Problemen met het activeren van Avast-producten oplossen

Selecteer het tabblad voor uw platform om problemen met het activeren van Avast-producten op te lossen:

De instructies in dit gedeelte zijn van toepassing op de volgende producten:

• Avast Premium Security
  • Avast Omni
  • Avast Premier
  • Avast Premium Security
  • Avast Pro Antivirus
  • Avast SecureLine VPN
  • Avast Cleanup Premium
  • Avast Passwords
  • Avast AntiTrack Premium

Raadpleeg achtereenvolgens de volgende gedeelten om activeringsproblemen op te lossen:

Een kopie van uw licentie ophalen

Als u problemen ondervindt bij het activeren met een licentiebestand of activeringscode, kunt u een kopie van uw licentie downloaden via de website van Avast of via uw Avast-account om de mogelijkheid uit te sluiten dat het probleem wordt veroorzaakt door de licentie zelf.

Uw product activeren

Nadat u een kopie van uw licentie hebt opgehaald, raadpleegt u het artikel voor uw product en type licentie om te zien hoe u het kunt activeren:

Als u activeringsproblemen blijft ondervinden, voert u de volgende onderstaande instructies uit.

Uw product opnieuw installeren en activeren

1. Verwijder uw Avast-product door de stappen voor uw product uit te voeren:
  2. Installeer de software door de stappen voor uw product uit te voeren:
  3. Activeer uw product opnieuw.

Problemen oplossen die betrekking hebben op uw bestelling of abonnement

Als u een vraag hebt of een probleem ondervindt met de bestelling of het abonnement van uw Avast-product, raadpleegt u het volgende artikel:

De instructies in dit gedeelte zijn van toepassing op de volgende producten:

• Avast Premium Security
  • Avast SecureLine VPN
  • Avast Cleanup Pro

Raadpleeg achtereenvolgens de volgende gedeelten om activeringsproblemen op te lossen:

Een kopie van uw licentie ophalen

Als u problemen ondervindt bij het activeren, kunt u een kopie van uw licentie ophalen via de website van Avast of via uw Avast-account om de mogelijkheid uit te sluiten dat het probleem wordt veroorzaakt door de licentie zelf.

Uw product activeren

Nadat u een kopie van uw licentie hebt opgehaald, raadpleegt u het artikel voor uw product om te zien hoe u het kunt activeren:

Als u activeringsproblemen blijft ondervinden, voert u onderstaande instructies uit.

Uw product opnieuw installeren en activeren

1. Verwijder uw Avast-product door de stappen voor uw product uit te voeren:
  2. Installeer de software door de stappen voor uw product uit te voeren:
  3. Activeer uw product opnieuw.

Problemen oplossen die betrekking hebben op uw bestelling of abonnement

Als u een vraag hebt of een probleem ondervindt met de bestelling of het abonnement van uw Avast-product, raadpleegt u het volgende artikel:

De instructies in dit gedeelte zijn van toepassing op de volgende producten:

• Avast Mobile Security
  • Avast SecureLine VPN
  • Avast Cleanup
  • Avast Battery Saver

Raadpleeg achtereenvolgens de volgende gedeelten om activeringsproblemen op te lossen:

Uw product activeren

Als u problemen ondervindt tijdens het activeren, raadpleegt u het uitgebreide artikel voor uw product hieronder:

Uw product verwijderen

Als het nog steeds niet lukt om uw abonnement te activeren, verwijdert u het Avast-product met behulp van de verwijderoptie in uw Android-instellingen of via Google Play.

Schakel voordat u begint met het verwijderen van Avast Mobile Security de verleende machtiging Apparaatbeheerders uit voor de app. Ga op uw apparaat naar InstellingenApps. Tik op Apparaatbeheerders, vervolgens op Avast Mobile Security en ten slotte op Uitschakelen om de machtiging uit te schakelen. Deze stappen kunnen iets verschillen afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen door de leverancier.

Voer de volgende stappen uit om uw product op de door u verkozen manier te verwijderen:

• De app verwijderen via de Android-instellingen: ga op uw apparaat naar InstellingenApps en selecteer de app die u wilt verwijderen in de lijst met apps. Tik op Verwijderen en vervolgens op OK om te bevestigen dat u de installatie ongedaan wilt maken.
  • De app verwijderen via Google Play Store: zoek de app die u wilt verwijderen in de Google Play Store en tik erop. Tik op Verwijderen en vervolgens op OK om te bevestigen dat u de installatie ongedaan wilt maken.

Controleren of u bent verbonden met het juiste Google-account

Als u niet meer weet welk account u hebt gebruikt voor uw aankoop, gaat u naar het menu Google Play Store en selecteert u AccountAbonnementen om een overzicht weer te geven van de abonnementen die zijn gekoppeld aan het geselecteerde Google-account.
  1. Open Google Play Store door te tikken op het menupictogram in de linkerbovenhoek van het scherm.
  2. Als het account waarmee u op dit moment bent aangemeld niet het account is dat u voor uw aankoop hebt gebruikt, voert u een van de volgende stappen uit:
    • Tik op de huidige accountnaam of het e-mailadres om een volledig overzicht van de accounts weer te geven en tik vervolgens op het Google-account dat u hebt gebruikt voor de aankoop.
    • Als het juiste account niet wordt weergegeven, voert u de stappen uit in het gedeelte Schakelen tussen accountsSchakelen tussen accounts op de Google Play-website op een mobiel apparaat in dit Google Support-artikel:

Uw product installeren en activeren

Als u bent verbonden met het juiste Google-account, installeert en activeert u uw product opnieuw:

1. Open Google Play Store op uw apparaat.
  2. Zoek op het trefwoord avast en selecteer het product dat u wilt installeren. Tik op het volgende scherm op de knop Installeren.
  3. Tik op Accepteren om in te stemmen met de nodige machtigingen.
  4. Activeer uw product opnieuw.

De instructies in dit gedeelte zijn van toepassing op de volgende producten:

• Avast Mobile Security
  • Avast SecureLine VPN
  • Avast Call Blocker

Raadpleeg achtereenvolgens de volgende gedeelten om activeringsproblemen op te lossen:

Uw product activeren

Als u problemen ondervindt tijdens het activeren, raadpleegt u het uitgebreide artikel voor uw product hieronder:

Uw product verwijderen

Als het nog steeds niet lukt om uw abonnement te activeren, verwijdert u het Avast-product door de volgende stappen uit te voeren:

1. Houd het symbool van de app die u wilt verwijderen ingedrukt op het hoofdscherm van uw apparaat en wacht een paar seconden.
  2. Tik op de kleine X die linksboven in het symbool verschijnt.
  3. Bevestig dat u de app wilt verwijderen van uw apparaat.

Controleren of u bent verbonden met het juiste iCloud-account

Controleer na het verwijderen of u op uw apparaat bent ingelogd met het iCloud-account dat u hebt gebruikt voor de aankoop van de app. Voer de volgende stappen uit:

1. Open de instellingen van uw apparaat en tik op iTunes en App Store.
  2. Controleer of de Apple ID boven aan het scherm de ID is die u voor uw aankoop hebt gebruikt. Raadpleeg het volgende artikel om te zien hoe u dat kunt controleren:

Uw product opnieuw installeren en activeren

Als u bent verbonden met de juiste iCloud-account, installeert en activeert u uw product opnieuw:

1. Raadpleeg de volgende instructies voor het installeren van uw product:
  2. Activeer uw product opnieuw.
  • Alle betaalde Avast-consumentenproducten