Avast Secure Browser verwijderen

Volg hieronder de instructies voor het verwijderen van Avast Secure Browser van uw apparaat.

Instructies

Gebruik een van de volgende methoden om Avast Secure Browser te verwijderen uit Windows:

Verwijderen via het menu Start van Windows

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten en controleer of er geen andere toepassing of antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de  Startknop van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  3. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik op Avast Secure Browser en selecteer Verwijderen.
  4. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd.
  5. Schakel het selectievakje naast Browsegegevens ook verwijderen in om uw profielgegevens, zoals favorieten en geschiedenis, te verwijderen, en klik daarna op Verwijderen om door te gaan.
  6. Wacht tot het hulpprogramma Avast Secure Browser van uw computer heeft verwijderd.
  7. Wanneer het verwijderen voltooid is, klikt u op OK, natuurlijk om de enquête in te vullen.

Gebruik een van de volgende methoden om Avast Secure Browser te verwijderen uit Windows:

Verwijderen via het menu Start van Windows

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten en controleer of er geen andere toepassing of antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Druk tegelijkertijd op de toets  Win en de toets X, en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Avast Secure Browser en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd.
  5. Schakel het selectievakje naast Browsegegevens ook verwijderen in om uw profielgegevens, zoals favorieten en geschiedenis, te verwijderen, en klik daarna op Verwijderen om door te gaan.
  6. Wacht tot het hulpprogramma Avast Secure Browser van uw computer heeft verwijderd.
  7. Wanneer het verwijderen voltooid is, klikt u op OK, natuurlijk om de enquête in te vullen.

Gebruik een van de volgende methoden om Avast Secure Browser te verwijderen uit Windows:

Verwijderen via het menu Start van Windows

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten en controleer of er geen andere toepassing of antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik op de  Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  3. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  4. Klik met de rechtermuisknop op Avast Secure Browser en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  5. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd.
  6. Schakel het selectievakje naast Browsegegevens ook verwijderen in om uw profielgegevens, zoals favorieten en geschiedenis, te verwijderen, en klik daarna op Verwijderen om door te gaan.
  7. Wacht tot het hulpprogramma Avast Secure Browser van uw computer heeft verwijderd.
  8. Wanneer het verwijderen voltooid is, klikt u op OK, natuurlijk om de enquête in te vullen.

Verwijderen via het hulpprogramma voor verwijderen

Als het niet lukt om Avast Secure Browser te verwijderen na het uitvoeren van bovenstaande stappen, gebruikt u het hulpprogramma voor het verwijderen van Avast Secure Browser:

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten en controleer of er geen andere toepassing of antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik op onderstaande knop om het hulpprogramma voor verwijderen van Avast te downloaden en sla het bestand op een bekende locatie op uw computer op (standaard worden alle gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Het hulpprogramma voor verwijderen downloaden
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand avast_secure_browser_uninstall.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  4. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op Ja (of Doorgaan in oudere versies van Windows).
  5. Schakel het selectievakje naast Browsegegevens ook verwijderen in om uw profielgegevens, zoals favorieten en geschiedenis, te verwijderen, en klik daarna op Verwijderen om door te gaan.
  6. Wacht tot het hulpprogramma Avast Secure Browser van uw computer heeft verwijderd.
  7. Wanneer het verwijderen voltooid is, klikt u op OK, natuurlijk om de enquête in te vullen.

Avast Secure Browser wordt nu van uw computer verwijderd.

1. Log bij uw Mac in als een gebruiker met beheerdersbevoegdheden en zorg ervoor dat alle tabbladen van Avast Secure Browser zijn gesloten.
  2. Klik op Ga in de menubalk en selecteer Programma's.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het symbool Avast Secure Browser en selecteer Verplaats naar prullenmand.

Avast Secure Browser wordt automatisch verwijderd wanneer uw prullenmand wordt leeggemaakt. Als u Avast Secure Browser meteen wilt verwijderen, opent u Prullenmand in het Dock en klikt u op Leeg prullenmand.

Ga als volgt te werk om Avast Secure Browser te verwijderen van een Android-apparaat:

Verwijderen via de Android-instellingen

Deze stappen kunnen iets verschillen afhankelijk van het model van uw apparaat, de versie van het besturingssysteem en de aanpassingen van de leverancier.
  1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en tik op Apps.
  2. Selecteer Avast Secure Browser.
  3. Tik op Verwijderen.
  4. Tik op OK om de verwijdering te bevestigen.

Verwijderen via Google Play

1. Open Google Play Store op uw apparaat.
  2. Zoek naar Avast Secure Browser, selecteer het in de zoekresultaten en tik op Verwijderen.
  3. Tik ter bevestiging op OK wanneer dat wordt gevraagd.

Avast Secure Browser wordt nu van uw Android-apparaat verwijderd.

• Avast Secure Browser 80.x voor Windows en Mac
  • Avast Secure Browser 4.x voor Android