De Avast-activeringscode zoeken

U kunt op verschillende manieren een abonnement op Avast-producten aanschaffen. Sommige abonnementen worden automatisch geactiveerd op het apparaat dat u gebruikt om de aankoop te doen. Abonnementen die zijn aangeschaft via een ander verkoopkanaal van Avast, bijvoorbeeld Avast Store, of via een aanbieding in een ander Avast-product, moeten handmatig worden geactiveerd.

Bij de standaardmethode voor het handmatig activeren van een abonnement wordt een activeringscode gebruikt (ook wel bon- of abonnementscode genoemd). Ook als u uw abonnement op een ander apparaat wilt gebruiken, moet u het handmatig activeren. Hoeveel apparaten u kunt activeren, is afhankelijk van het abonnement dat u hebt aangeschaft.

U vindt de activeringscode voor het handmatig activeren van uw Avast-abonnement op een van de volgende plekken:

E-mailbericht met de bestelbevestiging

Als u het abonnement hebt gekocht via de Avast Store of via een ander Avast-product op uw pc of Mac, vindt u de activeringscode in het e-mailbericht met de bestelbevestiging.

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging.
  2. Schuif omlaag naar het gedeelte Activeringscode van het e-mailbericht. Noteer de activeringscode of kopieer deze naar het klembord.
Als u het e-mailbericht met de bestelbevestiging niet kunt vinden, kunt u om een kopie van het e-mailbericht vragen via de website van Avast. Geef daarbij het e-mailadres op dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen.

Activeringskaart

Als u een doosje of plastic verpakking van Avast met een activeringskaart hebt, vindt u de activeringscode op de kant van de kaart met de instructies.

Avast-account

U kunt uw activeringscode voor de meeste producten rechtstreeks ophalen van uw Avast-account wanneer u zich aanmeldt met het e-mailadres dat is gekoppeld aan uw aankoop. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Avast Android-app

Als u het abonnement hebt gekocht via een Avast Android-app, vindt u de activeringscode in de Avast-app waarmee u de aankoop hebt gedaan.

Controleer of u bent aangemeld bij Google Play Store met het Google-account dat u hebt gebruikt om het abonnement te kopen. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies om dat te verifiëren:
  1. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Ga naar MenuMijn abonnementen.
  3. Noteer de activeringscode of kopieer deze naar het klembord.
  1. Tik op het pictogram Avast SecureLine op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwietje) ▸ Abonnement.
  3. Noteer de activeringscode of kopieer deze naar het klembord.
  1. Tik op het pictogram Avast Cleanup op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Ga naar MenuInstellingenAbonnement.
  3. Noteer de activeringscode of kopieer deze naar het klembord.

Avast iOS-app (iPhone/iPad)

Als u het abonnement hebt gekocht via een Avast iOS-app, vindt u de activeringscode in de Avast-app waarmee u de aankoop hebt gedaan.

Controleer of u bent aangemeld bij App Store met dezelfde Apple ID die u hebt gebruikt om het abonnement te kopen. Raadpleeg het volgende artikel om te zien hoe u dat kunt controleren:
  1. Tik op het pictogram Avast SecureLine op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwietje) ▸ Abonnement.
  3. Noteer de activeringscode of kopieer deze naar het klembord.
  • Alle betaalde softwareproducten van Avast