Abonnementen beheren via uw Avast-account

Avast Account is een portal waarop u uw betaalde Avast-abonnementen kunt beheren. In dit artikel vindt u informatie over de verschillende beheeropties voor abonnementen die beschikbaar zijn in uw Avast-account.

Als u nog geen Avast-account hebt, kunt u er een maken.
Raadpleeg daarvoor het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Mijn abonnementen bekijken

Ga als volgt te werk om een overzicht van uw abonnementen te openen:

1. Meld u aan bij uw Avast-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op de tegel Abonnementen.

Op het scherm Mijn abonnementen worden alle Avast-abonnementen weergegeven die op dit moment zijn gekoppeld aan uw Avast-account.

Als een van uw Avast-abonnementen niet wordt weergegeven op het scherm Mijn abonnementen, raadpleegt u het gedeelte Een abonnement toevoegen aan mijn account in dit artikel.

U kunt de volgende gegevens bekijken voor al uw Avast-abonnementen:

• Voor apparaten: het maximumaantal apparaten waarop uw abonnement kan worden geactiveerd, en het aantal apparaten waarop het op dit moment is geactiveerd. Deze optie is nog niet beschikbaar voor alle Avast-abonnementen.
  • Periode: de duur van het abonnement. Dit is de periode waarin uw abonnement geldig is na aankoop tot de eerste verlenging. Als u het abonnement niet wilt verlengen, kunt u zich afmelden voor toekomstige verlengingen.
  • Beschikbaar voor: het maximumaantal apparaten waarop uw abonnement kan worden geactiveerd tijdens de duur van het abonnement.
  • Status van abonnement: de huidige status van uw abonnement.
  • Volgende afschrijving (wordt alleen weergegeven wanneer de abonnementsstatus Geabonneerd is): de volgende factureringsdatum voor uw abonnement.
  • Verloopdatum (wordt alleen weergegeven wanneer de abonnementsstatus Verloopt binnenkort is): de datum waarop uw abonnement afloopt. Op die datum verliest u de toegang tot uw betaalde Avast- producten.
  • Activeringscode: de geldige activeringscode die gekoppeld is aan uw abonnement. Nadat u een betaald product hebt geïnstalleerd op een nieuw apparaat, voert u deze activeringscode in om uw abonnement te activeren en de betaalde functies te ontgrendelen.

De status van mijn abonnement controleren

Op het scherm Mijn abonnementen kunt u de abonnementsstatus voor al uw Avast-abonnementen controleren. U ziet mogelijk een van de volgende statussen:

• Geabonneerd: dit abonnement is op dit moment geldig. Het abonnement is doorlopend en wordt aan het einde van elke abonnementsperiode verlengd, tenzij u zich handmatig afmeldt voor toekomstige verlengingen.
  • Verloopt binnenkort: dit abonnement is op dit moment geldig, maar verloopt aan het einde van de huidige abonnementsperiode, omdat de optie voor doorlopende abonnementen is uitgeschakeld. U kunt de precieze verloopdatum controleren naast Verloopt op. Op die datum verliest u de toegang tot uw betaalde Avast- producten.
  • Niet beschikbaar: dit abonnement is op dit moment geldig, maar we hebben geen informatie over de huidige status. Dat kan gebeuren wanneer u handmatig een Avast-abonnement toevoegt dat u bij een externe leverancier hebt gekocht (bijvoorbeeld een abonnement dat u hebt gekocht via Google Play Store).
  • Verlopen: dit abonnement is verlopen en is niet meer geldig. U kunt klikken op de knop Nu verlengen om een nieuw abonnement aan te schaffen.

Afmelden

Avast-producten worden als doorlopend abonnement verkocht. Dat betekent dat uw abonnement aan het einde van elke factureringscyclus wordt verlengd tenzij u het handmatig opzegt voor de volgende factureringsdatum.

De volgende factureringsdatum voor een abonnement is te zien naast Volgende afschrijving.

Ga als volgt te werk om een abonnement op te zeggen via uw Avast-account:

1. Klik onder het betreffende abonnement op Afmelden.
  2. Selecteer Meld mij af voor toekomstige verlengingen en laat mijn abonnement aflopen op DD-MM-JJJJ en klik op Bevestigen.
  3. Klik op OK.

U hebt zich afgemeld voor toekomstige verlengingen voor dit abonnement. U ontvangt via e-mail een bevestiging.

Als u zich voor toekomstige verlengingen wilt afmelden voor meerdere Avast-abonnementen, moet u bovenstaande stappen herhalen voor elk abonnement.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van een abonnement via uw Avast-account:

Een ontbrekend abonnement toevoegen

Als een door u gekocht Avast-abonnement niet wordt weergegeven op het scherm Mijn abonnementen, is het abonnement niet gekoppeld aan uw Avast-account.

Een abonnement handmatig koppelen aan uw Avast-account:

1. Controleer welk e-mailadres u hebt opgegeven bij het kopen van het abonnement. Dat is het e-mailadres waarop u het e-mailbericht met de bestelbevestiging hebt ontvangen.
  2. Meld u aan bij uw Avast-account via de tegel Accountinstellingen.
  3. Klik onder E-mailbeheer op + Een e-mailadres toevoegen.
  4. Voer het e-mailadres in dat u hebt opgegeven bij aankoop van het Avast-abonnement, typ het wachtwoord van uw Avast-account en klik op Toevoegen.
  5. Volg de instructies op het scherm om het nieuwe e-mailadres te verifiëren.

Wanneer het nieuwe e-mailadres is geverifieerd, worden alle abonnementen die u hebt gekocht met dit e-mailadres toegevoegd aan het scherm Mijn abonnementen in uw Avast-account.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over uw Avast-account:

Als u uw Avast-abonnement wilt overbrengen van het ene apparaat naar het andere, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u aanvullende vragen of zorgen hebt over het beheer van uw abonnementen via uw Avast-account, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

• Alle beschikbare consumentenproducten van Avast