Webcamschild – aan de slag

Webcamschild, beschikbaar in de nieuwste versie van Avast Premium Security (voorheen Avast Premier) en Avast Omni, voorkomt dat toepassingen en malware zich zonder uw toestemming toegang verschaffen tot de webcam op uw pc. Wanneer Webcamschild is ingeschakeld, kunnen er met niet-vertrouwde toepassingen geen beelden of video worden vastgelegd en kan informatie op uw pc niet naar buiten worden verzonden. Op die manier wordt uw privacy gegarandeerd.

Webcamschild openen of uitschakelen

1. Open de gebruikersinterface van Avast. en ga naar PrivacyWebcamschild.
  2. Als u de functie wilt uitschakelen, klikt u op de groene schuifregelaar (AAN) om deze op rood te zetten (UIT).

De werking van Webcamschild aanpassen

1. Open de gebruikersinterface van Avast. en ga naar PrivacyWebcamschild.
  2. Klik rechts op het scherm Webcamschild op het pictogram in de vorm van een tandwieltje .
  3. Gebruik de vervolgkeuzelijst om te selecteren hoe streng Webcamschild apps controleert op pogingen om toegang te verkrijgen tot uw webcam (standaard is Slimme modus geselecteerd).
    • Slim: vertrouwde toepassingen hebben automatisch toegang tot uw webcam. Als een niet-vertrouwde toepassing toegang probeert te verkrijgen tot uw webcam, verschijnt er een melding waarin u wordt gevraagd of u de toepassing toestemming wilt geven of deze wilt blokkeren. Nadat u een optie hebt gekozen, verschijnt de toepassing op het scherm Geblokkeerde en toegestane apps, waarop u de status kunt bekijken en aanvullende acties kunt selecteren.
    • Streng: telkens wanneer een toepassing toegang probeert te verkrijgen tot uw webcam, verschijnt er een melding. Vervolgens kunt u bepalen of de toepassing moet worden geblokkeerd of toestemming moet krijgen. Wanneer u een toepassing hebt geblokkeerd of deze toestemming hebt gegeven, verschijnt het scherm Geblokkeerde en toegestane apps, waarop u de status kunt bekijken en aanvullende acties kunt selecteren.
    • Geen genade: de toegang tot uw webcam wordt voor alle toepassingen automatisch geblokkeerd.

Geblokkeerde en toegestane toepassingen beheren

Wanneer Webcamschild is ingesteld op de modus Slim of Streng, verschijnt er een melding wanneer toepassingen toegang proberen te verkrijgen tot de webcam op uw pc en wordt u gevraagd of u de toepassing wilt blokkeren of toestaan. Nadat u uw voorkeur hebt aangegeven, wordt de toepassing toegevoegd aan het scherm Geblokkeerde en toegestane apps.

Het scherm Geblokkeerde en toegestane apps openen:

1. Open de gebruikersinterface van Avast. en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenGeblokkeerde en toegestane apps.

In het volgende artikel vindt u uitgebreide instructies voor het gebruik van het scherm Geblokkeerde en toegestane apps: