Webcamschild – Aan de slag

Webcamschild, beschikbaar in de nieuwste versie van Avast Premier, voorkomt dat toepassingen en malware zich zonder uw toestemming toegang verschaffen tot de webcam op uw computer. Wanneer Webcamschild is ingeschakeld, kunnen er met niet-vertrouwde toepassingen geen beelden of video worden vastgelegd en kan informatie op uw pc niet naar buiten worden verzonden. Op die manier wordt uw privacy gegarandeerd.

Raadpleeg de instructies in dit artikel voor informatie over het gebruik van Webcamschild:

Webcamschild openen

Webcamschild is beschikbaar in de nieuwste versie van Avast Premier en is standaard ingeschakeld. Voer deze stappen uit om deze functie te openen of uit te schakelen:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar PrivacyWebcamschild.
  2. Als u de functie wilt uitschakelen, klikt u op de groene schuifregelaar (AAN) om deze op rood te zetten (UIT).

De werking van Webcamschild aanpassen

Voer deze stappen uit om de werking van Webcamschild aan te passen:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar PrivacyWebcamschild.
  2. Gebruik de schuifbalk onder aan het scherm om een optie te selecteren:
    • Slim: vertrouwde toepassingen hebben automatisch toegang tot uw webcam. Als een niet-vertrouwde toepassing probeert toegang te verkrijgen tot uw webcam, verschijnt er een melding waarin u wordt gevraagd of u de toepassing toestemming wilt geven of deze wilt blokkeren. Nadat u een optie hebt gekozen, verschijnt de toepassing op het scherm Instellingen van Webcamschild, waarop u de status kunt bekijken en aanvullende acties kunt selecteren.
    • Streng: telkens wanneer een toepassing toegang probeert te verkrijgen tot uw webcam, verschijnt er een melding. Vervolgens kunt u bepalen of de toepassing moet worden geblokkeerd of toestemming moet krijgen. Wanneer u een toepassing hebt geblokkeerd of deze toestemming hebt gegeven, verschijnt het scherm Instellingen, waarop u de status kunt bekijken en aanvullende acties kunt selecteren.
    • Geen genade: de toegang tot uw webcam wordt voor alle toepassingen automatisch geblokkeerd.

Geblokkeerde en toegestane toepassingen beheren

Wanneer Webcamschild is ingesteld op Slim of Streng, ontvangt u een melding wanneer toepassingen proberen toegang te verkrijgen tot de webcam op uw computer. Nadat u Blokkeren of Toestaan hebt geselecteerd in het meldingsvenster, verschijnt de toepassing op het scherm van Webcamschild Instellingen. Voer deze stappen uit om Instellingen te openen en de status van de toepassing te beheren:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar PrivacyWebcamschild.
  2. Klik rechts op het scherm van Webcamschild op het pictogram in de vorm van een tandwiel.
  3. Klik in de rij van de toepassing die u wilt beheren op de pijl-omlaag naast de status van de toepassing en selecteer Blokkeren of Toestaan.

Als u een app wilt verwijderen, houdt u de muisaanwijzer boven de rij van de app en klikt u op het symbool X.