Een ondersteuningsbestand verzenden via Avast Support Tool

Met het diagnostische hulpprogramma Avast Support Tool kunt u veelvoorkomende problemen met Avast Antivirus opsporen en oplossen. Daarnaast kunt u met het programma bestanden verzamelen en deze naar Avast verzenden als referentie voor de ondersteuningsmedewerkers en -technici van Avast.

De ondersteuning van Avast controleert niet automatisch of er nieuwe ondersteuningsbestanden verzonden zijn. Voordat u een ondersteuningsbestand verzendt via het ondersteuningsprogramma van Avast, brengt u de ondersteuning van Avast daarvan op de hoogte via de ondersteuningsportal.

Avast Support Tool uitvoeren

Er zijn twee methoden voor het uitvoeren van Avast Support Tool. Bij de methode Downloaden wordt een uitvoerbaar bestand op uw pc geïnstalleerd en uitgevoerd. Dat is handig als u het niet lukt om uw Avast-product te openen. Bij de methode Instellingen voert u Avast Support Tool uit via de gebruikersinterface van Avast Antivirus.

1. Klik op onderstaande knop om Avast Support Tool te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw computer op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast Support Tool downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade bestand avastsupport.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
Als het niet lukt om toestemming te geven voor de installatie van Avast Support Tool, raadpleegt u het volgende artikel:
  1. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  2. Als Avast Support Tool niet automatisch wordt uitgevoerd, klikt u op Starten.
  1. Open Avast Antivirus en klik op MenuInstellingen.
  2. Selecteer Algemeen in het linkerdeelvenster en klik op Probleemoplossing.
  3. Schuif naar Logboekbestanden verzenden naar ons ondersteuningsteam en klik op Logboekbestanden verzenden.
  4. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  5. Als Avast Support Tool niet automatisch wordt uitgevoerd, klikt u op Starten.

Volg de instructies in het volgende gedeelte van dit artikel om een logbestand naar de ondersteuning van Avast te sturen.

Een logbestand verzenden naar de ondersteuning van Avast

1. Nadat u bovenstaande instructies hebt gevolgd om Avast Support Tool te starten, klikt u op Volgende om een ondersteuningslogbestand te maken.
Houd de muisaanwijzer boven de informatiepictogrammen om te zien wat er bij elke controle gebeurt. Als u wilt, kunt u klikken op Meer informatie om hulp en suggesties te bekijken.
  1. Vul de volgende gegevens in op het scherm dat verschijnt:
    1. Het e-mailadres dat u hebt opgegeven toen u contact opnam met de ondersteuning van Avast door een ticket te versturen via de ondersteuningsportal.
    2. Het ticketnummer dat u hebt ontvangen van de ondersteuning van Avast na het versturen van het ticket.
    3. U kunt eventueel extra informatie over uw probleem toevoegen.
Standaard worden de ondersteuningsbestanden naar de servers van Avast verzonden. U kunt deze instelling wijzigen door te klikken op Opties....
  1. Klik op Genereren om het programma toe te staan de benodigde bestanden te verzamelen. Dat kan een paar minuten duren.
  2. Het ondersteuningsbestand wordt automatisch naar de ondersteuning van Avast verzonden als u verbinding hebt met internet. Noteer de Bestands-id en de locatie ervan op uw pc voor later. Bij uw volgende contact met de ondersteuning van Avast kunt u de Bestands-id doorgeven aan onze ondersteuningsmedewerkers.
  3. Klik op Voltooien om het verzenden van het bestand naar de ondersteuning van Avast te bevestigen.