Avast Cleanup Pro voor Mac – veelgestelde vragen

Kopen en installeren

Hoe installeer ik Avast Cleanup Pro?

Voer de volgende stappen uit om Avast Cleanup Pro te installeren via de website van Avast:

1. Download het installatiebestand van Avast Cleanup Pro en voer het uit.
  2. Dubbelklik op het pictogram Avast Cleanup Pro installeren in het dialoogvenster dat verschijnt.
  3. Volg de installatie-instructies op het scherm.
  4. Gebruik uw Touch ID of voer uw inloggegevens in en klik op Installeer software.
  5. Klik op Sluit om de installatie af te sluiten.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

Hoe activeer ik Avast Cleanup Pro?

Avast Cleanup Pro wordt automatisch geactiveerd wanneer u via het programma een abonnement koopt. Als u het abonnement echter via een ander product of verkoopkanaal van Avast hebt gekocht, moet u uw abonnement handmatig activeren met de activeringscode uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging. Als u Avast Cleanup Pro opnieuw installeert of Avast Cleanup Pro op een andere Mac installeert, moet u uw abonnement ook handmatig activeren met een activeringscode.

Voer deze stappen uit om Avast Cleanup Pro handmatig te activeren:

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u hebt ontvangen na aankoop van Avast Cleanup Pro en kopieer de activeringscode.
  2. Klik op het pictogram van Avast Cleanup Pro in de menubalk en selecteer Open Avast Cleanup Pro.
  3. Klik op Voeg de licentiesleutel in.
  4. Plak of typ de activeringscode in het tekstvak en klik op OK.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

Hoe kan ik Avast Cleanup Pro kopen?

Download Avast Cleanup Pro van de Avast-website en installeer het programma, open het en klik op Koop Cleanup Pro om een abonnement te kopen en te activeren.

Functies

Wat is Schoon rommel op?

Ruim rommel op scant verschillende delen van de harde schijf en spoort onnodige bestanden op die u vervolgens kunt verwijderen om meer schijfruimte vrij te maken op uw Mac.

Als u een scanbewerking wilt uitvoeren, klikt u op Scannen onder Ruim rommel op in het hoofdscherm van Avast Cleanup Pro. Nadat de scanbewerking is voltooid, kunt u controleren hoeveel schijfruimte wordt ingenomen door onnodige bestanden. Als u een complete bestandscategorie wilt opschonen, selecteert u het bestandstype in het linkerdeelvenster. U kunt afzonderlijke items in een categorie bekijken door op het bestandstype te klikken. Haal het vinkje weg bij items die niet moeten worden opgeschoond.

Klik rechtsboven op Schoon om de geselecteerde items definitief te verwijderen.

U kunt de scaninstellingen van Ruim rommel op aanpassen door naar AvastCleanup in de menubalk te gaan, Voorkeuren te selecteren en op het tabblad Scan te klikken.

Wat is Zoek dubbele items?

Zoek dubbele items spoort bestanden met identieke inhoud op.

Als u een scanbewerking wilt uitvoeren, klikt u op Zoek onder Zoek dubbele items in het hoofdscherm van Avast Cleanup Pro. Nadat de scanbewerking is voltooid, kunt u in het linkerdeelvenster op een categorie klikken om te zien welke dubbele bestanden Avast Cleanup Pro heeft gevonden. Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen door op de vervolgkeuzelijst linksonder te klikken en een optie te selecteren of door op de tabbladen in het linkerdeelvenster te klikken en het selectievakje bij afzonderlijke bestanden handmatig in of uit te schakelen.

Als u de geselecteerde items definitief van uw Mac wilt verwijderen, klikt u rechtsonder op Schoon.

U kunt de scaninstellingen van Zoek dubbele items aanpassen door naar AvastCleanup in de menubalk te gaan, Voorkeuren te selecteren en op het tabblad Scan te klikken.

Welke dubbele bestanden moet ik selecteren om op te schonen?

Na een scanbewerking van Zoek dubbele items wordt in Avast Cleanup Pro een overzicht weergegeven van bestanden met identieke inhoud. Als u wilt selecteren welke dubbele bestanden moeten worden verwijderd, gebruikt u de vervolgkeuzelijst linksonder in het resultatenvenster en kiest u een optie:

• Behoud oudste: hiermee behoudt u de oudste bestanden van elke set dubbele bestanden en worden de nieuwste bestanden verwijderd.
  • Behoud nieuwste: hiermee behoudt u de nieuwste bestanden van elke set dubbele bestanden en worden de oudste bestanden verwijderd.
  • Niets selecteren: hiermee heft u de selectie van alle bestanden op en kunt u een Aangepaste selectie maken door items die u wilt verwijderen handmatig te selecteren.

Wanneer u een selectie maakt in de vervolgkeuzelijst, wordt deze toegepast op alle categorieën van Zoek dubbele items.

Wat is Zoek foto's?

Zoek foto's detecteert foto's die bijvoorbeeld wazig of slecht belicht zijn.

Als u een scanbewerking wilt uitvoeren, klikt u op Zoek onder Zoek foto's in het hoofdscherm van Avast Cleanup Pro. U kunt opgeven waar Avast Cleanup Pro naar foto's moet zoeken. Nadat de scanbewerking is voltooid, kunt u de foto's bekijken en de foto's selecteren die u wilt verwijderen. Avast Cleanup Pro beveelt foto's aan voor verwijdering en selecteert deze automatisch. Als u deze selectie wilt wijzigen, gebruikt u de vervolgkeuzelijst linksonder in het resultatenvenster en klikt u op Maak selectie ongedaan. U kunt vervolgens handmatig het selectievakje inschakelen bij elke foto die u wilt verwijderen.

Als u de geselecteerde items definitief van uw Mac wilt verwijderen, klikt u rechtsonder op Verwijderen.

Wat is Waarschuw me?

Waarschuw me is een meldingsfunctie die het mogelijk maakt dat Cleanup Pro uw systeem voortdurend scant en u waarschuwt wanneer een bepaalde hoeveelheid rommel is gevonden. Waarschuw me is standaard ingeschakeld. Als u deze functie wilt uitschakelen, klikt u op AvastCleanup in de menubalk en selecteert u Voorkeuren. Selecteer het tabblad Waarschuwingen en pas de instellingen aan uw voorkeuren aan.

Probleemoplossing

Waarom schoont Avast Cleanup Pro mijn systeem niet op?

U hebt een betaald abonnement nodig voor Avast Cleanup Pro. Als u Avast Cleanup Pro hebt geïnstalleerd, maar geen abonnement hebt gekocht, kan het programma uw systeem niet opschonen.

Waarom moet ik Avast Cleanup Pro bevoegdheden geven?

Als Avast Cleanup Pro rommel vindt in uw systeembestanden, wordt u gevraagd uw inloggegevens voor het systeem in te voeren of uw Touch ID te gebruiken om door te gaan met de bewerking. Daarmee wordt voorkomen dat onbevoegde gebruikers items uit uw systeemmappen verwijderen.

Waarom moet ik actieve programma's afsluiten voordat Avast Cleanup Pro doorgaat met opschonen?

Wanneer u een scanbewerking uitvoert met Ruim rommel op, spoort Avast Cleanup Pro onnodige bestanden op, waaronder bestanden in uw browsers en toepassingen. Als de toepassingen met die bestanden actief zijn wanneer u op Schoon klikt, wordt u gevraagd de toepassingen te sluiten om te voorkomen dat ze vastlopen of niet goed werken.

Hoe kan ik feedback sturen over Avast Cleanup Pro?

Voer de volgende stappen uit als u feedback wilt sturen over Avast Cleanup Pro:

1. Klik op het pictogram van Avast Cleanup Pro in de menubalk en selecteer Open Avast Cleanup Pro.
  2. Zorg ervoor dat het Avast Cleanup Pro-venster actief is, klik in de menubalk linksboven op Help en selecteer Verzend feedback in het contextmenu.
  3. Voer de desbetreffende gegevens in in de tekstvakken en klik op Verzend.

Hoe verwijder ik Avast Cleanup Pro?

Voer deze stappen uit om Avast Cleanup Pro te verwijderen:

1. Klik op het symbool Avast Cleanup Pro in de menubalk en selecteer Open Avast Cleanup Pro.
  2. Zorg ervoor dat het Avast Cleanup Pro-venster actief is, klik in de menubalk linksboven op AvastCleanup en selecteer Verwijder Avast Cleanup Pro in het contextmenu.
  3. Klik in het dialoogvenster Avast Cleanup Pro Uninstaller op Doorgaan.
  4. Gebruik uw Touch ID of voer uw inloggegevens in en klik op OK.
  5. Wanneer het verwijderen is voltooid, klikt u op Voltooi.

Avast Cleanup Pro is nu verwijderd van uw Mac.

• Avast Cleanup Pro 1.x voor Mac