Avast SecureLine VPN voor Windows en Mac – aan de slag

Met Avast SecureLine VPN kunt u verbinding maken met internet via beveiligde VPN-servers van Avast die uw verbinding beschermen en uw privacy waarborgen.

In dit artikel gaan wij ervan uit dat de nieuwste versie van Avast SecureLine VPN al op uw apparaat is geïnstalleerd en geactiveerd. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Een VPN-modus kiezen

Avast SecureLine VPN biedt twee VPN-modi. U kunt naar wens wisselen tussen de volgende modi:

• Handboek (standaard geselecteerd): stelt u in staat de verbinding met het VPN handmatig tot stand te brengen en te verbreken. Wanneer de Handmatige modus is ingeschakeld, kunt u uw favoriete serverlocatie selecteren via het hoofdscherm van de toepassing. Via de Handmatige VPN-instellingen kunt u de werking van de toepassing aanpassen wanneer de Handmatige modus is ingeschakeld.
  • Smart VPN: de verbinding met het VPN wordt automatisch tot stand gebracht of verbroken op basis van uw huidige activiteit. Slim VPN maakt standaard altijd verbinding met de snelste serverlocatie die beschikbaar is. Via de Slimme VPN-instellingen kunt u de werking van de toepassing aanpassen wanneer de Slimme modus is ingeschakeld.

Wisselen tussen VPN-modi:

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar MenuInstellingen.
  2. Controleer of VPN-modus is geselecteerd in het linkerdeelvenster.
  3. Selecteer naar wens Handboek of Smart VPN.

Verbinding maken met het VPN

U kunt Avast SecureLine VPN gebruiken wanneer u extra beveiligd en anoniem verbinding wilt maken met internet. Dat is vooral aan te raden bij openbare of onbeveiligde wifi-netwerken.

Verbinding maken met Avast SecureLine VPN:

1. Dubbelklik op het pictogram van Avast SecureLine VPN op het bureaublad van Windows om de toepassing te openen.
  2. Klik vervolgens op de rode schuifregelaar (UIT) om deze op groen (AAN) te zetten.
  1. Klik op Ga in de menubalk van Apple, selecteer Programma's en dubbelklik op het symbool Avast SecureLine VPN om het programma te openen.
  2. Klik vervolgens op de rode schuifregelaar (UIT) om deze op groen (AAN) te zetten.
  3. Tik als u daarom wordt gevraagd op Sta toe om Avast SecureLine VPN toestemming te geven om VPN-configuraties toe te voegen.

U bent nu verbonden met de standaardserver van Avast SecureLine VPN. Zo nodig kunt u verbinding maken met een andere locatie.

Raadpleeg het volgende artikel als Avast SecureLine VPN geen verbinding kan maken:

Verbinding maken met een andere locatie

Als u handmatig een specifieke serverlocatie moet selecteren, controleer dan eerst of Handmatige modus is ingeschakeld.

Avast SecureLine VPN heeft servers op diverse locaties, zodat u geolocatiebeperkingen kunt omzeilen en bij uw favoriete inhoud kunt terwijl u op reis bent.

Verbinding maken met een andere locatie:

1. Klik op Wijzigen in het hoofdscherm van de toepassing.
  2. Of gebruik het menu aan de zijkant om alle servers op een specifiek continent, servers die een P2P-verbinding bieden of servers die zijn geoptimaliseerd voor streamen weer te geven.
  3. Selecteer een land. Voor landen die meerdere steden bieden, klikt u op de pijl-omlaag en selecteert u de door u gewenste stad.
  4. Klik op Locatie wijzigen om de wijzigingen te bevestigen.

Verbinding maken met een andere locatie:

1. Klik op Wijzigen in het hoofdscherm van de toepassing.
  2. Of gebruik het menu aan de zijkant om alle servers op een specifiek continent, servers die een P2P-verbinding bieden of servers die zijn geoptimaliseerd voor streamen weer te geven.
  3. Selecteer een land. Voor landen die meerdere steden bieden, klikt u op de pijl-omlaag en selecteert u de door u gewenste stad.
  4. Klik op Locatie wijzigen om de wijzigingen te bevestigen.

Uw locatie wordt nu weergegeven als het land en de stad die u hebt geselecteerd.

Raadpleeg het volgende artikel als u volgens bepaalde websites bent verbonden met een andere plaats dan u hebt geselecteerd als uw VPN-locatie:

De instellingen van Slim VPN beheren

Ga als volgt te werk om instellingen te beheren die van toepassing zijn wanneer Slim VPN is ingeschakeld:

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar MenuInstellingen.
  2. Zorg ervoor dat VPN-modus en Smart VPN zijn geselecteerd.
  3. Gebruik de volgende instellingen om de werking van Slim VPN aan te passen:
    1. VPN automatisch inschakelen wanneer: schakel het vakje naast een optie in als u wilt dat Slim VPN telkens automatisch verbinding maakt wanneer u deze actie uitvoert. Slim VPN maakt standaard altijd verbinding met de snelste serverlocatie die beschikbaar is voor de acties die u selecteert.
    2. Regel toevoegen: voeg websites toe die altijd een slimme VPN-verbinding activeren. Voer het domein van de website in (bijvoorbeeld voorbeeld.com) en selecteer eventueel een specifieke serverlocatie waarmee Slim VPN altijd verbinding maakt voor dit domein. Klik op Opslaan om uw aangepaste regel te bevestigen.
    3. Websites toevoegen: voeg websites toe die u altijd wilt uitsluiten van een slimme VPN-verbinding. Voer het websitedomein in (bijvoorbeeld voorbeeld.com) en klik op Opslaan. Slim VPN maakt nooit verbinding wanneer u een vertrouwde website bezoekt, ongeacht uw Slimme regels-instellingen.

Handmatige VPN-instellingen beheren

Ga als volgt te werk om instellingen te beheren die van toepassing zijn wanneer Handmatig VPN is ingeschakeld.

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar MenuInstellingen.
  2. Zorg ervoor dat VPN-modus en Handboek zijn geselecteerd.
  3. Gebruik de volgende instellingen om de werking van Avast SecureLine VPN aan te passen wanneer de Handmatige modus is ingeschakeld:
    1. VPN inschakelen: hier kunt u configureren wanneer Avast SecureLine VPN automatisch verbinding maakt of u vraagt verbinding te maken met behulp van een VPN-server van Avast. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
    2. Kill Switch: hiermee blokkeert u de internetverbinding als de verbinding met een Avast VPN-server onverwachts wordt verbroken. Op die manier kunt u ervan op aan dat uw onlineactiviteiten altijd privé blijven.
    3. Overig: hiermee geeft u aan of u lokale apparaten en gedeelde stations wilt gebruiken terwijl u verbonden bent met een vertrouwd (privé)netwerk.

Instellingen beheren

Ga als volgt te werk om de instellingen van Avast SecureLine VPN te openen:

1. Klik rechts op het hoofdscherm van de toepassing op Voorkeuren (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  2. Selecteer het tabblad in kwestie in het linkerdeelvenster om onderstaande instellingen aan te passen.

Browserintegratie

De browserextensie Avast SecureLine VPN is een optioneel te installeren onderdeel, waarmee u eenvoudig bepaalde instellingen van Avast SecureLine VPN kunt aanpassen. U doet dit rechtstreeks via de browsers Google Chrome of Mozilla Firefox.

U kunt de browserextensie installeren via MenuBrowserextensies.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over de browserextensie Avast SecureLine VPN:

De optie Browserextensies wordt alleen weergegeven wanneer u Google Chrome of Mozilla Firefox hebt geïnstalleerd op uw Mac.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Avast SecureLine VPN:

• Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 4.x voor Mac