Avast Account – Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Avast Account?

Avast Account is een portal waarop u uw betaalde Avast-abonnementen kunt beheren. Nadat u zich hebt aangemeld bij uw Avast-account, kunt u het volgende:

• Uw Avast-producten downloaden.
  • De details van de door u gekochte Avast-abonnementen bekijken, inclusief de vervaldatum en de activeringscode.
  • Uw Android-apparaten op afstand beheren met de functie Anti-Theft in Avast Mobile Security.

Wordt er automatisch een Avast-account ingesteld wanneer ik een Avast-product koop?

Ja. Er wordt automatisch een Avast-account ingesteld met behulp van het e-mailadres dat u hebt gebruikt bij het afrekenen. Controleer uw e-mail op uw bestelbevestiging en zorg ervoor dat u uw nieuwe Avast-account verifieert.

Hoe stel ik een Avast-account in?

Als u geen Avast-account hebt, gaat u naar https://id.avast.com/sign-in en klikt u op Een account maken. U kunt ook klikken op Doorgaan met Google of Doorgaan met Facebook om uw bestaande aanmeldingsgegevens te gebruiken.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Instellingen en gebruik

Kan ik het e-mailadres wijzigen dat ik gebruik om me aan te melden bij mijn Avast-account?

U kunt het primaire e-mailadres wijzigen dat u gebruikt om u aan te melden bij uw Avast-account. U kunt ook extra e-mailadressen toevoegen aan uw account, maar u kunt slechts één e-mailadres gebruiken om u aan te melden bij uw account.

Ga als volgt te werk om de e-mailadressen te beheren die zijn gekoppeld aan uw account:

1. Meld u aan bij uw Avast-account.
  2. Klik rechtsboven op uw accountnaam en selecteer Accountinstellingen.
  3. Klik onder E-mailbeheer op + Een e-mailadres toevoegen.
  4. Voer het nieuwe e-mailadres in en klik op Toevoegen.
  5. Controleer uw e-mail en open het e-mailbericht van Avast met als onderwerp: Verifieer uw e-mailadres en klik op de koppeling E-mailadres verifiëren.
  6. Het zojuist toegevoegde e-mailadres wordt nu gecontroleerd. Als de status niet wordt bijgewerkt, vernieuwt u de webpagina in uw browser of meld u zich opnieuw aan bij uw Avast-account.
  7. Als u het zojuist toegevoegde e-mailadres wilt instellen als primair e-mailadres om u aan te melden bij uw Avast-account, klikt u op Instellen als hoofdadres naast het nieuw toegevoegde e-mailadres op het scherm Mijn profielgegevens.

Het bijgewerkte e-mailadres is nu uw primaire e-mailadres voor aanmelding bij uw Avast-account.

Kan ik het wachtwoord van mijn Avast-account wijzigen?

Ja. Het wachtwoord wijzigen waarmee u zich bij uw Avast-account aanmeldt:

1. Meld u aan bij uw Avast-account.
  2. Klik rechtsboven op uw accountnaam en selecteer Accountinstellingen.
  3. Klik onder Beveiliging op Wachtwoord wijzigen.
  4. Voer uw huidige wachtwoord in en typ het nieuwe wachtwoord. Klik daarna op Bevestigen.

Uw wachtwoord is nu gewijzigd.

Hoe kan ik mijn Avast-account aan een product koppelen?

Als u uw Avast-account aan een gedownload en geïnstalleerd product wilt koppelen, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

Hoe kan ik mijn abonnement overzetten naar een ander apparaat?

Als u uw Avast-abonnement wilt overzetten van het ene apparaat naar het andere, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

Hoe kan ik mijn Android-apparaten op afstand bedienen via mijn Avast-account?

Wanneer Avast Mobile Security is geïnstalleerd op uw Android-apparaat en Anti-Theft is ingeschakeld, kunt u uw apparaat op afstand bedienen, de locatie van uw apparaat volgen en uw pincode voor Avast beheren via uw Avast-account. Deze functie is met name nuttig wanneer uw Android-apparaat zoek raakt of gestolen wordt.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Probleemoplossing

Waarom kan ik niet al mijn abonnementen zien in mijn Avast-account?

In uw Avast-account worden abonnementen weergegeven die u hebt gekocht via de Avast Store. Aankopen die zijn gedaan via Google Play Store of de App Store worden niet weergegeven in de portal Avast Account. Avast Driver Updater is momenteel ook niet zichtbaar in de portal Avast Account.

Als u hulp nodig hebt bij producten, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Wat moet ik doen als ik het wachtwoord of e-mailadres van mijn Avast-account niet weet?

Ga als volgt te werk als u het wachtwoord of e-mailadres bent vergeten dat is gekoppeld aan uw Avast-account:

Wachtwoord: U kunt uw wachtwoord opnieuw instellen op de pagina Wachtwoord herstellen.

E-mailadres: U kunt ook de pagina Wachtwoord herstellen gebruiken om te controleren of uw e-mailadres zich bevindt in de database van Avast Account. Voer het e-mailadres in waarvan u denkt dat het klopt. Als u het bericht 'Er bestaat nog geen account voor dit e-mailadres.' ziet, is het e-mailadres niet geregistreerd. U kunt een ander e-mailadres proberen of een nieuw Avast-account maken.

Als uw Avast-account automatisch is gemaakt bij de aanschaf van een abonnement op een Avast-product, is het e-mailadres voor uw Avast-account hetzelfde adres dat u hebt opgegeven bij het afrekenen. Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij uw Avast-account, moet u een wachtwoord instellen voor uw Avast-account.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Wat kan ik doen als ik de foutmelding 'Authorization Error 400: admin_policy_enforced' zie wanneer ik probeer me aan te melden bij mijn Avast-account?

Deze foutmelding wordt weergegeven wanneer u zich probeert aan te melden bij uw Avast-account via de optie Doorgaan met Google terwijl u bent aangemeld bij een zakelijk Google-account dat wordt beheerd via Google Apps Device Policy. Probeer een van de opties hieronder om dit probleem op te lossen:

• Ga terug naar de aanmeldingspagina van het Avast-account. Voer in plaats van de optie Doorgaan met Google te gebruiken de aanmeldingsgegevens van uw Avast-account handmatig in en klik op Doorgaan.
  • Ga terug naar de aanmeldingspagina van Avast Account en selecteer Doorgaan met Google. Selecteer in het overzicht van Google-accounts dat wordt weergegeven een niet-zakelijk Google-account (bijvoorbeeld uw privéaccount). Voer als daarom wordt gevraagd de aanmeldingsgegevens voor uw Google-account in.

U wordt nu aangemeld bij uw Avast-account.

Wanneer u zich aanmeldt bij uw Avast-account via Doorgaan met Google, moet u een Google-account kiezen met een e-mailadres dat is gekoppeld aan uw Avast-account. Het hoeft echter niet het Primair e-mailadres voor uw Avast-account te zijn.
  • Alle beschikbare consumentensoftwareproducten van Avast