Avast SecureLine VPN – Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is een VPN?

Een virtueel privénetwerk (VPN, Virtual Private Network) beschermt gegevens die worden geüpload naar en gedownload van internet. Het functioneert als een privétunnel door het internet. Daarbij wordt uw internetactiviteit in feite geanonimiseerd en wordt de verbinding beveiligd tijdens het gebruik van openbare wifi-verbindingen, zoals in een café of op een luchthaven.

Wat is Avast SecureLine VPN?

Met de toepassing Avast SecureLine VPN kunt u via de beveiligde VPN-servers van Avast met behulp van een versleutelde tunnel verbinding met het internet maken om uw onlineactiviteiten te beschermen tegen pottenkijkers en luistervinken. Avast SecureLine VPN kan op elk moment worden gebruikt als u met het internet met extra veiligheid en privacy wilt verbinden. Dit wordt vooral aangeraden wanneer u bent verbonden met een openbaar of onbeveiligd draadloos netwerk.

Avast SecureLine VPN biedt voornamelijk:

• Bescherming: waar veel mensen verbinding maken met hetzelfde openbare netwerk kunnen aanvallers gevoelige informatie buitmaken, zoals aanmeldingsgegevens en wachtwoorden. Een versleutelde VPN-verbinding biedt doeltreffende bescherming tegen dergelijke aanvallen.
  • Anonimisering: veel mensen beschikken over een breedbandverbinding met een vast IP-adres dat kan worden getraceerd wanneer ze privacygevoelige sites bezoeken. Bij gebruik van een VPN-verbinding wordt de browsersessie doeltreffend geanonimiseerd. Het IP-adres dat de externe server ziet, is het adres van de VPN-server, niet dat van de gebruiker.
  • Onbeperkte internettoegang: wanneer u bent verbonden met een VPN-server op een andere locatie, hebt u toegang tot inhoud waarvoor in uw eigen regio mogelijk beperkingen gelden. Hierdoor kunt u onbelemmerd browsen, zelfs in landen met internetcensuur.

Downloaden en installeren

Welke besturingssystemen worden ondersteund door Avast SecureLine VPN?

• Microsoft Windows 10 (elke editie behalve RT of Starter, 32- of 64-bits)
  • Microsoft Windows 8/8.1 (elke editie behalve RT of Starter, 32- of 64-bits)
  • Microsoft Windows 7 Service Pack 1 of hoger (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Apple macOS 11.x (Big Sur)
  • Apple macOS 10.15.x (Catalina)
  • Apple macOS 10.14.x (Mojave)
  • Apple macOS 10.13.x (High Sierra)
  • Apple macOS 10.12.x (Sierra)
  • Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
  • Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)
  • Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • Apple iOS 11 of hoger
  • Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch
De nieuwste versie van Avast SecureLine VPN wordt niet ondersteund en kan niet worden uitgevoerd in Windows Vista of Windows XP. Als u Windows Vista of Windows XP gebruikt kunt u Avast SecureLine VPN versie 5.0.407 downloaden. Dit is echter een oudere versie van de toepassing waarvoor u geen updates ontvangt.
Avast SecureLine VPN wordt niet ondersteund en kan niet worden geïnstalleerd en uitgevoerd in Symbian, Microsoft Windows Phone/Mobile, Bada, WebOS of een ander mobiel besturingssysteem dan Android of iOS.

Hoe kan ik Avast SecureLine VPN downloaden en installeren?

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast SecureLine VPN te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast SecureLine VPN voor Windows downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_secureline_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Volg de instructies op het scherm om Avast SecureLine VPN te installeren op uw pc.

Na de installatie moet u het product activeren met behulp van uw Avast-account of door uw activeringscode in te voeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast SecureLine VPN te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw Mac (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast SecureLine VPN voor Mac downloaden
  2. Dubbelklik op het gedownloade bestand avast_secureline_mac.dmg.
  3. Dubbelklik op het symbool Avast SecureLine VPN in de installatiewizard.
  4. Volg de instructies op het scherm om Avast SecureLine VPN te installeren op uw Mac.

Na de installatie moet u het product activeren met behulp van uw Avast-account of door uw activeringscode in te voeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

1. Download de nieuwste versie van Avast SecureLine VPN in de Google Play Store en installeer deze.
  2. Zodra de installatie is voltooid, tikt u op Open om de app te gebruiken.
  3. U hebt een geldig abonnement nodig voor Avast SecureLine VPN. Kies een abonnement of tik op Al gekocht? om een eerder aangeschaft abonnement te activeren met behulp van uw Avast-account of door een geldige activeringscode in te voeren.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

1. Download de nieuwste versie van Avast Secureline VPN in de App Store en installeer deze.
  2. Zodra de installatie is voltooid, tikt u op Open om de app te gebruiken.
  3. U hebt een geldig abonnement nodig voor Avast SecureLine VPN. Kies een abonnement of tik op U hebt het product al gekocht? om een eerder aangeschaft abonnement te activeren met behulp van uw Avast-account of door een geldige activeringscode in te voeren.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Kan ik Avast SecureLine VPN gebruiken zonder Avast Antivirus te installeren?

Ja. U kunt Avast SecureLine VPN installeren als zelfstandige toepassing, zonder Avast Free Antivirus of Avast Premium Security.

Ja. Avast SecureLine VPN is een zelfstandige toepassing. Avast Security hoeft niet op uw Mac te zijn geïnstalleerd om Avast SecureLine VPN te kunnen gebruiken.

Wordt Avast SecureLine VPN meegeleverd als ik Avast Antivirus aanschaf?

Nee. U hebt een los abonnement nodig voor Avast SecureLine VPN. U kunt een abonnement op Avast Premium Security niet gebruiken om Avast SecureLine VPN te activeren.

Wat is de browserextensie Avast SecureLine VPN en hoe kan ik die installeren?

De browserextensie Avast SecureLine VPN is een optioneel te installeren onderdeel, waarmee u eenvoudig bepaalde instellingen van Avast SecureLine VPN kunt beheren, rechtstreeks via Google Chrome, Mozilla Firefox of Avast Secure Browser. In het volgende artikel leest u hoe de installatie in zijn werk gaat en hoe u de browserextensie Avast SecureLine VPN in Windows of op een Mac gebruikt:

Hoe kan ik Avast SecureLine VPN verwijderen?

In het volgende artikel leest u uitgebreid hoe u Avast SecureLine VPN kunt verwijderen:

Wanneer u de toepassing Avast SecureLine VPN van uw apparaat verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel om uw abonnement op te zeggen:

Abonneren en activeren

Hoe kan ik Avast SecureLine VPN activeren?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Kan ik mijn abonnement op Avast SecureLine VPN op meerdere apparaten gebruiken?

Er zijn abonnementen voor één en voor meerdere apparaten beschikbaar voor Avast SecureLine VPN. Met een abonnement voor meerdere apparaten kunt u uw licentie op maximaal vijf verschillende apparaten gebruiken. Als u beschikt over een abonnement voor één apparaat, kunt u uw abonnement activeren op één apparaat. Controleer in uw Avast-account of in het e-mailbericht met de bestelbevestiging wat voor abonnement u hebt aangeschaft.

Wat gebeurt er wanneer mijn gratis proefperiode van 7 dagen afloopt?

Na afloop van uw gratis proefperiode gaat het door u gekozen abonnement automatisch in, zodat u Avast SecureLine VPN kunt blijven gebruiken. U hoeft pas te betalen op de dag dat uw gratis proefperiode afloopt.

Als u Avast SecureLine VPN niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen via Google Play Store.

Als u Avast SecureLine VPN niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen via de App Store.

Hoe kan ik zien wanneer mijn abonnement afloopt?

Open Avast SecureLine VPN en ga vervolgens naar MenuMijn licenties. U kunt de duur van uw abonnement zien onder Aabonnementen op deze computer.

Open Avast SecureLine VPN en ga naar Voorkeuren (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement. U vindt de duur van uw abonnement naast Geldig tot:.

Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement. U kunt de duur van uw abonnement zien onder Geldig tot.

Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement. U kunt de duur van uw abonnement zien onder Geldig tot.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van uw abonnement:

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van uw abonnement:

Zelfs als u nog in de gratis proefperiode zit, moet u uw oude abonnement opzeggen via Google Play Store. Anders worden er abonnementskosten in rekening gebracht wanneer de gratis proefperiode afloopt.

Zelfs als u nog in de gratis proefperiode zit, moet u uw oude abonnement opzeggen via de App Store. Anders worden er abonnementskosten in rekening gebracht wanneer de gratis proefperiode afloopt.

Als u per ongeluk meerdere abonnementen hebt afgesloten, raadpleegt u het volgende artikel:

Hoe kan ik mijn abonnement op AVG SecureLine VPN overdragen op een ander apparaat?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het overdragen van uw abonnement:

Wat moet ik doen als de activering mislukt?

Controleer of de activeringscode die u probeert te gebruiken voor Avast SecureLine VPN is. Avast SecureLine VPN wordt niet meegeleverd bij de aanschaf van Avast Antivirus, dus u kunt een abonnement op Avast Premium Security niet gebruiken om Avast SecureLine VPN te activeren.

Raadpleeg het volgende artikel voor als het activeren niet lukt:

Instellingen en gebruik

Hoe ga ik aan de slag met Avast SecureLine VPN?

In het volgende artikel kunt u uitgebreid lezen hoe u Avast SecureLine VPN kunt gebruiken:

Hoe zie ik of het VPN actief is en werkt?

Nadat u Avast SecureLine VPN hebt ingeschakeld door op de schuifregelaar te klikken, zodat die verandert van rood (UIT) naar groen (AAN), geeft het programma de tekst Uw onlineprivacy wordt beveiligd weer.

Wanneer u op Koppelen tikt, geeft Avast SecureLine VPN displays de tekst Verbonden weer.

Hoe kan ik de instellingen van Avast SecureLine VPN aanpassen?

1. Open Avast SecureLine VPN en ga vervolgens naar MenuInstellingen.
  2. Kies in het linkerdeelvenster uit de volgende opties:
    • Algemeen: hiermee kunt u meldingen, opstartvoorkeuren en de taal in de app beheren. U kunt zich ook aanmelden als bètatester voor nieuwe versies van Avast SecureLine VPN.
    • Netwerkbeveiliging: hiermee kunt u de instellingen voor automatisch verbinden beheren.
    • Browserintegratie: hiermee wordt de browserextensie Avast SecureLine VPN geïnstalleerd, waarmee u eenvoudig bepaalde instellingen van Avast SecureLine VPN rechtstreeks via de webbrowser kunt beheren.
  1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Voorkeuren (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  2. Kies in het linkerdeelvenster uit de volgende opties:
    • Algemeen: hiermee kunt u meldingen en opstartvoorkeuren beheren. U kunt zich ook aanmelden als bètatester voor nieuwe versies van Avast SecureLine VPN.
    • Netwerkbeveiliging: hiermee kunt u de instellingen voor automatisch verbinden beheren.
    • Abonnement: hier kunt u de details van uw huidige abonnementscyclus bekijken.
  1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  2. U kunt kiezen uit de volgende opties:
    • Account: hier kunt u details van uw huidige abonnement bekijken.
    • Verbindingsregels: hier kunt u opties voor het automatisch maken en verbreken van verbindingen beheren en Tunnel splitsen inschakelen.
    • Probleemoplossing: hier kunt u antwoorden op veelgestelde vragen over de app vinden, toegang krijgen tot het Avast-forum of contact opnemen met de ondersteuning van Avast.
    • Algemeen: hier kunt u de app beoordelen, meldingen en persoonlijke privacyinstellingen beheren, het versienummer van de app controleren of de gebruiksrechtsovereenkomst bekijken.
  1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  2. U kunt kiezen uit de volgende opties:
    • Account: hier kunt u details van uw huidige abonnement bekijken.
    • Verbindingsregels: hier kunt u opties voor het automatisch maken en verbreken van verbindingen beheren.
    • Probleemoplossing: hier kunt u uw VPN-profiel opnieuw installeren (hiermee wordt de machtiging voor VPN-configuratie op uw apparaat opnieuw ingesteld), veelgestelde vragen over de app bekijken of contact opnemen met de ondersteuning van Avast.
    • Algemeen: hier kunt u de servicevoorwaarden en het privacybeleid van Avast bekijken of persoonlijke privacyinstellingen beheren.

Wat is Tunnel splitsen?

Met Split Tunneling kunt u voorkomen dat bepaalde apps verbinding maken met internet via Avast VPN-servers, zelfs wanneer Avast SecureLine VPN is ingeschakeld. U kunt bijvoorbeeld opgeven dat een e-mail-app moet worden uitgesloten van de VPN-verbinding. U kunt dan e-mail verzenden en ontvangen van uw echte locatie, maar hebt toch tijdens het gebruik van uw webbrowser-app zonder beperkingen toegang tot online-inhoud.

Zo schakelt u Tunnel splitsen in:

1. Open Avast SecureLine VPN en tik op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  2. Tik op Split Tunneling.
  3. Tik op de schuifregelaar Uit om deze op Aan te zetten.
  4. Schakel het vakje uit bij apps die u wilt uitsluiten van Avast SecureLine VPN-verbindingen. Wanneer u een uitgesloten app gebruikt, wordt uw verbinding niet versleuteld en is uw echte locatie zichtbaar.
  5. Tik linksboven op de pijl-terug om uw voorkeuren te bevestigen en terug te keren naar het hoofdscherm van Instellingen.

Aan wordt weergegeven naast Split Tunneling om aan te geven dat de functie is ingeschakeld.

Hoe configureer ik Avast SecureLine VPN zo dat automatisch verbinding wordt gemaakt?

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar MenuInstellingen.
  2. Controleer of het tabblad Algemeen is geselecteerd in het linkerdeelvenster en schakel het selectievakje naast Start SecureLine samen met de computer in.
  3. Selecteer het Netwerkbeveiliging in het linkerdeelvenster en schakel het selectievakje naast Automatisch bij verbinding met internet in.
  1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Voorkeuren (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  2. Controleer of het tabblad Algemeen is geselecteerd in het linkerdeelvenster en schakel het selectievakje naast Start Avast VPN samen met de computer in.
  3. Selecteer het tabblad Netwerkbeveiliging in het linkerdeelvenster en schakel het selectievakje naast Automatisch bij verbinding met internet in.
  1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  2. Tik op Maak automatisch verbinding en selecteer de gewenste optie:
    • Bij verbinding met een onbeveiligd wifi-netwerk: Avast SecureLine VPN wordt automatisch actief wanneer uw apparaat verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk.
    • Bij verbinding met een willekeurig wifi-netwerk: Avast SecureLine VPN wordt automatisch actief wanneer uw apparaat verbinding maakt met een wifi-netwerk.
    • Bij verbinding met een wifi- of mobiel netwerk: Avast SecureLine VPN wordt automatisch actief wanneer uw apparaat verbinding maakt met een wifi-netwerk of met een mobiel netwerk.

De geselecteerde optie wordt aangegeven door een oranje rondje.

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  2. Tik op Maak automatisch verbinding en selecteer de gewenste optie.
    • Bij verbinding met een wifi-netwerk: Avast SecureLine VPN wordt automatisch actief wanneer uw apparaat verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk.
    • Bij verbinding met een wifi- of mobiel netwerk: Avast SecureLine VPN wordt automatisch actief wanneer uw apparaat verbinding maakt met een wifi-netwerk of met een mobiel netwerk.
  3. Tik op Vertrouwde netwerken.
  4. Tik op het plusteken + naast het wifi-netwerk dat u wilt toevoegen aan de lijst met vertrouwde netwerken.

Avast SecureLine VPN maakt nu automatisch verbinding wanneer uw apparaat verbinding maakt met een netwerk dat niet is opgegeven in de lijst met vertrouwde netwerken.

Hoe voeg ik een vertrouwd netwerk toe?

U kunt privénetwerken toevoegen, bijvoorbeeld uw wifi-netwerk thuis of van uw werk, aan de lijst met vertrouwde netwerken. Vervolgens kunt u ervoor kiezen deze vertrouwde netwerken uit te sluiten van de instellingen voor het automatisch verbinden van het VPN. Dat betekent dat u kunt instellen dat Avast SecureLine VPN automatisch actief wordt wanneer u verbonden bent met een wifi-netwerk, behalve wanneer u bent verbonden met uw vertrouwde netwerken.

U kunt privénetwerken, bijvoorbeeld uw wifi-netwerk thuis of van uw werk, toevoegen aan de lijst met vertrouwde netwerken. Wanneer u Avast SecureLine VPN instelt om automatisch verbinding te maken, worden uw vertrouwde netwerken uitgesloten van de regel voor automatisch verbinden.

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar MenuInstellingenNetwerkbeveiliging.
  2. Schakel het selectievakje naast Sluit vertrouwde (privé)netwerken uit in en klik op Huidig netwerkprofiel....
  3. Klik op de schuifregelaar naast elk wifi-netwerk om het in te stellen als Privé (vertrouwd) of Openbaar.
  4. Klik op Sluiten om de instellingen voor vertrouwde netwerken af te sluiten.

Wifi-netwerken die zijn ingesteld op Privé, worden nu toegevoegd aan de lijst met vertrouwde netwerken. Het VPN maakt niet automatisch verbinding bij deze vertrouwde netwerken als u Avast SecureLine VPN hebt ingesteld om automatisch verbinding te maken.

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Voorkeuren (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Netwerkbeveiliging.
  2. Schakel het selectievakje naast Uitsluiten in en klik op Vertrouwde netwerken....
  3. Selecteer de gewenste optie:
    • Huidig netwerk: als u uw huidige wifi-netwerk wilt toevoegen aan de lijst met vertrouwde netwerken, klikt u op Voeg toe aan vertrouwde netwerken.
    • Nog een netwerk: als u nog een wifi-netwerk wil toevoegen aan de lijst met vertrouwde netwerken, klikt u op Voeg een wifi-netwerk toe. Vervolgens selecteert u een netwerk in de lijst of klikt u op Voeg nog een netwerk toe om handmatig een wifi-netwerk toe te voegen.
  4. Klik op Sluiten om de instellingen voor vertrouwde netwerken af te sluiten.

De toegevoegde wifi-netwerken staan nu in de lijst met vertrouwde netwerken. Het VPN maakt niet automatisch verbinding bij deze vertrouwde netwerken als u Avast SecureLine VPN hebt ingesteld om automatisch verbinding te maken.

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Vertrouwde netwerken.
  2. Tik op het plusteken + naast het wifi-netwerk dat u wilt toevoegen.

De toegevoegde wifi-netwerken staan nu in de lijst met vertrouwde netwerken. Het VPN maakt niet automatisch verbinding bij deze vertrouwde netwerken als u Avast SecureLine VPN hebt ingesteld om automatisch verbinding te maken.

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Maak automatisch verbinding.
  2. Tik op Vertrouwde netwerken.
  3. Tik op het plusteken + naast het wifi-netwerk dat u wilt toevoegen.

De toegevoegde wifi-netwerken staan nu in de lijst met vertrouwde netwerken. Het VPN maakt niet automatisch verbinding bij deze vertrouwde netwerken als u Avast SecureLine VPN hebt ingesteld om automatisch verbinding te maken.

Hoe kan ik zien welke versie van Avast SecureLine VPN ik heb?

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar MenuOver.
  2. U vindt het versienummer onder Softwareversie:.
  1. Open Avast SecureLine VPN, zorg ervoor dat het toepassingsvenster actief is en klik linksboven in de menubalk op Avast Secureline VPN. Selecteer vervolgens Over Avast Secureline VPN in het snelmenu.
  2. Het versienummer van de app wordt weergegeven naast Versie: op het scherm dat verschijnt.
  1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Over.
  2. Het versienummer van de app wordt weergegeven onder Huidige versie.
  1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  2. Het versienummer van de app wordt onder aan het scherm weergegeven onder Huidige versie.

Verbinding

Kan ik Avast SecureLine VPN gebruiken met elk type internetverbinding?

Ja. Avast SecureLine VPN is geschikt voor vaste en draadloze internetverbindingen.

Hoe maak ik verbinding met een andere VPN-serverlocatie?

1. Open Avast SecureLine VPN en klik op Locatie wijzigen.
  2. Selecteer een locatie in de lijst.

Avast SecureLine VPN maakt automatische binding met de nieuwe locatie die u hebt geselecteerd.

1. Open Avast SecureLine VPN en tik onder aan het scherm op Serverlocatie.
  2. Selecteer een locatie in de lijst.

Avast SecureLine VPN maakt automatische binding met de nieuwe locatie die u hebt geselecteerd.

1. Open Avast SecureLine VPN en tik onder aan het scherm op Serverlocatie.
  2. Selecteer een locatie in de lijst.

Avast SecureLine VPN maakt automatische binding met de nieuwe locatie die u hebt geselecteerd.

Welk type versleuteling gebruikt Avast SecureLine VPN?

Avast SecureLine VPN gebruikt de 256-bits AES-versleutelingssleutel. Dit versleutelingsniveau wordt ook door banken gebruikt. SecureLine maakt daarnaast gebruik van Open SSL en certificaatverificatie.

Op welke poorten wordt Avast SecureLine VPN uitgevoerd?

Avast SecureLine VPN voor Windows wordt uitgevoerd op UDP-poort 553 en TCP-poort 443.

Avast SecureLine VPN voor Mac wordt uitgevoerd op poort 50, 500, 1701 en 4500.

Welke protocollen gebruikt Avast SecureLine VPN?

Avast SecureLine VPN voor Windows maakt gebruik van Open VPN via UDP.

Avast SecureLine VPN voor Mac maakt gebruik van IPsec.

bij sommige routers hebt u de mogelijkheid IPsec (soms VPN Passthrough genoemd) in of uit te schakelen. IPSec of VPN Passthrough moet zijn ingeschakeld om Avast SecureLine VPN goed te laten werken.

Staat Avast SecureLine VPN P2P-verbindingen toe?

Ja. AVG SecureLine VPN staat peer-to-peerverbindingen (P2P) toe via de volgende datacenterlocaties:

• Praag, Tsjechië
  • Frankfurt, Duitsland
  • Amsterdam, Nederland
  • New York, New York
  • Miami, Florida
  • Seattle, Washington
  • Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Parijs, Frankrijk

Waarom is mijn internetverbinding trager wanneer ik verbinding maak met Avast SecureLine VPN?

Uw internetverbinding kan trager worden wanneer u Avast SecureLine VPN gebruikt. Dat komt doordat een VPN verkeer en gegevens versleutelt voordat deze naar een server worden verzonden. Afhankelijk van de afstand en de capaciteit van de server kan dit ertoe leiden dat de internetverbinding iets trager, maar wel veiliger, wordt.

Probleemoplossing

Wat moet ik doen als Avast SecureLine VPN geen verbinding kan maken?

Als Avast SecureLine VPN geen verbinding kan maken, kunt u de volgende oplossingen uitproberen:

• Controleer of uw internetverbinding werkt wanneer er geen verbinding is gemaakt via Avast SecureLine VPN. Als uw internetverbinding nog steeds niet werkt, controleert u de netwerkconfiguratie.
  • Selecteer een andere Avast-serverlocatie.
  • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw pc. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt Avast SecureLine VPN waarschijnlijk niet goed.
  • Start uw pc opnieuw en probeer opnieuw verbinding te maken met Avast SecureLine VPN.
  • Controleer de configuratie van uw firewall. Firewall-configuraties verschillen per leverancier en fabrikant. Raadpleeg de relevante documentatie voor informatie over het gebruik van een VPN.
  • Controleer of uw abonnement actief is. Open Avast SecureLine VPN, ga naar MenuMijn licenties, en controleer of Actief wordt weergegeven naast Avast SecureLine VPN onder Aabonnementen op deze computer.

Als er nog steeds geen verbinding tot stand kan worden gebracht met Avast SecureLine VPN, kunt u proberen de toepassing te verwijderen en opnieuw te installeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

• Controleer of uw internetverbinding werkt wanneer er geen verbinding is gemaakt via Avast SecureLine VPN. Als uw internetverbinding nog steeds niet werkt, controleert u de netwerkconfiguratie.
  • Selecteer een andere Avast-serverlocatie.
  • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw Mac. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt Avast SecureLine VPN waarschijnlijk niet goed.
  • Start uw Mac opnieuw en probeer opnieuw verbinding te maken met Avast SecureLine VPN.
  • Bij sommige routers hebt u de mogelijkheid IPsec (soms VPN Passthrough genoemd) in of uit te schakelen. U kunt ervoor zorgen dat Avast SecureLine VPN naar behoren verbinding maakt en werkt door IPsec of VPN Passthrough in te schakelen.
  • Controleer de configuratie van uw firewall. Neem contact op met de leverancier van uw firewall om te controleren of UDP-poort 500 en UDP-poort 4500 van uw firewall geopend zijn.
  • Controleer of uw abonnement actief is. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Voorkeuren (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement. Controleer of Uw abonnement is actief boven aan het scherm verschijnt.

Als er nog steeds geen verbinding tot stand kan worden gebracht met Avast SecureLine VPN, kunt u proberen de toepassing te verwijderen en opnieuw te installeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

• Controleer of uw internetverbinding werkt wanneer er geen verbinding is gemaakt via Avast SecureLine VPN. Als uw internetverbinding nog steeds niet werkt, controleert u de netwerkconfiguratie.
  • Selecteer een andere Avast-serverlocatie.
  • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw Android-apparaat. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt Avast SecureLine VPN waarschijnlijk niet goed.
  • Controleer of uw abonnement actief is. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement. Controleer of uw abonnementsvorm en Activeringscode op het scherm verschijnen.
  • Verwijder de app en installeer deze opnieuw. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Als Avast SecureLine VPN nog steeds geen verbinding kan maken, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door netwerkbeleidsregels van het wifi- of mobiele netwerk waarmee u verbinding probeert te maken.

• Controleer of uw internetverbinding werkt wanneer er geen verbinding is gemaakt via Avast SecureLine VPN. Als uw internetverbinding nog steeds niet werkt, controleert u de netwerkconfiguratie.
  • Selecteer een andere Avast-serverlocatie.
  • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw iOS-apparaat. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt Avast SecureLine VPN waarschijnlijk niet goed.
  • Installeer het VPN-profiel opnieuw. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ VPN-profiel. Tik op Akkoord en doorgaan op het scherm Beleid voor en gebruik van logbestanden en tik op Toestaan wanneer u om toestemming wordt gevraagd voor het toevoegen van VPN-configuraties.
  • Controleer of uw abonnement actief is. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement. Controleer of uw abonnementsvorm en Activeringscode op het scherm verschijnen.
  • Verwijder de app en installeer deze opnieuw. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Als Avast SecureLine VPN nog steeds geen verbinding kan maken, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door netwerkbeleidsregels van het wifi- of mobiele netwerk waarmee u verbinding probeert te maken.

Waarom heb ik geen toegang tot mijn e-mail wanneer ik verbinding maak via Avast SecureLine VPN?

Wanneer u bent verbonden via Avast SecureLine VPN, kunt u problemen ondervinden bij het versturen van e-mail via een e-mailclient, bijvoorbeeld Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird of Apple Mail (Mac). Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Avast SecureLine VPN heeft geen invloed op e-mail van web-e-mailaccounts die u opent in een webbrowser.

Wat moet ik doen als een website aangeeft dat mijn locatie niet klopt?

Als op een website wordt gemeld dat uw locatie onjuist is of als u vermoedt dat uw locatie niet naar behoren is verborgen, raadpleegt u het volgende artikel voor uitgebreide instructies om het probleem op te lossen:

Waarom verschijnt de foutmelding “De SecureLine VPN-server heeft uw licentiebestand geweigerd”?

Deze fout komt vaak voor wanneer uw account tijdelijk is opgeschort vanwege schending van de voorwaarden van onze gebruiksrechtovereenkomst. Als u uw account opnieuw wilt activeren, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en voegt u een schermafbeelding toe van uw meest recente e-mailbericht met bestelbevestiging.

Waarom verschijnt de foutmelding: “Maximaal aantal verbindingen bereikt”?

Deze fout doet zich voor wanneer te veel apparaten verbinding proberen te maken met de Avast SecureLine VPN-servers met behulp van dezelfde activeringscode.

Voer onderstaande stappen uit om dit probleem op te lossen:

1. Controleer of Avast SecureLine VPN niet is geactiveerd of eventueel is verbonden met apparaten die u niet gebruikt.
  2. Als u vermoedt dat uw activeringscode zonder uw toestemming wordt gebruikt, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en voegt u een schermafbeelding toe van uw meest recente e-mailbericht met de bestelbevestiging.

Waarom kan ik niet op internet surfen wanneer ik verbinding maak met Avast SecureLine VPN?

Als u niet op internet kunt surfen terwijl u bent verbonden met Avast SecureLine VPN, kunt u het volgende proberen:

• Controleer de signaalsterkte van uw wifi-verbinding. Het wifi-signaal in sommige hotels of op sommige hotspots is zwak.
  • Controleer of u de algemene voorwaarden van de provider van de wifi-hotspot hebt geaccepteerd. U doet dit door uw browser te openen en, als daarom wordt gevraagd, de voorwaarden voor verbinding van de provider te aanvaarden.
  • Probeer een andere browser.
  • Controleer of uw DNS-resolver goed werkt (in Windows 8 of hoger). U moet hiervoor de service voor slimme multi-homed naamomzetting uitschakelen volgens de instructies in onderstaand artikel:

Waarom wordt er een foutbericht weergegeven met de melding dat er een technisch probleem is opgetreden in SecureLine VPN?

Als de interface van Avast SecureLine VPN op het foutbericht Er is een technisch probleem opgetreden in SecureLine na leeg is, kunt u het volgende proberen:

• Controleer of uw internetverbinding werkt wanneer er geen verbinding is gemaakt via Avast SecureLine VPN. Als uw internetverbinding nog steeds niet werkt, controleert u de netwerkconfiguratie.
  • Start uw pc opnieuw en probeer opnieuw verbinding te maken met Avast SecureLine VPN.

Als deze oplossingen niet werken, kunt u proberen de toepassing te verwijderen en opnieuw te installeren.

Hoe kan ik het WebRTC-lek in mijn browser voorkomen?

WebRTC is een functie die door verschillende browsers, zoals Google Chrome en Mozilla Firefox, wordt toegepast omdat hiermee B2B-toepassingen, bijvoorbeeld voor spraakoproepen, videochats en P2P-bestandsuitwisseling, zonder invoegtoepassingen kunnen worden ondersteund. Op Windows-, macOS- en Android-systemen kan deze functie er echter toe leiden dat uw IP-adres zichtbaar is, zelfs als u bent verbonden met een VPN als Avast SecureLine VPN.

Er wordt naarstig naar een oplossing voor dit probleem gezocht. In de tussentijd beschermt u uw privacy door WebRTC te blokkeren of uit te schakelen. U kunt dit probleem omzeilen door een browser te gebruiken waarin WebRTC niet wordt toegepast, zoals Safari of Internet Explorer.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Waar vind ik de logboekbestanden van Avast SecureLine VPN?

Bij het oplossen van problemen kan een ondersteuningsmedewerker van Avast u vragen om de logboekbestanden van Avast SecureLine VPN. Druk tegelijkertijd op de toetsen Win en E op uw toetsenbord om Verkenner te openen, en ga naar onderstaande locatie:

• C:\ProgramData\AVAST Software\SecureLine\log
  • C:\ProgramData\AVAST Software\Avast\log

Zoek het bestand vpn_engine.log. Als u een oudere versie van Avast Antivirus gebruikt, heet het bestand mogelijk SecureLine.log.

Als u de map ProgramData op uw systeem niet kunt vinden, volgt u de aanwijzingen op de Windows-ondersteuningspagina:

Hoe kan ik een bericht sturen aan de ondersteuning van Avast?

Als u problemen blijft ondervinden met Avast SecureLine VPN, kunt u een bericht sturen naar de ondersteuning van Avast volgens de instructies in onderstaand artikel:

Als u problemen ondervindt met Avast SecureLine VPN, is het raadzaam een bericht rechtstreeks vanuit Avast SecureLine VPN te sturen. Dan weet u zeker dat onze medewerkers de apparaatlogboeken ontvangen aan de hand waarvan zij het probleem zo snel en effectief mogelijk kunnen oplossen. Ga als volgt te werk om een bericht te sturen naar de ondersteuning van Avast:

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Help.
  2. Tik op Contact opnemen met ondersteuning.
  3. Voer de vereiste gegevens in in de tekstvakken en tik op Verzenden.

Als u problemen ondervindt met Avast SecureLine VPN, is het raadzaam een bericht rechtstreeks vanuit Avast SecureLine VPN te sturen. Dan weet u zeker dat onze medewerkers de apparaatlogboeken ontvangen aan de hand waarvan zij het probleem zo snel en effectief mogelijk kunnen oplossen. Ga als volgt te werk om een bericht te sturen naar de ondersteuning van Avast:

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Help.
  2. Tik op Contact met ondersteuning.
  3. Selecteer de optie die correspondeert met uw probleem.
  4. Voer de vereiste gegevens in in de tekstvakken en tik op Verzend.

Diversen

Wanneer vindt het regelmatig geplande onderhoud plaats?

Regelmatig onderhoud vindt altijd in de nacht van zaterdag op zondag plaats, 's winters om 01.00 uur en 's zomers om 24.00 uur. Dit onderhoud duurt een uur. U merkt hier doorgaans niets van.

Waarom ontvang ik waarschuwingen van Gmail en Live Mail over verdachte activiteiten wanneer ik verbinding maak met Avast SecureLine VPN?

Wanneer u verbinding met internet maakt via Avast SecureLine VPN met een andere locatie, kan deze wijziging worden gedetecteerd door Gmail en Live Mail. Het is mogelijk dat u een e-mailbericht over verdachte activiteiten ontvangt waarin u wordt gevraagd uw wachtwoord te wijzigen als u vermoedt dat iemand op een andere locatie zich toegang tot uw e-mail heeft verschaft. Het is raadzaam de door u geselecteerde VPN-locatie te controleren om er zeker van te zijn dat u veilig bent.

Waarom ben ik volgens bepaalde websites met een andere stad verbonden dan de stad die ik heb geselecteerd als mijn VPN-locatie?

Websites proberen vaak de locatie van hun bezoekers te achterhalen op basis van hun IP-adres, via een proces dat IP-geolocatie wordt genoemd. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een database waarin IP-adresbereiken en geografische informatie aan elkaar zijn gekoppeld. De informatie in deze database kan om meerdere redenen onjuist zijn:

• Avast streeft ernaar de databases voor IP-geolocatie van de juiste informatie te voorzien, maar de providers van de databases hebben mogelijk meer tijd nodig om de locatie bij te werken.
  • De website gebruikt mogelijk een gedateerde versie van de database voor geolocatie.
  • Sommige grote websites, zoals Google, beheren hun eigen databases op basis van het gebruikersverkeer dat in het verleden van een bepaald IP-adres afkomstig was.
  • Op bepaalde locaties huren we speciale servers, en de databases voor IP-geolocatie worden door de provider van de servers namens Avast bijgewerkt. Omdat Avast een Tsjechisch bedrijf is, kan de locatie door deze providers worden aangeduid als Tsjechië. Wanneer dit gebeurt, doen we ons best om de providers te voorzien van bijgewerkte informatie met de juiste locaties van onze servers.

Waarom is Avast SecureLine VPN een betaald product terwijl andere VPN-services gratis zijn?

Avast SecureLine VPN is een betaald product om de voortdurende ontwikkeling van Avast SecureLine VPN te ondersteunen en u toegang tot de beste VPN-technologie te kunnen bieden.

Veel gratis VPN-services verkopen uw gegevens aan derden, plaatsen advertenties en video's in uw browser en maken uw internetverbinding trager.

Avast SecureLine VPN heeft nooit een nadelige invloed op uw gebruikerservaring of privacy. Uw gegevens worden niet gedeeld met of verkocht aan derden en we houden uw internetactiviteiten niet in de gaten. Avast SecureLine VPN laat uw internetverbinding ongemoeid en bevat geen advertenties van derden.

Worden in Avast SecureLine VPN gebruikersgegevens geregistreerd?

Avast SecureLine VPN slaat logboekbestanden voor verbindingen op, met gegevens als de tijd waarop u de verbinding tot stand brengt en de verbinding verbreekt, de duur van de verbinding en de gebruikte bandbreedte. Deze gegevens worden gebruikt voor diagnostische doeleinden en om misbruik van de VPN-verbinding te voorkomen.

Er wordt geen informatie opgeslagen over activiteiten, zoals de websites die u bezoekt, de gegevens die worden overgedragen en de IP-adressen die worden gebruikt. Raadpleeg het privacybeleid van Avast voor meer informatie.

Hoe kan ik feedback geven of om hulp vragen?

Als u feedback wilt geven of uw waardering en steun voor Avast SecureLine VPN wilt overbrengen, kunt u het volgende doen:

• Schrijf een positieve recensie in de Google Play Store.
  • Schrijf een positieve recensie in de App Store.
  • Vertel uw vrienden over onze apps op Facebook of Twitter.
  • Plaats recensies op forums over Android.
  • Plaats recensies op forums over iOS.

Doe het volgende als u een technisch probleem ondervindt met Avast SecureLine VPN of een suggestie hebt om de app te verbeteren:

• Verstuur feedback via de app. U opent het feedbackgedeelte via Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ HelpContact met ondersteuning.
  • Verstuur feedback via de app. U opent het feedbackgedeelte via Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ HelpContact met ondersteuning.
  • Stuur ons eventuele feedback via onze ondersteuningspagina's.

Heeft Avast nog andere apps waar ik iets aan heb?

• Avast Mobile Security: beveilig uw telefoon en tablet met onze gratis app Avast Mobile Security die bescherming biedt tegen virussen en onveilige wifi-netwerken. Daarnaast kunt u met de ingebouwde functie Anti-Theft uw apparaat in geval van verlies of diefstal opsporen op een kaart met behulp van ons online volgsysteem voor mobiele apparaten. Daarbij wordt gebruikgemaakt van driehoeksmeting, onder meer op basis van gps.
  • Avast Cleanup: optimaliseer de prestaties van uw apparaat met onze app Cleanup, waarmee u snel de opslagruimte op uw apparaat kunt analyseren en alle gegevens kunt verwijderen die onnodig veel ruimte innemen.
  • Avast Passwords: bescherm al uw wachtwoorden en meld u moeiteloos bij uw onlineaccounts aan met één hoofdwachtwoord. U kunt deze app op meerdere apparaten en platforms synchroniseren.
  • Avast Mobile Security: hiermee kunt u uw wifi-netwerk scannen op kwetsbaarheden, een VPN gebruiken om veilig mee te internetten, ongewenste oproepen blokkeren, uw foto's en video's beschermen. Daarnaast ontvangt u een waarschuwing wanneer we hebben gedetecteerd dat het wachtwoord van uw e-mailaccount online is uitgelekt.
  • Avast Passwords: bescherm al uw wachtwoorden en meld u moeiteloos bij uw onlineaccounts aan met één hoofdwachtwoord. U kunt deze app op meerdere apparaten en platforms synchroniseren.
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 3.x voor Mac
  • Avast SecureLine VPN 6.x voor Android
  • Avast SecureLine VPN 6.x voor iOS

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger

• Apple iOS 11 of hoger
  • Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch