Avast Free Antivirus verwijderen

Gebruik een van de volgende methoden om Avast Free Antivirus te verwijderen uit Windows:

Met het hulpprogramma voor verwijderen van Avast kunt u alle bestanden van Avast Free Antivirus volledig van uw computer verwijderen terwijl Windows wordt uitgevoerd in de veilige modus. Dit is de betrouwbaarste methode voor het verwijderen van Avast-software.

Verwijderen met behulp van het hulpprogramma voor verwijderen van Avast

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van het hulpprogramma voor verwijderen van Avast te downloaden en sla het op een bekende locatie uw computer op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Het hulpprogramma voor verwijderen van Avast downloaden
Download het volgende bestand voor computers met oude processors zonder SSE2-ondersteuning:
  1. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avastclear.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  2. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  3. Klik op Ja wanneer u in het dialoogvenster Avast Antivirus Clear wordt gevraagd Windows opnieuw te starten in de veilige modus. Klik nogmaals op Ja om uw computer meteen opnieuw op te starten in de veilige modus.
    Als u Windows handmatig in de veilige modus wilt starten, volgt u de instructies op de website van Microsoft voor uw versie van Windows:
  4. Wanneer Windows is opgestart in de veilige modus, selecteert u de locatie van de programmabestanden van Avast. De standaardlocatie voor de installatie wordt automatisch geselecteerd. U hoeft dus verder niet aan te passen tenzij u de standaardinstallatie hebt gewijzigd.
  5. Selecteer Avast Free Antivirus in de vervolgkeuzelijst. Klik vervolgens op Verwijderen.
  6. Wacht tot het hulpprogramma voor verwijderen van Avast alle bestanden van Avast Free Antivirus van uw computer heeft verwijderd.
  7. Klik op Computer opnieuw starten om de computer meteen opnieuw op te starten en het verwijderen te voltooien.

Avast Free Antivirus is nu verwijderd van uw pc. Als u Avast Free Antivirus opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Verwijderen via het menu Start van Windows

1. Klik met de rechtermuisknop op de knop  Start van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik op Avast Free Antivirus en selecteer Verwijderen.
  3. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de toets  Win en de toets X en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  4. Klik op de knop  Start van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  5. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  6. Klik met de rechtermuisknop op Avast Free Antivirus, en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  7. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  8. Klik op Verwijderen wanneer Avast Free Antivirus installeren verschijnt.
  9. Klik op Ja om te bevestigen dat u Avast Free Antivirus wilt verwijderen.
  10. Wacht totdat alle bestanden van Avast Free Antivirus van uw pc zijn verwijderd.
  11. Wanneer het verwijderen voltooid is, klikt u op Computer opnieuw starten om de computer meteen opnieuw op te starten.

Avast Free Antivirus is nu verwijderd van uw pc. Als u Avast Free Antivirus opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel: