Avast SecureLine VPN voor Windows en Mac - Veelgestelde vragen

In dit artikel worden de meest gestelde vragen beantwoord over Avast SecureLine VPN voor Windows en Mac. Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over Avast SecureLine VPN op mobiele apparaten:

Algemeen

Wat is een VPN?

Een VPN (Virtual Private Network of virtueel privénetwerk) fungeert als een privétunnel naar internet waarmee uw gegevens worden versleuteld en uw verbinding wordt beveiligd bij gebruik van een openbare wifi-verbinding, bijvoorbeeld in een café of op een luchthaven.

Wat is SecureLine VPN?

Avast SecureLine VPN is een toepassing waarmee u via beveiligde VPN-servers op basis van een versleutelde tunnel verbinding met internet kunt maken. U kunt SecureLine VPN gebruiken wanneer u extra beveiligd en anoniem verbinding wilt maken met internet. Dat is vooral aan te raden bij openbare of onbeveiligde draadloze netwerken.

SecureLine VPN heeft servers op diverse locaties, zodat u geolocatiebeperkingen kunt omzeilen en bij uw favoriete inhoud kunt terwijl u op reis bent.

Welke besturingssystemen worden ondersteund door SecureLine VPN?

• Microsoft Windows 10 (elke editie behalve RT of Starter, 32- of 64-bits)
  • Microsoft Windows 8/8.1 (elke editie behalve RT of Starter, 32- of 64-bits)
  • Microsoft Windows 7 Service Pack 1 of hoger (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Microsoft Windows Vista Service Pack 2 of hoger (elke editie behalve Starter, 32- of 64-bits)
  • Microsoft Windows XP Service Pack 3 (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Apple macOS 10.13.x (High Sierra)
  • Apple macOS 10.12.x (Sierra)
  • Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
  • Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)
  • Apple Mac OS X 10.9.x (Mavericks)

Er zijn ook mobiele versies van Avast SecureLine VPN voor Android (4.0 of nieuwer) en iOS (5.1 of nieuwer) beschikbaar. Lees het volgende artikel voor meer informatie:

Verbinding

Kan ik SecureLine VPN gebruiken met elk type internetverbinding?

Ja, SecureLine VPN is geschikt voor vaste en draadloze internetverbindingen.

Welk type versleuteling gebruikt SecureLine VPN?

SecureLine VPN gebruikt de 256-bits AES-versleutelingssleutel. Dit versleutelingsniveau wordt ook door banken gebruikt. SecureLine maakt daarnaast gebruik van Open SSL en certificaatverificatie.

Op welke poorten wordt SecureLine VPN uitgevoerd?

SecureLine VPN wordt voor Windows uitgevoerd op poort 1194.

SecureLine VPN wordt voor Mac uitgevoerd op poort 50, 500, 1701 en 4500.

Welke protocollen gebruikt SecureLine VPN?

SecureLine VPN voor Windows maakt gebruik van Open VPN via UDP.

SecureLine VPN voor Mac maakt gebruik van IPsec.

Bij sommige routers hebt u de mogelijkheid IPsec (soms VPN Passthrough genoemd) in of uit te schakelen. IPSec of VPN Passthrough moet zijn ingeschakeld om SecureLine VPN goed te laten werken.

Staat SecureLine VPN P2P-verbindingen toe?

SecureLine VPN staat peer-to-peerverbindingen toe via de volgende datacenterlocaties:

• Praag, Tsjechië
  • Frankfurt, Duitsland
  • Amsterdam, Nederland
  • New York, New York
  • Miami, Florida
  • Seattle, Washington
  • Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Parijs, Frankrijk

Worden in SecureLine VPN gebruikersgegevens geregistreerd?

SecureLine VPN slaat logboekbestanden voor verbindingen op, met gegevens als de tijd waarop u de verbinding tot stand brengt en de verbinding verbreekt, de duur van de verbinding en de gebruikte bandbreedte. Deze gegevens worden gebruikt voor diagnostische doeleinden en om misbruik van de VPN-verbinding te voorkomen.

Er wordt geen informatie opgeslagen over activiteiten, zoals de websites die u bezoekt, de gegevens die worden overgedragen en de IP-adressen die worden gebruikt. Raadpleeg het privacybeleid van Avast voor meer informatie:

Waarom is mijn internetverbinding trager wanneer ik verbinding maak met SecureLine VPN

Uw internetverbinding kan trager worden wanneer u SecureLine VPN gebruikt. Een VPN versleutelt verkeer en gegevens voordat deze naar een server worden verzonden. Afhankelijk van de afstand en de capaciteit van de server kan dit ertoe leiden dat de internetverbinding iets trager, maar wel veiliger, wordt.

Installatie en activering van licentie

Hoe installeer ik SecureLine VPN?

Als u Avast Antivirus gebruikt, wordt het onderdeel SecureLine VPN standaard geïnstalleerd en hoeft het alleen nog te worden geactiveerd met een betaalde licentie. Lees het volgende artikel voor meer informatie over het activeren:

Gebruikt u Avast Antivirus niet, dan kunt u de zelfstandige versie van SecureLine VPN downloaden en uw licentie invoegen. Lees het volgende artikel voor gedetailleerde instructies:

Als u Avast Security gebruikt op een compatibel Mac-systeem, wordt SecureLine VPN standaard geïnstalleerd. Activeer het product door uw activering in te voegen. Lees het volgende artikel voor gedetailleerde instructies:

Hoe verwijder ik SecureLine VPN?

Als u SecureLine VPN gebruikt in Avast Antivirus, gaat u naar InstellingenOnderdelen en schuift u omlaag naar SecureLine VPN. Klik op de pijl-omlaag om het gedeelte SecureLine VPN uit te vouwen en klik vervolgens op Onderdeel verwijderen. Lees het volgende artikel voor gedetailleerde instructies:

Als u de zelfstandige versie van SecureLine VPN gebruikt, raadpleegt u onderstaand artikel om het programma te verwijderen via het Configuratiescherm van Windows:

1. Klik op Avast SecureLine VPN op de menubalk en selecteer Uninstall Avast SecureLine VPN.
  2. Voer de stappen in de installatiewizard uit.

Lees het volgende artikel voor gedetailleerde instructies:

Kan ik SecureLine VPN gebruiken zonder Avast Antivirus te installeren?

Ja. U kunt SecureLine VPN installeren als zelfstandige toepassing, zonder Avast Antivirus (Windows) of Avast Security (Mac). Als u Avast Antivirus voor Windows gebruikt, raden we aan SecureLine VPN als onderdeel van Avast de gebruiken.

Ontvang ik afzonderlijke licenties voor SecureLine VPN en Avast Antivirus?

Ja. SecureLine VPN is een extra service waarvoor u een afzonderlijke licentie nodig hebt. U kunt SecureLine VPN niet activeren met een licentie van Avast Antivirus.

Wat moet ik doen als de activering mislukt?

Voor SecureLine VPN is een afzonderlijke, betaalde licentie vereist. Als u Avast Antivirus gebruikt, controleert of u een licentie voor SecureLine VPN hebt aangeschaft en geactiveerd. Als de activering mislukt, kunt u een ticket indienen bij het Avast Support Team.

Hoe ga ik aan de slag met SecureLine VPN?

Wanneer u SecureLine VPN als onderdeel van Avast Antivirus gebruikt:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar PrivacySecureLine VPN.
  2. Klik op Wijzig locatie en selecteer de gewenste locatie in de lijst. Als u deze stap overslaat, wordt u automatisch verbonden met de Optimale locatie.
  3. Klik op Privésessie starten.

Wanneer u de zelfstandige versie van SecureLine VPN gebruikt:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het bureaublad om de toepassing te openen.
  2. Selecteer de locatie van de VPN-server in de vervolgkeuzelijst naast de knop Verbinden en klik op Verbinden.
  3. Klik rechtsonder op het pictogram in de vorm van een tandwiel om de voorkeurs- en taalinstellingen voor de verbinding weer te geven.
  1. Selecteer de locatie van de VPN-server in de vervolgkeuzelijst naast de knop Verbinden en klik op Verbinden.
  2. Klik op Avast SecureLine VPN in de menubalk en selecteer Voorkeuren... om de voorkeursinstellingen voor de verbinding weer te geven.

Hoe annuleer ik de automatische verlenging van mijn abonnement?

Lees het volgende artikel voor instructies over het annuleren van de automatisch verlenging van uw abonnement:

U kunt de automatische verlenging van uw SecureLine voor Mac-abonnement annuleren via de Apple Store. Voer de volgende stappen uit:

1. Open iTunes en controleer of u bent aangemeld met uw Apple ID.
  2. Klik boven aan het scherm op Account en selecteer Toon mijn account.
  3. Typ uw wachtwoord en klik op Toon account.
  4. Schuif op de pagina Accountinformatie omlaag naar Instellingen.
  5. Klik op Beheer naast Abonnementen.
  6. Klik op Wijzig naast uw SecureLine VPN-abonnement en klik op Annuleer abonnement.

Lees het volgende Apple Support-artikel voor gedetailleerde instructies:

Instellingen

Kan ik SecureLine VPN zo instellen dat er automatisch verbinding wordt gemaakt wanneer ik mijn systeem opstart?

Nee. SecureLine VPN voor Windows kan niet zodanig worden geprogrammeerd dat automatisch verbinding wordt gemaakt wanneer u het systeem opstart. U kunt het programma echter wel zo aanpassen dat er een venster wordt weergegeven met de vraag of er verbinding moet worden gemaakt wanneer u verbinding maakt met een onbeveiligd draadloos netwerk.

Ja, u kunt SecureLine VPN zo instellen dat er automatisch verbinding wordt gemaakt nadat u bent aangemeld bij uw computer. Klik op Avast SecureLine VPN in de menubalk, selecteer Voorkeuren... en schakel het selectievakje in bij Start programma bij inloggen door gebruiker om deze optie in te schakelen.

Kan ik SecureLine VPN zo instellen dat er automatisch verbinding wordt gemaakt wanneer ik een onbeveiligd wifi-netwerk gebruik?

Ja. Als u SecureLine VPN in Avast Antivirus gebruikt, gaat u naar PrivacySecureLine VPN en klikt u op het pictogram in de vorm van een tandwiel om de instellingen te openen. Zorg ervoor dat de schuifregelaar naast SecureLine inschakelen bij verbinden met onbeveiligde wifi-netwerken is ingeschakeld (groen) en selecteer Automatisch inschakelen.

Als u de zelfstandige versie van SecureLine VPN gebruikt, opent u de toepassing en klikt u op het pictogram in de vorm van een tandwiel om de instellingen te openen. Selecteer naast Bij verbinding met een onbeveiligd wifi-netwerk De verbinding automatisch beveiligen in de vervolgkeuzelijst en klik op OK.

Open SecureLine VPN, ga naar de menubalk van het Apple-bureaublad en selecteer Avast SecureLine VPN. Selecteer Voorkeuren... in de vervolgkeuzelijst. Selecteer in het gedeelte Bij verbinding met een onbeveiligd wifi-netwerk Automatisch verbinding maken met Avast SecureLine VPN.

Hoe maak ik verbinding met een andere VPN-serverlocatie?

Wanneer u SecureLine VPN als onderdeel van Avast Antivirus gebruikt:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar PrivacySecureLine VPN.
  2. Zorg ervoor dat u niet verbonden bent met SecureLine en klik op Wijzig locatie om een serverlocatie te selecteren.
  3. Klik op Privésessie starten om verbinding te maken met de nieuwe locatie.

Wanneer u de zelfstandige versie van SecureLine VPN gebruikt:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het bureaublad om de toepassing te openen.
  2. Zorg ervoor dat u niet verbonden bent met SecureLine VPN en klik op de pijl-omlaag naast Verbinden.
  3. Selecteer een locatie in de lijst en klik op Verbinden.
  1. Klik op het symbool Avast SecureLine VPN in de menubalk om de toepassing te openen.
  2. Zorg ervoor dat u niet verbonden bent met SecureLine en klik op de pijl-omlaag naast Verbinden.
  3. Selecteer een locatie in de lijst en klik op Verbinden.

Probleemoplossing

Hoe kan ik het WebRTC-lek in mijn browser voorkomen?

WebRTC is een functie die door verschillende browsers, zoals Google Chrome en Mozilla Firefox, wordt toegepast omdat hiermee B2B-toepassingen, bijvoorbeeld voor spraakoproepen, videochats en P2P-bestandsshares, zonder invoegtoepassingen kunnen worden ondersteund. Op Windows-, macOS- en Android-systemen kan deze functie er echter toe leiden dat uw IP-adres zichtbaar is, zelfs als u bent verbonden met een VPN als Avast SecureLine VPN.

Er wordt naarstig naar een oplossing voor dit probleem gezocht. In de tussentijd beschermt u uw privacy door WebRTC te blokkeren of uit te schakelen. U kunt dit probleem omzeilen door een browser te gebruiken waarin WebRTC niet wordt toegepast, zoals Safari of Internet Explorer.

Lees het volgende artikel voor meer informatie:

Waarom kan ik niet op internet surfen wanneer ik verbinding maak met SecureLine VPN in Windows?

Als u niet op internet kunt surfen terwijl u bent verbonden met SecureLine, kunt u het volgende proberen (alleen voor Windows-systemen):

• Controleer de signaalsterkte van uw wifi-verbinding. Het wifi-signaal in sommige hotels of op sommige hotspots is zwak.
  • Controleer of u de algemene voorwaarden van de provider van de wifi-hotspot hebt aanvaard. U doet dit door uw browser te openen en, als daarom wordt gevraagd, de voorwaarden voor verbinding van de provider te aanvaarden.
  • Probeer een andere browser.
  • Controleer of uw DNS-resolver goed werkt (in Windows 8 of hoger). U moet hiervoor de service voor slimme multi-homed naamomzetting uitschakelen volgens de instructies in onderstaand artikel:

Wat moet ik doen als SecureLine geen verbinding kan maken?

Als SecureLine VPN geen verbinding kan maken, kunt u de volgende oplossingen uitproberen:

• Controleer of uw internetverbinding werkt zonder SecureLine. Verbreek de verbinding met SecureLine en probeer op internet te browsen. Als de internetverbinding nog niet werkt, controleert u uw netwerkconfiguratie.
  • Selecteer een andere SecureLine VPN-locatie.
  • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw pc. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt SecureLine waarschijnlijk niet goed.
  • Start uw pc opnieuw en probeer opnieuw verbinding te maken met SecureLine VPN.
  • Controleer de configuratie van uw firewall. Firewall-configuraties variëren per leverancier/fabrikant; raadpleeg de documentatie in kwestie voor informatie over het gebruik van een VPN.
  • Controleer of uw abonnement op SecureLine actief is. Ga in Avast Antivirus naar InstellingenAbonnement en schuif omlaag naar het gedeelte SecureLine VPN.
  • Bij sommige routers hebt u de mogelijkheid IPsec (soms VPN Passthrough genoemd) in of uit te schakelen. U kunt ervoor zorgen dat SecureLine VPN naar behoren verbinding maakt en werkt door IPsec dan wel VPN Passthrough in te schakelen.
  • Neem contact op met de leverancier van uw firewall om te controleren of UDP-poort 500 en UDP-poort 4500 van uw firewall zijn geopend.

Als SecureLine VPN nog steeds geen verbinding kan maken, kunt u proberen de software te verwijderen en opnieuw te installeren.

Wat moet ik doen als in het toepassingsvenster wordt aangegeven dat er geen inhoud beschikbaar is?

Als de melding Inhoud niet beschikbaar verschijnt in het venster van SecureLine VPN, kunt u het volgende proberen (alleen voor Windows-systemen):

• Ga naar PrivacySecureLine VPN om de pagina opnieuw te laden.
  • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw pc. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt SecureLine VPN waarschijnlijk niet goed.
  • Start de pc opnieuw.

Waarom wordt er een foutbericht weergegeven met de melding dat er een technisch probleem is opgetreden in SecureLine VPN?

Als de interface van SecureLine VPN op het foutbericht Er is een technisch probleem opgetreden in SecureLine na leeg is, kunt u het volgende proberen (alleen op Windows-systemen):

• Controleer of uw internetverbinding werkt zonder SecureLine. Verbreek de verbinding met SecureLine en probeer op internet te browsen. Als de internetverbinding nog steeds niet werkt, controleert u uw netwerkconfiguratie.
  • Start de pc opnieuw.

Als deze oplossingen niet werken, kunt u proberen de software te verwijderen en opnieuw te installeren.

Hoe kan ik een bericht sturen aan de ondersteuning van Avast?

Als u problemen blijft ondervinden met SecureLine VPN, kunt u een bericht sturen naar de ondersteuning van Avast volgens de instructies in onderstaand artikel:

Waar vind ik de logboekbestanden van SecureLine VPN?

Bij het oplossen van problemen kan een ondersteuningsmedewerker van Avast u vragen om de logboekbestanden van SecureLine VPN. Ga naar C:\ProgramData\AVAST Software\Avast\log en zoek het bestand vpn_engine.log. Als u nog een oudere versie van Avast Antivirus gebruikt, heet het bestand mogelijk SecureLine.log.

Als u de map ProgramData op uw systeem niet kunt vinden, volgt u de aanwijzingen op de Windows-ondersteuningspagina:

Diversen

Wanneer vindt het regelmatig geplande onderhoud plaats?

Regelmatig onderhoud vindt altijd in de nacht van zaterdag op zondag plaats, 's winters om 01.00 uur en 's zomers om 24.00 uur. Dit onderhoud duurt een uur. U merkt hier doorgaans niets van.

Waarom ontvang ik waarschuwingen van Gmail en Live Mail over verdachte activiteiten wanneer ik verbinding maak met SecureLine VPN?

Als u een andere locatie gebruikt wanneer u verbinding met internet maakt via SecureLine VPN, kan deze wijziging worden gedetecteerd door Gmail en Live Mail. U kunt een e-mail over verdachte activiteiten ontvangen waarin u wordt gevraagd uw wachtwoord te wijzigen als wordt vermoed dat iemand op een andere locatie toegang heeft gehad tot uw e-mail. Controleer de door u geselecteerde VPN-locatie om er zeker van te zijn dat u veilig bent.

Waarom ben ik volgens bepaalde websites met een andere stad verbonden dan de stad die ik heb geselecteerd als mijn VPN-locatie?

Websites proberen vaak de locatie van hun bezoekers te achterhalen op basis van hun IP-adres, via een proces dat IP-geolocatie wordt genoemd. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een database waarin IP-adresbereiken en geografische informatie aan elkaar zijn gekoppeld. De informatie in deze database kan om meerdere redenen onjuist zijn:

• Avast streeft ernaar de databases voor IP-geolocatie van de juiste informatie te voorzien, maar de providers van de databases hebben mogelijk meer tijd nodig om de locatie bij te werken.
  • De website gebruikt mogelijk een gedateerde versie van de database voor geolocatie.
  • Sommige grote websites, zoals Google, beheren hun eigen databases op basis van het gebruikersverkeer dat in het verleden van een bepaald IP-adres afkomstig was.
  • Op bepaalde locaties huren we speciale servers om SecureLine VPN te leveren, en de databases voor IP-geolocatie worden door de provider van de servers namens Avast bijgewerkt. Omdat Avast een Tsjechisch bedrijf is, kan de locatie door deze providers worden aangeduid als Tsjechië. Wanneer dit gebeurt, doen we ons best om de providers te voorzien van bijgewerkte informatie met de juiste locaties van onze servers.

Waarom is SecureLine VPN een betaald product terwijl andere VPN-services gratis zijn?

SecureLine VPN is een betaald product om de voortdurende ontwikkeling van SecureLine VPN te ondersteunen en u toegang tot de beste VPN-technologie te kunnen bieden.

Veel gratis VPN-services verkopen uw gegevens aan derden, plaatsen advertenties en video's in uw browser en maken uw internetverbinding trager.

SecureLine VPN heeft nooit een nadelige invloed op uw gebruikerservaring of privacy. Uw gegevens worden niet gedeeld met of verkocht aan derden en we houden uw internetactiviteiten niet in de gaten. SecureLine VPN laat uw internetverbinding ongemoeid en is volledig reclamevrij.

• Avast SecureLine VPN 1.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 2.x voor Mac

• Avast Free Antivirus 17.x

• Avast Security Pro 12.x voor Mac
  • Avast Security 12.x voor Mac
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition - Service Pack 3, 32-bits

• Apple macOS 10.13.x (High Sierra)
  • Apple macOS 10.12.x (Sierra)
  • Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
  • Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)
  • Apple Mac OS X 10.9.x (Mavericks)