Avast Account – veelgestelde vragen

Wat is Avast Account?

Avast Account is een portal waarop u al uw betaalde Avast-abonnementen kunt beheren.

Met uw account op Avast Account kunt u het volgende doen:

• Uw Avast-producten downloaden.
  • De details van de door u gekochte Avast-abonnementen bekijken, inclusief de vervaldatum en de activeringscode.
  • Uw mobiele apparaten op afstand beheren met de functie Anti-Theft in Avast Mobile Security.

Hoe stel ik een Avast-account in?

Als u nog geen Avast-account hebt, kunt u er een instellen door naar my.avast.com te gaan en te klikken op Registreren.

U kunt nieuwe aanmeldingsgegevens instellen of u aanmelden met de bestaande aanmeldingsgegevens van uw Facebook- of Google+-account.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Wordt er automatisch een Avast-account ingesteld wanneer ik een Avast-product koop?

Er wordt niet automatisch een Avast-account ingesteld wanneer u een Avast-abonnement koopt. U kunt handmatig een account instellen met een e-mailadres dat nog niet geregistreerd is. Bij het instellen van het account wordt uw geregistreerde e-mailadres gebruikt als gebruikersnaam voor uw Avast-account.

Wat moet ik doen als ik het wachtwoord van mijn Avast-account vergeten ben?

U kunt uw wachtwoord opnieuw instellen op de pagina Wachtwoord herstellen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Kan ik het e-mailadres wijzigen dat ik gebruik om me aan te melden bij mijn Avast-account?

U kunt het primaire e-mailadres wijzigen dat u gebruikt om u aan te melden bij uw Avast-account. U kunt ook extra e-mailadressen toevoegen aan uw account, maar u kunt slechts één e-mailadres gebruiken om u aan te melden bij uw account.

Ga als volgt te werk om de e-mailadressen te beheren die zijn gekoppeld aan uw account:

1. Meld u aan bij uw Avast-account.
  2. Klik rechtsboven op uw accountnaam en selecteer Mijn profiel.
  3. Selecteer onder E-mailbeheer de optie + Een e-mailadres toevoegen.
  4. Voer het nieuwe e-mailadres in en klik op Toevoegen.
  5. Controleer uw e-mail en open het e-mailbericht van Avast met als onderwerp: Verifieer uw e-mailadres Klik op de koppeling E-mailadres verifiëren in het verificatiebericht.
  6. Het zojuist toegevoegde e-mailadres wordt nu gecontroleerd. Als de status niet wordt bijgewerkt, vernieuwt u de webpagina in uw browser of meld u zich opnieuw aan bij uw Avast-account.
  7. Als u het nieuwe e-mailadres wilt instellen als primair e-mailadres voor aanmelding bij uw Avast account, klikt u op Instellen als primair naast het nieuwe e-mailadres op het scherm Mijn profielgegevens.

Het bijgewerkte e-mailadres is nu uw primaire e-mailadres voor aanmelding bij uw Avast-account.

Hoe kan ik via mijn Avast-account toegang krijgen tot mijn mobiele apparaten?

Wanneer Avast Mobile Security is geïnstalleerd op uw mobiele apparaat en Anti-Theft is ingeschakeld, kunt u uw pincode voor Avast beheren, de locatie van uw apparaat volgen en uw apparaat op afstand bedienen via het Avast-account. Deze functie is met name nuttig wanneer uw mobiele apparaat zoek raakt of gestolen wordt.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Wat kan ik doen als ik de foutmelding 'Authorization Error 400: admin_policy_enforced' zie wanneer ik probeer me aan te melden bij mijn Avast-account?

Deze foutmelding wordt weergegeven wanneer u zich probeert aan te melden bij uw Avast-account via de optie Aanmelden met Google terwijl u bent aangemeld bij een zakelijk Google-account dat wordt beheerd via Google Apps Device Policy. Probeer een van de opties hieronder om dit probleem op te lossen:

• Ga terug naar de aanmeldingspagina van het Avast-account. Voer in plaats van de optie Aanmelden met Google te gebruiken de aanmeldingsgegevens van uw Avast-account handmatig in en klik op Aanmelden.
  • Ga terug naar de aanmeldingspagina van het Avast-account en selecteer Aanmelden met Google. Selecteer in het overzicht van Google-accounts dat wordt weergegeven een niet-zakelijk Google-account (bijvoorbeeld uw privéaccount). Voer als u daarom wordt gevraagd de aanmeldingsgegevens voor uw Google-account in.

U wordt nu aangemeld bij uw Avast-account.

Wanneer u zich aanmeldt bij uw Avast-account via Aanmelden met Google, moet u een Google-account kiezen met een e-mailadres dat is gekoppeld aan uw Avast-account. Het hoeft echter niet het Primair e-mailadres voor uw Avast-account te zijn.
  • Alle beschikbare consumentensoftwareproducten van Avast