Avast-account – Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Avast Account?

Avast Account is een portal waarop u uw betaalde Avast-abonnementen kunt beheren. De volgende opties zijn beschikbaar via uw Avast-account.

• Abonnementen: hier vindt u hulpprogramma’s en informatie om u te helpen bij het beheren van uw Avast-abonnementen. Het gaat daarbij onder andere om downloadkoppelingen voor alle door u gekochte producten, geldige activeringscodes en het aantal apparaten waar u het abonnement op dit moment op gebruikt.
  • Facturering: u kunt de volgende factureringsdatum voor elk abonnement bekijken en rechtstreeks het abonnement opzeggen via uw Avast-account als u niet wilt dat er iets in rekening wordt gebracht.

Wordt er automatisch een Avast-account ingesteld wanneer ik een Avast-product koop?

Er wordt niet automatisch een Avast-account ingesteld wanneer u een Avast-abonnement koopt. U kunt handmatig een Avast-account instellen met een e-mailadres dat nog niet is gekoppeld aan een ander Avast-account.

Als u wilt dat een eerder aangeschaft Avast-abonnement automatisch wordt weergegeven in uw nieuwe Avast-account, moet u het Avast-account registreren met het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij het afrekenen.

Hoe stel ik een Avast-account in?

U kunt een nieuw Avast-account instellen via onderstaande koppeling:

Een Avast-account maken
Als u wilt dat een eerder aangeschaft Avast-abonnement automatisch wordt weergegeven in uw nieuwe Avast-account, moet u het Avast-account registreren met het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij het afrekenen.

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over hoe u een Avast-account kunt instellen:

Wat moet ik doen als ik het wachtwoord of e-mailadres van mijn Avast-account niet weet?

Ik weet mijn wachtwoord niet

U kunt uw wachtwoord opnieuw instellen op de pagina Wachtwoord herstellen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Ik weet mijn e-mailadres niet

We raden u aan te controleren of een e-mailadres zich al bevindt in de database van Avast Account:

1. Ga naar de pagina Wachtwoord herstellen.
  2. Voer het e-mailadres in waarvan u denkt dat het klopt en klik op Doorgaan.

Als u het bericht Er bestaat nog geen account voor dit e-mailadres ziet, is het e-mailadres nog niet geregistreerd en kunt u een nieuw Avast-account instellen met dit e-mailadres. Of probeer een ander e-mailadres.

Abonnementen

Waar kan ik informatie vinden over mijn Avast-abonnementen?

Ga als volgt te werk om een overzicht van uw abonnementen te bekijken:

1. Meld u aan bij uw Avast-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op de tegel Abonnementen.

Op het scherm Abonnementen worden uw Avast-abonnementen weergegeven.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over de beschikbare opties:

Hoe kan ik een Avast-abonnement opzeggen via mijn Avast-account?

Voer de volgende stappen uit:

1. Meld u aan bij uw Avast-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op de tegel Abonnementen.
  3. Klik op Opzeggen onder het abonnement dat u wilt opzeggen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide informatie over het opzeggen van een abonnement via uw Avast-account:

Avast-abonnementen die u hebt gekocht via Google Play Store of de App Store kunt u niet opzeggen met behulp van uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een abonnement via een van deze leveranciers:

Mijn abonnement wordt niet weergegeven in mijn Avast-account?

Wanneer u een Avast-abonnement koopt via de officiële website van Avast, verschijnt het abonnement automatisch in uw Avast-account als het e-mailadres dat u opgeeft bij het afrekenen hetzelfde e-mailadres is als het adres dat is gekoppeld aan uw Avast-account. Via AccountinstellingenE-mailbeheer kunt u controleren welke e-mailadressen op dit moment zijn gekoppeld aan uw Avast-account.

Als u een ander e-mailadres hebt opgegeven bij de aankoop, kunt u dat e-mailadres handmatig toevoegen aan uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Avast-abonnementen die zijn gekocht via Google Play Store of de App Store worden niet automatisch weergegeven in uw Avast-account.

Instellingen en gebruik

Wat houdt Anti-Theft in?

Met Anti-Theft kunt u verbinding maken met uw Android-apparaat bij verlies of diefstal, en opdrachten op afstand uitvoeren via uw Avast-account. U kunt een verloren apparaat niet bedienen tenzij Avast Mobile Security voor Android al geïnstalleerd is op het apparaat, en er voldaan is aan de volgende vereisten:

• Het apparaat moet zijn ingeschakeld en verbinding hebben met internet.
  • De functie Anti-Theft moet actief zijn op het apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies voor het bedienen van een verloren of gestolen apparaat via uw Avast-account:

Wat is het communityforum?

Klik op de tegel Communityforum,op het hoofdscherm van uw Avast-account om toegang te krijgen tot het Avast-forum. Dit kanaal wordt gemodereerd door de ondersteuning van Avast en vormt een eenvoudige manier om vragen te stellen en Avast-producten met anderen te bespreken.

we kunnen niet garanderen dat de vragen die worden gesteld in de ondersteuningscommunity van Avast rechtstreeks worden beantwoord door een ondersteuningsmedewerker van Avast.

Hoe kan ik mijn contact-e-mailadres wijzigen?

U kunt het e-mailadres waarop u e-mailberichten met meldingen ontvangt (bijvoorbeeld meldingen over aanstaande betalingen) als volgt wijzigen:

1. Meld u aan bij uw Avast-account met uw huidige primaire e-mailadres via onderstaande koppeling:
  2. Klik op de tegel Accountinstellingen.
  3. Selecteer onder E-mailbeheer de optie + Een e-mailadres toevoegen.
  4. Voer het nieuwe e-mailadres en het huidige wachtwoord van uw Avast-account in en klik op Toevoegen.
  5. Volg de instructies op het scherm om het nieuwe e-mailadres te verifiëren.
  6. Wanneer het nieuwe e-mailadres is geverifieerd, gaat u terug naar uw Avast-account en klikt u op de tegel Accountinstellingen.
  7. Als u het nieuwe e-mailadres wilt instellen als uw primaire e-mailadres, klikt u op Instellen als hoofdadres.

Het nieuwe e-mailadres is nu uw hoofdadres. U moet dit e-mailadres gebruiken om u aan te melden bij uw Avast-account.

Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn Avast-account?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het wijzigen van uw wachtwoord:

Probleemoplossing

Waarom krijg ik de melding ‘Authorization Error 400: admin_policy_enforced’ te zien?

Deze foutmelding wordt weergegeven wanneer u zich probeert aan te melden bij uw Avast-account via de optie Doorgaan met Google terwijl u bent aangemeld bij een zakelijk Google-account dat wordt beheerd via Google Apps Device Policy. Probeer een van de opties hieronder om dit probleem op te lossen:

• Ga terug naar de aanmeldingspagina van Avast Account. Voer in plaats van de optie Doorgaan met Google te gebruiken de aanmeldingsgegevens van uw Avast-account handmatig in en klik op Doorgaan.
  • Ga terug naar de aanmeldingspagina van Avast Account en selecteer Doorgaan met Google. Selecteer in het overzicht van Google-accounts dat wordt weergegeven een niet-zakelijk Google-account (bijvoorbeeld uw privéaccount). Voer als daarom wordt gevraagd de inloggegevens voor uw Google-account in.

U wordt nu aangemeld bij uw Avast-account.

Wanneer u zich aanmeldt bij uw Avast-account via Doorgaan met Google, moet u een Google-account kiezen met een e-mailadres dat is gekoppeld aan uw Avast-account. Dat hoeft echter niet het primaire e-mailadres voor uw Avast-account te zijn.

Waarom is mijn Avast-account vergrendeld?

Wij vergrendelen uw Avast-account voor de zekerheid als we detecteren dat er een wachtwoord van u is uitgelekt online. Als u uw Avast-account wilt ontgrendelen, moet u uw wachtwoord opnieuw instellen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

• Alle consumentenproducten van Avast