Uw verlopen licentie van Avast Antivirus beheren

Wanneer in Avast Antivirus de tekst Uw licentie is verlopen wordt weergegeven, kunt u een nieuwe licentie aanschaffen om uw betaalde versie van Avast Antivirus te blijven gebruiken of handmatig terugkeren naar Avast Free Antivirus.

Uw licentie verlengen

1. Klik op Opnieuw activeren onder de waarschuwing dat uw licentie is verlopen.
  2. Volg de instructies op het scherm om uw nieuwe licentie rechtstreeks in Avast Antivirus te selecteren, te kopen en te activeren.
Raadpleeg het artikel in kwestie om een eerder aangeschafte licentie handmatig te activeren:

Terugkeren naar Avast Free Antivirus

1. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik op uw versie van Avast Antivirus en selecteer Wijzigen.
  3. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de X-toets, en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  4. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  5. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  6. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  7. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  8. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer InstellingenConfiguratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  9. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de klassieke weergave gebruikt.
  10. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  11. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer InstellingenConfiguratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  12. Klik op Programma's installeren of verwijderen als u de categorieweergave gebruikt, ... of dubbelklik op Programma's installeren of verwijderen als u de klassieke weergave gebruikt.
  13. Selecteer uw versie van Avast Antivirus door er één keer op te klikken en klik rechtsonder in de gemarkeerde selectie op Wijzigen.
  14. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op JaDoorgaan).
  15. Wanneer de installatiewizard van Avast verschijnt, klikt u op Terugkeren naar Avast Free Antivirus.
  16. Wacht totdat de installatiewizard alle bestanden van Avast Antivirus op uw computer heeft bijgewerkt.
  17. Wanneer het bijwerken voltooid is, klikt u op Computer opnieuw starten om uw computer meteen opnieuw op te starten of klikt u op Later opnieuw starten als u uw computer later handmatig opnieuw wilt opstarten.
Nadat u uw computer opnieuw hebt gestart, moet u mogelijk uw gratis licentie activeren om ervoor te zorgen dat Avast Free Antivirus naar behoren werkt. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  • Avast Ultimate 18.x
  • Avast Premier 18.x
  • Avast Internet Security 18.x
  • Avast Pro Antivirus 18.x
  • Avast Free Antivirus 18.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits