Avast Premium Security activeren

Wanneer u Avast Premium Security (voorheen Avast Premier) koopt vanuit een Avast-toepassing, wordt uw abonnement automatisch geactiveerd op de Windows-pc die u gebruikt om de aankoop te doen. Een abonnement dat is gekocht via een ander verkoopkanaal van Avast (bijvoorbeeld de Avast Winkel) wordt ook automatisch geactiveerd wanneer u het vooraf geactiveerde installatiebestand ontvangt en installeert. Als uw abonnement niet automatisch wordt geactiveerd, moet u het handmatig activeren met een geldige activeringscode (soms ook abonnementscode of waardeboncode genoemd) of via het Avast-account dat is geregistreerd met het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen. Ook als u uw Avast Premium Security-abonnement op een ander apparaat wilt gebruiken, moet u het handmatig activeren. Hoeveel apparaten u kunt activeren, is afhankelijk van het abonnement dat u hebt aangeschaft.

Controleer voor activering of de nieuwste versie van Avast Premium Security is geïnstalleerd op uw pc. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Avast Premium Security activeren

Uw activeringscode is op verschillende plaatsen te vinden, afhankelijk van hoe u het product hebt gekocht: in het e-mailbericht met de bestelbevestiging, op een activeringskaart of in een ander Avast-product. Raadpleeg het volgende artikel om te zien hoe u uw activeringscode kunt vinden:

Avast Premium Security activeren met een activeringscode:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast in het systeemvak en selecteer Abonnementsgegevens.
  2. Klik op het scherm Mijn abonnement op Voer een geldige activeringscode in.
  3. Typ of plak uw activeringscode in het tekstvak en klik op Invoeren:
  4. Controleer uw abonnementsgegevens voor de ingevoerde activeringscode. Als u een activeringscode hebt voor onderling uitwisselbare producten, kunt u op een optie klikken en in het vervolgkeuzemenu een ander abonnement selecteren. Klik vervolgens op Doorgaan om terug te keren naar het scherm Mijn abonnement.

Al uw Avast-abonnementen worden automatisch weergegeven in het Avast-account dat is geregistreerd met het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen.

Als u nog geen Avast-account hebt, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

Ga als volgt te werk om Avast Premium Security te activeren via uw Avast-account:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast in het systeemvak en selecteer Abonnementsgegevens.
  2. Klik op het scherm Mijn abonnement op Aanmelden bij uw Avast-account.
  3. Voer de aanmeldingsgegevens voor uw Avast-account in en klik op Inloggen. U kunt ook Aanmelden met Facebook of Aanmelden met Google selecteren om u aan te melden bij uw Avast-account met uw bestaande aanmeldingsgegevens voor Facebook of Google.
  4. Controleer de abonnementsgegevens voor het gekoppelde Avast-account. Als u abonnementen hebt voor onderling uitwisselbare producten, kunt u op een optie klikken en in het vervolgkeuzemenu een ander abonnement selecteren. Klik vervolgens op Doorgaan om terug te keren naar het scherm Mijn abonnement.

Uw Avast Premium Security-abonnement wordt nu geactiveerd. U vindt de verloopdatum van uw abonnement onder Aabonnementen op deze computer.

U kunt het abonnement activeren op het aantal pc's dat u bij aankoop hebt opgegeven.

Verdere aanbevelingen

• Alle ongebruikte productabonnementen zijn te vinden onder Andere beschikbare abonnementen op het scherm Mijn abonnement. Als u het abonnement op de huidige pc wilt wijzigen, klikt u achtereenvolgens op Overstappen op dit abonnement bij het item in kwestie en op Wisselen om de wijziging te bevestigen.
  • Als u uw abonnement wilt overbrengen naar een andere pc, verwijdert u Avast Premium Security van de ene pc voordat u het abonnement op de andere pc activeert. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Activeringsproblemen oplossen

Als u tijdens de activering problemen ondervindt, installeert u Avast Premium Security opnieuw op de pc en reactiveert u het product. In de volgende artikelen vindt u uitgebreide instructies voor het opnieuw installeren:

Het kan tot 24 uur duren voordat het abonnement is gesynchroniseerd. Als uw abonnement na die tijd nog niet actief is, raadpleegt u het volgende artikel: