Uw Avast-activeringscode zoeken | Avast

De Avast-activeringscode zoeken

Na het installeren van of upgraden naar een betaald product van Avast, moet u uw abonnement mogelijk activeren met behulp van een geldige activeringscode (ook wel abonnementscode of licentiesleutel genoemd) in de toepassing.

Volg de instructies in dit artikel om uw activeringscode op een van de volgende plekken te zoeken:

• E-mailbericht met de bestelbevestiging: voor aankopen die online zijn gedaan via de officiële website van Avast ontvangt u een e-mail met bestelbevestiging met daarin uw activeringscode.
  • Avast Account: aankopen die online zijn gedaan via de officiële website van Avast worden automatisch gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij het afrekenen. Uw activeringscode wordt zichtbaar als u klikt op de tegel Abonnementen.
  • Een al geactiveerd Avast-product: wanneer een Avast-product al is geactiveerd, is uw activeringscode gewoonlijk zichtbaar in het product. Dat is handig als u uw abonnement geldig is voor meerdere apparaten en u de activeringscode op een nieuw apparaat wilt invoeren.
  • Activeringskaart: producten die u hebt gekocht in een winkel of via een externe reseller (bijvoorbeeld Staples of Amazon) worden geleverd in een doosje of kunststof verpakking met daarin een kaartje waarop de activeringscode is gedrukt.

E-mailbericht met de bestelbevestiging

Ga als volgt te werk om uw activeringscode te zoeken in een e-mailbericht met de bestelbevestiging:

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u hebt ontvangen van no.reply@avast.com (of in sommige gevallen , info@customer.avast.com).
  2. Schuif naar het gedeelte Uw producten. U vindt de activeringscode onder Uw activeringscode.

Avast-account

De activeringscode zoeken in uw Avast-account:

1. Meld u aan bij uw Avast-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op de tegel Abonnementen.
  3. De activeringscode voor elk abonnement is zichtbaar naast Activeringscode.
Als u nog geen Avast-account hebt, kunt u er een maken met het e-mailadres dat u hebt gebruikt bij de aanschaf van het abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies: Als uw abonnement niet wordt weergegeven op het scherm Mijn abonnementen, is het niet gekoppeld aan uw Avast-account. In dat geval is het raadzaam het abonnement handmatig te koppelen aan uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Een product van Avast

Deze optie is nog niet beschikbaar voor alle apparaten en producten. Als uw apparaat of product niet in onderstaande lijst staat, vindt u de activeringscode in een e-mailbericht met bestelbevestiging of in uw Avast-account.

Volg onderstaande instructies voor uw apparaat en product om uw activeringscode te zoeken:

Avast Premium Security, Avast SecureLine VPN en Avast Driver Updater:

• Ga naar MenuMijn abonnementenAabonnementen op deze computer. Klik op de pijl-omlaag naast uw abonnement. U vindt uw activeringscode naast Abonnement.

Avast Cleanup Premium en Avast Battery Saver:

• Ga naar MenuMijn licentiesAabonnementen op deze computer. Klik op de pijl-omlaag naast uw abonnement. U vindt uw activeringscode naast Abonnement.

Avast AntiTrack:

• Klik linksonder op het hoofdscherm van de toepassing op Instellingen. U vindt de activeringscode in het gedeelte Abonnementsstatus onder Uw activeringscode.

Avast Mobile Security Premium:

• Ga naar MenuMijn abonnementen. U vindt de activeringscode onder de naam van uw abonnement.

Avast Cleanup Premium:

• Ga naar MenuInstellingenAbonnement. U vindt uw activeringscode onder Activeringscode.

Avast SecureLine VPN:

• Ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwieltje) ▸ Abonnement. U vindt uw activeringscode onder Activeringscode.
Als u een product hebt gekocht via de Google Play Store, is de activeringscode mogelijk niet zichtbaar. Dat komt doordat u geen activeringscode nodig hebt om aankopen te activeren die zijn gedaan via Google Play Store. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Avast Mobile Security Premium en Avast SecureLine VPN:

• Ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwieltje) ▸ Abonnement. U vindt uw activeringscode onder Activeringscode.
Als u een product hebt gekocht via de App Store, is de activeringscode mogelijk niet zichtbaar. Dat komt doordat u geen activeringscode nodig hebt om aankopen te activeren die zijn gedaan via de App Store. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Activeringskaart

Als u een doosje of plastic verpakking van Avast met een activeringskaart hebt, vindt u de activeringscode op de kant van de kaart met de instructies.

Verdere aanbevelingen

Als het niet lukt om uw activeringscode te vinden met behulp van bovenstaande methoden, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Raadpleeg onderstaand artikel voor uw Avast-product voor uitgebreide activeringsinstructies:

• Alle betaalde softwareproducten van Avast