Avast Secure Browser – Veelgestelde vragen

In dit artikel vindt u antwoorden op vragen over Avast Secure Browser voor Windows, Mac, Android en iOS.

Algemeen

Wat is Avast Secure Browser?

Avast Secure Browser is een webbrowser met ingebouwde beveiligings- en privacyfuncties om u online te beschermen. Het beveiligings- en privacycentrum bevat een verzameling hulpprogramma's en functies waarmee u uw onlineprivacy, uw identiteit en uw persoonsgegevens kunt beheren.

U kunt Avast Secure Browser rechtstreeks downloaden van de website van Avast.

U kunt Avast Secure Browser rechtstreeks vanuit de Google Play Store downloaden.

U kunt Avast Secure Browser rechtstreeks vanuit de App Store downloaden.

Hoe beschermt Avast Secure Browser mijn veiligheid en mijn privacy?

Avast Secure Browser is voorzien van een reeks functies en hulpprogramma's die zijn bedoeld om uw veiligheid online te optimaliseren, zoals Bankmodus, Webcamwacht en een verbeterde versie van Bescherming tegen fingerprinting. Alle ingebouwde beveiligings- en privacyfuncties zijn beschikbaar in het beveiligings- en privacycentrum.

Avast Secure Browser is voorzien van een reeks functies en hulpprogramma's die zijn bedoeld om uw veiligheid online te optimaliseren, zoals Webcamwacht en Bescherming tegen fingerprinting. Alle ingebouwde beveiligings- en privacyfuncties zijn beschikbaar in het beveiligings- en privacycentrum.

Avast Secure Browser bevat een veelheid aan functies en hulpprogramma's die zijn ontwikkeld om u online optimaal te beschermen. Avast Secure Browser versleutelt automatisch uw gegevens online, blokkeert spionnen en advertenties en stelt u in staat verbinding te maken met internet via een VPN zonder dat dat ten koste gaat van de browsersnelheid. Alle ingebouwde beveiligings- en privacyfuncties zijn beschikbaar in het beveiligings- en privacycentrum.

Welke functies zijn opgenomen in de betaalde versie van Avast Secure Browser?

De gratis versie van de app maakt automatisch verbinding met de snelste VPN-locatie mogelijk voor uw apparaat. Wanneer u de betaalde versie van Avast Secure Browser activeert, kunt u kiezen uit een volledige lijst met VPN-locaties. Avast Secure Browser Pro biedt ook een apparaatbreed VPN, waarmee alle apps op uw apparaat veilig verbinding kunnen maken met internet via VPN-servers van Avast. Bij de gratis versie van de app is het VPN alleen beschikbaar als u Avast Secure Browser gebruikt.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast Secure Browser?

• Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2 ondersteunen)
  • Er is een internetverbinding nodig om de browser te downloaden en updates te ontvangen
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen
  • Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan), Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)
  • Mac met 64-bits Intel-processor
  • Er is een internetverbinding nodig om de browser te downloaden en updates te ontvangen
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen
  • Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • Er is een internetverbinding nodig om de app te downloaden en updates te ontvangen
  • iOS 13 of hoger
  • Er is een internetverbinding nodig om de app te downloaden en updates te ontvangen

Hoe installeer ik Avast Secure Browser?

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast Secure Browser te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw computer op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast Secure Browser voor Windows downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_secure_browser.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Volg de instructies op het scherm om Avast Secure Browser te installeren op uw pc.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

1. Klik op onderstaande koppeling om het installatiebestand van Avast Secure Browser te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads): Avast Secure Browser voor Mac downloaden
  2. Open Downloads in het Dock.
  3. Dubbelklik op het gedownloade bestand AvastSecureBrowserSetup.pkg.
  4. Voer uw beheerdersgegevens in en klik op OK.
  5. Volg de instructies op het scherm om Avast Secure Browser te installeren op uw Mac.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

1. Tik op uw Android-apparaat op onderstaande knop om de productpagina van Avast Secure Browser te openen in Google Play Store. Naar Google Play Store
  2. Tik op Installeren om de app te downloaden en te installeren. Tik als de installatie is voltooid op Openen.
  3. Tik op Begin met browsen om door te gaan met de gratis versie van de browser of tik op Pro-versie om te upgraden naar de betaalde versie van de browser.
  4. Tik op Accepteer om te bevestigen dat u ons privacybeleid hebt begrepen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

1. Tik op uw iOS-apparaat op onderstaande knop om de productpagina van Avast Secure Browser te openen in de App Store. Naar de App Store
  2. Tik op Download om de app te downloaden en te installeren. Tik als de installatie is voltooid op Open.
  3. Tik op Begin met browsen om door te gaan met de gratis versie van de browser of tik op Probeer Pro gratis uit om de betaalde versie van de browser gedurende beperkte tijd te gebruiken.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

Hoe open ik Avast Secure Browser?

Dubbelklik op het pictogram Avast Secure Browser op het bureaublad van Windows om de browser te openen.

U kunt Avast Secure Browser op een van volgende manieren openen:

• Klik op het pictogram Avast Secure Browser in het Dock.
  • Selecteer GaProgramma's in de menubalk en dubbelklik op Avast Secure Browser.

Tik op het pictogram Avast Secure Browser op het hoofdscherm van uw Android-apparaat om de browser te openen.

Tik op het pictogram Avast Secure Browser op het hoofdscherm van uw iOS-apparaat om de browser te openen.

Is Avast Secure Browser compatibel met andere browsers?

Ja. Avast Secure Browser is zo ontworpen dat het programma naast uw andere browsers kan worden gebruikt. U kunt favorieten en browsergegevens importeren uit Microsoft Edge, Microsoft Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox.

Ja. Avast Secure Browser is zo ontworpen dat het programma naast uw andere browsers kan worden gebruikt. U kunt favorieten en browsergegevens importeren uit Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het importeren van favorieten en gegevens uit Avast Secure Browser:

Ja. Avast Secure Browser is zo ontworpen dat het programma naast uw andere mobiele browsers kan worden gebruikt.

Hoe kan ik upgraden naar Avast Secure Browser Pro?

Als u Avast Secure Browser Pro wilt kopen, tikt u rechtsboven op de startpagina van Avast Secure Browser op Upgraden en volgt u de instructies op het scherm. Zodra de transactie is verwerkt, wordt uw abonnement automatisch geactiveerd op het apparaat dat u hebt gebruikt voor de aankoop.

Als u Avast Secure Browser Pro op een nieuw apparaat wilt gaan gebruiken:

1. Download op het nieuwe apparaat de nieuwste versie van Avast Secure Browser via Google Play Store en installeer deze.
  2. Tik als de installatie is voltooid op Openen.
  3. Tik op Probeer Pro gratis uit en selecteer Al een Pro? Klik op Nu aanmelden onderaan het upgradescherm.
  4. Voer het e-mailadres in dat aan uw Avast Secure Browser Pro-abonnement is gekoppeld en tik op Account maken/aanmelden.
  5. Volg de instructies op het scherm om u aan te melden bij uw Avast Secure Browser-account.

Nadat u zich bij de app hebt aangemeld met uw Avast Secure Browser-account, herkent de app uw Pro-abonnement.

Als u Avast Secure Browser Pro wilt kopen, tikt u rechtsboven op de startpagina van Avast Secure Browser op Upgraden en volgt u de instructies op het scherm. Zodra de transactie is verwerkt, wordt uw abonnement automatisch geactiveerd op het apparaat dat u hebt gebruikt voor de aankoop.

Functies

Wat is het beveiligings- en privacycentrum?

Beveiligings- en privacycentrum is de naam van de console met hulpprogramma's en functies waarmee u uw onlineactiviteiten kunt beheren. Voor maximale bescherming en privacy zijn alle opties standaard ingeschakeld. Via het beveiligings- en privacycentrum kunt u Avast Secure Browser naar uw eigen smaak inrichten door bepaalde functies in of uit te schakelen, en hulpprogramma's te gebruiken zoals Afgeschermde modus, Privégegevens opschonen en Hack Check.

Open het beveiligings- en privacycentrum door op het groene pictogram van het beveiligings- en privacycentrum in de rechterbovenhoek van het scherm Avast Secure Browser te klikken.

Beveiligings- en privacycentrum is de naam van de console met hulpprogramma's en functies waarmee u uw onlineactiviteiten kunt beheren. U kunt Avast Secure Browser naar uw smaak inrichten door bepaalde functies in of uit te schakelen, en hulpprogramma's te gebruiken zoals VPN en Advertenties blokkeren.

Tik onderaan het scherm op het pictogram van Avast Secure Browser () en tik op het pictogram van het beveiligings- en privacycentrum () om het beveiligings- en privacycentrum te openen.

Open het beveiligings- en privacycentrum door op het groene pictogram van het beveiligings- en privacycentrum in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm van de app te tikken.

Wat is Avast Antivirus?

Avast Antivirus beschermt u in realtime tegen virussen, malware en andere dreigingen. Wanneer de antivirussoftware eenmaal op uw apparaat geïnstalleerd is, wordt deze geruisloos op de achtergrond uitgevoerd om dreigingen te onderscheppen.

Aan de tegel Avast Antivirus in het beveiligings- en privacycentrum kunt u zien of Avast Antivirus op uw computer is geïnstalleerd. Klik op Gratis download op de tegel Avast Antivirus om het programma te installeren. Als Avast Antivirus al is geïnstalleerd, klikt u op Mijn pc scannen om de gebruikersinterface van Avast Antivirus te openen.

Aan de tegel Avast Antivirus in het beveiligings- en privacycentrum kunt u zien of Avast Security op uw Mac is geïnstalleerd. Klik op Gratis download op de tegel Avast Antivirus om Avast Security te installeren. Als Avast Security al is geïnstalleerd, klikt u op Mijn pc scannen om de gebruikersinterface van Avast Security te openen.

Wat is Advertenties blokkeren?

Advertenties blokkeren helpt voorkomen dat er advertenties worden geladen op de webpagina's die u bezoekt. U kunt daardoor sneller en veiliger browsen. Advertenties blokkeren is standaard ingeschakeld.

Als u de functie wilt uitschakelen, tikt u onderaan het scherm op het pictogram van Avast Secure Browser en tik vervolgens op Reclame blokkeren. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Als u deze functie wilt uitschakelen, gaat u naar het beveiligings- en privacycentrum () en tikt u op de schuifregelaar naast Reclame blokkeren. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Wachtwoordbeheer?

Wachtwoordbeheer: hiermee kunt u een wachtwoordbeheerprogramma selecteren om te gebruiken in Avast Secure Browser. Met een programma voor wachtwoordbeheer kunt u uw wachtwoorden op één locatie bewaren en hoeft u maar één hoofdwachtwoord te onthouden.

U kunt een programma voor wachtwoordbeheer kiezen door naar het beveiligings- en privacycentrum () te gaan, op de tegel Wachtwoordbeheer te klikken en in het vervolgkeuzemenu het gewenste programma voor wachtwoordbeheer te selecteren.

Wat is Bescherming tegen phishing?

Bescherming tegen phishing blokkeert schadelijke websites en phishing-pogingen terwijl u op internet surft. Het voorkomt ook dat u mogelijk schadelijke inhoud downloadt van internet, waarmee uw pc kan worden geïnfecteerd. Bescherming tegen phishing is standaard ingeschakeld.

Bescherming tegen phishing blokkeert schadelijke websites en phishing-pogingen terwijl u op internet surft. Het voorkomt ook dat u mogelijk schadelijke inhoud downloadt van internet, waarmee uw Mac kan worden geïnfecteerd. Bescherming tegen phishing is standaard ingeschakeld.

Als u de functie wilt uitschakelen, gaat u naar het beveiligings- en privacycentrum () en klikt u op de schuifregelaar op de tegel Bescherming tegen phishing. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Avast SecureLine VPN?

Avast SecureLine VPN werkt als een soort privétunnel naar internet. Daarbij worden uw gegevens versleuteld en uw verbinding beveiligd bij gebruik van een openbare wifi-verbinding, bijvoorbeeld in een café of op een luchthaven.

Als u Avast SecureLine VPN niet al hebt geïnstalleerd, gaat u naar het beveiligings- en privacycentrum () en klikt u op Gratis download op de tegel Avast SecureLine VPN om het te installeren.

Na het installeren van Avast SecureLine VPN moet u een betaald abonnement aanschaffen of u registreren voor een gratis proefversie voordat u het product kunt gebruiken.

Na de installatie schakelt u Avast SecureLine VPN in door te klikken op de schuifregelaar op de tegel Avast SecureLine VPN. Die verandert dan van grijs (UIT) in groen (AAN).

U kunt de VPN-locatie wijzigen door te klikken op de tegel Avast SecureLine VPN en de gewenste locatie te selecteren in de vervolgkeuzelijst. Het kan handig zijn de VPN-locatie te wijzigen om geolocatiebeperkingen te omzeilen of om toegang te verkrijgen tot uw favoriete inhoud terwijl u op reis bent.

Wat is een VPN?

Een VPN (Virtual Private Network of virtueel privénetwerk) fungeert als een privétunnel naar internet waarmee uw gegevens worden versleuteld en uw verbinding wordt beveiligd. U kunt verbinding maken met internet via meerdere, gelijktijdige VPN-verbindingen en een VPN-locatie toekennen aan elke modus van Avast Secure Browser. Avast Secure Browser maakt automatische verbinding met de snelste locatieserver. Upgrade naar Avast Secure Browser Pro om toegang te krijgen tot alle VPN-locaties.

Als u het VPN in Avast Secure Browser wilt inschakelen, tikt u onderaan het scherm op het pictogram van Avast Secure Browser en vervolgens op Browsen met VPN. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Ga naar het beveiligings- en privacycentrum () om het VPN in Avast Secure Browser in te schakelen en tik op VPN is uitgeschakeld. Tik op het scherm Browser-VPN op de schuifregelaar UIT, zodat deze wordt ingesteld op AAN.

Als u de VPN-locatie wilt wijzigen, moet u eerst upgraden naar Avast Secure Browser Pro. Zodra de app is geactiveerd, opent u het beveiligings- en privacycentrum, tikt u op VPN-locaties en selecteert u uw voorkeurslocatie.

Als u de VPN-locatie wilt wijzigen, moet u eerst upgraden naar Avast Secure Browser Pro. Wanneer de app is geactiveerd, opent u het beveiligings- en privacycentrum, tikt u op het deelvenster VPN en selecteert u uw voorkeurslocatie in het scherm Browser-VPN.

Wat is PIN Lock?

Met PIN Lock (Pinvergrendeling) kunt u uw browsegeschiedenis en -gegevens veilig vergrendelen in Avast Secure Browser. Nadat u PIN Lock hebt ingeschakeld en een pincode hebt ingesteld, kunt u Avast Secure Browser niet zonder die pincode openen. Als u uw pincode kwijtraakt of vergeet, kan Avast Secure Browser de pincode niet voor u herstellen.

PIN Lock inschakelen:

1. Tik onderaan het scherm op het pictogram van Avast Secure Browser.
  2. Tik op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Beveiligings- en gegevensinstellingen.
  3. Tik op Set PIN code (Pincode instellen) om een pincode in te stellen en tik vervolgens op Confirm (Bevestigen).
  4. Gebruik de vervolgkeuzelijst naast PIN code timeout (Time-out van pincode) om te bepalen wanneer Avast Secure Browser u om uw pincode vraagt.

Wat is Ontgrendelen met vingerafdruk?

Als uw apparaat is voorzien van een vingerafdruksensor, kunt u ook uw vingerafdruk gebruiken om Avast Secure Browser te ontgrendelen. U kunt deze functie inschakelen wanneer u uw pincode instelt of via Instellingen.

Deze functie inschakelen:

1. Tik onderaan het scherm op het pictogram van Avast Secure Browser.
  2. Tik op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Beveiligings- en gegevensinstellingen.
  3. Tik op de schuifregelaar naast Ontgrendelen met vingerafdruk, zodat de kleur verandert van grijs (UIT) in groen (AAN).
Deze functie werkt alleen als de vingerafdruksensor op uw apparaat al is ingeschakeld en uw vingerafdruk al is ingesteld.

Wat is Afgeschermde modus?

Afgeschermde modus is een privacyfunctie die voorkomt dat uw browsegeschiedenis wordt opgeslagen, en die eventuele permanente cookies of webcachebestanden verwijdert die u tijdens een browsersessie in de afgeschermde modus verzamelt.

Als u een webpagina in de afgeschermde modus wilt openen, gaat u naar het beveiligings- en privacycentrum () en klikt u op Venster openen op de tegel Afgeschermde modus.

Wat is HTTPS-versleuteling?

HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) is een beter beveiligde versie van de standaard HTTP-verbinding. HTTPS versleutelt het verkeer, waardoor anderen u niet kunnen bespioneren, en zorgt ervoor dat u verbonden bent met de gewenste server. De functie HTTPS-versleuteling in Avast Secure Browser zorgt ervoor dat voor elke website die u bezoekt een HTTPS-verbinding wordt gebruikt, als dat wordt ondersteund. HTTPS-versleuteling is standaard ingeschakeld.

Als u de functie wilt uitschakelen, gaat u naar het beveiligings- en privacycentrum () en klikt u op de schuifregelaar op de tegel HTTPS-versleuteling. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Bescherming tegen traceren?

Bescherming tegen traceren beschermt uw privacy door te voorkomen dat websites, analysebedrijven, reclamebureaus en andere webservices uw onlineactiviteiten volgen. Daarbij wordt ook gebruikgemaakt van filters om webbugs, traceerscripts en andere gegevensverzamelaars op de websites die u bezoekt volledig te verwijderen. Bescherming tegen traceren is standaard ingeschakeld.

Als u de functie wilt uitschakelen, gaat u naar het beveiligings- en privacycentrum () en klikt u op de schuifregelaar op de tegel Bescherming tegen traceren. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Privégegevens opschonen?

Privégegevens opschonen schoont uw browsegeschiedenis en andere gegevens op die zijn opgeslagen in uw browsers, zoals afbeeldingen in de cache en cookies. Daardoor wordt uw privacy beschermd en komt er schijfruimte vrij op uw pc.

Privégegevens opschonen schoont uw browsegeschiedenis en andere gegevens op die zijn opgeslagen in uw browsers, zoals afbeeldingen in de cache en cookies. Daardoor wordt uw privacy beschermd en komt er schijfruimte vrij op uw Mac.

Als u Privégegevens opschonen wilt gebruiken om uw browsegeschiedenis te wissen, gaat u naar het beveiligings- en privacycentrum () en klikt u op Opschonen starten op de tegel Privégegevens opschonen.

Wat is Extensiebewaking?

Extensiebewaking voorkomt dat niet-vertrouwde extensies (ook wel invoegtoepassingen, add-ins, add-ons of plug-ins genoemd) worden geïnstalleerd in Avast Secure Browser. Deze functie is standaard ingeschakeld.

Als u Extensiebewaking wilt uitschakelen, gaat u naar beveiligings- en privacycentrum () en klikt u op de schuifregelaar op de tegel Extensiebewaking. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Flash blokkeren?

Flash-inhoud stelt uw pc bloot aan zwakke plekken in de beveiliging, neemt ruimte in beslag op uw pc en kan een zware belasting voor de batterij van uw laptop vormen. Met de functie Flash blokkeren voorkomt u dat Flash-inhoud zonder uw toestemming wordt uitgevoerd op uw pc. Deze functie is standaard ingeschakeld.

Flash-inhoud stelt uw Mac bloot aan zwakke plekken in de beveiliging, neemt ruimte in beslag op uw Mac en kan een zware belasting voor de batterij van uw Mac vormen. Met de Flash blokkeren voorkomt u dat Flash-inhoud zonder uw toestemming wordt uitgevoerd op de Mac. Deze functie is standaard ingeschakeld.

Als u Flash-bescherming wilt uitschakelen, gaat u naar het beveiligings- en privacycentrum () en klikt u op de schuifregelaar op de tegel Flash blokkeren. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Bankmodus?

De functie Bankmodus is alleen beschikbaar wanneer Avast Antivirus is geïnstalleerd en wordt uitgevoerd op uw pc. In het volgende artikel vindt u uitgebreide instructies voor het installeren van Avast Antivirus:

Bankmodus is een soort virtueel bureaublad dat fungeert als een schone en veilige ruimte op uw echte pc. Op die manier wordt u beschermd tegen mogelijk gekaapte hostcomputers of netwerken en wordt voorkomen dat hackers met keyloggers aan de haal gaan met uw gegevens of rondsnuffelen in uw netwerk. Het is raadzaam Bankmodus te gebruiken wanneer u naar de website van uw bank gaat.

Om Bankmodus te openen gaat u naar het beveiligings- en privacycentrum. () en klikt u op Openen op de tegel Bankmodus of op het menupictogram (drie puntjes) rechtsboven in Avast Secure Browser en selecteert u Nieuw venster Bankmodus. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Bankmodus:

Wat is Webcamwacht?

Webcam Guard verschaft u meer controle over de toegang van websites tot uw webcam. Telkens wanneer een website die u bezoekt toegang probeert te verkrijgen tot uw webcam, verschijnt er een melding met de vraag of u de website wilt Toestaan of Blijven blokkeren. Deze functie is standaard ingeschakeld.

Als u Webcamwacht wilt uitschakelen, gaat u naar het beveiligings- en privacycentrum () en klikt u op de schuifregelaar op de tegel Webcam Guard. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Bescherming tegen fingerprinting?

Websites en advertentienetwerken kunnen uw unieke browserconfiguratie (de fingerprint of vingerafdruk van uw browser) gebruiken om u te volgen. De vingerafdruk van uw browser bestaat uit gegevens die te maken hebben met de configuratie van uw apparaat, uw browser en de geschiedenis van uw onlineactiviteiten, die doorlopend wordt opgeslagen terwijl u in de weer bent met webpagina's. Met Bescherming tegen fingerprinting kunt u uw digitale vingerafdruk verbergen om te voorkomen dat websites u zonder uw toestemming identificeren en volgen. Deze functie is standaard uitgeschakeld.

Als u Bescherming tegen fingerprinting wilt uitschakelen, gaat u naar het beveiligings- en privacycentrum () en klikt u op de schuifregelaar op de tegel Bescherming tegen fingerprinting. Deze verandert dan van grijs (UIT) in groen (AAN).

De functie Bescherming tegen fingerprinting kan informatie verbergen die bepaalde websites nodig hebben voor een goede werking. Als u problemen ondervindt op websites die u vaak bezoekt, kunt u Bescherming tegen fingerprinting tijdelijk uitschakelen. Ga daarvoor naar het beveiligings- en privacycentrum () en klik op de schuifregelaar op de tegel Bescherming tegen fingerprinting. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Hack Check?

Hack Check is een functie in Avast Secure Browser waarmee u kunt controleren of uw e-mailadres is uitgelekt bij een gegevenslek. De service maakt gebruik van Pwned Passwords-technologie in combinatie met de interne database van Avast van gestolen e-mailadressen om te controleren op mogelijke lekken.

Als u deze functie wilt gebruiken, opent u het beveiligings- en privacycentrum () en klikt u op de tegel Hack Check. Typ uw e-mailadres in het tekstvak en klik op Controleren om te controleren er aanmeldingsgegevens van u zijn gestolen of misbruikt.

Als u geen meldingen meer wilt ontvangen van deze functie, opent u het beveiligings- en privacycentrum, selecteert u de tegel Controleren op hacks en klikt u op de schuifregelaar. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Video's downloaden?

Met de functie Videodownloader kunt u moeiteloos videobeelden en audiofragmenten downloaden van uw favoriete websites.

Als u de functie wilt gebruiken, klikt u op het pictogram van Videodownloader () rechtsboven op het scherm en selecteert u Downloaden naast de video die u wilt downloaden.

Met Videodownloader kunt u moeiteloos video- en audiobestanden downloaden van uw favoriete websites. Alle video's die u downloadt, worden versleuteld en opgeslagen in de Media Vault (Mediakluis).

Met Videodownloader kunt u moeiteloos video- en audiobestanden downloaden van uw favoriete websites. Alle video's die u downloadt, worden versleuteld en opgeslagen in de Downloads Vault (Downloadskluis).

Als u deze functie wilt gebruiken, tikt u op het pictogram Downloaden dat verschijnt in de zoekbalk wanneer er een video is gedetecteerd. U kunt het videobestand vervolgens een andere naam geven en een maplocatie opgeven waarnaar u de video wilt downloaden. Klik ten slotte op Opslaan.

Video's downloaden is mogelijk niet met alle websites compatibel.

Wat is Downloads Vault?

Wanneer u mediabestanden downloadt, versleutelt Avast Secure Browser de bestanden en slaat deze op in uw Downloads Vault (Downloadskluis). U kunt gedownloade media alleen ontsleutelen en openen met behulp van onze ingebouwde mediaspeler.

Als u Downloads Vault wilt openen, tikt u onderaan het hoofdscherm van de app op het pictogram ... (drie puntjes) en vervolgens op Downloads Vault. De versleutelde bestanden worden gerangschikt op type. Tik op een bestandstype om toegang te krijgen tot de bijbehorende mediabestanden en open het door u gekozen bestand vervolgens met behulp van de ingebouwde mediaspeler van Avast Secure Browser.

Wat is Media Vault?

Wanneer u mediabestanden downloadt, versleutelt Avast Secure Browser de bestanden en slaat deze op in Media Vault (Mediakluis). U kunt gedownloade media alleen ontsleutelen en openen met behulp van onze ingebouwde mediaspeler.

Als u Media Vault wilt openen, tikt u onderaan het scherm op het pictogram Avast Secure Browser () en vervolgens op Media Vault. De versleutelde bestanden worden gerangschikt op type. Tik op een bestandstype om toegang te krijgen tot de bijbehorende mediabestanden en open het door u gekozen bestand vervolgens met behulp van de ingebouwde mediaspeler van Avast Secure Browser.

Wat is Remove site data?

Als u een website bezoekt waarvoor u geen gegevens wilt opslaan, ook niet als deze gegevens zijn versleuteld, kunt u Remove site data (Sitegegevens verwijderen) gebruiken om alle opgeslagen gegevens die aan dat domein zijn gekoppeld te vernietigen.

Om de gegevens die aan een site zijn gekoppeld te vernietigen, gaat u naar de site, tikt u onderaan het scherm op het pictogram ... (drie puntjes) en tikt u op Remove site data (Sitegegevens verwijderen).

Wat is Nuke?

Als u een website bezoekt waarvoor u geen gegevens wilt opslaan, ook niet als deze gegevens zijn versleuteld, kunt u Nuke this site (Deze site vernietigen) gebruiken om alle opgeslagen gegevens die aan dat domein zijn gekoppeld te vernietigen.

Om de gegevens die aan een bezochte website zijn gekoppeld te vernietigen, gaat u naar de site die u wilt vernietigen, tikt u onderaan het scherm op het pictogram Avast Secure Browser () en tikt u op Nuke this site (Deze site vernietigen).

Hoe kan ik inactieve tabbladen beheren in Avast Secure Browser?

Via het gedeelte Prestaties-instellingen in Avast Secure Browser kunt u de prestaties van uw pc optimaliseren door inactieve tabbladen in Avast Secure Browser te onderbreken. U opent de functie door Avast Secure Browser te openen en naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen te gaan. Schuif daarna naar het gedeelte Prestaties. Pas onderstaande opties aan uw wensen aan:

Via het gedeelte Prestaties-instellingen in Avast Secure Browser kunt u de prestaties van uw Mac optimaliseren door inactieve tabbladen in Avast Secure Browser te onderbreken. U opent de functie door Avast Secure Browser te openen en naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen te gaan. Schuif daarna naar het gedeelte Prestaties. Pas onderstaande opties aan uw wensen aan:

• Computerprestaties verbeteren: hiermee onderbreekt u geopende, inactieve tabbladen na een bepaalde tijd. Dat komt ten goede aan de prestaties en snelheid van uw browser en uw apparaat. Klik op de schuifregelaar. De kleur verandert van grijs (UIT) in groen (AAN).
  • Geavanceerde prestatie-instellingen: bepaal welke acties Avast Secure Browser moet uitvoeren wanneer uw apparaat op het lichtnet is aangesloten of de batterij gebruikt, geef op hoe lang inactieve tabbladen geopend moeten blijven voordat Avast Secure Browser ze onderbreekt en geef toepassingen of hoe websites op die nooit moeten worden onderbroken.
Een onderbroken tabblad wordt pas definitief verwijderd wanneer u het handmatig sluit. Klik op een buiten werking gesteld tabblad en klik op het vernieuwingspictogram om de inhoud opnieuw te laden.

Hoe controleer ik of de verbinding met een website veilig is?

Wanneer u verschillende webpagina's bezoekt met Avast Secure Browser, kunt u de beveiliging van de verbinding in kwestie controleren:

1. Open Avast Secure Browser en navigeer naar een website.
  2. Zoek het pictogram dat links van het webadres wordt weergegeven:
    • Vergrendelingspictogram: geeft aan dat de verbinding met de website veilig is.
    • Informatiepictogram: geeft aan dat de website niet veilig is of dat er meer informatie beschikbaar is.
    • Waarschuwingspictogram: geeft aan dat de website niet veilig of zelfs gevaarlijk is.
  3. Klik op het pictogram voor meer informatie over de verbinding met de website.
  1. Open Avast Secure Browser en navigeer naar een website.
  2. Zoek het vergrendelingspictogram () dat aangeeft dat de verbinding met de website veilig is.

Synchronisatie

Wat zijn de voordelen van het synchroniseren van Avast Secure Browser tussen apparaten?

Apparaatsynchronisatie is handig wanneer u Avast Secure Browser op meerdere apparaten gebruikt.

Nadat u zich met uw Avast-account bij Avast Secure Browser hebt aangemeld en synchronisatie hebt ingeschakeld, worden uw browsergeschiedenis en bladwijzers gedeeld en voortdurend gesynchroniseerd tussen Avast Secure Browser op al uw apparaten wanneer u met hetzelfde Avast-account bent aangemeld. Hierdoor hebt u op elk apparaat eenvoudig toegang tot de online inhoud die u nodig hebt.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het synchroniseren van Avast Secure Browser tussen uw apparaten:

Hoe worden mijn gegevens beschermd wanneer ik Avast Secure Browser synchroniseer?

Avast gebruikt eind-tot-eindversleuteling. Daarbij worden uw gegevens lokaal op het apparaat en in het datacenter van Avast versleuteld. Door versleuteling worden uw gegevens omgezet in willekeurige tekens, zodat niemand behalve u uw gegevens kan lezen (ook Avast niet).

Om de versleutelde gegevens te kunnen lezen, is een ontsleutelingssleutel nodig. Via uw synchronisatie-instellingen kunt u kiezen met welke sleutel uw Avast Secure Browser-gegevens worden versleuteld:

1. Open Avast Secure Browser en klik rechts in de adresbalk op het pictogram van Huidige gebruiker.
  2. Klik op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  3. Schuif naar Versleutelingsopties en selecteer de gewenste methode:
    • Gebruikersnaam en wachtwoord van Avast-account: Zonder de aanmeldingsgegevens voor uw Avast-account kan niemand uw versleutelde gegevens lezen. Uw aanmeldingsgegevens zijn zowel lokaal op uw apparaat en in het datacenter van Avast opgeslagen. Dat betekent dat u toegang houdt tot uw versleutelde gegevens als u het wachtwoord van uw Avast-account moet wijzigen. Uw versleutelingssleutel wordt in een beschermde kluis in het datacenter van Avast opgeslagen. Hierdoor heeft ook Avast er geen toegang toe.
    • Wachtwoordzin voor synchronisatie: Zonder uw wachtwoordzijn kan niemand uw versleutelde gegevens lezen. Telkens wanneer u een nieuw apparaat aan uw synchronisatiegroep toevoegt, moet u uw wachtwoordzin invoeren. Uw wachtwoordzin wordt alleen lokaal op uw apparaat opgeslagen en wordt niet in het datacenter van Avast opgeslagen. Dat betekent dat Avast uw wachtwoordzin niet opnieuw kan instellen als u deze bent vergeten.

Advertenties blokkeren

Wat is Advertenties blokkeren?

Advertenties blokkeren helpt voorkomen dat er advertenties worden geladen op de webpagina's die u bezoekt. U kunt daardoor sneller en veiliger browsen. Advertenties blokkeren is standaard ingeschakeld.

Als u de functie wilt inschakelen, gaat u naar het beveiligings- en privacycentrum () en klikt u op de schuifregelaar op de tegel Advertenties blokkeren. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Hoe werkt Advertenties blokkeren?

Advertentiefilters voorkomen dat websites verzoeken verzenden naar externe servers die advertenties en andere inhoud in uw browser downloaden. Telkens wanneer u een website bezoekt, vergelijkt de technologie van Advertenties blokkeren van Avast het script dat door de website wordt uitgevoerd met filterlijsten om te bepalen welke inhoud de website mag laden.

De meeste filterlijsten die worden gebruikt door Advertenties blokkeren, worden onderhouden door een gemeenschap van externe ontwikkelaars die niet aan een bedrijf zijn gelieerd.

Hoe pas ik de sterkte van Advertenties blokkeren aan?

Om de sterkte van Advertenties blokkeren te bepalen, klikt u rechts in de adresbalk op het pictogram van Advertenties blokkeren en klikt u vervolgens op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).

De volgende opties zijn beschikbaar:

• Essentieel: alle advertenties die de Acceptable Ads Standard schenden, worden geblokkeerd, inclusief pop-upvensters en filmpjes die automatisch worden afgespeeld.
  • Evenwichtig (aanbevolen): dezelfde advertenties worden geblokkeerd als bij Essentieel, maar ook andere niet-storende advertenties, zodat u sneller en veiliger kunt browsen. Sommige advertenties die handig zijn bij online zoeken worden wel weergegeven in deze status.
  • Streng: alle advertenties worden geblokkeerd. Het is niet raadzaam deze status te selecteren, want het kan ervoor zorgen dat websites niet goed worden geleden of dat bepaalde websites zelfs helemaal niet meer toegankelijk zijn.

Wat zijn filterlijsten voor Advertenties blokkeren?

De filterlijsten waar Advertenties blokkeren gebruik van maakt, verschillen afhankelijk van de gekozen status van Advertenties blokkeren. In onderstaande tabel ziet u welke filterlijsten worden gebruikt in de verschillende statussen:

FILTERLIJSTBESCHRIJVINGADVERTENTIES BLOKKEREN UITESSENTIEELEVENWICHTIGSTRENG
EasyList van uBlock
  • Een blokkeerlijst die URL's voor Engelstalige websites bevat
  • Doel: verwijdert ongewenste inhoud, waaronder afbeeldingen zonder formaat, advertenties, banners en tracering
NEEJAJAJA
Acceptable Ads
  • goedgekeurd inhouds- en advertentieformaten
  • Doel: ondersteunt websites door een aantal niet-storende advertenties toe te staan op de website
NEEJANEENEE
Lokale lijsten
  • Uw persoonlijke lijst met websites waarop altijd advertenties mogen worden weergegeven
  • Doel: de werking van Advertenties blokkeren precies naar uw hand zetten
NEEJAJAJA
Aangepaste lijsten
  • Lijst van toegestane zoekpartners van Avast
  • Doel: vertrouwde en niet-storende zoekgerelateerde inhoud weergegeven tijdens het browsen op internet.
NEEJAJANEE

Kan ik Advertenties blokkeren op bepaalde websites uitschakelen?

Ja. Ga als volgt te werk om op een bepaalde website advertenties altijd toe te staan:

1. Open Avast Secure Browser en ga naar de webpagina die u wilt laten negeren door Advertenties blokkeren.
  2. Klik rechts in de adresbalk op het pictogram van Advertenties blokkeren.
  3. Klik op Advertenties op deze website toestaan.

Adblock blokkeert geen advertenties meer tijdens uw bezoek aan deze website.

U kunt Advertenties blokkeren ook onderbreken voor de huidige browsesessie door onderstaande stappen uit te voeren:

1. Klik rechts in de adresbalk op het pictogram van Advertenties blokkeren.
  2. Selecteer de knop Advertenties blokkeren onderbreken en kies een van de volgende opties:
    • Advertenties blokkeren onderbreken op alle websites: tijdens deze browsesessie worden er geen advertenties geblokkeerd.
    • Advertenties blokkeren onderbreken op deze website: tijdens deze browsesessie worden er geen advertenties geblokkeerd op de huidige website.

Met Advertenties blokkeren worden advertenties volgens uw voorkeuren tijdens de actuele browsesessie geblokkeerd. Wanneer u Avast Secure Browser afsluit en opnieuw start, is Advertenties blokkeren niet meer onderbroken en worden advertenties geblokkeerd op basis van de door u gekozen status van Advertenties blokkeren.

Instellingen

Welke machtigingen zijn nodig voor Avast Secure Browser?

De volgende machtigingen zijn nodig om Avast Secure Browser goed te laten werken op uw Android-apparaat:

Verplichte machtigingen

• Volledige netwerktoegang: zorgt ervoor dat het VPN van Avast Secure Browser zowel wifi- als mobiele netwerkverbindingen kan ophalen en tot stand kan brengen.
  • Netwerkverbindingen weergeven: zorgt ervoor dat Avast Secure Browser kan detecteren wanneer uw apparaat offline is en de netwerkverbinding kan aanpassen.

Het is raadzaam om de volgende aanvullende machtigingen toe te staan, zodat u kunt profiteren van alle functies in Avast Secure Browser:

Optionele machtigingen

• Opslag: stelt u in staat om gedownloade bestanden op te slaan, te openen en te beheren buiten Media Vault, en om opgeslagen bestanden te delen via Avast Secure Browser.
  • Foto's/media/bestanden: zorgt ervoor dat Avast Secure Browser uw gegevens kan versleutelen en toegang heeft tot uw bestandsopslag om uw gedownloade bestanden op te slaan.
  • Camera: zorgt ervoor dat Avast Secure Browser camera-invoer kan lezen wanneer een QR- of streepjescode wordt gescand.

Het is raadzaam om de volgende machtigingen toe te staan, zodat u alle functies in Avast Secure Browser kunt gebruiken:

Optionele machtigingen

• VPN: toestemming om VPN-profielen te maken wanneer u voor het eerst het VPN activeert.
  • Camera: zorgt ervoor dat Avast Secure Browser camera-invoer kan lezen wanneer een QR- of streepjescode wordt gescand.

Wat zijn de browsermodi?

Met een Avast Secure Browser-modus kunt u tabbladen en browseactiviteiten groeperen in een sandbox, waarbij privacyinstellingen worden toegepast die het beste passen bij elk type modus. U kunt wanneer u maar wilt zoveel modi maken als u wilt, waardoor u snel uw favoriete websites of verbindingen kunt rangschikken of openen. Standaard worden alle tabbladen geopend in de privémodus.

Met een Avast Secure Browser-modus kunt u tabbladen en browseactiviteiten groeperen in een sandbox, waarbij privacyinstellingen worden toegepast die het beste passen bij elk type modus. U kunt wanneer u maar wilt zoveel modi maken als u wilt, waardoor u snel uw favoriete websites of verbindingen kunt rangschikken of openen. Standaard worden alle tabbladen in de veilige modus geopend.

De verschillende modi in Avast Secure Browser:

• Privémodus (standaard): de standaardmodus in Avast Secure Browser, waarmee automatisch advertenties worden geblokkeerd, DNS-query’s worden versleuteld en permanente cookies of webcachebestanden worden verwijderd die tijdens een browsesessie in de privémodus worden verzameld.
  • Modus Laat geen sporen achter: voorkomt dat uw browsegeschiedenis wordt opgeslagen en verwijdert eventuele permanente cookies of webcachebestanden die tijdens een browsersessie in de modus Laat geen sporen achter worden verzameld.
  • Versleutelde modus (VPN): maakt VPN, DNS over TLS, Do Not Track, Block Ads en Block Trackers mogelijk tijdens een browsesessie in de Versleutelde modus (VPN).
  • Aangepaste modus: maak een aangepaste modus die aansluit bij uw wensen door Avast Secure Browser te vertellen welke functies er moeten worden ingeschakeld en uitgeschakeld tijdens een browsesessie in de Aangepaste modus.
  • Veilige modus (standaard): dit is de standaardmodus in Avast Secure Browser, waarmee advertenties worden tegengehouden en externe adverteerders, trackers en malwaresites worden geblokkeerd. Met deze optie wordt standaard een persoonlijk zoekmachine geselecteerd en wordt de verbinding indien mogelijk automatisch omgezet naar HTTPS. Daarnaast kan VPN worden ingeschakeld.
  • Veilige en privémodus: hiermee worden dezelfde opties ingeschakeld als bij Veilige modus (standaard), maar wordt altijd via een versleuteld VPN verbinding gemaakt met internet. Daarnaast worden de browsergeschiedenis, permanente cookies, webcachebestanden en browsergegevens verwijderd die tijdens de browsesessie zijn verzameld.
  • Aangepaste modus: maak een aangepaste modus die aansluit bij uw wensen door Avast Secure Browser te vertellen welke opties er moeten worden ingeschakeld en uitgeschakeld tijdens een browsesessie in de Aangepaste modus.

Meerdere modi openen:

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Tik op het vierkante tabbladpictogram onderaan het scherm om de geopende tabbladen in uw huidige modus te bekijken.
  3. Tik op het scherm en sleep het omlaag om alle geopende en beschikbare modi te bekijken.
  4. Tik op het groene pictogram +-onder in het voorbeeldvenster van een modus om de nieuwe modus toe te voegen. Gebruik vervolgens de vervolgkeuzelijst boven in de instellingen om uw type modus te selecteren.
  5. Tik op Modus maken om te bevestigen.
  6. Tik rechtsonder op het scherm op het pictogram (drie puntjes) en selecteer Nieuw tabblad om uw eerste tabblad toe te voegen in de nieuwe modus.
  1. Open Avast Secure Browser.
  2. Tik op het vierkante tabbladpictogram onderaan het scherm om de geopende tabbladen in uw huidige modus te bekijken.
  3. Gebruik de pictogrammen bovenaan het scherm om tussen modi te schakelen.
  4. Tik op het groene pictogram + onder in het voorbeeldvenster van een modus om een nieuw tabblad toe te voegen aan de geselecteerde modus.

U kunt afzonderlijke modusinstellingen aanpassen tijdens het maken van een nieuwe modus of via het beveiligings- en privacycentrum.

Als u de instellingen voor de huidige modus wilt aanpassen, gaat u naar het beveiligings- en privacycentrum en selecteert u Advanced mode settings (Geavanceerde modusinstellingen).

Hoe wijzig ik de standaardzoekmachine?

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Klik rechtsboven op het menupictogram (drie puntjes) en selecteer Instellingen.
  3. Schuif naar het gedeelte Zoekmachine.
  4. Klik op de vervolgkeuzelijst naast De zoekmachine die wordt gebruikt in de adresbalk en selecteer de door u gewenste zoekmachine.
  1. Open Avast Secure Browser.
  2. Klik op het pictogram Zoeken in de adresbalk op de startpagina van Avast Secure Browser.
  3. Selecteer de gewenste zoekmachine.

Als u alleen voor uw huidige modus een zoekmachine wilt instellen, opent u het beveiligings- en privacycentrum en tikt u op Zoekmachine.

Als u alleen voor uw huidige modus een zoekmachine wilt instellen, opent u het beveiligings- en privacycentrum, tikt u op Advanced mode settings (Geavanceerde modusinstellingen) en selecteert u Zoekmachine.

Hoe zet ik de standaardinstellingen van Avast Secure Browser terug?

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Klik op het pictogram (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Instellingen.
  3. Schuif naar de onderkant van het scherm Instellingen en klik op Geavanceerd.
  4. Schuif naar de onderkant van het scherm, klik op Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden en selecteer ter bevestiging Instellingen resetten.
  1. Open Avast Secure Browser en tik onderaan het scherm op het pictogram van Avast Secure Browser.
  2. Tik op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  3. Selecteer Security & Data Settings (Beveiligings- en gegevensinstellingen).
  4. Tik op Reset Avast Browser (Avast Browser herstellen).
  1. Open Avast Secure Browser en tik onderaan het scherm op het pictogram ... (drie puntjes).
  2. Tik op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  3. Selecteer Browser Security, Privacy & Data (Browserbeveiliging, privacy en gegevens).
  4. Tik op Reset Avast Browser (Avast Browser herstellen).
Deze bewerking kan achteraf niet meer ongedaan worden gemaakt.

Hoe maak ik toepassingen vast aan de taakbalk Bankmodus?

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Klik op het pictogram (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Nieuw venster Bankmodus.
  3. Klik op het plusteken ( + ) op de taakbalk Bankmodus.
  4. Selecteer de toepassing die u wilt toevoegen en klik op Openen.
  5. Klik in het dialoogvenster Toepassing toevoegen dat verschijnt ter bevestiging op Toevoegen.

Het pictogram van de toepassing wordt nu weergegeven op de taakbalk Bankmodus. Klik op het pictogram in kwestie om de toepassing te starten. U kunt een toepassing van de taakbalk verwijderen door met de rechtermuisknop op het pictogram van de toepassing te klikken en Dit programma losmaken van de taakbalk te kiezen.

Wees voorzichtig met het toevoegen van onbekende toepassingen aan de taakbalk Bankmodus, omdat alle toepassingen toegang hebben tot de informatie op het scherm, zelfs in de bankmodus.

Hoe stel ik het programma zo in dat Bankmodus automatisch wordt geopend?

Ga als volgt te werk om handmatig in te stellen dat een website automatisch wordt geopend in de bankmodus:

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Ga naar Beveiligings- en privacycentrum ().
  3. Klik op de tegel Bankmodus en selecteer Geavanceerde instellingen.
  4. Klik op Toevoegen naast Bankmodus automatisch openen op de volgende websites.
  5. Typ het adres van de website in het tekstvak en klik op Toevoegen.

Als u een website uit de lijst wilt verwijderen, klikt u op het pictogram (drie puntjes) naast de website in kwestie en selecteert u Verwijderen. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Hoe wijzig ik de taal in de browser?

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Klik op het pictogram (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Instellingen.
  3. Schuif naar de onderkant van het scherm Instellingen en klik op Geavanceerd.
  4. Schuif naar het gedeelte Talen en klik op Taal.
  5. Klik op Talen toevoegen.
  6. Schakel het selectievakje in bij de taal die u wilt gebruiken en selecteer Toevoegen.
  7. Klik in het scherm Geavanceerde instellingen op het pictogram (drie puntjes) naast de door u gewenste taal en schakel het selectievakje in naast Avast Veilige browser weergeven in deze taal.
  8. Klik op Opnieuw starten om een Avast Secure Browser-sessie in de door u gekozen taal te starten.

Hoe wis ik mijn browsegeschiedenis, cookies en cache?

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Ga naar het beveiligings- en privacycentrum.
  3. Klik op Opschonen starten op de tegel Privégegevens opschonen.
  4. Selecteer uw voorkeuren in het nieuwe venster Privégegevens opschonen dat verschijnt.
  5. Klik op Gegevens wissen.
  1. Open Avast Secure Browser en tik onderaan het scherm op het pictogram van Avast Secure Browser.
  2. Tik op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  3. Selecteer Security & Data Settings (Beveiligings- en gegevensinstellingen).
  4. Tik op Reset Avast Browser (Avast Browser herstellen).
  1. Open Avast Secure Browser en tik onderaan het scherm op het pictogram ... (drie puntjes).
  2. Tik op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  3. Selecteer Browser Security, Privacy & Data (Browserbeveiliging, privacy en gegevens).
  4. Tik op Reset Avast Browser (Avast Browser herstellen).
Deze bewerking kan achteraf niet meer ongedaan worden gemaakt.

Hoe stel ik Avast Secure Browser in als mijn standaardbrowser?

Ga naar het beveiligings- en privacycentrum om Avast Secure Browser in te stellen als uw standaardbrowser. Als er boven aan het scherm een banner verschijnt, klikt u op Instellen als standaard. Als er geen banner verschijnt, kan het zijn dat Avast Secure Browser al is ingesteld als standaardbrowser.

Zo controleert u of Avast Secure Browser uw standaardbrowser is:

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Klik op het pictogram (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Instellingen.
  3. Schuif naar het gedeelte Standaardbrowser. Als het goed is, staat daar Avast Secure Browser is uw standaardbrowser.
  4. Als Avast Secure Browser niet uw standaardbrowser is, klikt u op Instellen als standaard.

Avast Secure Browser instellen als uw mobiele standaardbrowser:

1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en ga naar Apps.
  2. Tik op Avast Secure Browser.
  3. Selecteer Browser-app.
  4. Zorg ervoor dat Avast Secure Browser is geselecteerd.
Deze stappen kunnen iets verschillen afhankelijk van het model van uw apparaat, de versie van het besturingssysteem en de aanpassingen van de leverancier.

Hoe importeer ik bladwijzers en instellingen uit andere browsers?

Avast Secure Browser geeft u de mogelijkheid om browsergeschiedenis, bladwijzers, opgeslagen wachtwoorden, cookies en meer te importeren uit uw andere browsers. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Hoe kan ik mijn DNS wijzigen?

Avast Secure Browser wordt geleverd met ingebouwde DNS-opties die u kunt toekennen aan elke Avast Secure Browser-modus. Als u de DNS wilt wijzigen, opent u het beveiligings- en privacycentrum, tikt u op Secure DNS over TLS en selecteert u een DNS in de vervolgkeuzelijst of Add Custom DNS... (Aangepaste DNS toevoegen...) onderaan de lijst.

Kan ik op bestanden versleutelen of ontsleutelen die al op mijn apparaat zijn opgeslagen?

Ja. Avast Secure Browser versleutelt automatisch alle bestanden die u downloadt. Maar u kunt ook bestanden versleutelen uit uw lokale opslag door ze te verplaatsen naar uw Media Vault en bestanden in uw Media Vault ontsleutelen die u wilt delen.

Bestanden versleutelen en opslaan in de Media Vault (Mediakluis)

1. Tik onderaan het scherm op het pictogram van Avast Secure Browser.
  2. Selecteer Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Media Vault.
  3. Selecteer het tabblad Local Storage (Lokale opslag). Tik als daarom wordt gevraagd op Allow (Toestaan) om de machtiging toe te staan.
  4. Houd de bestanden die u wilt versleutelen ingedrukt en tik op het schildpictogram Encrypt (Versleutelen).

De versleutelde bestanden zijn nu beschikbaar in uw Media Vault via het tabblad Avast Vault (Avast-kluis).

Bestanden ontsleutelen en delen via de Media Vault

1. Tik onderaan het scherm op het pictogram van Avast Secure Browser.
  2. Selecteer Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Media Vault.
  3. Zorg ervoor dat het tabblad Avast Vault is geselecteerd en tik op het bestand dat u wilt ontsleutelen.
  4. Houd de bestanden die u wilt ontsleutelen ingedrukt, tik op More options (Meer opties) en gebruik een van de volgende ontsleutelopties:
    • Decrypt and share (Ontsleutelen en delen): selecteer een app om het bestand mee te delen.
    • Decrypt to (Ontsleutelen naar): selecteer een map op uw apparaat waarin het ontsleutelde bestand moet worden opgeslagen.

Hoe kan ik overschakelen van een mobiele weergave naar een desktopweergave?

Een website in de desktopweergave weergeven:

1. Open de website die u wilt weergeven in de desktopweergave.
  2. Tik onderaan het scherm op het pictogram van Avast Secure Browser.
  3. Veeg voor meer opties en tik op Desktop version (Desktopversie).
  1. Open de website die u wilt weergeven in de desktopweergave.
  2. Tik onderaan het scherm op het pictogram ... (drie puntjes).
  3. Tik op Desktop version (Desktopversie).

De website is nu te zien in de desktopweergave. Als u wilt terugkeren naar de mobiele weergave, volgt u de stappen 1-2 hierboven en tikt u vervolgens op Mobiele versie.

Beschermt Avast Secure Browser mij tegen DNS-lekken?

Ja. Avast Secure Browser zorgt ervoor dat alle verkeer via uw VPN wordt verzonden, waardoor zowel uw locatie als uw gegevens worden beveiligd. Bovendien kunt u onze DNS-lektest uitvoeren om te controleren of er geen verkeer uit uw privénetwerk lekt.

Test uw browser op DNS-lekken door onze browserprivacytest te doen:

Probleemoplossing

Wat moet ik doen als Avast Secure Browser vastloopt of niet start?

Als Avast Secure Browser vastloopt of niet start, kunt u het probleem als volgt proberen op te lossen:

1. Sluit Avast Secure Browser en start het programma opnieuw.
  2. Als het probleem aanhoudt, sluit u Avast Secure Browser en start u de computer opnieuw.
  3. Als Avast Secure Browser nog steeds niet start, kunt u proberen het programma te verwijderen en opnieuw te installeren.
  1. Sluit Avast Secure Browser en start het programma opnieuw.
  2. Als het probleem aanhoudt, sluit u Avast Secure Browser en start u uw Mac opnieuw.
  3. Als Avast Secure Browser nog steeds niet start, kunt u proberen het programma te verwijderen en opnieuw te installeren.
  1. Sluit Avast Secure Browser en start het programma opnieuw.
  2. Als het probleem aanhoudt, stopt u Avast Secure Browser gedwongen via Instellingen: selecteer AppsAvast Secure Browser en tik op Geforceerd stoppen.
  3. Als Avast Secure Browser nog steeds niet start, kunt u proberen de app te verwijderen en opnieuw te installeren.

Wat moet ik doen als Bankmodus niet naar behoren wordt geladen?

U kunt Bankmodus alleen gebruiken als Avast Antivirus geïnstalleerd is en wordt uitgevoerd. Als u problemen ondervindt bij het laden van Bankmodus, kunt u proberen Avast Secure Browser opnieuw te starten. Als het probleem zich blijft voordoen, werkt u de Avast Antivirus-software bij en start u de computer opnieuw:

1. Open Avast Antivirus.
  2. Selecteer MenuInstellingenAlgemeenBijwerken.
  3. Klik op Controleren op updates onder Uw toepassing is bijgewerkt.
  4. Start uw pc opnieuw wanneer de update voltooid is.

Waarom heb ik geen toegang tot het beveiligings- en privacycentrum?

De nieuwste versie van Avast Secure Browser met Beveiligings- en privacycentrum wordt niet ondersteund door Vista en oudere versies van Windows. Voor de veiligheid is het raadzaam uw besturingssysteem te upgraden naar de nieuwste versie van Windows. Nadat u uw pc hebt bijgewerkt, kunt u de nieuwste versie van Avast Secure Browser installeren.

Waarom kan ik geen bestand van internet downloaden?

Tijdens het downloaden van een bestand van internet kan Avast Secure Browser u vragen om verdere verificatie of de verdachte download volledig blokkeren. De download vereist uw aandacht als een van de volgende pictogrammen in de downloadbalk onder in het browservenster verschijnen:

• Bestand niet geverifieerd: geeft aan dat AVG Secure Browser de download niet kan verifiëren en dat u deze moet verifiëren. Selecteer Behouden als u de download wilt verifiëren en het bestand wilt houden. Als u het bestand wilt verwijderen, selecteert u Verwijderen. Om deze foutmelding te vermijden, moet u ervoor zorgen dat de nieuwste versie van Avast Antivirus op uw computer is geïnstalleerd.
  • Bestand geblokkeerd: geeft aan dat Avast Secure Browser een gevaarlijk bestand heeft gedetecteerd en de download heeft geblokkeerd. Om deze foutmelding te vermijden, moet u ervoor zorgen dat u alleen bestanden uit een veilige en legale bron downloadt.
Raadpleeg het volgende ondersteuningsartikel van Microsoft over upgraden naar Windows 10, zodat u altijd over de veiligste, meest vertrouwelijke en meest up-to-date versie van Avast Secure Browser beschikt:

Hoe kan ik mijn pincode herstellen?

Om te voorkomen dat uw gegevens kunnen worden misbruikt, slaat Avast Secure Browser geen gebruikersgegevens op, dus ook niet uw pincode, op uw mobiele apparaat of op onze servers. Omdat uw pincode uw eerste verdedigingslinie vormt, kunt alleen u uw apparaat beheren of uitschakelen als iemand het steelt.

Als u uw pincode-instellingen wilt beheren, tikt u onderaan het scherm op het pictogram van Avast Secure Browser, tikt u op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) en selecteert u Beveiligings- en gegevensinstellingen.

Als u uw pincode kwijtraakt en Avast Secure Browser wilt blijven gebruiken, kunt u de app verwijderen van uw Android-apparaat en daarna opnieuw installeren.

Hoe verwijder ik Avast Secure Browser ?

1. Druk op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Avast totdat het begint te wiebelen.
  2. Tik op het kruis (X) linksboven in het pictogram.
  3. Selecteer Verwijder om het verwijderen te bevestigen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

• Avast Secure Browser 85.x voor Windows en Mac
  • Avast Secure Browser 4.x voor Android
  • Avast Secure Browser 1.x voor iOS

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger

• Apple iOS 13.0 of hoger