De gebruikersinterface van Avast Antivirus openen

Zodra u Avast Antivirus hebt geïnstalleerd en uw computer opnieuw hebt gestart, is uw computer beschermd. U kunt specifieke functies van Avast Antivirus, bijvoorbeeld Scans, Viruskluis of Instellingen, weergeven door de gebruikersinterface te openen aan de hand van de stappen die hieronder worden beschreven:

De gebruikersinterface van Avast openen

1. Dubbelklik op het bureaublad van Windows op het pictogram van de geïnstalleerde Avast Antivirus-software.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast in het systeemvak op de taakbalk van Windows en selecteer Open Avast gebruikersinterface.
  3. De hoofdgebruikersinterface van Avast Antivirus wordt geopend.

De instellingen van Avast openen

1. Dubbelklik op het bureaublad van Windows op het pictogram van de geïnstalleerde Avast Antivirus-software.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast in het systeemvak op de taakbalk van Windows en selecteer Open Avast gebruikersinterface.
  3. Klik op Menu in de hoofdgebruikersinterface van Avast Antivirus en selecteer Instellingen.
  4. Het venster Instellingen wordt geopend.

De instellingen van Avast Antivirus zijn aangepast aan de behoeften van de gemiddelde gebruiker, maar u kunt handmatig uw eigen voorkeuren instellen.

• Avast Ultimate 18.x
  • Avast Premier 18.x
  • Avast Internet Security 18.x
  • Avast Pro Antivirus 18.x
  • Avast Free Antivirus 18.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits