De viruskluis in Avast Antivirus gebruiken

De Viruskluis is een veilige plek in Avast Antivirus voor het opslaan van mogelijk schadelijke bestanden. In de kluis zijn ze volledig afgeschermd van de rest van uw besturingssysteem. Bestanden in de viruskluis kunnen niet worden geopend of uitgevoerd door externe processen, softwaretoepassingen of virussen.

Raadpleeg de instructies in dit artikel voor het werken met bestanden in de viruskluis:

De viruskluis openen

Zo opent u de viruskluis:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar BeschermingViruskluis

OF

1. Klik met de rechtermuisknop op het Avast -pictogram in het systeemvak en selecteer Viruskluis.

Bestanden naar de viruskluis verplaatsen

Avast Antivirus verplaatst schadelijke bestanden die niet kunnen worden hersteld automatisch naar de viruskluis (dreigingen die niet kunnen worden opgelost en of bestanden niet kunnen worden verplaatst, worden automatisch verwijderd). U kunt de standaardbewerkingen aanpassen in de instellingen voor de afzonderlijke antivirusscans of beveiligingsschilden. Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie:

Als u handmatig een bestand naar de viruskluis wilt verplaatsen, voert u de volgende stappen uit in de viruskluis:

1. Klik op Bestand toevoegen....
  2. Zoek het bestand dat u naar de viruskluis wilt verplaatsen ('sample.exe' in het voorbeeld hieronder) en klik op Openen Het bestand wordt weergegeven op het scherm Viruskluis.

Bestanden in de viruskluis herstellen

Bestanden herstellen vanuit de viruskluis houdt een groot beveiligingsrisico in. Deze bewerking mag alleen worden uitgevoerd door gebruikers die weten wat ze doen, in specifieke situaties (bijvoorbeeld als er een belangrijk systeembestand naar de viruskluis is verplaatst).

Een bestand terugzetten op de oorspronkelijke locatie:

1. Schakel het selectievakje in naast het bestand (of de bestanden) in de viruskluis.
  2. Klik op de pijl-omlaag naast de knop Verwijderen en selecteer Herstellen in het contextmenu.
  3. Klik op Sluiten in het dialoogvenster dat verschijnt.

Bestanden in de viruskluis naar Avast Viruslab verzenden

U kunt bestanden naar Avast Viruslab verzenden voor verdere analyse. Het is raadzaam de volgende typen bestanden te verzenden:

• Potentiële malware: bestanden die door Avast niet zijn aangemerkt als malware, maar volgens u wel schadelijk zijn.
  • Fout-positief: bestanden die door Avast zijn geïdentificeerd als malware, maar volgens u niet schadelijk zijn.

Bestanden naar Avast Viruslab verzenden:

1. Schakel het selectievakje in naast het bestand (of de bestanden) in de viruskluis.
  2. Klik op de pijl-omlaag naast de knop Verwijderen en selecteer Voor analyse verzenden in het contextmenu.
  3. Schakel het juiste vakje in in het formulier dat verschijnt en vermeld eventuele bijzonderheden over uw probleem. Klik vervolgens op Verzenden.
  4. Klik op Sluiten in het dialoogvenster dat verschijnt.

Bestanden uit de viruskluis verwijderen

Zo verwijdert u bestanden voorgoed uit de viruskluis:

1. Schakel het selectievakje in naast het bestand (of de bestanden) in de viruskluis.
  2. Klik op de knop Verwijderen onder op het scherm Viruskluis.
  3. Klik op Verwijderen in het dialoogvenster dat verschijnt.

De instellingen voor de viruskluis beheren

Aan de viruskluis wordt standaard een maximumgrootte toegewezen van 256 MB. De maximumgrootte van een afzonderlijk bestand dat vanuit de viruskluis kan worden verzonden, bedraagt 16 MB. Voer de volgende stappen om de toegewezen ruimte te wijzigen:

1. Open de gebruikersinterface van Avast.
  2. Ga naar InstellingenAlgemeen, en klik op Onderhoud.
  3. Schuif omlaag naar het gedeelte Viruskluis en voer de gewenste waarden in.
  4. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.
  • Avast Ultimate 18.x
  • Avast Premier 18.x
  • Avast Internet Security 18.x
  • Avast Pro Antivirus 18.x
  • Avast Free Antivirus 18.x