Avast SecureLine VPN installeren in Windows

@ID_38 is een virtueel privénetwerk dat uw internetverbinding beveiligt met behulp van een versleutelde tunnel. Daarmee wordt uw echte locatie verborgen en wordt voorkomen dat anderen uw onlineactiviteiten kunnen volgen op openbare en onbeveiligde netwerken.

Als u wilt gebruikmaken van deze VPN-service, moet u Avast SecureLine VPN downloaden en installeren. U hoeft deze installatie-instructies niet te volgen als u Avast Antivirus gebruikt op uw pc, omdat SecureLine VPN dan al is geïnstalleerd als onderdeel van het programma.

Avast SecureLine VPN installeren

1. Meld u bij Windows aan als gebruiker met beheerdersrechten en controleer of er geen andere toepassing of antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik op volgende knop om het installatiebestand van @ID_38 te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw pc (standaard worden alle bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast SecureLine VPN downloaden
  3. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_secureline_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  4. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op Ja (of Doorgaan in oudere versies van Windows).
  5. Selecteer de gewenste taal in de vervolgkeuzelijst en klik op @ID_96 om door te gaan.
  6. Bekijk de licentieovereenkomst en selecteer Ik ga akkoord om te bevestigen dat u de licentievoorwaarden hebt gelezen en ermee instemt. Klik vervolgens op @ID_111.
  7. Klik op @ID_112 als u de standaardlocatie voor de opslag van de programmabestanden van Avast SecureLine VPN wilt wijzigen en klik op @ID_111.
  8. Klik op @ID_103 om door te gaan.
  9. Wacht totdat Avast SecureLine VPN is geïnstalleerd op uw pc.
  10. Wanneer de installatie voltooid is, klikt u op @ID_113.

Avast SecureLine VPN is nu geïnstalleerd op uw pc en klaar voor gebruik. U opent de gebruikersinterface via het pictogram in het systeemvak op de taakbalk van Windows of via het pictogram Avast SecureLine op het bureaublad van Windows.

U moet Avast SecureLine VPN activeren met de geldige activeringscode of het licentiebestand uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging, of via uw Avast-account waarbij u zich hebt ingeschreven met het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

De browserextensie Avast SecureLine VPN installeren

De browserextensie Avast SecureLine VPN is een optioneel te installeren onderdeel, waarmee u eenvoudig bepaalde instellingen van Avast SecureLine VPN kunt beheren, rechtstreeks via Google Chrome, Mozilla Firefox of Avast Secure Browser. In het volgende artikel kunt u lezen hoe de installatie in zijn werk gaat en hoe u de browserextensie Avast SecureLine VPN gebruikt:

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw pc voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer alle edities (32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele computer met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2 ondersteunen)
  • 256 MB RAM-geheugen of meer
  • 100 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • U hebt een internetverbinding nodig om de VPN-service te downloaden, te activeren en te gebruiken.
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 800 x 600 pixels wordt aanbevolen
  1. Controleer of het gedownloade installatiebestand niet beschadigd is. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Start uw pc opnieuw en probeer Avast SecureLine VPN te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

De nieuwste versie van @ID_38 wordt niet ondersteund en kan niet worden uitgevoerd in Windows Vista of Windows XP. Als u Windows Vista of Windows XP gebruikt kunt u Avast SecureLine VPN versie 5.0.407 downloaden. Dit is echter een oudere versie van het programma waarvoor u geen updates ontvangt.