Gegevens van Avast Passwords exporteren naar Google Chrome

In dit artikel wordt beschreven hoe u in Avast Passwords opgeslagen wachtwoordgegevens kunt exporteren naar de browser Google Chrome.

De instructies kunnen variëren afhankelijk van uw versie van Google Chrome. Als u wilt controleren welke versie u gebruikt, opent u Google Chrome en gaat u naar (het menupictogram met drie punten) ▸ HelpAbout Google Chrome.

Raadpleeg de stappen in het gedeelte in kwestie hieronder, afhankelijk van uw versie van Google Chrome:

Google Chrome versie 75.x of hoger

Er is geen officiële manier om wachtwoordgegevens te importeren in Google Chrome versie 75.x of hoger; deze optie is verwijderd door Google. Onderstaande stappen vormen een officieuze oplossing.

Ga als volgt te werk om wachtwoordgegevens die zijn opgeslagen in Avast Passwords te importeren als u Google Chrome versie 75.x en hoger gebruikt:

1. Open de gebruikersinterface van Avast Antivirus en selecteer PrivacyWachtwoorden.
  2. Typ uw hoofdwachtwoord en klik op Ontgrendelen wanneer dat wordt gevraagd.
  3. Ga naar InstellingenGegevens importeren/exporteren en klik op Exporteren naast Exporteren naar Google Chrome.
  4. Selecteer een bekende locatie om het bestand avast-passwords-chrome.csv op te slaan (bijvoorbeeld het bureaublad) en klik op Opslaan.
  5. Sluit de browser Google Chrome als deze actief is.
  6. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van Google Chrome op het bureaublad van Windows en selecteer Eigenschappen in het snelmenu.
  7. Selecteer in de eigenschappen van Google Chrome het tabblad Snelkoppeling.
  8. Klik in het tekstvak bij Doel en houd de toets (pijl naar rechts) op uw toetsenbord ingedrukt om de cursor naar het einde van de huidige locatie in Doel te verplaatsen.
  9. Druk op de spatiebalk van uw toetsenbord en voeg bij Doel aan het einde van de bestaande locatie --enable-features=PasswordImport toe.
  10. Klik op OK om de wijziging te bevestigen.
Als de foutmelding 'De naam die in het vak Doel is opgegeven, is ongeldig' wordt weergegeven, controleert u of u de tekst uit stap 9 hierboven correct hebt ingevoerd. Er moet bij Doel een spatie staan achter de bestaande locatie.
  1. Dubbelklik op het pictogram van Google Chrome op het bureaublad van Windows om de browser te openen.
  2. Voer chrome://settings/passwords in in de adresbalk. Klik vervolgens op (het menupictogram met drie punten) naast Saved Passwords (Opgeslagen wachtwoorden) en selecteer Import (Importeren).
  3. Zoek het eerder opgeslagen bestand avast-passwords-chrome.csv en klik op Open om uw wachtwoorden in Google Chrome te importeren.

Uw wachtwoordgegevens zijn nu geïmporteerd in Google Chrome.

Google Chrome versie 74.x of lager

Ga als volgt te werk om wachtwoordgegevens die zijn opgeslagen in Avast Passwords te importeren als u Google Chrome versie 74.x en lager gebruikt:

1. Open de gebruikersinterface van Avast Antivirus en selecteer PrivacyWachtwoorden.
  2. Typ uw hoofdwachtwoord en klik op Ontgrendelen wanneer dat wordt gevraagd.
  3. Ga naar InstellingenGegevens importeren/exporteren en klik op Exporteren naast Exporteren naar Google Chrome.
  4. Selecteer een bekende locatie om het bestand avast-passwords-chrome.csv op te slaan (bijvoorbeeld het bureaublad) en klik op Opslaan.
  5. Open de browser Google Chrome en typ chrome://flags/#PasswordImport op de adresbalk.
  6. Klik op de vervolgkeuzelijst bij Password import (Wachtwoord importeren) en selecteer Enabled (Ingeschakeld). Klik vervolgens op Relaunch now (Nu opnieuw openen) om de wijzigingen te bevestigen.
  7. Wanneer Google Chrome opnieuw is geopend, typt u chrome://settings/passwords op de adresbalk. Klik vervolgens op (het menupictogram met drie punten) naast Saved Passwords (Opgeslagen wachtwoorden) en selecteer Import (Importeren).
  8. Zoek het eerder opgeslagen bestand avast-passwords-chrome.csv en klik op Open om uw wachtwoorden in Google Chrome te importeren.

Uw wachtwoordgegevens zijn nu geïmporteerd in Google Chrome.

• Avast Passwords 1.x voor Windows