Een ondersteuningsbestand verzenden via het ondersteuningsprogramma van Avast

Het Avast Support Tool is een diagnostisch hulpprogramma dat Avast Antivirus controleert op veelvoorkomende problemen en daar oplossingen voor biedt. Daarnaast verzamelt het programma automatisch bestanden die naar Avast worden verzonden als referentie voor de ondersteuningsmedewerkers en -technici van Avast.

Avast-ondersteuning controleert niet automatisch of er nieuwe ondersteuningsbestanden verzonden zijn. Voordat u een ondersteuningsbestand verzendt via het ondersteuningsprogramma van Avast, brengt u de ondersteuning van Avast daarvan op de hoogte via de ondersteuningsportal.

Het ondersteuningsprogramma van Avast gebruiken

Voer de volgende stappen uit om een bestand te verzenden met het ondersteuningsprogramma van Avast:

1. Klik op de onderstaande knop om het Avast Support Tool Ondersteuningsprogramma van Avast downloaden te downloaden ... en bewaar het op een bekende locatie op uw computer (bijvoorbeeld op het bureaublad).
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het hulpprogramma avastsupport.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op Ja (of Doorgaan).
  4. Wanneer het ondersteuningsprogramma van Avast is uitgevoerd, klikt u op Next (Volgende) om een ondersteuningsbestand te maken. Als het ondersteuningsprogamma van Avast niet automatisch wordt uitgevoerd, klikt u op Start (Starten).
    Houd de muisaanwijzer boven het informatiepictogram om hulp en suggesties te bekijken voor een probleem, of klik op de koppeling Learn more (Meer informatie).
  5. Vul de volgende gegevens in op het scherm dat verschijnt:
    • Het e-mailadres dat u hebt opgegeven in stap 1.
    • De ticket-id die u hebt ontvangen na het verzenden van het ticket in stap 1.
  6. Klik op Generate (Genereren) om het programma toe te staan de benodigde bestanden te verzamelen. Dat kan een paar minuten duren.
    Standaard worden de ondersteuningsbestanden naar de servers van Avast verzonden. U kunt deze instelling wijzigen door te klikken op Options (Opties) voordat u het pakket genereert.
  7. Bekijk nadat het ondersteuningsbestand is gemaakt de bestandsnaam en de locatie van het bestand op uw computer, en klik op Finish (Voltooien).

Als u al contact gehad hebt met de ondersteuning van Avast, kunt u in uw volgende antwoord de File ID (Bestands-id) doorgeven aan onze ondersteuningsmedewerkers.

• Ondersteuningsprogramma van Avast