Abonnementen beheren via uw Avast-account

Een Avast Account is een portal van Avast waarop u al uw betaalde Avast-abonnementen kunt beheren.

De volgende opties zijn beschikbaar via het scherm Mijn abonnementen:

• Een doorlopend Avast-abonnement opzeggen
  • De geldige activeringscode voor een betaald abonnement ophalen
  • De nieuwste versie van een gekocht product downloaden
Vanaf juli 2020 wordt uw Avast-account automatisch gemaakt met het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop van een Avast-product. Raadpleeg het artikel hieronder als u al een Avast-account hebt en uw inloggegevens bent vergeten of als u een nieuw Avast-account wilt maken:

Abonnementsgegevens ophalen

U kunt de gegevens van uw abonnementen bekijken via de portal Avast Account.

1. Meld u aan bij uw Avast-account en klik op Abonnementen.
  2. Controleer voor elk abonnement de volgende gegevens:
      1. Duur van het abonnement
      2. Aantal apparaten dat kan worden geactiveerd
      3. Status van abonnement
      4. Vervaldatum
      5. Activeringscode
  3. Klik op Naar klembord kopiëren, en plak de activeringscode rechtstreeks in een Avast-product om het te activeren. Of download en installeer onder Installeren op uw apparaten de laatste productversie rechtstreeks op uw apparaat.

Voeg nog een e-mailadres toe aan uw account

U kunt een bestaand abonnement zelf koppelen aan uw Avast-account, zelfs als het Avast-account is geregistreerd met een ander e-mailadres dan het adres dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen.

U koppelt als volgt een betaald Avast-abonnement handmatig aan uw Avast-account:

1. Meld u aan bij uw Avast-account, klik rechtsboven op uw accountnaam en selecteer Accountinstellingen.
  2. Klik onder E-mailbeheer op + Een e-mailadres toevoegen.
  3. Voer het nieuwe e-mailadres in en klik op Toevoegen.
  4. Controleer uw e-mail en open het e-mailbericht van Avast met als onderwerp: Verifieer uw e-mailadres en klik op de knop E-mailadres verifiëren.
  5. Het zojuist toegevoegde e-mailadres wordt nu gecontroleerd. Als de status niet wordt bijgewerkt, vernieuwt u de webpagina in uw browser of meld u zich opnieuw aan bij uw Avast-account.

Al uw Avast-abonnementen worden nu in uw Avast-account onder Mijn abonnementen weergegeven.

Een abonnement opzeggen

1. Meld u aan bij uw Avast-account en klik op Abonnementen.
  2. Klik onder het betreffende abonnement op Afmelden.
  3. Selecteer Meld mij af voor toekomstige verlengingen en laat mijn abonnement aflopen op DD-MM-JJJJ en klik op Bevestigen.
  4. Klik op OK.

Uw abonnement is nu opgezegd.

U moet elk abonnement afzonderlijk opzeggen. Als u meerdere Avast-abonnementen hebt, herhaalt u bovenstaande stappen voor elk abonnement dat u wilt opzeggen.

Als het niet lukt om een abonnement op te zeggen via uw Avast-account, raadpleegt u het volgende artikel om te zien wat u nog meer kunt doen:

Probleemoplossing

Als u de foutmelding 'De gebruikersnaam die of het wachtwoord dat u hebt ingevoerd is onjuist.' of 'MyAvast-servers zijn tijdelijk offline' ziet, raadpleegt u het volgende artikel om het probleem op te lossen:

Als er een verbroken koppeling ontstaat via een e-mail van Avast Account, raadpleegt u het volgende artikel om het probleem op te lossen:

Verdere aanbevelingen

In het volgende artikel vindt u meer informatie over het beheren van uw Avast-account:

Als u uw Avast-abonnement wilt overzetten van het ene apparaat naar het andere, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

• Alle beschikbare consumentenproducten van Avast