Avast AntiTrack – Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Avast AntiTrack?

Avast AntiTrack is een privacytoepassing die uw identiteit beschermt tegen de nieuwste traceringstechnieken terwijl u op internet surft en die de privacy van uw systeem beschermt. Avast AntiTrack injecteert nepinformatie in de gegevens waaruit uw digitale vingerafdruk wordt samengesteld. Hierdoor zien trackers en derden andere informatie over u. Daarnaast wist Avast AntiTrack permanente cookies en andere traceringsgegevens in de browser.

Avast AntiTrack is een privacytoepassing die uw identiteit beschermt tegen de nieuwste onlinetraceringstechnieken. Avast AntiTrack injecteert nepinformatie in de gegevens waaruit uw digitale vingerafdruk wordt samengesteld. Hierdoor zien trackers en derden andere informatie over u. Daarnaast wist Avast AntiTrack permanente cookies en andere traceringsgegevens in de browser.

Avast AntiTrack is een privacytoepassing die uw identiteit beschermt tegen de nieuwste onlinetraceringstechnieken. Avast AntiTrack injecteert nepinformatie in de gegevens waaruit uw digitale vingerafdruk wordt samengesteld. Hierdoor zien trackers en derden andere informatie over u.

Waarin verschilt Avast AntiTrack van een antivirusprogramma of VPN?

Antivirusproducten hebben tot doel om uw pc te beschermen tegen dreigingen als virussen, Trojaanse paarden en malware, maar ze voorkomen onlinetracering niet. VPN-producten hebben tot doel om uw locatie te verbergen door uw verbinding te versleutelen. Wanneer u echter alleen een VPN gebruikt, kunnen trackers u nog steeds identificeren op grond van uw apparaat, browser en onlineactiviteiten. In tegenstelling tot antivirussoftware en VPN-producten voorkomt Avast AntiTrack dat derden en adverteerders uw onlineactiviteiten volgen.

Blokkeert Avast AntiTrack advertenties?

Avast AntiTrack is geen reclamefilter, dus waarschijnlijk zult u na installatie van de toepassing nog advertenties zien op websites die u graag bezoekt. Avast AntiTrack voorkomt wel dat trackers informatie over uw onlineactiviteiten verzamelen en dat u gerichte reclame te zien krijgt (bijvoorbeeld een advertentie voor een product waar u onlangs naar hebt gekeken).

Wat houdt onlinetracering in en wat zijn de gevolgen voor mij?

Onlinetracering is het verzamelen van informatie over personen via geavanceerde analysemethoden die zijn ingebed in websites. Informatie die wordt verzameld via onlinetracering wordt gebruikt om een uniek onlineprofiel (of digitale vingerafdruk) over u samen te stellen. Aan de hand daarvan kunnen adverteerders online vaststellen wie u bent. Dat kan diverse gevolgen hebben:

• Adverteerders kunnen informatie over uw onlineactiviteiten gebruiken om u te overspoelen met gerichte reclame.
  • Bepaalde websites tonen mogelijk hogere prijzen voor producten waar u eerder online naar hebt gezocht, bijvoorbeeld vliegtickets.
  • Veel van uw favoriete websites slaan grote hoeveelheden informatie over u op die mogelijk kan uitlekken. In dat geval kunnen derden uw persoonsgegevens inzien en gebruiken.

Hoe laat ik online sporen achter?

Bij veel van de websites die u bezoekt, worden er cookies gedownload in uw browser of wordt op basis van unieke gegevens op uw apparaat achterhaald wie u bent. Aan de hand hiervan kunt u worden herkend wanneer u terugkeert naar de website of naar een andere website gaat die deel uitmaakt van hetzelfde traceringssysteem.

Veel websites die u bezoekt, herkennen u aan de hand van unieke gegevens op uw apparaat en gebruiken deze gegevens wanneer u de website opnieuw bezoekt of naar een andere website gaat die deel uitmaakt van hetzelfde traceringssysteem.

Hoe blokkeert Avast AntiTrack traceringspogingen?

Avast AntiTrack gebruikt een lokale VPN-verbinding om uw privacy te beschermen. Wanneer traceerbeveiliging is ingeschakeld, verschijnt bovenaan het scherm van uw apparaat een vergrendelingspictogram en wordt in het scherm Privacystatus in Avast AntiTrack het bericht Beschermd tegen trackers weergegeven.

Wat is een digitale vingerafdruk?

Wanneer u een website bezoekt, laat u gewoonlijk gegevens achter die te maken hebben met de configuratie van uw apparaat, uw browser en uw onlineactiviteiten. Er worden voortdurend gegevens opgeslagen en deze stapelen zich op naarmate u meer met websites in aanraking komt. Vrijwel elke website verzamelt gebruikersgegevens met behulp van dezelfde typen advertentienetwerken. Al uw onlineactiviteiten worden dus gevolgd en toegevoegd aan uw unieke onlineprofiel. Omdat u regelmatig naar uw favoriete websites gaat, onlineaccounts opent, winkelt op internet en uiteenlopende formulieren invult, fungeert uw onlineprofiel als de digitale vingerafdruk die u overal op internet achterlaat.

Uw digitale vingerafdruk is niet gekoppeld aan uw werkelijke identiteit, maar kan wel worden gebruikt om een uniek en accuraat profiel over u als individu samen te stellen. Met behulp van traceringstechnieken worden uw interesses, leeftijd, geloofsovertuiging, gezondheidsproblemen, inkomsten en uitgaven, winkelgewoonten en andere zeer persoonlijke gegevens bestudeerd. Aan de hand daarvan kunnen verkopers hun advertenties personaliseren, maar dit kan ook worden opgevat als een schending van uw privacy. Avast AntiTrack beschermt uw online-identiteit door uw digitale vingerafdruk voortdurend te veranderen.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn bestanden die websites, trackers en derden achterlaten in uw browser, waardoor zij uw onlineactiviteiten kunnen bekijken. Gerichte reclame (advertenties die zijn afgestemd op uw onlineactiviteiten) is een rechtstreeks gevolg van de cookies in uw browser. Cookies kunnen er ook voor zorgen dat websites hogere prijzen tonen voor producten waar u eerder online naar hebt gezocht, bijvoorbeeld vliegtickets. Om gerichte reclame te voorkomen en uw onlineprivacy te beschermen, is het belangrijk om regelmatig uw cookies te wissen.

Wat zijn browsegegevens?

Browsegegevens zijn gegevens die vaak worden opgeslagen in uw browser wanneer u websites bezoekt. Aan de hand van uw browsegegevens kan iedereen die apparaat gebruikt uw zoekgeschiedenis inzien en zien welke websites u hebt bezocht. Daarnaast kunnen er automatisch webformulieren mee worden ingevuld en kan ervoor worden gezorgd dat u aangemeld blijft bij accounts nadat u een browsersessie hebt gesloten. Dat kan handig zijn, maar het houdt ook risico's voor uw privacy in en kan ertoe leiden dat derden toegang hebben tot uw privégegevens. Met Avast AntiTrack kunt u moeiteloos browsegegevens verwijderen. Voordat de browsegegevens worden gewist, wordt u altijd gevraagd aan te geven wat voor gegevens u wilt verwijderen.

Downloaden en installeren

Welke besturingssystemen worden ondersteund door Avast AntiTrack?

• Microsoft Windows 10 (elke editie behalve RT of Starter, 32- of 64-bits)
  • Microsoft Windows 8/8.1 (elke editie behalve RT of Starter, 32- of 64-bits)
  • Microsoft Windows 7 Service Pack 1 of hoger (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Apple macOS 10.15.x (Catalina)
  • Apple macOS 10.14.x (Mojave)
  • Apple macOS 10.13.x (High Sierra)
  • Apple macOS 10.12.x (Sierra)
  • Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
  • Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)
  • Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
Avast AntiTrack wordt niet ondersteund en kan niet worden geïnstalleerd en uitgevoerd in Symbian, Microsoft Windows Phone/Mobile, Bada, WebOS of een andere besturingssysteem dan Android.

Hoe installeer ik Avast AntiTrack?

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast AntiTrack te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw computer op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast AntiTrack voor Windows downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_antitrack_premium_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Volg de instructies op het scherm om Avast AntiTrack op uw computer te installeren.
  1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast AntiTrack te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast AntiTrack voor Mac downloaden
  2. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand avast-antitrack.dmg en sleep het pictogram van Avast AntiTrack naar de map Programma's.
  3. Open Launchpad of de map Programma's en dubbelklik op het pictogram van Avast AntiTrack.
  4. Volg de instructies op het scherm om Avast AntiTrack op uw Mac te installeren.
  1. Download de nieuwste versie van Avast AntiTrack uit Google Play Store en installeer deze.
  2. Zodra de installatie is voltooid, tikt u op Openen om de app te gebruiken.
  3. U hebt een geldig abonnement nodig voor Avast AntiTrack. Tik op Abonnementen bekijken en kies een abonnement.
  4. Volg de instructies op het scherm om de betaling te voltooien.

Na de installatie moet u het product activeren met behulp van een geldige activeringscode. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Kan ik Avast AntiTrack gebruiken zonder Avast Antivirus te installeren?

Ja. U kunt Avast AntiTrack installeren als zelfstandige toepassing, zonder Avast Free Antivirus of Avast Premium Security.

Ja. U kunt Avast AntiTrack installeren als zelfstandige toepassing, zonder Avast Security of Avast Premium Security.

Wordt Avast AntiTrack meegeleverd wanneer ik Avast AntiVirus koop?

Nee. U hebt een apart abonnement nodig voor Avast AntiTrack. U kunt een abonnement op Avast Premium Security niet gebruiken om Avast AntiTrack te activeren.

Abonneren en activeren

Hoe activeer ik Avast AntiTrack?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Kan ik mijn abonnement op Avast AntiTrack op meerdere apparaten gebruiken?

Nee. U kunt een abonnement op Avast AntiTrack maar op één apparaat tegelijk activeren.

Wat gebeurt er wanneer mijn gratis proefperiode van 7 dagen afloopt?

Na afloop van uw gratis proefperiode gaat het door u gekozen abonnement automatisch in, zodat u Avast AntiTrack kunt blijven gebruiken. U hoeft pas te betalen op de dag dat uw gratis proefperiode afloopt.

Als u Avast AntiTrack niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen via Google Play Store.

Hoe kan ik zien wanneer mijn abonnement afloopt?

Open Avast AntiTrack en ga naar Instellingen. U vindt de duur van uw abonnement in het gedeelte Activeringscodes onder Geldig tot.

Open Avast AntiTrack en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement. U vindt de duur van uw abonnement naast Loopt af op.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van uw abonnement:

Zelfs als u nog in de gratis proefperiode zit, moet u uw oude abonnement opzeggen via Google Play Store. Anders worden er abonnementskosten in rekening gebracht wanneer de gratis proefperiode afloopt.

Hoe kan ik mijn abonnement op AVG AntiTrack overzetten naar een ander apparaat?

Als u uw abonnement op Avast AntiTrack wilt overzetten naar een ander apparaat, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Wat moet ik doen als de activering mislukt?

Raadpleeg het volgende artikel als het activeren niet lukt:

Instellingen en gebruik

Hoe ga ik aan de slag met Avast AntiTrack?

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het configureren en gebruiken van Avast AntiTrack:

Hoe kom ik erachter welke websites mij volgen?

Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om de gebruikersinterface te openen.

Op het scherm Privacystatus kunt u de meest recente traceringspogingen zien in het vak Traceeractiviteit. Voor elke poging ziet u de Traceerbron en de website van waaraf u bent gevolgd. Op het scherm Privacystatus wordt ook het volgende weergegeven:

• Gretigste websites: de vijf websites die u het vaakst hebben gevolgd.
  • Totaal aantal geblokkeerde traceerpogingen: het aantal keren dat Avast AntiTrack pogingen om uw onlineactiviteiten te volgen heeft geblokkeerd, vandaag, deze week, deze maand, dit jaar en vanaf het moment dat u de toepassing bent gaan gebruiken.

Selecteer Rapporten in het linkerdeelvenster en klik op het tabblad Traceergeschiedenis voor een uitgebreider overzicht van uw traceringsgeschiedenis.

Open Avast AntiTrack en ga vervolgens naar RapportenTraceergeschiedenis. Voor elke traceringspoging ziet u de datum, de tijd, Traceerbron en de website van waaraf u bent gevolgd.

Op het scherm Dashboard ziet u bovendien de vijf websites die het vaakst hebben geprobeerd om u te volgen plus het totale aantal keren dat Avast AntiTrack pogingen om uw onlinegedrag te volgen heeft geblokkeerd tijdens de huidige dag, week, maand en sinds u de toepassing hebt gestart.

Pop-upmeldingen (standaard toegestaan) waarschuwen u in realtime wanneer een traceringspoging wordt geregistreerd. U kunt de frequentie van deze meldingen wijzigen op het scherm Instellingen via het uitvouwmenu onder Stel me op de hoogte van geblokkeerde traceerpogingen.

1. Open Avast AntiTrack en tik in het onderste deelvenster op Rapporten.
  2. Controleer of het tabblad Trackers is geselecteerd en schuif omlaag naar Geblokkeerde traceringspogingen.
  3. Tik op een geblokkeerde traceringspoging voor meer informatie.
  4. Tik op Sluiten om terug te gaan naar de lijst met geblokkeerde traceringspogingen.

Wat houdt de privacyscore in?

Privacyscore is een cijfer dat Avast AntiTrack toekent op basis van de diverse instellingen die u in- of uitschakelt in de toepassing. Hoe meer privacybeschermingsonderdelen u hebt ingeschakeld, hoe hoger dit cijfer (uw score).

Als u een geel of rood cijfer ziet, betekent dit dat u een gemiddelde of lage Privacyscore hebt. Om uw score te verbeteren klikt u op Mijn privacyscore verbeteren en selecteert u vervolgens het tabblad Privacyscore. Er verschijnen dan opties waarmee u uw privacy beter kunt beschermen.

Als u een oranje of rood cijfer ziet, betekent dit dat u een gemiddelde of lage Privacyscore hebt. Om uw score te verbeteren klikt u op Mijn privacyscore verbeteren uit de Dashboard of gaat u naar Rapporten en selecteert u vervolgens het tabblad Privacyscore. Vier deelvensters geven uw huidige instellingen weer, die samen uw privacyscore vormen. De onderdelen in rood geven aan dat u uw instellingen kunt aanpassen om uw privacy beter te beschermen.

Hoe schakel ik browserbescherming in?

Avast AntiTrack controleert automatisch of de browsers Google Chrome en Mozilla Firefox op uw computer zijn geïnstalleerd wanneer u de toepassing voor het eerst opent. Vervolgens wordt u gevraagd de invoegtoepassing voor uw browser te installeren. Raadpleeg de instructies in het volgende artikel als u deze stap overslaat of de invoegtoepassing later moet installeren:

De invoegtoepassing van Avast AntiTrack is alleen compatibel met de volgende browsers:
  • Internet Explorer
  • Microsoft Edge
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Opera
Het is niet mogelijk om de invoegtoepassing van Avast AntiTrack in een andere browser te installeren en in te schakelen.
  1. Open Avast AntiTrack en selecteer Browsers in het linkerdeelvenster.
  2. Klik naast de geselecteerde browser op de rode schuifregelaar (UIT), zodat deze groen (AAN) wordt.
  3. Browserbescherming is nu ingeschakeld voor de geselecteerde webbrowser. Herhaal de bovenstaande stappen voor al uw webbrowsers.
Browserbescherming is beschikbaar voor Safari, Chrome, Firefox en Opera.
  1. Open Avast AntiTrack en selecteer Browser in het onderste deelvenster.
  2. Tik op de schuifregelaar naast een browser, zodat de kleur verandert van wit (UIT) in groen (AAN).
  3. Al u de beveiliging voor het eerst inschakelt in de geselecteerde browser, moet u certificaten downloaden:
    • Tik op de selectievakjes naast Vertrouwen voor het identificeren van websites en Vertrouwen voor het identificeren van e-mailgebruikers.
    • Tik op OK.
Browserbescherming is beschikbaar voor Chrome, Firefox, Opera, Edge en Samsung Internet.

Wat is Systeemprivacy?

Uw Windows-besturingssysteem is voorzien van veel privacygerelateerde instellingen die Avast AntiTrack kan optimaliseren en controleren om uw privacy beter te beschermen. Door de aanbevolen systeemprivacyinstellingen in Avast AntiTrack in te schakelen, kunt u het volgende doen:

• Voorkomen dat Windows gegevensvoorbeelden naar Microsoft stuurt die persoonlijke gegevens kunnen bevatten.
  • Voorkomen dat Taakplanner van Windows (die geruisloos op de achtergrond van uw computer wordt uitgevoerd) informatie over uw systeem en het gebruik ervan naar Microsoft stuurt.
  • Voorkomen dat Windows uw handschriftpatronen herkent en handschriftgegevens naar Microsoft stuurt.
  • Voorkomen dat websites uw Windows Media Player kunnen zien. Daarmee wordt voorkomen dat Windows Media Player uw unieke id deelt met websites die deze informatie gebruiken om statistieken te verzamelen.
  • Voorkomen dat Microsoft en andere externe toepassingen gegevens over uw onlineactiviteiten kunnen lezen en verzamelen.
  • Stoppen met het delen van de gegevens van bestanden die u afspeelt met Windows Media Player met Microsoft.
  • Voorkomen dat derden op afstand toegang kunnen krijgen tot uw computer en de indexidentiteit kunnen bekijken die Microsoft voor u heeft gemaakt. Aan de indexidentiteit kunnen derden zien welke bestanden en toepassingen u gebruikt.
  • Voorkomen dat LAN Manager-hashes worden gegenereerd of bewaard voor opgeslagen wachtwoorden van gebruikersaccounts. LAN Manager-hashes worden gegenereerd met een zwak algoritme en zijn gemakkelijk te hacken. In plaats daarvan genereert Avast AntiTrack wachtwoord-hashes met behulp van een sterk algoritme. Daardoor zijn uw gebruikersaccounts moeilijker te hacken met brute kracht.

Hoe kan ik cookies wissen?

U kunt Avast AntiTrack zo configureren dat cookies in uw internetbrowsers automatisch worden verwijderd door de volgende stappen uit te voeren:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om de gebruikersinterface te openen.
  2. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack in de map Toepassingen om de gebruikersinterface te openen.
  3. Selecteer Mijn sporen in het linkerdeelvenster.
  4. Klik op de vervolgkeuzelijst in de kolom Cookies wissen voor de bijbehorende browser en selecteer een optie in de lijst.
    De cookies kunnen alleen worden gewist als de geselecteerde browser gesloten is. Als de browser nog geopend is wanneer de cookies volgens schema moeten worden gewist, verschijnt er een pop-upvenster met het advies de geselecteerde browser te sluiten.
  5. Klik op het uitvouwmenu in de kolom Gepland cookies wissen voor de bijbehorende browser en selecteer een optie in de lijst.
    Safari vereist toegang tot de volledige schijf voordat u een schema voor het wissen van cookies kunt instellen. Klik op Sta schijftoegang toe en volg de instructies op het scherm om Avast AntiTrack toe te staan cookies te verwijderen uit Safari.

U kunt via het scherm Mijn sporen ook browsegegevens wissen, ervoor zorgen dat cookies van bepaalde websites nooit worden gewist door ze op de witte lijst te plaatsen en kijken hoeveel cookies Avast AntiTrack tijdens de huidige week heeft gewist.

Hoe kan ik browsegegevens wissen?

Browsegegevens wissen in uw internetbrowsers:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om de gebruikersinterface te openen.
  2. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack in de map Toepassingen om de gebruikersinterface te openen.
  3. Selecteer Mijn sporen in het linkerdeelvenster.
  4. Klik op Gegevens wissen naast de gekozen browser.
  5. Klik op Kies te wissen gegevens naast de gekozen browser.
  6. Schakel de selectievakjes in naast de soorten gegevens die u wilt verwijderen of plaats een vinkje in het vakje bij Alles selecteren om alle soorten browsegegevens te verwijderen.
  7. Schakel de selectievakjes in naast de soorten gegevens die u wilt verwijderen of schakel het selectievakje Schakel alles in in om alle soorten browsegegevens te verwijderen.
  8. Schakel eventueel ook het selectievakje Mijn instellingen opslaan in. Als dit selectievakje is ingeschakeld, onthoudt Avast AntiTrack welke soorten gegevens u wilt verwijderen. Telkens wanneer u op Gegevens wissen klikt, worden deze selectievakjes automatisch ingeschakeld.
  9. Klik op Geselecteerde gegevens wissen. Klik als daarom wordt gevraagd op Ja om Avast AntiTrack toestemming te geven de geselecteerde browser te sluiten.

De geselecteerde browsegegevens zijn nu gewist.

Hoe kan ik voorkomen dat Avast AntiTrack de cookies van een bepaalde website wist?

Als u wilt voorkomen dat Avast AntiTrack cookies van bepaalde websites verwijdert, plaatst u die websites op de witte lijst:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om de gebruikersinterface te openen.
  2. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack in de map Toepassingen om de gebruikersinterface te openen.
  3. Selecteer Mijn sporen in het linkerdeelvenster.
  4. Klik op Open witte lijst.
  5. Klik op Kies uit populaire opties om een vervolgkeuzelijst met voorgestelde websites te openen. Schakel het selectievakje in naast de websites die u op de witte lijst wilt plaatsen.
  6. Klik in het tekstvak en typ een URL (bijvoorbeeld www.voorbeeld.com) of klik op Kies uit populaire opties om het uitvouwmenu te openen en een website in de lijst te selecteren.
  7. Als u de website die u op de witte lijst wilt plaatsen niet ziet, klikt u op URL invoeren, typt u het adres van de website (bijvoorbeeld www.bijvoorbeeld.com) en klikt u op Toevoegen.
  8. Klik op Toevoegen.

De geselecteerde websites worden weergegeven op de Lijst met toegestane cookies.

De geselecteerde website wordt nu weergegeven in het Lijst met toegestane cookies. Klik op het pictogram in de vorm van een prullenbak naast de website in de lijst om deze te verwijderen.

Hoe vaak verandert Avast AntiTrack mijn digitale vingerafdruk?

Avast AntiTrack brengt van tijd tot tijd wijzigingen aan in uw digitale vingerafdruk. Dat gebeurt volgens een willekeurig schema. Ga als volgt te werk als u wilt zien welke wijzigingen er zijn aangebracht en hoeveel dat er per dag zijn:

1. Open Avast AntiTrack en selecteer Rapporten in het linkerdeelvenster.
  2. Open Avast AntiTrack en tik in het onderste deelvenster op Rapporten.
  3. Klik op het tabblad Vingerafdrukwijzigingen.
  4. Selecteer het tabblad Vingerafdrukken.
  5. Van elke wijziging van de digitale vingerafdruk worden de datum en de tijd geregistreerd. Als u deze geschiedenis wilt wissen, klikt u op Vingerafdrukgeschiedenis wissen.
  6. Schuif omlaag om de datum en het tijdstip van elke wijziging van de digitale vingerafdruk te bekijken.

Hoe kan ik de instellingen van Avast AntiTrack aanpassen?

1. Open Avast AntiTrack.
  2. Klik linksonder in de gebruikersinterface op Instellingen.
  3. Klik in het linkerdeelvenster op Instellingen.
  4. Tik op Instellingen in het onderste deelvenster.
  5. Tik op het selectievakje naast een instelling om deze in te schakelen.
  6. U kunt kiezen uit de volgende instellingen:
    • Privacy beschermen: hier kunt u de traceerbeveiliging in- of uitschakelen.
    • Meldingen over traceringspogingen: hier kunt u meldingen over traceringspogingen in- of uitschakelen en de frequentie van meldingen wijzigen.
    • Abonnement: hier kunt u details van uw huidige Avast AntiTrack-abonnement bekijken.
    • Ondersteuning: hier vindt u ondersteuningspagina's van Avast of kunt u een bericht naar de ondersteuning van Avast verzenden.
    • Gegevens herstellen: hier kunt u alle records met traceringspogingen uit de app verwijderen.
    • Gebruiksrechtovereenkomst: hier kunt u de gebruiksrechtovereenkomst van Avast bekijken.
    • Privacybeleid: hier kunt u het privacybeleid van Avast doornemen.
    • Gegevensinstellingen: hier kunt u het delen van gebruiksgegevens met derden voor analysedoeleinden in- of uitschakelen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Probleemoplossing

Hoe verwijder ik Avast AntiTrack?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het verwijderen van Avast AntiTrack:

Hoe werk ik Avast AntiTrack handmatig bij?

U kunt er als volgt voor zorgen dat u de nieuwste versie hebt van Avast AntiTrack:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om de gebruikersinterface te openen.
  2. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack in de map Toepassingen om de gebruikersinterface te openen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Controleer op updates.

Als er een nieuwe versie van Avast AntiTrack beschikbaar is, begint het programma automatisch met bijwerken. Als de nieuwste versie al is geïnstalleerd, wordt het bericht Uw software is up-to-date weergegeven.

Wat moet ik doen als Avast AntiTrack niet meer werkt?

Als Avast AntiTrack niet meer werkt, volgt u de stappen in onderstaand artikel om het probleem op te lossen:

Als Avast AntiTrack nog steeds niet werkt nadat u de stappen in bovenstaand artikel hebt uitgevoerd, neemt u contact op met ondersteuning van Avast.

Wat moet ik doen als Avast AntiTrack webpagina's blokkeert of vertraagt?

Voer de stappen in onderstaand artikel uit om dit probleem op te lossen:

Waarom verschijnt de foutmelding "Kan de activeringscode niet vinden"?

Deze foutmelding duidt erop dat u een activeringscode hebt ingevoerd die niet voorkomt in onze database. Controleer of er geen typefout in de code zit of kopieer uw activeringscode rechtstreeks vanuit het e-mailbericht met de bestelbevestiging en plak deze in het programma. Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Deze foutmelding duidt erop dat u een activeringscode hebt ingevoerd die niet voorkomt in onze database. Controleer of er geen typefout in de code zit of kopieer uw activeringscode rechtstreeks vanuit het e-mailbericht met de bestelbevestiging en plak deze in het programma. Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Hoe verhelp ik de foutcode "-1073741502" bij het installeren van Avast AntiTrack?

Deze foutcode houdt in dat Avast AntiTrack er niet in is geslaagd om Microsoft SQL Server Compact Edition te installeren vanwege een verouderde versie van het besturingssysteem Microsoft Windows.

Raadpleeg de volgende artikelen op de website van Microsoft om het nieuwste servicepack installeren:

Waarom verschijnt de waarschuwing "Actie vereist" bij het invoegen van een activeringscode?

Deze foutmelding duidt erop dat u een activeringscode hebt ingevoerd met een onjuiste indeling. De juiste indeling bestaat uit vijf 5 segmenten van 4 letters, gescheiden door koppeltekens ( - ). Controleer of er geen typefout in de code zit of kopieer uw activeringscode rechtstreeks vanuit het e-mailbericht met de bestelbevestiging en plak de code in het programma. Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Waarom verschijnt de foutmelding 'Er is een probleem opgetreden bij het installeren van SQL Server Compact'?

Deze foutmelding wordt veroorzaakt door een beschadigde of verouderde versie van Microsoft .NET Framework. U kunt dit probleem oplossen door Microsoft .NET Framework opnieuw te installeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Wat moet ik doen als Avast AntiTrack verdwijnt nadat ik mijn pc opnieuw heb opgestart?

Dit probleem kan optreden als Avast AntiTrack niet naar behoren met verhoogde systeemrechten is geïnstalleerd, bijvoorbeeld als u de installatie hebt uitgevoerd met een gebruikersaccount met onvoldoende rechten. U lost dit probleem als volgt op:

1. Verwijder Avast AntiTrack van uw pc.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_antitrack_premium_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Voltooi de installatie aan de hand van de instructies in dit artikel:
  4. Start de pc opnieuw.

Waarom verschijnt er een foutbericht met de melding dat Avast AntiTrack wordt uitgevoerd?

Deze foutmelding kan voorkomen op Windows-pc’s wanneer een programma niet naar behoren is gesloten en op de achtergrond wordt uitgevoerd. U lost dit probleem als volgt op:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack op het bureaublad of op de taakbalk van Windows om de gebruikersinterface te openen.
  2. Als het probleem niet is verholpen, start u de pc opnieuw.

Waarom wordt de bescherming van Avast AntiTrack onderbroken wanneer ik in een andere app verbinding maak met een VPN?

Avast AntiTrack gebruikt een lokale VPN-verbinding om uw privacy te beschermen. Er kan maar in één app tegelijk een VPN-verbinding worden gemaakt. Wanneer u dus verbinding maakt met een andere VPN, onderbreekt Avast AntiTrack automatisch de lokale VPN-verbinding die wordt gebruikt om u tegen traceringspogingen te beschermen. Wanneer u de andere VPN-app niet meer gebruikt, vraagt Avast AntiTrack u de traceerbeveiliging opnieuw in te schakelen.

• Avast AntiTrack voor Windows 1.x
  • Avast AntiTrack voor Mac 1.x
  • Avast AntiTrack voor Android 1.x