Abonnementen beheren via uw Avast-account

Avast Account is een portal waarop u al uw betaalde Avast-abonnementen kunt beheren. De volgende opties zijn beschikbaar via het scherm Mijn abonnementen:

• Een doorlopend Avast-abonnement opzeggen
  • De geldige activeringscode voor een betaald abonnement ophalen
  • De nieuwste versie van een gekocht product downloaden

Een Avast-account instellen

Er wordt niet automatisch een Avast account ingesteld wanneer u een aankoop doet of u registreert voor een gratis product. U moet zelf een account instellen. Als u voor uw Avast-account hetzelfde e-mailadres gebruikt als voor de aankoop van een Avast-product, verschijnt uw abonnement automatisch in uw Avast-account.

U kunt een Avast-account maken op onze registratiepagina. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Als u bij het instellen van een Avast-account een ander e-mailadres gebruikt dan u hebt opgegeven tijdens de aankoop van het product, kunt u zelf een Avast-abonnement koppelen aan uw Avast-account.

Een doorlopend abonnement opzeggen

1. Ga naar https://subscriptions.avast.com/ om het scherm Mijn abonnementen te openen.
Als u nog niet bent aangemeld bij uw Avast account, voert u uw e-mailadres en wachtwoord in en klikt u op Aanmelden.
  1. Klik onder het abonnement in kwestie op Afmelden.
  2. Selecteer Meld mij af voor toekomstige verlengingen en laat mijn abonnement aflopen op DD-MM-JJJJ en klik op Bevestigen.
  3. Klik op OK.

Uw doorlopende abonnement wordt nu uitgeschakeld.

U moet de opzegging van elk abonnement afzonderlijk beheren. Als u meerdere doorlopende Avast-abonnementen hebt, herhaalt u bovenstaande stappen voor elk abonnement dat u wilt opzeggen.

Probeer een van onderstaande opties als u een doorlopend abonnement niet kunt opzeggen via uw Avast-account:

Een Avast-abonnement koppelen aan uw Avast-account

U kunt uw Avast-abonnement zelf koppelen aan een bestaand Avast-account, zelfs als het Avast-account is geregistreerd met een ander e-mailadres dan het adres dat u hebt opgegeven tijdens de aankoop van het abonnement.

Een betaald Avast-abonnement handmatig koppelen aan uw Avast-account:

1. Meld u aan bij uw Avast-account
  2. Klik rechtsboven op uw accountnaam en selecteer Mijn profiel.
  3. Selecteer onder E-mailbeheer de optie + Een e-mailadres toevoegen.
  4. Voer het nieuwe e-mailadres in dat u hebt gebruikt om het abonnement te kopen en klik op Toevoegen.
  5. Controleer uw e-mail en open het e-mailbericht van Avast met als onderwerp: Verifieer uw e-mailadres. Klik op de koppeling E-mailadres verifiëren in het verificatiebericht.
  6. Het zojuist toegevoegde e-mailadres wordt nu gecontroleerd. Als de status niet wordt bijgewerkt, vernieuwt u de webpagina in uw browser of meld u zich opnieuw aan bij uw Avast-account.

Al uw Avast-abonnementen worden nu in uw Avast-account onder Mijn abonnementen weergegeven.

Probleemoplossing

Bij het instellen van of het aanmelden bij uw Avast-account kunnen de volgende problemen optreden:

U weet het wachtwoord voor uw Avast-account niet:

U kunt zich niet aanmelden bij uw Avast-account:

• Als u de foutmelding 'De gebruikersnaam die of het wachtwoord dat u hebt ingevoerd is onjuist.' of 'MyAvast-servers zijn tijdelijk offline' ziet tijdens het aanmelden bij uw Avast-account, raadpleegt u het volgende artikel om het probleem op te lossen:

De koppeling in het activerings-e-mailbericht werkt niet:

Verdere aanbevelingen

In het volgende artikel vindt u meer informatie over het beheren van uw Avast-account:

Als u uw Avast-abonnement wilt overbrengen van het ene apparaat naar het andere, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

• Alle beschikbare consumentenproducten van Avast