houdt in dat Avast AntiTrack Premium er niet in is geslaagd om Microsoft SQL Server Compact Edition te installeren vanwege een verouderde versie van het besturingssysteem Microsoft Windows.

Raadpleeg de volgende artikelen op de website van Microsoft om het nieuwste servicepack installeren:

Waarom verschijnt de foutmelding 'Kan de activeringscode niet vinden'?

Deze foutmelding duidt erop dat u een activeringscode hebt ingevoerd die niet voorkomt in onze database. Controleer of er geen typefout in de code zit of kopieer uw activeringscode rechtstreeks vanuit het e-mailbericht met de bestelbevestiging en plak de code in het programma. Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Waarom verschijnt de waarschuwing 'Actie vereist' bij het invoegen van een activeringscode?

Deze foutmelding duidt erop dat u een activeringscode hebt ingevoerd met een onjuiste indeling. De juiste indeling bestaat uit vijf 5 segmenten van 4 letters, gescheiden door koppeltekens ( - ). Controleer of er geen typefout in de code zit of kopieer uw activeringscode rechtstreeks vanuit het e-mailbericht met de bestelbevestiging en plak de code in het programma. Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Waarom verschijnt de foutmelding 'Er is een probleem opgetreden bij het installeren van SQL Server Compact'?

Deze foutmelding wordt veroorzaakt door een beschadigde of verouderde versie van Microsoft .NET Framework. U kunt dit probleem oplossen door Microsoft .NET Framework opnieuw te installeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Wat moet ik doen als Avast AntiTrack Premium verdwijnt nadat ik mijn pc opnieuw heb opgestart?

Dit probleem kan optreden als Avast AntiTrack Premium niet naar behoren met verhoogde systeemrechten is geïnstalleerd, bijvoorbeeld als u de installatie hebt uitgevoerd met een gebruikersaccount met onvoldoende rechten. U lost het probleem als volgt op:

1. Verwijder Avast AntiTrack Premium van uw computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_antitrack_premium_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Voltooi de installatie aan de hand van de instructies in dit artikel:
  4. Start de pc opnieuw.

Waarom verschijnt er een foutmelding waarin staat dat Avast AntiTrack Premium wordt uitgevoerd?

Deze foutmelding kan voorkomen op Windows-computers wanneer een programma niet naar behoren is gesloten en op de achtergrond wordt uitgevoerd. U lost het probleem als volgt op:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack Premium op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om het programma te openen.
  2. Als het probleem niet is verholpen, start u de computer opnieuw.
  • Avast AntiTrack Premium 1.x