Activeringsproblemen met Avast-producten oplossen

Klik of tik op de knop voor uw platform om problemen op te lossen met betrekking tot het activeren van Avast-producten:

De instructies in dit gedeelte zijn van toepassing op de volgende producten:

• Avast Premier
  • Avast Internet Security
  • Avast Pro Antivirus
  • Avast Secureline VPN
  • Avast Cleanup Premium
  • Avast Passwords

Raadpleeg achtereenvolgens de volgende gedeelten om activeringsproblemen op te lossen:

Een kopie van uw licentie downloaden

Als u problemen ondervindt bij het activeren, kunt u een kopie van uw licentie downloaden via de website van Avast of via uw Avast-account om de mogelijkheid uit te sluiten dat het probleem wordt veroorzaakt door de licentie zelf.

Uw product activeren

Nadat u een kopie van uw licentie hebt gedownload, raadpleegt u het artikel voor uw product om te zien hoe u het kunt activeren:

Antivirusbescherming

Overige Windows-producten

Uw product opnieuw installeren en activeren

Als u het probleem niet hebt kunnen verhelpen door een nieuwe licentie te activeren, installeert u uw product opnieuw en probeert u het nogmaals te activeren. Voer de volgende stappen uit:

1. Verwijder uw Avast-product door de stappen voor uw product uit te voeren:
    Antivirusbescherming Andere producten
  2. Installeer de software door de stappen voor uw product uit te voeren:

Antivirusbescherming Andere producten
  3. Activeer uw product opnieuw.

Als u een vraag hebt of een probleem ondervindt met betrekking tot uw aankoop of verlenging, raadpleeg dan het volgende gedeelte.

Problemen oplossen die betrekking hebben op uw bestelling of verlenging

Als u een vraag hebt of een probleem ondervindt met betrekking tot het bestellen of verlengen van uw Avast-product, raadpleegt u het volgende artikel:

De instructies in dit gedeelte zijn van toepassing op de volgende producten:

• Avast SecureLine VPN voor Mac
  • Avast Cleanup Pro voor Mac

Raadpleeg achtereenvolgens de volgende gedeelten om activeringsproblemen op te lossen:

Een kopie van uw licentie downloaden

Als u problemen ondervindt bij het activeren, kunt u een kopie van uw licentie downloaden via de website van Avast of via uw Avast-account om de mogelijkheid uit te sluiten dat het probleem wordt veroorzaakt door de licentie zelf.

Uw product activeren

Nadat u een kopie van uw licentie hebt gedownload, raadpleegt u het artikel voor uw product om te zien hoe u het kunt activeren:

Uw product opnieuw installeren en activeren

Als u het probleem niet hebt kunnen verhelpen door een nieuwe licentie te activeren, installeert u uw product opnieuw en probeert u het nogmaals te activeren. Voer de volgende stappen uit:

1. Verwijder uw Avast-product door de stappen voor uw product uit te voeren:
  2. Installeer de software door de stappen voor uw product uit te voeren:
  3. Activeer uw product opnieuw.

Als u een vraag hebt of een probleem ondervindt met betrekking tot uw aankoop of verlenging, raadpleeg dan het volgende gedeelte.

Problemen oplossen die betrekking hebben op uw bestelling of verlenging

Als u een vraag hebt of een probleem ondervindt met betrekking tot het bestellen of verlengen van uw Avast-product, raadpleegt u het volgende artikel:

De instructies in dit gedeelte zijn van toepassing op de volgende producten:

• Avast Mobile Security Pro voor Android
  • Avast SecureLine VPN voor Android
  • Avast Cleanup voor Android
  • Avast Battery Saver voor Android

Raadpleeg achtereenvolgens de volgende gedeelten om activeringsproblemen op te lossen:

Uw product activeren

Als u problemen ondervindt tijdens het activeren, raadpleegt u het uitgebreide artikel voor uw product hieronder:

Uw product verwijderen

Als het nog steeds niet lukt om uw licentie te activeren, verwijdert u het Avast-product met behulp van de verwijderoptie in uw Android-instellingen of via Google Play.

Voordat u begint met het verwijderen van Avast Mobile Security, schakelt u de verleende machtiging Apparaatbeheerders uit voor de app. Ga op uw apparaat naar InstellingenBeveiliging. Tik op Apparaatbeheerders, vervolgens op Avast Mobile Security en ten slotte op Uitschakelen om de machtiging uit te schakelen. Deze stappen kunnen iets verschillen afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen door de leverancier.

Voer de volgende stappen uit om uw product op de door u verkozen manier te verwijderen:

• De app verwijderen via de Android-instellingen: ga op uw apparaat naar InstellingenApps en selecteer de app die u wilt verwijderen in de lijst met apps. Tik op Verwijderen en vervolgens op OK om te bevestigen dat u de installatie ongedaan wilt maken.
  • De app verwijderen via Google Play Store: zoek de app die u wilt verwijderen in de Google Play Store en tik erop. Tik op Verwijderen en vervolgens op OK om te bevestigen dat u de installatie ongedaan wilt maken.

Controleer of u bent verbonden met de juiste Google-account

Als u niet meer weet welke account u hebt gebruikt voor uw aankoop, gaat u naar het menu Play Store en selecteert u AccountAbonnement om een overzicht weer te geven van de abonnementen die zijn gekoppeld aan de geselecteerde Google-account.
  1. Open Google Play Store door te tikken op het menupictogram in de linkerbovenhoek van het scherm.
  2. Als de account waarmee u op dit moment bent aangemeld niet de account is die u voor uw aankoop hebt gebruikt, voert u een van de volgende stappen uit:
    • Klik op de huidige accountnaam of het e-mailadres om een volledig overzicht met accounts weer te geven en tik vervolgens op de Google-account die u hebt gebruikt voor de aankoop.
    • Als u de juiste account niet wordt weergegeven, voert u de stappen uit in het gedeelte Schakelen tussen accountsSchakelen tussen accounts op de Google Play-website op een mobiel apparaat in dit Google Support-artikel:

Uw product installeren en activeren

Als u bent verbonden met de juiste Google-account, installeert en activeert u uw product opnieuw:

1. Open Google Play Store op uw apparaat.
  2. Zoek op het trefwoord avast en selecteer het product dat u wilt installeren. Tik op het volgende scherm op de knop Installeren.
  3. Tik op Accepteren om in te stemmen met de nodige machtigingen.
  4. Activeer uw product opnieuw.

De instructies in dit gedeelte zijn van toepassing op de volgende producten:

• Avast SecureLine VPN voor Mac
  • Avast Call Blocker voor Mac

Raadpleeg achtereenvolgens de volgende gedeelten om activeringsproblemen op te lossen:

Uw product activeren

Als u problemen ondervindt tijdens het activeren, raadpleegt u het uitgebreide artikel voor uw product hieronder:

Uw product verwijderen

Als het nog steeds niet lukt om uw licentie te activeren, verwijdert u het Avast-product door de volgende stappen uit te voeren:

1. Houd het symbool van de app die u wilt verwijderen ingedrukt op het hoofdscherm van uw apparaat en wacht een paar seconden.
  2. Tik op de kleine X die linksboven in het symbool verschijnt.
  3. Bevestig dat u de app wilt verwijderen van uw apparaat.

Controleren of u bent verbonden met de juiste iCloud-account

Controleer na het verwijderen of u op uw apparaat bent ingelogd met de iCloud-account die u hebt gebruikt voor de aankoop van de app. Voer de volgende stappen uit:

1. Open de instellingen van uw apparaat en tik op iTunes en App Store.
  2. Controleer of de Apple ID boven aan het scherm de ID is die u voor uw aankoop hebt gebruikt.

Uw product opnieuw installeren en activeren

Als u bent verbonden met de juiste iCloud-account, installeert en activeert u uw product opnieuw:

1. Raadpleeg de volgende instructies voor het installeren van uw product:
  2. Activeer uw product opnieuw.
  • Alle betaalde softwareproducten van Avast