Gegevens van Avast Passwords exporteren en importeren in Google Chrome

Avast Passwords is niet meer beschikbaar als zelfstandig product. Bestaande abonnementen blijven geldig en u kunt Avast Passwords blijven gebruiken als het al is geïnstalleerd op uw apparaat. Als u Avast Passwords opnieuw moet installeren, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

In dit artikel wordt beschreven hoe u in Avast Passwords opgeslagen wachtwoordgegevens kunt exporteren en vervolgens kunt importeren in de browser Google Chrome.

De instructies kunnen variëren afhankelijk van uw versie van Google Chrome. Als u wilt controleren welke versie u gebruikt, opent u Google Chrome en gaat u naar (drie puntjes) ▸ HelpOver Google Chrome.

Raadpleeg de stappen in het gedeelte in kwestie hieronder, afhankelijk van uw versie van Google Chrome.

Google Chrome versie 75.x of hoger

Er is geen officiële manier om wachtwoordgegevens te importeren in Google Chrome versie 75.x of hoger; deze optie is verwijderd door Google. Onderstaande stappen vormen een officieuze oplossing.
  1. Open Avast Antivirus en selecteer PrivacyWachtwoorden.
  2. Klik wanneer u daarom wordt gevraagd op Ontgrendelen, voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Ontgrendelen.
  3. Ga naar InstellingenGegevens importeren/exporteren. Klik daarna op Exporteren naast Exporteren naar Google Chrome.
  4. Selecteer een bekende locatie om het bestand avast-passwords-chrome.csv op te slaan (bijvoorbeeld het bureaublad) en klik op Opslaan.
  5. Sluit de browser Google Chrome als deze actief is.
  6. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van Google Chrome op het bureaublad van Windows en selecteer Eigenschappen in het snelmenu.
  7. Selecteer in de eigenschappen van Google Chrome het tabblad Snelkoppeling.
  8. Klik in het tekstvak bij Doel en houd de toets (pijl naar rechts) op uw toetsenbord ingedrukt om de cursor naar het einde van de huidige locatie in Doel te verplaatsen.
  9. Druk op de spatiebalk van uw toetsenbord en voeg bij Doel aan het einde van de bestaande locatie --enable-features=PasswordImport toe.
  10. Klik op OK om de wijziging te bevestigen.
Als de foutmelding 'De naam die in het vak Doel is opgegeven, is ongeldig' wordt weergegeven, controleert u of u de tekst uit stap 9 hierboven correct hebt ingevoerd. Er moet bij Doel een spatie staan achter de bestaande locatie.
  1. Dubbelklik op het pictogram van Google Chrome op het bureaublad van Windows om de browser te openen.
  2. Voer chrome://settings/passwords in de adresbalk in en druk op Enter op uw toetsenbord om de webpagina te laden.
  3. Klik op (drie puntjes) naast Opgeslagen wachtwoorden en selecteer Importeren.
  4. Zoek het eerder opgeslagen bestand avast-passwords-chrome.csv en klik op Openen om uw wachtwoorden in Google Chrome te importeren.

Uw wachtwoordgegevens zijn nu geïmporteerd in Google Chrome.

Google Chrome versie 74.x of lager

1. Open Avast Antivirus en selecteer PrivacyWachtwoorden.
  2. Klik wanneer u daarom wordt gevraagd op Ontgrendelen, voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Ontgrendelen.
  3. Ga naar InstellingenGegevens importeren/exporteren. Klik daarna op Exporteren naast Exporteren naar Google Chrome.
  4. Selecteer een bekende locatie om het bestand avast-passwords-chrome.csv op te slaan (bijvoorbeeld het bureaublad) en klik op Opslaan.
  5. Open de browser Google Chrome en typ chrome://flags/#PasswordImport op de adresbalk. Druk daarna op Enter op uw toetsenbord om de webpagina te laden.
  6. Klik op de vervolgkeuzelijst bij Wachtwoord importeren en selecteer Ingeschakeld. Klik vervolgens op Nu opnieuw openen om de wijzigingen te bevestigen.
  7. Nadat Google Chrome opnieuw is gestart, voert u chrome://settings/passwords in de adresbalk in en drukt u op Enter op uw toetsenbord om de webpagina te laden.
  8. Klik op (drie puntjes) naast Opgeslagen wachtwoorden en selecteer Importeren.
  9. Zoek het eerder opgeslagen bestand avast-passwords-chrome.csv en klik op Openen om uw wachtwoorden in Google Chrome te importeren.

Uw wachtwoordgegevens zijn nu geïmporteerd in Google Chrome.

• Avast Passwords 20.x voor Windows