Avast AntiTrack Premium – Aan de slag

Avast AntiTrack Premium is een privacytoepassing die is ontworpen om uw identiteit te beschermen tegen de nieuwste onlinetraceringstechnieken. Hieronder kunt u lezen hoe u Avast AntiTrack Premium in gebruik neemt.

Avast AntiTrack Premium installeren en activeren

Avast AntiTrack Premium is een betaald onderdeel van Avast Antivirus en een zelfstandig product waarmee u uw online-identiteit kunt beschermen. In dit artikel gaan we ervan uit dat Avast AntiTrack al op uw computer is geïnstalleerd. Als u Avast AntiTrack Premium wilt installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u Avast AntiTrack Premium wilt activeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Browserextensies inschakelen

Avast AntiTrack Premium controleert automatisch of de browsers Google Chrome, Mozilla Firefox en Opera op uw computer zijn geïnstalleerd wanneer u de toepassing voor het eerst opent. Voor elke geïnstalleerde browser wordt gevraagd of u de invoegtoepassing Avast AntiTrack wilt installeren. Als u deze stap overslaat of de invoegtoepassing later moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

De browserextensie Avast AntiTrack Premium wordt automatisch geïnstalleerd en ingeschakeld in de browsers Internet Explorer en Microsoft Edge.

Uw privacyscore verbeteren

Avast AntiTrack Premium bestaat uit verschillende onderdelen die samenwerken om uw onlineprivacy te beschermen. Uw privacyscore is het hoogst wanneer al deze onderdelen zijn ingeschakeld. U verbetert uw privacyscore als volgt:

1. Klik op MIJN PRIVACYSCORE VERBETEREN in het hoofddashboard van Avast AntiTrack Premium.
  2. Avast AntiTrack Premium stelt vast welke onderdelen kunnen worden ingeschakeld of aangepast om uw privacyscore te verbeteren. Klik op een informatievak om het onderdeel in kwestie aan te passen of in te schakelen. De beoordelingen in de 4 informatievakken zijn allemaal voorzien van een kleurcode:
    • Beoordelingen in het rood: ernstige problemen die voorkomen dat Avast AntiTrack Premium uw onlineprivacy kan beschermen.
    • Beoordelingen in het geel: suggesties om uw onlineprivacy verder te verbeteren.
    • Beoordelingen in het groen: onderdelen die naar behoren zijn ingeschakeld of geconfigureerd om uw onlineprivacy te beschermen.
  3. Klik in het linkerdeelvenster op Privacystatus om uw verbeterde privacyscore te bekijken.

Traceringspogingen controleren

In Avast AntiTrack Premium kunt u zien welke traceringspogingen er precies zijn geblokkeerd en welke websites hebben geprobeerd u te traceren.

U kunt in het dashboard van Avast AntiTrack Premium het volgende bekijken:

• Traceeractiviteit: de tijd en datum van recente traceringspogingen, de websites die u hebben getraceerd en de Traceerbron.
  • Gretigste websites: de websites die het vaakst hebben geprobeerd u te volgen.
  • Totaal aantal geblokkeerde traceerpogingen: het totaal aantal traceringspogingen dat is geblokkeerd door Avast AntiTrack Premium sinds u de toepassing hebt geïnstalleerd.

Als u uw volledige Traceergeschiedenis wilt bekijken, klikt u in het linkerdeelvenster op Rapporten en selecteert u het tabblad Traceergeschiedenis.

Vingerafdrukwijzigingen bekijken

AntiTrack Premium verandert uw digitale vingerafdruk voortdurend op grond van een willekeurig schema om uw online-identiteit te beschermen. Ga als volgt te werk als u een logboek van de wijzigingen van uw digitale vingerafdruk wilt weergeven:

1. Klik in het linkerdeelvenster op Rapporten.
  2. Selecteer het tabblad Vingerafdrukwijzigingen om te zien hoe vaak en wanneer uw digitale vingerafdruk is gewijzigd.

Cookies wissen

Cookies zijn bestanden die websites, trackers en derden achterlaten in uw browser, waardoor ze uw onlineactiviteiten kunnen bekijken. Ga als volgt te werk om Avast AntiTrack Premium zo in te stellen dat de cookies in uw browsers regelmatig worden gewist om uw onlineprivacy te beschermen:

1. Klik in het linkerdeelvenster op Mijn sporen.
  2. Gebruik het vervolgkeuzemenu Cookies wissen naast de gekozen browser om aan te geven hoe regelmatig cookies worden gewist.

Cookies worden nu automatisch regelmatig gewist in de geselecteerde browser.

Voorkomen dat cookies van bepaalde websites worden gewist:

1. Klik in het linkerdeelvenster op Mijn sporen.
  2. Klik op WITTE LIJST OPENEN.
  3. Tik op een of meerdere "populaire" websites in de vervolgkeuzelijst ... ... of klik in het tekstvak, typ een URL (bijvoorbeeld www.bijvoorbeeld.com) en klik op Toevoegen.

De cookies van de geselecteerde websites worden nu niet meer gewist en de websites verschijnen op de witte lijst.

Browsegegevens wissen

Browsegegevens zijn gegevens die vaak worden opgeslagen in uw browser wanneer u websites bezoekt. In Avast AntiTrack Premium kunt u precies aangeven welke soorten browsegegevens u wilt wissen:

1. Klik in het linkerdeelvenster op Mijn sporen.
  2. Klik op Gegevens wissen naast de gekozen browser.
  3. Tik op de soorten browsegegevens die u wilt wissen (of tik op Alle opties selecteren).
  4. U kunt ook tikken op Mijn instellingen opslaan om ervoor te zorgen dat Avast AntiTrack Premium de gewenste selecties voor alle browsers onthoudt wanneer u op Gegevens wissen klikt.
  5. Klik op GESELECTEERDE GEGEVENS WISSEN.

De geselecteerde browsergegevens worden nu verwijderd uit de door u gekozen browser.

De instellingen van Avast AntiTrack Premium beheren

Klik linksonder in de interface op Instellingen om de instellingen van Avast AntiTrack Premium aan te passen:

• Schakel de volgende opties in of uit:
    • Traceerdetectie inschakelen (standaard ingeschakeld) AntiTrack Premium is gemachtigd om vermeldingen toe te voegen aan de record Traceringsactiviteit. Als u deze instelling uitschakelt, blijft uw browser beschermd, maar verzamelt Avast AntiTrack Premium tijdens traceringspogingen geen gegevens.
    • Meldingen weergeven voor vingerafdrukwijzigingen: telkens wanneer uw digitale vingerafdruk is gewijzigd, wordt er een melding weergegeven.
    • Avast AntiTrack starten wanneer ik mijn computer start (standaard ingeschakeld): Avast AntiTrack Premium wordt automatisch gestart wanneer u uw pc inschakelt.
    • Avast AntiTrack na activering minimaliseren: de interface van Avast AntiTrack Premium wordt geminimaliseerd weergegeven na het openen.
  • Met behulp van de vervolgkeuzelijsten kunt u de volgende instellingen aanpassen:
    • Stel me op de hoogte van geblokkeerde traceerpogingen:: geef aan hoe vaak u meldingen wilt zien over geblokkeerde traceringspogingen. Selecteer Nooit om de meldingen uit te schakelen.
    • Taal selecteren: klik achtereenvolgens op de door u gewenste taal en op Ja om uw keuze te bevestigen.
  • Op het scherm Instellingen vindt u ook de volgende opties:
    • Status van abonnement: hier kunt u uw Activeringscode bekijken.
    • Updates: hier kunt u uw huidige programmaversie bekijken en bevestigen dat deze up-to-date is. Als u meent dat uw programmaversie niet up-to-date is, klikt u op Controleren op updates om de nieuwste versie van Avast AntiTrack Premium te downloaden en uit te voeren.
  • Avast AntiTrack Premium 1.x
    • Avast AntiTrack Premium 1.x