Avast Antivirus openen zonder een wachtwoord op te geven

U kunt een wachtwoord instellen voor Avast Antivirus om de toegang tot de diverse onderdelen van de toepassing te beschermen. Als u het wachtwoord bent vergeten, kunt u zich op twee manieren toegang verschaffen tot Avast Antivirus. Raadpleeg de informatie in dit artikel om Avast Antivirus opnieuw te installeren of het dat-bestand aswResp.dat te verwijderen.

Dit artikel heeft geen betrekking op wachtwoorden van Avast Account of de functie voor wachtwoordbeheer Avast Passwords in Avast Antivirus. Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie:

Avast Antivirus opnieuw installeren

Als u uw wachtwoord niet meer weet, kunt zich toch toegang verschaffen tot de met een wachtwoord beschermde onderdelen van Avast Antivirus door de toepassing in Veilige modus opnieuw te installeren.

1. Start Windows in Veilige modus met behulp van de instructies in onderstaand artikel:
  2. Avast Antivirus verwijderen. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies voor het verwijderen van Avast AntiTrack:
  3. Avast Antivirus opnieuw installeren. Raadpleeg de onderstaande installatie-instructies voor de productversie die u gebruikt:

Nadat u Avast Antivirus opnieuw heb geïnstalleerd, kunt u de toepassing openen zonder een wachtwoord in te voeren. In het volgende artikel vindt u instructies voor het instellen van een nieuw wachtwoord:

Het bestand aswResp.dat verwijderen

Als u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u zich toch toegang tot de met een wachtwoord beschermde onderdelen van Avast Antivirus verschaffen door het bestand aswResp.dat te verwijderen.

1. Controleer of u bij Windows bent aangemeld met beheerdersbevoegdheden. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  2. Start Windows in Veilige modus met behulp van de instructies in onderstaand artikel:
  3. Druk tegelijkertijd op de toetsen Win and X op het toetsenbord en selecteer Verkenner in het menu.
  4. Klik op de knop Start en selecteer Computer.
  5. Dubbelklik op Lokale schijf (meestal C:), waar Avast Antivirus standaard wordt geïnstalleerd.
  6. Voer het bestandspad C:\ProgramData\AVAST Software\Avast in in de adresbalk boven in het Verkenner-venster.
    Als u de map ProgramData niet kunt vinden, volgt u de aanwijzingen in het volgende ondersteuningsartikel van Microsoft om verborgen bestanden en mappen zichtbaar te maken:
  7. Zoek in de Avast-map naar het bestand aswResp.dat. Selecteer het bestand, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Verwijderen.
  8. Klik op Ja in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.
  9. Start de pc opnieuw. Nadat u de pc opnieuw hebt gestart, kunt u Avast openen zonder een wachtwoord te hoeven invoeren. In het volgende artikel vindt u instructies voor het instellen van een nieuw wachtwoord: