Avast Mobile Security voor iOS – aan de slag

Avast Mobile Security voor iOS is een app die is bedoeld om uw privacy online te beschermen, uw foto's veilig te bewaren, wifi-netwerken te scannen op zwakke punten en u te waarschuwen als een wachtwoord dat is gekoppeld aan uw e-mailadres online is uitgelekt.

Raadpleeg de instructies in dit artikel voor het instellen en gebruiken van Avast Mobile Security voor iOS.

Navigeren in de interface van Mobile Security

Tik op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.

Het scherm Bescherming (standaard geselecteerd) bestaat uit drie deelvensters:

In het onderste menuvenster:

• Fotokluis: hiermee kunt u uw foto's beschermen door ze in een versleutelde kluis te bewaren.
  • Instellingen: hier kunt u enkele instellingen van de app aanpassen en aanvullende informatie over de app bekijken.

Avast Mobile Security Premium aanschaffen en activeren

Van Avast Mobile Security is zowel een gratis als een betaalde versie verkrijgbaar. Als u een upgrade naar Avast Mobile Security Premium uitvoert, krijgt u toegang tot het volgende:

• Veilig surfen Bescherm uw privacy met behulp van een VPN om ervoor te zorgen dat niemand u online kan bespioneren.
  • Onbeperkte identiteitsbescherming U wordt onmiddellijk gewaarschuwd als een van uw wachtwoorden online is uitgelekt. Met Premium kunt u meerdere e-mailaccounts beschermen.
  • Onbeperkte fotokluis Bewaar een onbeperkt aantal foto's in een versleutelde kluis waartoe alleen u toegang hebt.

Ga als volgt te werk om een upgrade naar Avast Mobile Security Premium uit te voeren:

1. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik tijdens de tutorial op Start 14-daagse proefversie. Tik rechtsboven in de interface van de app op Upgraden als u de tutorial hebt overgeslagen.
  3. Selecteer Maandelijks of Jaarlijks, afhankelijk van het gewenste abonnement.
  4. Voltooi de transactie aan de hand van de instructies op het scherm.

Zodra de transactie is voltooid, wordt Avast Mobile Security Premium automatisch geactiveerd op uw apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over het activeren van Avast Mobile Security Premium:

Identiteitsbescherming activeren

Identiteitsbescherming beschermt al uw onlineaccounts door te controleren of geen van de wachtwoorden die zijn gekoppeld aan uw e-mailadres online zijn uitgelekt.

1. Tik op het deelvenster Identiteitsbescherming op het scherm Bescherming.
  2. Tik op Identiteitsbescherming activeren.
  3. Voer het e-mailadres in dat u wilt controleren en tik op Voeg e-mail toe.
  4. Identiteitsbescherming gaat meteen zoeken naar uitgelekte wachtwoorden die aan uw e-mailadres zijn gekoppeld en waarschuwt u als er lekken zijn gevonden.
  5. Als er gelekte wachtwoorden zijn gevonden, kunt u de details van het lek of de lekken bekijken door op uw e-mailadres te tikken.
  6. Tik op Wijzig wachtwoord om de website te openen waarop uw wachtwoord is uitgelekt. We raden u aan uw wachtwoord voor het account onmiddellijk te veranderen.
  7. Tik op Negeer om de melding over het lek te verwijderen.
  8. Nadat alle meldingen over lekken zijn genegeerd, blijft Identiteitsbescherming actief en waarschuwt u opnieuw als er meer uitgelekte wachtwoorden worden gevonden die aan uw e-mailadres zijn gekoppeld.

Als u een betaalde versie van Avast Mobile Security hebt, kunt u Identiteitsbescherming voor meerdere e-mailadressen gebruiken. Als u nog een e-mailadres wilt toevoegen, tikt u op het deelvenster Identiteitsbescherming op het hoofdscherm Bescherming en vervolgens op Voeg nieuw e-mailadres toe.

Uw wifi-netwerk scannen op beveiligingsrisico's

Met Avast Mobile Security kunt u een wifi-netwerk scannen op problemen met de router, versleuteling, wifi en verbindingen. Na de installatie wordt Wifi-beveiliging automatisch op de achtergrond uitgevoerd en wordt u gewaarschuwd als er iets mis is. Als u deze automatische meldingen wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen en tikt u op de schuifregelaar naast Wifi-dreigingen melden, zodat deze verandert van groen in wit.

Ga als volgt te werk om een wifi-netwerk opnieuw te scannen:

1. Tik op het deelvenster Wifi-beveiliging op het scherm Bescherming.
  2. Tik op Opnieuw scannen.
  3. Wanneer de scanbewerking is voltooid, meldt Wifi-beveiliging eventuele problemen die zijn gevonden en wordt u gevraagd deze op te lossen. Als er geen problemen zijn gevonden, wordt de statusmelding Geen problemen gevonden in groen weergegeven.

Veilig surfen activeren

Veilig surfen gebruikt de infrastructuur voor VPN (virtueel privénetwerk) van Avast om een beveiligde VPN-verbinding tot stand te brengen. Daarmee worden de gegevens die u uploadt naar en downloadt van internet beschermd, en blijft uw internetactiviteit volledig anoniem. Veilig surfen is alleen beschikbaar in de betaalde versie van Avast Mobile Security voor iOS.

De eerste keer dat u Veilig surfen activeert, wordt u gevraagd een VPN-profiel te installeren:

1. Tik op de witte schuifregelaar in het deelvenster Veilig surfen.
  2. Tik op Activeer Veilig surfen.
  3. Lees de Beleid voor en gebruik van logboekgegevens en tik daarna op Accepteer.
  4. Tik op Installeer profiel.
  5. Tik op Sta toe.
  6. Uw VPN-profiel wordt geïnstalleerd, en Veilig surfen wordt automatisch geactiveerd. U wordt verbonden met de dichtstbijzijnde server die we hebben op uw locatie. Bovenaan het scherm wordt VPN weergegeven om aan te geven dat u op dit moment met een veilig VPN bent verbonden.

Als u Veilig surfen wilt deactiveren, tikt u op de schuifregelaar in het deelvenster Veilig surfen, zodat deze verandert van groen (Verbinding is versleuteld) in wit (Niet actief).

Foto's beschermen met een toegangscode

Met Fotokluis kunt u de toegang tot uw foto's beschermen met een toegangscode. De foto's die u naar de kluis verplaatst, worden versleuteld en verborgen.

1. Tik onder in het menuvenster op Fotokluis.
  2. Tik op Stel toegangscode in.
  3. Lees het waarschuwingsbericht en klik op OK.
  4. Voer een 4-cijferige code in en voer die nogmaals in om te bevestigen.

Uw toegangscode is ingesteld. De volgende keer dat u Fotokluis wilt openen, moet u de toegangscode invoeren om toegang te krijgen tot de kluis. Als u Touch ID of Face ID kunt gebruiken op uw apparaat, kunt u deze functionaliteit inschakelen nadat u een toegangscode hebt ingesteld. Als u Touch ID of Face ID inschakelt, opent u Fotokluis hiermee in plaats van met een toegangscode.

Foto's of afbeeldingen toevoegen aan Fotokluis

U kunt bestaande foto's of afbeeldingen toevoegen aan de kluis vanuit de fotobibliotheek op uw apparaat. U kunt ook de camera op uw apparaat gebruiken om een foto te maken en die rechtstreeks importeren in uw fotokluis.

Foto's of afbeeldingen toevoegen aan Fotokluis

1. Tik onder in het menuvenster op Fotokluis.
  2. Voer uw toegangscode, Touch ID of Face ID in, en tik linksboven op + (plus).
  3. Selecteer Fotobibliotheek of Camera:
  1. Tik op OK om AVG Mobile Security toegang te geven tot uw fotobibliotheek.
  2. Tik op een foto om die te selecteren. In de rechterbovenhoek van elke geselecteerde foto verschijnt een groen vinkje.
  3. Zodra u alle foto's hebt geselecteerd die u wilt toevoegen, tikt u op Gereed.
  4. De door u geselecteerde foto's worden geïmporteerd in Fotokluis. Als u foto's uit de fotobibliotheek van uw apparaat wilt verwijderen, tikt u op Verwijder en daarna op OK om te bevestigen.
  1. Tik op OK om AVG Mobile Security toegang te geven tot uw camera.
  2. Maak een foto en tik op Gebruik foto of Opnieuw.
  3. De foto wordt automatisch geïmporteerd in Fotokluis. Tik ter bevestiging op OK.
Als u Avast Mobile Security verwijdert, worden foto's die u in Fotokluis hebt opgeslagen samen met de app verwijderd en kunt u ze niet meer terughalen. Daarom raden we u aan uw bestanden te exporteren uit Fotokluis voordat u de app verwijdert.

Ongewenste oproepen blokkeren

Oproepen blokkeren is alleen beschikbaar voor gebruikers die voor oktober 2018 een betaald abonnement op Avast Mobile Security hebben aangeschaft.

Met Oproepen blokkeren kunt u telefoongesprekken filteren met behulp van onze geavanceerde technologie voor oproepcontrole waarmee telemarketeers, spamberichten en andere ongewenste oproepen automatisch worden herkend. U kunt nummers ook handmatig aan uw persoonlijke blokkeerlijst toevoegen. Telkens wanneer u wordt gebeld, wordt het nummer gecontroleerd in een database met bekende spambellers. Als het telefoonnummer voorkomt in de Avast-database of in uw persoonlijke blokkeerlijst, verschijnt er een melding of wordt de oproep automatisch naar de voicemail doorgeschakeld, afhankelijk van uw instellingen.

Ga als volgt te werk om oproepen van geblokkeerde of spambellers automatisch te weigeren:

1. Tik onder in het menuvenster op Instellingen.
  2. Tik op de schuifregelaar naast Waarschuwen voor ongewenste oproepen, zodat deze verandert van groen in wit.
  3. Tik op de schuifregelaar naast Waarschuwen voor geblokkeerde nummers, zodat deze verandert van groen in wit.

Oproepen die door Oproepen blokkeren worden geblokkeerd, worden doorgeschakeld naar de voicemail en worden weergegeven onder Oproepen blokkerenGeef geblokkeerde nummers weer.

Een nummer toevoegen aan uw persoonlijke blokkeerlijst

Met Oproepen blokkeren kunt u een persoonlijke blokkeerlijst maken om telefoongesprekken te filteren op basis van nummers die u opgeeft.

1. Tik onder in het menuvenster op Oproepen blokkeren.
  2. Tik op Voeg nieuw nummer toe.
  3. Typ het nummer dat u aan de blokkeerlijst wilt toevoegen en tik op Blokkeren.

Het nummer is nu aan de blokkeerlijst toegevoegd. Als u de nummers op uw persoonlijke blokkeerlijst wilt bekijken, gaat u naar Oproepen blokkerenGeef geblokkeerde nummers weer.

Instellingen beheren

In het menu Instellingen kunt u de volgende acties uitvoeren:

VPN-profiel opnieuw installeren

1. Ga naar InstellingenVPN-profiel opnieuw installerenActiveer Veilig surfen.
  2. Tik op Installeer profiel en selecteer Toestaan.

Uw VPN-profiel is opnieuw geïnstalleerd.

Toegangscode voor Fotokluis wijzigen

1. Ga naar InstellingenToegangscode wijzigen.
  2. Voer uw huidige toegangscode in.
  3. Voer een nieuwe 4-cijferige toegangscode in en voer de nieuwe toegangscode nogmaals in om te bevestigen.

Uw toegangscode voor Fotokluis is nu gewijzigd.

Vergrendelinstellingen van Fotokluis wijzigen

Geef aan hoe vaak Fotokluis wordt vergrendeld en de toegangscode moet worden ingevoerd.

1. Ga naar InstellingenAutomatisch vergrendelen.
  2. Selecteer de gewenste frequentie en tik op de pijl-terug om terug te keren naar het scherm Instellingen.

Uw vergrendelfrequentie is gewijzigd.

Een nummer toevoegen aan de witte lijst

Als Oproepen blokkeren een nummer herkent als spamoproep, maar u het nummer kent en de waarschuwingsberichten van Oproepen blokkeren niet meer wilt ontvangen, kunt u het nummer toevoegen aan de witte lijst.

1. Ga naar InstellingenWitte lijst.
  2. Tik rechtsboven op de knop +.
  3. Typ het nummer dat u aan de witte lijst wilt toevoegen en tik op Voeg toe aan Witte lijst.

Het nummer is toegevoegd aan de witte lijst. Tik op pijl-terug om terug te keren naar het scherm Instellingen.

• Avast Mobile Security Premium 1.x voor iOS
  • Avast Mobile Security 1.x voor iOS
  • Apple iOS 10.0 of hoger
  • Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch