Een ondersteuningsbestand verzenden via Avast Support Tool

Met het diagnostische hulpprogramma Avast Support Tool kunt u veelvoorkomende problemen met Avast Antivirus opsporen en oplossen. Daarnaast kunt u met het programma bestanden verzamelen en deze naar Avast verzenden als referentie voor de ondersteuningsmedewerkers en -technici van Avast.

De ondersteuning van Avast controleert niet automatisch of er nieuwe ondersteuningsbestanden zijn binnengekomen. Stel het ondersteuningsteam dus via de ondersteuningsportal op de hoogte als u een ondersteuningsbestand wilt sturen met Avast Support Tool.

Avast Support Tool uitvoeren

Laat de muisaanwijzer rusten op het informatiepictogram om te zien wat er bij elke controle gebeurt.
  1. Klik op de volgende knop om Avast Support Tool te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw pc (bijvoorbeeld op het bureaublad van Windows). Avast Support Tool downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het hulpprogramma avastsupport.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op Ja (of Doorgaan).
  4. Als Avast Support Tool niet automatisch wordt uitgevoerd, klikt u op Starten.

Een ondersteuningsbestand verzenden naar de ondersteuning van Avast

Klik op de koppeling Meer informatie om hulp en suggesties voor een probleem te bekijken.
  1. Zorg ervoor dat u bent verbonden met internet en volg de instructies hierboven om Avast Support Tool uit te voeren.
  2. Wanneer Avast Support Tool is uitgevoerd, klikt u op Volgende om een ondersteuningsbestand te genereren.
  3. Vul de volgende gegevens in op het scherm dat verschijnt:
    • Het e-mailadres dat u hebt opgegeven toen u contact opnam met de ondersteuning van Avast door een ticket te versturen via de ondersteuningsportal.
    • De ticket-id die u hebt ontvangen na het versturen van het ticket.
    Standaard worden de ondersteuningsbestanden naar de servers van Avast verzonden. U kunt deze instelling wijzigen door te klikken op Opties.
  4. Klik op Generate (Genereren) om het programma toe te staan de benodigde bestanden te verzamelen. Dat kan een paar minuten duren.
  5. Het ondersteuningsbestand wordt automatisch naar de ondersteuning van Avast verzonden als u verbinding hebt met internet. Noteer de Bestands-id en de locatie ervan op uw pc voor later. Bij uw volgende contact met de ondersteuning van Avast kunt u de Bestands-id doorgeven aan onze ondersteuningsmedewerkers.
  6. Klik op Voltooien om het verzenden van het bestand naar de ondersteuning van Avast te bevestigen.
  • Avast Support Tool